ziekte

Hidradenitis suppurativa

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor hidradenitis suppurativa

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Flucloxacilline 1 5
Amoxicilline 1 3
Tetracycline 1 2
Isotretinoine Capsules 1 2

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: hidradenitis suppurativa

Doxycycline

14-10-2024 | Vrouw | 35
doxycyline
Hidradenitis suppurativa
Ik ben begonnen met de AB kuur voor mijn huidziekte. Ik durfde het niet te nemen, mede door de verhalen hier. Ik ben nu ruim een week bezig (moet 2 maanden aan de kuur) en ik heb tot nu toe geen bijwerkingen. Ik neem wel elke dag probiotica in. Die heb ik gewoon gekocht bij de kruidvat, van het eigen merk. Wat betreft mijn huidziekte merk ik wel dat het iets rustiger wordt[lees meer...], maar het werkt nog niet optimaal jammer genoeg. Ik ga nog even door met de kuur met hopelijk toch goede resultaten. Ieder mens reageert natuurlijk anders op een medicijn, maar hier een positief verhaal.

29-07-2024 | Vrouw | 54

Bijwerkingen

chronische verstopte neus

Na meer dan 40 jaar Hidradenitis die elk jaar heftiger werd kreeg ik Yuflyma (Humira) . Al snel werden de ontstekingen minder en minder pijnlijk. Ik gebruik het een keer per 2 weken. Wel ben ik nu al weken verkouden (verstopte neus) dat ben ik inmiddels wel zat maar de pijn voor Humira was heftiger. Nog even kijken of het zo blijft gebruik het nu iets meer dan een half jaa[lees meer...]r.

Clindamycine

18-05-2024 | Vrouw | 28
clindamycine

Bijwerkingen

moe migraine

Na dat ik een kuur doxycycline had gehad voor mijn HS wat niet veel deed, kreeg ik Clindamycine. De eerste dagen voelde ik meteen enorme vermoeidheid. Ik was zo vermoeid dit had ik nog nooit meegemaakt. Het maakte niet uit hoeveel ik sliep ik was nog net zo moe als toen ik naar bed ging. Ook vaker hoofdpijnen. Maar goed, dit was een kuur van een maand en dacht dat dit mij[lees meer...]n enige bijwerkingen zou zijn. Echter in de tweede week kreeg in onvoorstelbaar veel migraine. Nu ben ik wel bekend met migraine maar 6 aanvallen met aura in 4 dagen??? Dat had ik nog nooit ervaren. Ik wist vrijwel zeker dat de Clindamycine dit uitlokte. Met de dokter overleg gehad en ben ermee gestopt. De migraine? Plots weg. Voor mijn HS heeft het gekgenoeg toch geholpen ondanks ik de kuur niet heb afgemaakt. Maar goed wie weet voor hoelang? Kan ik je dit medicijn aanraden? Ik zeg nee. Ik neem het niet meer.

Minocycline

30-11-2021 | Vrouw | 1
minocycline
Hidradenitis suppurativa
sinds 2 maand gebruiker. En stel mij de vraag ondanks bijwerkingen en hormonale opstoot of dit wel de juiste medicatie en diagnose is.

Minocycline

23-07-2021 | Vrouw | 39
minocycline

Neotigason

01-03-2021 | Vrouw | 33
acitretine
Hidradenitis suppurativa
Voor mijn hs en ppp werkt goed mijn voeten zijn weer om aan te zien en mijn hs ontstekingen zijn goed te behandelen als er 1 op komt is deze 10x zo snel open

Amoxicilline

28-03-2019 | Man | 48
amoxicilline
Hidradenitis suppurativa
Deze antibiotica helpt om de uitbreiding en verergering van de ziekte tegen te gaan maar kan het probleem als dusdanig niet oplossen. Kortweg : het brengt tijdelijk verlichting van de symptomen maar geneest deze niet

Tetracycline

11-03-2019 | Man | 32
tetracycline
Hidradenitis suppurativa
Voor hidratentis genomen. Overal spierpijn en veel hoofdpijn en kortademig. In overleg met arts 7 dagen ipv 10 dagen gedaan.

Isotretinoine Capsules

06-03-2019 | Vrouw | 50
isotretinoine
Hidradenitis suppurativa
Op dit moment ben ik nu bijna een maand met Isotretinoine bezig van dit merk, daarvoor van een ander merk. Heb nu wel allerlei bijwerkingen daarvoor niet. Zie boven. Qua oorspronkelijke klachten weinig tot geen verbetering. In totaal ben ik 3 maanden bezig met Isotretinoine 40mg capsules.

Flucloxacilline

10-01-2018 | Man | 53
flucloxacilline
Hidradenitis suppurativa
Heb voor de zoveelste keer weer last van hidradenitis in de oksel. Tijdens de Kerstdagen op komen zetten, na 4 dagen is de zwelling opengebarsten. De restanten moeten nog operatief worden verwijderd en de huid schoongemaakt. Het medicijn verlicht de klachten goed. Geen last van bijwerkingen. Wel uitkienen/rekenen wanneer ze in te nemen.

Doxycycline

05-03-2017 | Vrouw | 35
doxycyline
Hidradenitis suppurativa
Heb hidranitis Supperativa. Gekregen vanwege ernstige uitbraak onder mijn oksels. Meerdere onstekingen. Een aantal zo groot als een golfbal. Kan mijn armen sinds woensdag niet meer bewegen hierdoor. Heb deze ziekte al vanaf mijn 18de onder mijn oksels dus heb daar veel litteken weefsel en continue onstekingen. Heb meerdere malen een kuur gehad. Eerder al eens 4 maanden. Me[lees meer...]estal werkt het een beetje maar niet voor lang. Heb nog niet echt bijwerkingen. ( bij vorige kuur wel een bacteriële infectie ) heb nu een beetje en drukkend gevoel op de borst. Weet niet of dat van de kuur komt of van de pijn of van de ibroprufen of paracetamol die ik voor de pijn slik.

Neotigason

21-11-2016 | Vrouw | 52
acitretine
Hidradenitis suppurativa
Na alles zowat geprobeerd te hebben, dit medicijn voorgeschreven gekregen van dermatolooog. Huid wordt zo dun dat je er last van hebt, lippen kapot,binnenkant handen heel dun dat je na het stofzuigen bv blaren in je handen hebt staan. Voetzolen worden zo dun, dat je niet eens meer fatsoenlijk kunt lopen, ook blaren erop. Je mag niet in de zon (fijn als je dit middel slikt [lees meer...]in de zomer) of anders smeren met factor 50. Ergste van alles is haaruitval. Ik had een hele dikke bos haar, en na het stoppen met dit medicijn (6 mnd gebruikt) valt mijn haar nu al 4 maanden uit, zo erg dat ik 3 kwart haar kwijt ben, en mijn haar zo dun is dat iedereen het ziet. Vreselijk medicijn en heeft niet eens geholpen voor mijn ziekte.

04-11-2016 | Vrouw | 27
Hidradenitis suppurativa
Heb alle mogelijke behandelingen voor HS geprobeerd zonder goed resultaat. Dit is mijn twee biological. Had hiervoor remicade maar werd allergisch. Gebruik humira nu 10 weken. En de ergste HS is weg ! Met de weken werd het minder en nu zijn de klachten te dragen. Ik ben zo blij met dit middel! Ik kan nu weer wat met me leven gaan doen na al die jaren van invaliditeit. [lees meer...] Enige nadeel is dat ik snel griep krijg of verkouden word en mijn leverwaarden verhogen zich. Maar dat is niet niets bij de pijn die ik had.

08-06-2016 | Vrouw | 38
Hidradenitis suppurativa
Sinds mijn 18de lijd ik aan Hidradenitis suppurativa in de liesstreek. In de beginjaren vrij beperkt, met een enkele ontsteking. De laatste 5 jaren sterk uitgebreid met een grote weerslag op mijn dagelijks functioneren. Sinds een drietal jaren heb ik onder begeleiding van een dermatoloog in UZA alle mogelijke behandelingen met alle mogelijke bijwerkingen gehad, helaas zond[lees meer...]er effect. Dan uiteindelijk na lang wachten via medical need programma ben ik kunnen starten met Humira. (De terugbetaling van Humira voor Hidradenitis suppurativa is nog niet goedgekeurd in Vlaanderen). Na een stootkuur van 4 spuiten op 2 dagen en een flinke antibiotica kuur was er eindelijk verbetering te zien. Ondertussen spuit ik wekelijks Humira en dit met nog steeds goed resultaat. Dankzij Humira heb ik mijn leven terug. Ik kan weer wandelen, zwemmen, fietsen, paardrijden,... Ook heb ik weer een seksleven! Ik ervaar geen bijwerkingen. Ik gebruik de voorgevulde pen waardoor het inspuiten heel gemakkelijk verloopt. Tien lastige seconden door het branderige gevoel tijdens het inspuiten en dan kan ik weer een week verder zonder pijn!

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3121)
Angst & paniekstoornis (2757)
Depressie (2583)
Hoge bloeddruk (1927)