Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Angststoornissen

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Angststoornissen

21-11-2024 | Man | 50
Nervositeit

Bijwerkingen

darm/maag van streek verandering in smaak verlies van smaak maagpijn bittere smaak

Na een maand gebruiken wegens strees geen eetlust meer alles maar ook alles smaakt naar vergif je krijgt niks meer binnen van eten omdat alles zo anders smaakt constant kotsneuginging..beste middel voor af te vallen denk ik maar die smaak van die pillen bleef een week nog dat ik ermee stopten.raad niemand deze chemise afval niet aan

30-10-2024 | Vrouw | 52
Slapeloosheid
Dankzij 2 pammetjes van 10 mg lukt het me beter om in te kunnen slapen. Geen bijwerkingen.

Tranxene

20-10-2024 | Man | 47
clorazepinezuur
Onrust
Ik gebruik iedere dagen kleine hoeveelheden cocaïne, om te kunnen slapen neem ik in periodes van nervositeit en met gedacht sneller te slapen tranxene 50 Mg, als ik het neem wordt ik.steeds nerveuzer, ik neem er verdeeld over 6 uren soms 8 en voel niks, enkel meer nervositeit. Bijwerkingen heb ik er niet van, enkel wat sloom de dag erna, ik denk dat dit zeer gevaarlijk is [lees meer...]zonder er last van te hebben....

08-10-2024 | Vrouw | 37
Onrust

02-10-2024 | Vrouw | 25
Angst & paniekstoornis
Het is geen wondermiddel, maar het hielp om de scherpe randjes eraf te halen. Een dosis van 10 mg deed weinig, terwijl 30 mg me te slaperig maakte. 20 mg bleek voor mij voldoende te zijn. Ik gebruikte het vooral voor evenementen waar ik veel paniek of angst voor had.

Temesta

27-09-2024 | Man | 44
Angst & paniekstoornis
Door een cva in 2013 gehad te hebben bleef de angst om er nog ene te krijgen. Toen zijn ze begonnen met benzos te schrijven. niks hielp echt tot ik temesta kreeg. Deze neem ik nu van ongeveer 2016 en het helpt me heel goed. ik voel wel als ik het een dag vergeten ben dat de afkick verschijnselen optreden. maar het helpt en zou niet weten hoe ik zonder dat verder moet.

Frisium

24-09-2024 | Man | 37
clobazam
Epilepsie

Bijwerkingen

concentratieproblemen oorsuizen spanningshoofdpijn wazig in het hoofd duizeligheid misselijkheid

Op advies van een kinderneuroloog kreeg ik op 12 jarige leeftijd 2x 30Mg frisium/dag toegediend vanwege slaapepilepsie. Dit bracht enorme problemen te weeg zoals constante hoofdpijn, concentratieproblemen, alles stond scheef. Ik doolde doelloos rond. Dit had enorme invloed op schoolresultaten. Ik kon niets meer onthouden laat staan na een aanval wist ik soms 2 d[lees meer...]agen niet meer hoe mijn ouders heetten. Van dit medicament heb na 25 jaar nog steeds oorsuizingen van Gelukkig kreeg ik 2 jaar later andere medicatie toegediend die minder symptonen gaf. (lamictal) Deze Frisium medicatie heeft bij mij een enorm trauma nagelaten.

19-09-2024 | Man | 65
Angst & paniekstoornis
Was suïcidaal, acute vrijwillige opname van 6 dagen volgde. Deze time out heeft me goed gedaan i.c.m. met 3 x 0,5 mg overdag en 2,5 mg voor de nacht. Mij is meteen verteld dat het middel in veel gevallen zeer verslavend werkt. Heb deze medicatie zo'n 4 maanden geslikt en in die tijd ook moeiteloos -daar ben ik heel blij mee- afgebouwd. Mijn problemen zijn niet opgelost, ma[lees meer...]ar ik kan er helder denkend mee omgaan. Ik gebruik nog wel de escitalopram die ik al een tiental jaren slik. Heel af en toe slaat het gemene deprimerende stressduiveltje toe. Gelukkig heb ik nog een clandestien voorraadje en neem dan 1 mg Lorazepam, helpt na een uur.

19-09-2024 | Man | 40
Angststoornis
Ik gebruik Oxazepam nu zo’n 5 jaar, vaak 5 mg 2x per week. Hoogstens 10 mg. Altijd in goed overleg met de huisarts. Ik ben nooit goed gegaan op antidepressiva en daarom kies ik bewust voor deze methode zodat ik me dicht bij mezelf voel maar op gerichte momenten de scherpe randjes er af kan halen. Het liefst vind ik ooit een andere strategie maar tot die tijd is dit mijn ‘r[lees meer...]edding’.

13-09-2024 | Vrouw | 30

echt slaperig overdag

Voorgeschreven gekregen in de kliniek. 3x daags 1mg tablet. Daarna 2,5 tablet voor slapen gaan. Werkt goed tegen angstgevoelens. En werkt voor mij goed eens in de 3 dagen voor het slapen gaan. Ik moet de volgende dag wel vrij hebben van mijn werk want kan niet functioneren door de toegenomen slaperigheid overdag. Trekt in de loop van de na middag pas weg. Ik slaap goed do[lees meer...]or op dit medicijn en na een half uur wordt ik slaperig.

27-08-2024 | Man | 35

versuft

Tja... Burnout opgebouwd in 2023 en slapeloosheid opgelopen in september 23. Temazepam werkte niet, lorazepam wel. Maar ja, overdag bleeg ik ik paniek over niet kunnen slapen. Op.het hoogtepunt slikte tijdens opbouw escitaloprám 5 mg lorazepam +50 mg quetiapine (dec 23). Afbouw is gelukt, maar was zeer moeilijk met weinig slaap (maar wel altijd 3/4 uur). Advies begin er ni[lees meer...]et aan om van 4 naar 7 uur te gaan. Mij heeft het geholpen om van 3 nachten zonder slaap naar 6 uur te gaan. Overigens kon ik quetiapine beter accepteren dan lorazepam ivm verslavingseffect. Echter op het hoogtepunt had ik geen slaap met quetiapine.

25-08-2024 | Man | 45

Bijwerkingen

cognitieve beperking apathie gewichtstoename verminderde cognitieve vaardigheden

In 2003 alweer had ik angst en paniekerige toestanden. Toen naar de huisarts gegaan en dit moest de scherpe randjes er op dat moment even afhalen. Als ik had geweten wat ik sinds een paar jaar weet had ik er nooit aan begonnen. Het middel was (in het begin waren mijn paniek en angstklachten schijnbaar zo groot) ook helemaal niet effectief naar mijn gevoel. Toch toen eigenl[lees meer...]ijk door veranderingen in mijn levenspatroon (dat was dus de oplossing niet die pillen) mijn klachten wat minder zijn geworden merkte ik wel dat het wat deed, maar verder, ach... Ik vond het maar een beetje onnodig. Dan stop je toch zou je denken? Ja, en als ik daar de dingen over kon lezen die je nu leest over het stoppen met benzo's (waaronder dus de bromazepam) dan had ik er idd nooit aan begonnen. Maar wist ik veel in 2003. Jaren later in 2022 lange periode (maand of 3) niet meer leverbaar. Man, man, man. Wat ik toen niet heb meegemaakt. Een rebound van angst en paniek die je echt je ergste vijand niet gunt. Ben uiteindelijk door uitputting en ondervoeding vlak voordat ze weer leverbaar waren in het ziekenhuis beland 3 dagen. Nu sinds twee jaar slik ik denk ik zo'n beetje 20% van de dosis die ik tot 2022 slik. Ik slik nu dagen niet tot het moment dat de onrust en angst weer toeneemt en dan neem ik 1 a 2 dagen weer een dosis. Dit is niet ideaal maar al veel beter. Ik kan weer muziek luisteren en ervan genieten, heb weer een libido, mijn tinnitus verdwijnt plotsklaps bij het innemen... Dat zegt allemaal genoeg. Ik heb 20 jaar als een zombie rondgelopen. Ik lees dat mensen tevreden zijn over de werking van dit middel? Maar als je er nooit vanaf kan geraken omdat het nog verslavender is dan alle andere drugs bij elkaar en er WEL DEGELIJK gevolgen aan het gebruik zitten, hoe kan je dat dan vinden? Denk aan lang gebruik : cognitieve problemen (zeer veel) gewichtsproblemen ongevallen etc. Waardeloos dat deze troep ooit in mijn leven is gekomen in mijn vroege leven. In ieder geval slik ik veel minder nu maar ik zie mijzelf er nooit vanaf komen. Ik heb een dure prijs betaald voor een huisarts die dacht mij even te helpen door die troep voor te schrijven. Gebrandmerkt voor het leven...

Diazepam

19-08-2024 | Man | 71
diazepam
Slapeloosheid
Sinds ik dit gebruik val ik na 30 minuten in slaap, 1 a 2 x per nacht word ik wakker om naar toilet te gaan en sta uitgerust op Ik voel me er goed mee !

17-08-2024 | Vrouw | 75

zelfmoord angst versuft

Mijn moeder heeft dit tijdens een buitenlandse reis voorgeschreven gekregen als alternatief voor haar gebruikelijke medicijn, Bromazepam, die ze tijdens de reis was kwijtgeraakt. Mijn moeder was 75 jaar oud. Na een dag of 10 Lorazepam geslikt te hebben, pleegde ze op reis zelfmoord. Volkomen onverwacht en vooraf totaal geen tekenen van enige depressie. Nadat ik de bijsluit[lees meer...]er gelezen had, merkte ik op dat er een paragraaf in stond over toediening aan geriatrische patiënten, en dat men hiermee op moet passen vanwege plotselinge bijwerkingen waaronder irrationeel of onvoorspelbaar gedrag. Voor mijn moeder is het te laat, maar ik wil artsen graag oproepen om voorzichtig te zijn met het voorschrijven van Lorazepam, met name bij ouderen.

14-08-2024 | Vrouw | 62
Depressief
Ik heb 20 jaar geleden een zware depressie gehad . Heb mij zelf laten opnemen in het ziekenhuis omdat ik het niet meer zag zitten ik wilde niet meer leven 😒ik heb toen zware medicatie gekregen. Na twee weken mocht ik naar huis , maar smorgens thuis ben ik doorgeslagen ik wilde naar de psychiatrie mijn huisarts is toen gekomen maar hij wilde dat niet en mijn man ook niet .[lees meer...] Toen heb ik bromazepam gekregen voor in noodgevallen . Ik kon niets meer niet eten . Lezen me zelf niet wassen . Ik lag heel de dag bij mijn ouders op de zetel tot mijn zoon mij kwam ophalen om naar huis te gaan . Daar kroop ik Weer direct in de zetel . Toen ben ik stiekem alle dagen bromazepam beginnen neen en zo ben ik van mijn depressie afgeraakt . Nu vier jaar geleden besloten we om te verhuizen naar een Heel andere kant waar dat ik heel men leven had gewoond en toen brak ook de corona uit ik werkte toen in een ziekenhuis. Dan ben ik volledig beginnen panikeren . We hadden een nieuwbouw appartement gekocht en alles sloeg tegen . Dan ben ik door een dokter in men nieuwe woonst op ziekte gezet wat niet in dank werd afgenomen door mijn collega’s . Maar ik kon echt niet meer functioneren. Dan ben ik op pensioen gegaan .en nu bijna drie jaar later ben ik nog niet volledig goed . Mijn nieuwe huisarts besloot dat ik ging afbouwen met bromazepam 3 mg dat heb ik dan vier weken gedaan 1 tiende eraf gedaan maar dat kwam niet goed ik begon terug slechter te worden en neem nu terug 3 mg . Ik ben enorm bang om terug naar af te gaan want voel me terug slechter . Wie kan mij aub raad geven ik zie het niet meer zitten wil nooit stoppen met bromazepam maar de huisarts zegt dat hij na zo lange tijd ze in te nemen ze niet meer helpen m aar ik geloof dat niet , a.u.b. kan iemand mij helpen . Alvast bedankt en hopelijk hoor ik vlug iets

02-08-2024 | Vrouw | 73

ongerustheid gestrest

In het begin hielp het.maar ik moest later meer nemen om hetzelfde te ervaren.uiteindelijk werd mijn paniek en onrust omgezet in stress, waar ik nog steeds last van heb.de hele dag.ik ben nu langzaam aan het afbouwen,maar het blijft een drama.nu nog steeds stress.ik heb er spijt van dat ik er ooit aan ben begonnen.

Tranxene

17-07-2024 | Vrouw | 32
clorazepinezuur

Bijwerkingen

emotionele labiliteit moeite met concentreren vergeetachtigheid verlies van motivatie gebrek aan energie versuft

Ik slik tranxene al jaren wat mij niet verteld is dat je dit middel tijdelijk mag slikken. Ik was op het begin blij dat ik minder angst ervaarde door mijn trauma ptss en angststoornis. Ik denk uit mijn hoofd dat ik het wel 8 jaar slik (spijt). Heb geprobeerd in een kliniek af te bouwen maar dat was hell! Krijg er nog steeds rillingen van wat een pijn en afkickverschijnsele[lees meer...]n. Helaas niet gelukt en zit nu weer aan dat rot spul. Het maakt mij boos en verdrietig dat de psygiater nooit heeft gezegd dat je dit niet langer dan 2 maanden mag slikken. Soms is medicatie iets langer nodig maar dit is gewoon echt drugs. Begin er niet aan!

02-07-2024 | Vrouw | 55

Temesta

27-06-2024 | Vrouw | 72
Angst & paniekstoornis
Beetje bang ik ben 72 jaar omdat mijn man longkanker en longkwab weg gehaald nu 3 jaar zit ik er door,ook omdat zijn hele rug is vast gezet van mijn man ,ik ben zo moe nu ook slechte rug en neuropathie voeten onveral artrose

Alprazolam

26-06-2024 | Vrouw | 61
alprazolam
Angst & paniekstoornis
Sedert jaren paniekaanvallen soms zeer zware, het enige dat helpt voor mij is alprazolam,smorgens bij het opstaan altijd 1 van 0.50 en indien nodig bij een opkomende paniekaanval snel nog 1

24-06-2024 | Vrouw | 70
Angststoornis
Gebruik vanwege opnieuw getriggerde voetblessures die nu erg moeilijk herstellen, dit gaat gepaard met angsten, slapeloosheid. Bang dat het niet over gaat, geen feedback genoeg van fysiotherapeuten: angst, angst. Mag niet meer dan 1mg per dag van de huidige dokter. Voorheen bij GGZ mocht ik 2 per dag, de allereerste keer van dsze blessures. Misschien iemand anders bekend m[lees meer...]et somatisch gerelateerde angsten? Gebruik 2 keer 0,5 mg. Wil dit verplaatsen naar 1 mg voor het slapen.

Buspiron

24-06-2024 | Vrouw | 59
buspiron

Bijwerkingen

tintelend of prikkelend gevoel misselijkheid duizeligheid

Na bijna 2 jaar worstelen met PTSS overstag gegaan om Buspiron te gaan gebruiken. Voorgeschreven door de psychiater. Inmiddels had ik voorgaande 20 berichten al wel 500 keer gelezen. Helaas is er verder weinig over te vinden (wat you tube filmpjes uit de VS die denk ik van de fabrikant afkomstig zijn) Ik ben begonnen met 1 x daags een halve en langzaam opgehoogd naar[lees meer...] 3 x een halve. Helaas begon na 1,5 week de ellende, misselijk, duizelig en enorme tintelingen in mijn benen waardoor ik s 'nachts niet kon slapen. Ik had me voorbereid op een lastige inwerkingstijd dus toch doorgezet. Op een gegeven moment ook last van de realisatie en ik kon helemaal niet meer ontspannen, mijn lichaam voelde zo stijf als een plank, mijn hart bonkte de hele dag en ik kreeg een suis in mijn oor. Ok het zenuwachtige gevoel wat ik wel eens had was weg. Na 6 weken ploeteren in overleg met de psychiater gestopt, omdat ik het middel nog maar kort gebruikte kon dit in een keer. (de huisarts had hier wel bedenkingen bij) Toen werd de ellende nog groter alle bijwerkingen werden nog heftiger. Na twee weken nog verder afglijden bij de huisarts terecht gekomen. Stoppen in een keer was niet zo slim geweest.,.... en het zou tot 3 weken kunnen duren voordat de bijwerkingen ook weer weg zouden zijn. Uiteindelijk zijn de bijwerkingen gelukkig wel verdwenen. En ik was als een kind zo blij toen ik weer een keer een nerveus gevoel in mijn buik had. Liever dat dan zo ziek zijn van pillen.

23-06-2024 | Vrouw | 60
Angst & paniekstoornis
Let wel op welk merk je hebt ,prolepha minste bijwerkingen. Ik neem het nu vier jaar elke ochtend bij het wakker worden een halfje van 1 MG .blijft het ook gewoon gebruiken waarom stoppen als het je probleem oplost. Ik functioneer top,sta veel op het podium alles rock zangeres dus ik kan het iedereen aanraden tegen angst en paniek. Goed spul! De

04-06-2024 | Vrouw | 21
Angst & paniekstoornis
Lorazepam heeft 2 jaar geleden mijn leven gered. Ik had dagelijks 6 paniekaanvallen en veel angst. Zat in een zware burn-out. Daarnaast ook citalopram gekregen en sinds afgelopen december quetiapine om de lorazepam af te bouwen. De eerste stukjes gingen nog wel prima, maar hoe verder naar 0 hoe moeilijker het wordt. Ben nu sinds 2 weken gestopt, maar de ontwenningsverschij[lees meer...]nselen zijn geen grap. Trillen, zweten, paniekaanvallen en zelfs overgeven. De huisarts zegt dat het na 4-6 weken beter moet zijn. Dus ik zit al op 2/3. Door het lezen van jullie verhalen ervaar ik steun en ik wens jullie allemaal veel sterkte toe!

25-05-2024 | Vrouw | 52
Angststoornis
Hallo, even een vraagje: bevalt de ophoging van de Paroxetine 40 mg. Dat heb ik namelijk nu ook. En Lorazepam sinds gisteren, 1 mg. Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen! Groet Ilse

Diazepam

29-04-2024 | Vrouw | 65
diazepam

Bijwerkingen

irritatie van de dikke darm

Hallo ik Lees veel verhalen. Ik zou graag van mensen willen weten welk merk ze gebruiken..Misschien zit daar nog verschil in. Ik hoor van hoge doseringen. Heeft niemand dan obstipatie en een geïrriteerde dikke darm? Graag ervaring. Ook obstipatie is een groot probleem.

Xanax

16-04-2024 | Vrouw | 36
alprazolam
Angst & paniekstoornis
Hai kan iemand mij een antwoord geven ik ben 36 jaar ik heb al 2 weken de xanax retard 0.50 in de kast voor mijn paniekaanvallen en angst ik heb ssri gebruikt setraline nou nooit meer ik zat aan de oxzazepam 2 weken 2 keer daags 10mg werkte wel een beetje maar ook niet altijd en hele dag bleef ik moe dus nu al een week zonder ik kamp al 3 jaar mer deze anst paniekstoornins[lees meer...] ik heb therapie maar het doet niks ik ben helemaal kapot ik wil me zo graag goed voelen ik heb naar jaren een vakantie geboekt ik ga over bijna 3 weken weg ik wil echt genieten maar ik zit er al weer op tegen als ik alleen al denk om lekker ver te gaan wandelen en dingen te doen word ik al angstig gaat de xanax retard mij helpen en werkt het gelijk en maakt het suf? En als ik het voor 2 a 3 weken zou gebruiken kom ik er dan wel weer vanaf ik ben zo bang al die verhalen dat ik lees dat je er niet meer vanaf komt Pfffff maar ik wil zo graag genieten van me vakantie en natuurlijk ook gewoon van me leven ik weet niet wat ik moet doen iemand een antwoord

09-04-2024 | Man | 31
Depressie

versuft

Ik heb al jaren lang depressie en ptss waardoor ik nooit uitgerust wakker werd of makkelijk in slaap viel. Soms duurt het 2 uur voordat ik ik slaap val. Met de medicatie val ik binnen een uur in slaap en word ik minder vermoeid wakker. Ik gebruik het sporadisch. Ik gebruik dit naast mijn vaste slaap ritme: geen mobiel -> stretchen -> tandenpoetsen Ik gebruik dit naast [lees meer...]mijn anti depressiva medicatie.

04-04-2024 | Vrouw | 38

slaperigheid versuft emotioneel

Omdat ik zoveel slaap tekort kom door alle migraine aanvallen, waardoor ik ook weinig of niet slaap, heb ik dit voorgeschreven gekregen van de arts. Ik gebruik het niet vaak, ook omdat ik weet dat ik er na nog 2 dagen bijwerkingen van heb, maar als het echt nodig is een nacht slapen dan pak ik een tabletje. Werkt ontzettend goed, ik slaap heerlijk. Mijn nekpijn is ook ont[lees meer...]spannender in die uren dat het zou werken.

28-03-2024 | Vrouw | 52
Niet in de lijst
Ik gebruikte dit als spierrelaxant. Heb last van verkrampingen en tgd spasmen en veel pijn. Het ging prima tot ik ermee moest stoppen omdat een nieuwe huisarts ze niet meer voor wilde schrijven. Je hebt dan weinig keus hè. Nu weer terug bij af. Sta voor de 3e keer aangemeld bij een revalidatiekliniek. Ben hier al 10 jaar mee bezig. Het was voor mij goed zo. In ieder geval,[lees meer...] van alle medicatie die ik de afgelopen 10 jaar heb gebruikt, opgebouwd en weer afgebouwd, werkte deze voor mij het beste. Helaas ben ik 1 van de weinige dus is het niet goed om langdurig te gebruiken.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6495)
Anticonceptie - overig (4564)
Cholesterol (3345)
Depressie - antidepressiva overig (3171)
Epilepsie (2952)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2920)
ADHD - psychostimulantia (2601)
Pijn - morfine-achtigen (2544)
Verslavingsziekten (2355)
Pijn (2288)
Bloeddruk - betablokkers (1958)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1834)
Maagzuur - protonpompremmers (1803)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1680)
Anticonceptie - eenfase (1636)
Angststoornissen (1599)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1480)
Antibiotica - urineweginfectie (1325)
Depressie - antidepressiva TCA (1280)
Allergie (1213)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.