categorie

Epilepsie

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Epilepsie

Gabapentine

27-03-2025 | Vrouw | 36
gabapentine
Hernia

Bijwerkingen

moeite met het vinden van woorden vermoeidheid lichte duizeligheid

Het duurde enkele weken (3-4) voordat het medicijn begon te werken en op volle sterkte dekte het de pijn niet volledig, maar wel zodat ik weer redelijk mijn dagelijkse bezigheden kon hervatten. Bij het ophogen van van dosis was ik telkens erg moe, maar dit was na 2 dagen weer over. Gedurende de hele periode vond ik het wel lastiger om op woorden te komen en was mijn denksn[lees meer...]elheid wat minder.

Carbamazepine

25-03-2025 | Vrouw | 14
carbamazepine

Bijwerkingen

vermoeidheid depressief verhoogde eetlust vergeetachtigheid gebrek aan emoties

25-03-2025 | Man | 73

vermoeidheid

25-03-2025 | Vrouw | 73
Krampen snachts in benen

25-03-2025 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

verminderd reactievermogen wazig in het hoofd zombie gevoel

Na ruim 4 weken wakker geworden te zijn met flinke hoofd/nekpijn doortrekkend naar m'n linker oog, naar ha gegaan, pregabeline 3x1 75 mg voorgeschreven. Na 1 week gebruik geen effect, injectie met corticosteroïden in zenuwknoop gekregen, met weinig, snel effect. Na kleine week ophoging pregabeline naar 3x 2 75 mg plus 4x2 pcm erbij. Nu na 3 dagen erna wakker geworden met[lees meer...] géén hoofdpijn! Gisteren wel overleg gehad met ha en verwijzing gekregen naar Neuroloog, wachttijd 30 dagen 😔 Je kunt toch niet functioneren met zoveel medicatie? Best veel medicatie lijkt me... Nu in dubio, medicatie afbouwen, kijken of hoofdpijn weer komt?

21-03-2025 | Vrouw | 54

zombie gevoel vermoeidheid

Neem al jaren rivotril voor de zware tintelen in voeten en tenen , ben nu geopereerd en ben nu groter geworden dus nog eens groeipijnen derbij echt niet te houden van pijn , heb gister mijn eerste lyrica pil moeten nemen samen met mijn rivotril omg eens 1 avond geen Enkele pijn gehad ik kon gat in de lucht springen maar deze gaat de dokter opbouwen naar 75 mg maar daar he[lees meer...]b ik toch beetje schrik van want heb in de avond niks meer van mijn tv gezien viel als blok in slaap, Ik vraag mij af als je deze overdag zo twee moet van nemen kan je dan nog auto rijden misschien moet het produkt eerst wat volledig in uw lijf zitten ik vind dat dit produkt helpt voor groeipijnen en tintelingen in tenen en benen

10-03-2025 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

chronische vermoeidheid spraakproblemen concentratieproblemen geheugenverlies trombocytopenie gewichtstoename

Twaalf jaar geleden voor het eerst voorgeschreven gekregen i.v.m. temporaal slaapkwabepilepsie. Het middel werkte al vrij snel en mijn epilepsie was onder controle. Wel veel hinderlijke bijwerkingen maar die nam ik voor lief. Sinds een jaar of twee terug kreeg ik weer aanvalletjes. Besloten om andere anti-epileptica te gebruiken, Lamotrigine. Dit werkte averechts, dus[lees meer...] ook snel weer afgebouwd. Uiteindelijk begonnen met Lacosamide en de Depakine voor twee weken terug van 1000 mg per dag, helemaal afgebouwd. Ging perfect, had geen ontwenningsverschijnselen. Totdat ik op een gegeven moment niet meer in slaap kon komen. Vier nachten achtereen kon ik mijn slaap niet vatten, wat een drama! Afgelopen weekend kreeg ik de ene naar de andere aanval en het ging door het slaapgebrek niet goed met mij. Spoedoverleg gehad met de neuroloog, ik moest weer een halve Depakine innemen. En gelukkig sliep ik diezelfde avond weer. Wat een gedoe zeg, het lijkt wel een slaappil. Gelukkig zit ik nu nog maar op 250 mg per dag van de Depakine in combinatie met Lacosamide. De aanvallen zijn nog steeds niet weg maar het is te hendelen. Ik weet voor nu ook nog niet of ik de Depakine uiteindelijk helemaal wil afbouwen want wil nooit meer meemaken dat ik een aantal nachten niet kan slapen...

Rivotril

09-03-2025 | Man | 62
clonazepam
Angst & paniekstoornis
Ik heb heel mijn leven al een angststoornis, alles geprobeert, niks hielp, sinds ik Rivotril neem is mijn leven verandert

Lamotrigine

07-03-2025 | Vrouw | 43
lamotrigine
Bipolaire stoornis
Ik gebruik dit als stemmingsstabilisator, al vele jaren zeer effectief voor mijn bipolaire stoornis. Ik ben begonnen met 200mg, tesamen met een antidepressivum. Het antidepressivum leek overbodig, ik werd er vaak manisch van. 200mg leek onvoldoende, opgebouwd naar 300mg, maar ik merkte nog regelmatig overprikkeling en werd dan depressief, heel erg mentaal vermoeid en onrus[lees meer...]tig. Nu ben ik overgestapt naar 400mg en ik denk dat dit veel beter gaat zijn. Bijwerkingen weet ik niet veel van.

07-03-2025 | Vrouw | 56

veel meer honger vermoeidheid

Nadat amitriptyline toch teveel bijwerkingen had (geen diepe slaap meer), over op pregabaline. Even wat bijwerkingen in het begin, maar dat werd snel minder. Ik neem mn avond dosis wel al om 16.00, omdat het dan geen invloed heeft op mn slaap. Ik neem 75 in de ochtend en 150 in de middag. Ik heb een bepaald merk op medische indicatie, omdat ik bij overgaan op ander merk ni[lees meer...]et meer normaal kon functioneren (en dat werd ook niet minder). Het kan dus zijn dat toch het ene merk bij je meer bijwerking geeft dan het andere merk. Wel krijg ik veel honger ervan, dus wel wat aangekomen. Geeft verlichting van de pijn (voldoende, bij amitriptyline was dat wel beter).

05-03-2025 | Vrouw | 30
Angst & paniekstoornis

Bijwerkingen

paniekerig hallucinaties beangstigende gedachten depersonalisatie

Ik heb fibromyalgie en een angststoornis. Sukkelde hier al lang mee en toen raadden ze mij Lyrica aan voor de zenuwpijn en de angsten. Na een week 75 mg per dag te nemen moest ik de dosis verhogen, en na een paar dagen begon de miserie. Mijn angsten werden 100x erger, ik begon dingen te zien die er niet waren, mijn gedachten waren precies niet meer van mij, donkere gedac[lees meer...]hten, ik was gewoon gek aan het worden. Nu aan het afbouwen, ik kan tot op de dag van vandaag niet normaal functioneren, heel de tijd angstig en paranoia, moet nu overleven op temesta. Wat een hel.

02-03-2025 | Man | 61

Bijwerkingen

oogproblemen versuft oog flits problemen duizeligheid

Ik vind het vreselijk. Ik krijg een stekende hoofdpijn achter mijn linkeroog en linkerslaap. De hele dag. Als ik in de ochtend wakker word, heb ik nergens last van Maar na inname begint het. Ik heb naast de stekende pijn ook last van duizeligheid lichtflitsen sufheid. De stekende pijn achter mijn linkeroog belet mij normaal te functioneren. Ik ga ermee stoppen. Voor de ka[lees meer...]ns op 2 of 3 aanvallen van epilepsie per jaar is de keuze snel gemaakt. Ik heb dit in een e-consult aan neuroloog aangegeven.

Topiramaat

02-03-2025 | Vrouw | 57
topiramaat
Slapeloosheid

Bijwerkingen

paniekerig zelfmoordgedachten misselijkheid moeite met het vinden van woorden

Slaap 2 jaar maar gemiddeld 3 uur per nacht. Slaap prima in maar niet door. Alle -pammetjes werkten averechts dus nu 3 weekjes Topiramaat, 25 mg. Tot nu. Nacht met suïcidale gedachten en gejaagde paniekaanvallen. Dit trek ik niet.

21-02-2025 | Vrouw | 54

versuft

Na een maand rond gelopen met zenuwpijn vanuit de beknellinng in mijn rug door een vergroeiing in wervelkolom, begonnen met 2x 75 mg was niet optimaal na 3 weken naar 150 mg en ind de zenuwpijn in been is echt zo goed als weg. Ik kan weer slapen, en dat is belangrijk. Nu. Wachten. Op operatie.

16-02-2025 | Man | 47

vermoeidheid

Ivm hernia in rug voorgeschreven. Dit haalde net de wcherpe randjes ervan af. Ik kon er mee slapen, wat ervoor niet kon. Blij dat ik het heb gekregen. Ik was wel moe ervan. Maar goed. Geen gekke bijwerkingen en de pijn was draaglijker.

15-02-2025 | Vrouw | 43

Bijwerkingen

spierpijn slecht zicht dichtbij misselijk wakker worden weinig energie

Ik heb fns waardoor veel pijne waar zenuwpijn toch wel Erg op de voorgrond staat , waar geen enkele Arts mij serieus nam en ik uit schreeuwde van de pijn werd ik door mijn huisarts naar een pijn kliniek gestuurd werd , het was of een keratine infuus ( had ik dat maar gedaan) of het was tabletvorm pregabaline ik koos voor het laatste. .. niet wetende dat toen de hel ge[lees meer...]opend werd! De pregabaline werd in gezet met 25 mg dat werkte niet dus werd het verhoogd naar 75 mg 2x daags ik kreeg naast de ellende die ik al had/heb er nog meer shit bij ( deze ellende had ik nog niet voor ik met pregabaline starte), wat nu geresulteerd heeft in een pees , & spier beschadiging ( helaas tevens onomkeerbaar) waar door het functioneren van dat been steeds slechter gaat ( sinds gebruik van pregabaline)met alle gevolgen van dien tot injecties en een scharnierende Brace aan toe ( wil ik redelijk kunnen lopen ) dit is een extreem maar zwaar kut & zeer pijnlijk gevolg van het gebruik van pregabaline helaas Kijk er mee uit het helpt je echt naar de filistijnen!

15-02-2025 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

duizeligheid droge mond wazig zien handpalmen zweten meer

Na borstamputatie kreeg ik last van zenuwpijn. De huisarts schreef dit voor. Ik heb dit middel 10 jaar geslikt. Als ik per ongeluk mijn avonddosis vergat werd ik badend in het zweet wakker. En was erg duizelig. Het was erg beangstigend. Ik heb drie jaar over het afbouwen gedaan. Waarvan de laatste twee jaar 25 mg pd. Nu ben ik twee dagen zonder. En het lijkt goed t[lees meer...]e gaan nu. Als alternatief slik ik nu een supplement. PEA. Een lichaamseigen stofje. Ik wil nooit meer terug naar de Lyrica.

13-02-2025 | Vrouw | 69
Zenuwpijn
Dag mevrouw, ik had ook de bms en heb hiervoor PEA genomen. Is een lichaamseigen stof en dus geen medicatie. Na ongeveer 2 maanden ben ik er zo goed als van af ! De dokters kennen het niet omdat dit een voedingssupplement is. Is wel een stuk duurder dan lyrica maar de moeite waard om te proberen

12-02-2025 | Man | 50
Migraine

concentratieproblemen

Sinds ik depakine Chrono gebruik, heb ik minder last van migraine aanvallen ook minder last van prikkels. De bijwerkingen (misselijkheid, duizeligheid en slaperigheid) had ik alleen in de eerste week van het innemen van deze medicijn (precies wat de dokter aangaf) daarna heb nog alleen een bijwerking van concentratievermogen ). Het heeft geholpen tegen migraine aanval. O[lees meer...]ndanks dat wil ik toch stoppen met deze medicijn als ik klaar ben met mijn studie. Deze medicijn zorgt er voor dat concentratievermogen minder wordt. Dit is beter dan migraine aanvallen.

Rivotril

06-02-2025 | Vrouw | 60
clonazepam
Aangezichtspijn

hoofdpijn vermoeidheid

Ik gebruik het voor aangezicht pijn is ook wel Zenuwpijn ik heb ook een paar keer die andere gebruikt omdat rivotril niet te krijgen was ging toen door een hel geef mij maar de rivotril werk veel beter

Vimpat

05-02-2025 | Vrouw | 9
lacosamide

opgezette buik concentratieproblemen overgewicht

Carbamazepine

04-02-2025 | Vrouw | 31
carbamazepine

Bijwerkingen

verstoorde leverwaarden depressief stemmingswisselingen spierpijn in benen en rug psychiatrische problemen gegeneraliseerde spierzwakte

In 2017 geopereerd aan hersenoperatie vanwege Cavernoom. Sinds heel kort keppra gebruikt en nu al 7,5 jaar carbamazepine. Op het begin ging het goed, niet zoveel last van bijwerkingen. Althans vaak wel depressief maar moest ermee leren leven. Nu voel ik zoveel spierpijn kan amper meer lopen. Geen zin meer in eten en leven. Dit medicijn maakt je echt met de dag zo slecht. J[lees meer...]e denkt ik moet het innemen dus het gaat over maar helaas. De bijwerkingen op langdurig gebruik maakt het juist onacceptabel. Loop al 7 jaar bij de psycholoog. Nu recent ineens tics bij mn kaak. Ben nu al twee weken begonnen met Brivaracetam. Trek carbamazapine echt niet meer. Moet de ander medicijn wel opbouwen helaas en dan pas deze afbouwen. Nog even geduld dus...

Briviact

04-02-2025 | Man | 71
brivaracetam
Epilepsie
Sinds juni 2024 gebruik ik briviact na afbouwen tegretol omdat dit neuropathie veroorzaakt heeft. Opgebouwd naar 200 mg weinig effect in december opgehoogd naar 300 mg. Dit gaf negatief effect, nog meer aanvallen waar ik niet uitkwam en ik veranderde net alsof ik overdosis gebruikte. Weer afgebouwd naar 200 mg. Ik gebruik ook diphantoine en heb gelezen dat dit de werking [lees meer...]van briviact met 21 % vermindert.

Topiramaat

30-01-2025 | Man | 25
topiramaat

Bijwerkingen

verandering in smaak verwijde pupillen verminderde eetlust tintelingen en prikkeling in vinger(s)

Als eerst moet ik toch wel even vertellen dat ik de meest bekende bijwerkingen heb gehad.. Gelukkig is dat na anderhalve week overgegaan behalve de verwijde pupillen. Het is een sterk middel heb ik gemerkt en dat het heel belangrijk is om langzaam op te bouwen. Na inname voelde ik het al na zo'n 45 minuten inkicken.. Beetje wazig en sloom maar dat gaat over. ik kreeg er[lees meer...] een rustig en vertrouwd gevoel van en de epileptische aanvallen werden veel minder tot bijna niks.. ( Focale aanval met verminderde gewaarwording ). Eindelijk kan ik weer veilig met de fiets op pad zonder heel de tijd mijn locatie te delen. Ik gebruik het nu 2 maanden.

29-01-2025 | Vrouw | 43

spraakproblemen duizeligheid gewichtstoename

Na complete schildklierverwijdering met halsklierdissectie zenuwpijn vanaf oor tot sleutelbeen. Gestart met pregabaline wat eerst gunstig effect leek te hebben, want minder pijn. Pijn kwam steeds terug, waarbij dosering steeds wat omhoog ging. Pijn was niet onder controle en bijwerkingen werden steeds meer en erger.

Levetiracetam

27-01-2025 | Vrouw | 76
levetiracetam

woedeaanvallen terugkerende depressie

Nadat ik 20 minuten alleen nog maar enkele klanken kon voortbrengen werd door de neuroloog een vorm van epilepsie vastgesteld. Ik moest meteen afbouwen met Sertraline (een anti-depressivum) en beginnen met Keppra. Ik zit nu in een zware depressie en kom daar maar niet meer uit. Nu lees ik dat een van de bijwerkingen van Keppra depressiviteit is.

23-01-2025 | Man | 75

Bijwerkingen

parkinsonisme achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden gang onbalans trillingen bij zwakke inspanning

Eenmalig epileptische aanval ervaren in juni 2024, waarschijnlijk door auto-immune encefalitis (oorzaak daarvan niet gevonden). Vanaf juni t/m december 2024: 2000 mg Depakine per dag geslikt i.c.m. Clobazam. Erg veel last gehad van bovengenoemde symptomen. Al deze maanden zonder epilepsie gebleven, dus wellicht wel effectief (maar onbekend of medicatie daarvoor verantwoo[lees meer...]rdelijk was). Laatste twee weken van 2024 Depakine afgebouwd en Briviact gestart en op dit moment (derde week januari 2025) grotere stabiliteit, helderder denken en gevoel/ervaring, minder trillende handen en weer in staat tot lopen zonder hulpmiddel (stok).

14-01-2025 | Vrouw | 36
Nek- / rughernia

concentratieproblemen vergeetachtigheid versuft misselijkheid

Gekregen ivm nekhernia icm morfine en zo nodig oxycodon. Wat een troep, die pregabaline. Begin er niet aan en zoek naar andere mogelijkheden! Werkt matig tot niet tegen de zenuwpijn. Bijwerkingen als misselijkheid, geen eetlust, suf, ontzettend vergeetachtig en concentratieproblemen. Ik werd een schim van mezelf, herkende mezelf niet meer. Afbouw morfine en oxycodon[lees meer...] was appeltje eitje. Afbouw Pregabaline is de hel. Van 225mg met stapjes van 25mg afgebouwd per week en alsnog ziek ervan, beroerd, geen eetlust, heel moe, griepachtige klachten en in sommige weken zelfs koorts ervan. Gisteren de laatste capsule van 25mg genomen, de afkickverschijnselen zijn alweer begonnen dus dat wordt weer afzien de komende dagen.. Daarna kan de vlag hopelijk uit! Nooit meer pregabaline voor mij, troep!!

12-01-2025 | Vrouw | 43
Hernia

paniekaanvallen angst hyperventilatie

Na 2,5 week gebruik (2 x 75 mg), kreeg ik middenin de nacht paniekaanvallen, angst en hyperventilatie. Na drie dagen kwamen we er achter dat het van de pregabaline kwam. Toen meteen gestopt en dat heb ik geweten. De bijwerkingen gingen over in ontwenningsverschijnselen en dan maal 10. Heb zelfs suïcidale gedachten gehad in de eerste week na het stoppen, ook kreeg ik last v[lees meer...]an buikpijn en diarree, druk in mn oren, droge mond, slapeloosheid. Nu 3,5 week gestopt en nog steeds last van een constant zenuwachtig gevoel en angst. Slapen gaat op en af en maximaal 5 uur achter elkaar. Heb gelukkig wel tussendoor een paar goede dagen gehad wat me helpt om te bedenken dat het niet aan mij ligt maar aan die vreselijke ontwenningsverschijnselen. Wat ontzettend vervelend is, is dat mijn huisarts me niet juist heeft voorgelicht en ook niet wist dat je zelfs bij kort gebruik dit medicijn moet afbouwen. Nu zit ik met de gebakken peren! Waarom is er zo weinig bekend over dit medicijn in Nederland?!

Briviact

10-01-2025 | Vrouw | 54
brivaracetam

slaperigheid vermoeidheid

na een uur een uur en half voel ik mij moe en slaperig en vallen mijn ogen toe en slaap ik enkele uren

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6616)
Anticonceptie - overig (4596)
Cholesterol (3377)
Depressie - antidepressiva overig (3210)
Epilepsie (2998)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2954)
ADHD - psychostimulantia (2642)
Pijn - morfine-achtigen (2556)
Verslavingsziekten (2391)
Pijn (2309)
Bloeddruk - betablokkers (1975)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1904)
Maagzuur - protonpompremmers (1812)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1688)
Anticonceptie - eenfase (1653)
Angststoornissen (1622)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1498)
Antibiotica - urineweginfectie (1355)
Depressie - antidepressiva TCA (1298)
Allergie (1229)