Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!

Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.

DNA testen

meamedica|PRO

Medicijn beoordelingen

Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg

mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.

medicijnen

Laatste beoordelingen

Gabapentine

13-03-2026 | Vrouw | 48
gabapentine (75)
Zenuwpijn

hoofdpijn

Sinds afgelopen dinsdag slik ik Pregabaline voor zenuwpijn. Het is nu nog te vroeg om te zeggen of het werkt voor mijn zenuwpijn omdat dit even zijn tijd nodig heeft. Daarom heb ik effectiviteit op minimaal gezet omdat het tijd nodig heeft. Bijwerkingen heb ik alleen druk in hoofd/hoofdpijn. Verder voel ik me heel erg energiek tot tegenstelling van wat ik lees wat ande[lees meer...]ren ervaren. Ik voel me niet echt opgejaagd maar pak ineens allerlei klusjes in huis aan die al maanden zijn blijven liggen. Ik voel me beetje euforisch verder . Ik slik wel 40 mg Prozac voor mijn c-ptss en misch dat het dit versterkt ??. Vandaag op dag 4 moet ik het ophogen met 4 capsules per dag Mocht het energieke overgaan in opgejaagd dan ga ik dit bespreken met huisarts want dat is niet prettig. Zijn er meer mensen die zich ipv vermoeid juist energiek en wat euforisch voelen ??. Maar tot nu toe erg tevreden !😊

Venlafaxine

13-03-2026 | Man | 40
venlafaxine (150mg)
Niet in de lijst

Bijwerkingen

tics verminderde zin in seks

Voor mijn geen al te positieve ervaring, wel enige werking op de depressie maar heel veel nadelen. Ik ben veel ticks beginnen krijgen en ben er na lange periode nog niet helemaal van af. Bij het stoppen met de medicatie heel veel ontweningsverschijnselen.

Wellbutrin XR

13-03-2026 | Man | 40
bupropion (150mg)
Niet in de lijst
Het meest effectieve dat ik al heb genomen, in de eerste instantie opgestart wegens depressie. Maar blijkt bij mij ook een zeer positief effect te hebben op mijn ADHD. Werking start na zo een 2 tal weken. momenteel gebruik ik 150 mg in het verleden soms verhoogd bij zeer donkere periode. maar momenteel is een lagere dosis goed voor mij

Parnate

13-03-2026 | Man | 67
tranylcypromine (20)
Chronische depressie

Bijwerkingen

gevoelige darmen lucht in darmen

Sinds 2010 voorgeschreven op 80 mg (4 × 20 mg). Weinig / geen bijwerkingen. Wel 3x hypertensie gehad. 1e x duidelijk door slokje tapbier. 2e x niet echt duidelijk geworden, andere sterkere filterkoffie of "slechte" rozijn in koffiebroodje. 3e x door belegen kaas. Verder goed te combineren met mijn standaard dieet. Ondanks medicatie toch lange periode van depressie gehad b[lees meer...]egin 2020. Bij mij lijken de sociale interacties en veranderende omstandigheden meer bepalend dan parnate. In 2004 is de diagnose autisme gesteld. Daarom wil ik geleidelijk afbouwen. Nu alweer een tijd stabiel op 60 mg.

Claritromycine

13-03-2026 | Vrouw | 29
claritromycine (500mg)
Amandelontsteking

bittere smaak

Mijn keelamandelen waren fors ontstoken en ik was er erg ziek van. De huisarts schreef me deze antibiotica voor. Gelukkig nam de ontsteking na 2 dagen al af. Ik heb het een week moeten slikken. Na het gebruik merkte ik wel een vieze bittere smaak in de mond. Ik was ook wel vermoeid en had hoofdpijn, maar dat had ik daarvoor ook al ivm het ziek zijn.

Androskat

13-03-2026 | Man | 65
fentolamine/papaverine (1,5mg)
Erectiestoornis

rode kleur in gezicht

Gestart met Androskat, 1,5mg Tips welkom mbt aankoop, aantal x per ampul Bij eigen apotheek 5 st. 92,88

Aripiprazol

13-03-2026 | Man | 23
aripiprazol (15mg)
Psychose

Bijwerkingen

verstoorde slaap prikkelbaarheid rusteloos gevoel

Mijn ervaring met aripiprazol is niet best. Ik zit in week 3 dag 24 sinds de eerste dosis. Ik slikte eerst paliperidone en wilde stoppen maar moest switchen van de psychiater wegens te veel bijwerkingen. Ik begon eerst met 6mg paliperidone en 5mg aripiprazol in week 1. Dit ben ik langzaam op gaan bouwen naar 0mg paliperidone en 15mg aripiprazol. Ik voel me de laatste tijd[lees meer...] nog slechter dan eerst. Ik heb te veel slechte dagen dat ik me overprikkeld voel en ik weet vaak geen houding op de dag. Ik slaap bijna niet, ookal ben ik heel vermoeid en het lijkt alsof er een lamp in mijn kop aanstaat. Ook heb ik weinig energie en heb ik vaak hoofdpijn. Ik hoop dat deze bijwerkingen na loop van de tijd weg gaan, anders kap ik er mee. Mijn ervaring nu blijft dat je van deze troep af moet blijven. Ik slik ook gedwongen lithium en ben er niet blij mee. Na mijn mening stoppen psychiaters je vol met allemaal rotzooi en kijken ze nooit naar het diepere probleem. Een medicijnloos leven is een goed leven.

Topamax

13-03-2026 | Vrouw | 36
topiramaat (25mg)
Migraine

zelfmoordgedachten

Sinds ik ongesteld ben heb ik 3 weken per maand last van menstruatiegerelateerde migraine. Die wordt alleen maar erger met de jaren en triptanen zijn allang niet meer voldoende om mijn leven leefbaar te houden. Met de neuroloog zit ik dn ook al jarenlang in een proefondervindelijk traject om te kijken wat er hopelijk wel werkt. Zonder verdere toelichting schreef hij Topam[lees meer...]ax voor, ik zat op dat moment midden in een burn-out. Ik had in de bijsluiter uiteraard wel gelezen dat een van de bijwerkingen toename van sombere gedachten waren, maar onterecht aangenomen dat als een neuroloog dat er niet bij vertelt, het wel mee zou vallen. Ik werd steeds chagrijniger, verdrietiger en de hoofdpijn bleef, maar ja, je moet toch een half jaar doorzetten om het echt effect te laten hebben. Toen ik echter mijn pillen zat te tellen en zat op te zoeken welke dosis van welke medicatie fataal zou zijn, heb ik mijn pillen aan mijn man gegeven en ben alle hulptroepen gaan bellen. Resultaat: jaar verkloot, iedereen om me heen afgesnauwd, vertrouwen kwijt in de neuroloog (zijn reactie: o, sorry, ja, dat had ik wel moeten zeggen.) en nog steeds migraine. Dikke afrader dus, maar gelukkig is alles persoonlijk, hopelijk worden andere mensen hier wel gelukkig van.

Omeprazol

13-03-2026 | Vrouw | 52
omeprazol (20mg)
Maagzuur

netelroosachtige uitslag overal

ik heb sinds kort vanuit de apotheek andere maagtabletten maar ook sinds kort last van galbulten? Ik weet niet zeker of dit door de Omeprazol komt? Hebben meer mensen hier last van?

Risperdal Consta

13-03-2026 | Man | 24
risperidon (37,5mg)
Chronisch pijnsyndroom

Bijwerkingen

hartritmestoornissen anhedonie depressief zelfmoordgedachten achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden ongerustheid

Ik heb de diagnose schizfrenie, al hoor ik nooit stemmen of zie nooit dingen die er niet zijn. Ik ben niet agressief naar anderen en heb voor dat eenmalige risperdal consta depot van 37.5 nooit extreme suicidale beelden gehad. Omdat ik chronisch kamp met psychosomatische pijn op de borst en benauwdheid en ze daar geen sterke pijnstillers voor willen geven heb ik op verzoek[lees meer...] van de huisarts het depot geaccepteerd toen ik met pijn op de ehbo zat. Ik had geen andere keus meer, mijn zenuwstelsel reageert extreem op alle antipsychotica waarbij ik bijwerkingen krijg bij zelfs microdoseringen die bijna niemand ervaart. Toch heb ik met de gedachte toen met de pijn gedacht ik heb niets te verliezen ik neem wel het depot voor rust terwijl ik niet eens extreem psychotisch was maar gewoon zoals altijd wat andere realiteits besef dan anderen. Ik begon al vrij snel na een paardagen hartkloppingen te krijgen die uren aanhield, ik hoefde alleen maar op te staan en me hartslag vloog naar 140 gemeten met saturatiemeter. Ik kon niet in slaap vallen en kreeg extreme spierpijn, stijfheid en tremoren. Maar het marteling begon 26 dagen na het depot. Ik lag op de bank naast mijn oma en omdat ik zo plat was van het depot en niets meer voelde kreeg ik extreem innerlijke onrust en meteen extreme suicidale beelden over messen en hoge gebouwen. Die ik daarvoor echt nooit had. Dat duurde gemiddeld 2 tot 3 maanden en elke dag voelde alsof mijn geest werd beklemd en ik sliep en werd wakker met suicidale gedachten die heel sterk waren tegen mijn eigen wil in. Mijn lichaam gloeide van de spanning maar ik had geen bewegingsdrang net als bij akathasie, ik lag op de bank heledag te vechten met die zelfmoord gedachten en heb 2x de politie laten komen en 5 keer crisisdienst gebeld en zelfs gevlucht maar de ziekenhuis om geen overdosis medicijnen te slikken. Het was verschrikkelijk en geestbeklemmend, ik snap ook niet waarom je zoiets geeft tegen psychosomatische klachten. Ik ben gelukkig af van de extreem innerlijke onrust en heb afentoe nog wat na echo's van al dat gebeuren 4 maanden later. Maar ik raad dit middel niemand aan en ben er zeker tegen dat het gedwongen wordt gegeven. Mijn ervaring met dit middel is een en al een marteling geweest!

Amoxicilline / Clavulaanzuur

12-03-2026 | Vrouw | 78
amoxicilline / clavulaanzuur (500/125mg)
Infectie (wond)

Jeuk op hoofdhuid

ONTSSTEKING ELLEBOOG

Zyprexa

12-03-2026 | Vrouw | 26
olanzapine (10mg)
Stress

Bijwerkingen

schokkerige onwillekeurige bewegingen verstoorde slaap hallucinaties

Na 2 weken gestopt 6,5maanden later nog steeds last van slaapproblemen en orofaciale dyskinesie beter bekend als een variant van Tardieve Dyskenisie geen enkele psychiater helpt mij erbij. Ben bij 2 psychiaters geweest en ze kunnen niks doen de een stelde antidepressiva voor heb ik een tijdje genomen maar de dyskenisie blijfd. Neem het niet in is de boodschap! Het verziekt[lees meer...]e heel mijn leven en elke dag maar huilen. Het enige wat ik nog kan doen is bidden en hopen dat het ooit weer weggaat.

Valdispert

12-03-2026 | Vrouw | 64
valeriaan (45mg)
Slapeloosheid

kortademigheid slapeloosheid

Last van slapeloosheid en dacht dat het nieuwe valdispert product Slaap & Fris wakker uitkomst zou bieden. Viel goed in slaap maar half 3 klaar wakker en niet meer kunnen slapen. Ook onrustig en kortademig. Voor mij beland dit in de prullenbak.

Diazepam

11-03-2026 | Man | 33
diazepam (4mg/ml)
Angststoornis

Bijwerkingen

wazig in het hoofd hallucinaties

Een half jaar geleden van norflurazepam naar diazepam overgezet. Vanwege bijwerkingen zoals niet op de linkerzij kunnen liggen en af en toe hallucinaties gaan afbouwen. Vanaf 7,5 mg per week wordt het loodzwaar met paniek golven en nu ondraaglijke spierpijn, maagpijn en misselijkheid. Zit nu in de laatste 2mg, hoop er snel vanaf te zijn.

Escitalopram

11-03-2026 | Vrouw | 38
escitalopram (15mg)
Overspannen/burn-out

Bijwerkingen

hoofdpijn koude sensatie hartkloppingen diarree paniekerig versuft

Helaas uitgevallen met een burnout. Veel te lang alle ballen proberen hoog te houden op zowel werk als prive gebied. Ik had veel last van hartkloppingen, hoge hartslag en piekeren. In overleg met mijn huisarts gestart met Escitalopram. Ik vond het heel spannend om er mee te beginnen maar ben erg blij deze stap genomen te hebben. De eerste 3 weken 10 mg en nu sinds een week[lees meer...] 15 mg. Ik vond de bijwerkingen wel "pittig" in het begin, gelukkig kon ik een weekje "plat" zodat ik de bijwerkingen rustig kon ondergaan. In de 1e week was ik ook erg suf, kon eindelijk weer ontspannen! Dit bleek een bijwerking te zijn en was na een week ook over. Daarna nam alles een beetje toe. Nu na 4 weken merk ik wel dat mijn hartslag weer snel hersteld, ik pieker minder en ik slaa p weer wat beter. Ook heb ik weer zin om dingen aan te pakken of te doen. Ik ben blij dat dit medicijn mijn scherpe randjes van mijn burnout afhaalt.

Systen

11-03-2026 | Vrouw | 56
estradiol transdermaal (75ug/24)
Overgang
Heeft mij mijn leven weer terug gegeven. Ik had vooraf niet in de gaten hoeveel impact hormoon tekort kan hebben op het vrouwenlichaam.

Aleve intense

11-03-2026 | Vrouw | 34
naproxen (550mg)
Menstruatiepijn
Helaas verlicht zelfs deze sterkte mijn menstruatiepijn niet (meer) - ook niet als ik het combineer met andere pijnstillers zoals paracetamol.

Forxiga

11-03-2026 | Vrouw | 56
dapagliflozine (10mg)
Diabetes type 2
Na 30 jaar eindelijk een medicijn dat mij laag en stabiel houd. Voelt alsof ik mn leven weer terug heb. Ik krijg weer energie, voel me beter en slaap beter. Ik had voorheen suikerwaardes tussen de 2 en 21 en dat ging maar op en neer. Nu stabiel tussen de 6 en 8

Duloxetine

11-03-2026 | Man | 31
duloxetine (60mg)
Chronisch pijnsyndroom

sexuele dysfunctie droge mond

Ik kreeg Duloxetine voorgeschreven voor chronische pijn na een sportblessure. Desondanks 2 jaar fysiotherapie oefeningen gedaan te hebben, en eerder positieve medische beeldvorming, bleef ik pijn hebben. Een pijnarts stelde behandeling met Duloxetine voor. Ik startte met 30mg per dag voor 1 week en nam daarna 60mg per dag gedurende een half jaar. Al na dag 2 op dosis[lees meer...] 60mg werden mijn genitaliën compleet gevoelloos. Dit was schokkend om te ervaren, maar werd afgedaan als een mogelijke bijwerking die zou verdwijnen bij stoppen van de medicatie. Op gebied van vermindering van de chronische pijn, was er slechts een klein beetje verlichting, en daarbij vermoed ik dan eerder dat dit komt door de werking als antidepressivum. Na 6 maanden stopte ik de medicatie. Het afbouwen was moeilijk en ging gepaard met stevige hoofdpijn. Echter blijft de gevoelloosheid in mijn genitaliën aanwezig tot op de dag van vandaag. Er was enige verbetering, zou zeggen dat ik vandaag de dag 50% gevoel heb. Ik zou dit niemand willen toewensen, en vind dat ik in een totale nachtmerrie terechtgekomen ben. Dit verschijnsel valt blijkbaar onder de term 'PSSD' wat staat voor persistente sexuele dysfunctie na gebruik van SSRI of SNRI medicatie. Dus niet alleen was Duloxetine niet effectief voor de behandeling van de chronische pijn, nu heb ik ook nog eens langdurige symptomen van sexuele dysfunctie, zelfs 6 maand na het stoppen. Ik hoop nog elke dag op beterschap.

Humira

10-03-2026 | Vrouw | 61
adalimumab (80mg)
Sarcoïdose

Bijwerkingen

benen zijn gevoelloos tintelingen in de handen spierpijn

Ik ga stoppen ermee! Tintelingen handen, elke nacht word ik paar keer wakker ervan. Geregeld verdoofde benen. Veel last aan ogen en spieren. Nauwelijks helpend, enkel geen uveitis meer gehad.

Sotalol

10-03-2026 | Man | 54
sotalol (40mg)
Hartfalen

hartritmestoornissen duizeligheid flauwvallen

3 weken geleden 2e hartaanval gehad, overgegaan op sotalol 40mg 2x daags. (Had eerst metropolol) Nu na een week 1x flauwgevallen,heel veel last van boezemfibrileren en flauwtes.

Fluvoxamine

10-03-2026 | Vrouw | 66
fluvoxamine (50mg)
Angst & paniekstoornis

ongerustheid depressief angst

Ik ben in 2000 begonnen met fluvoxamine ( opgebouwd tot 100 mgr,) na burn out. Dit is jaren goed gegaan totdat ik in 2023 weer in stresssituatie terecht kwam. Toen opgebouwd naar 200 mgr. en in 2025 langzaam helemaal afgebouwd. In januari dit jaar ging het weer helemaal mis. Alles kwam heftig binnen (liep al te huilen als ik een zwerver zag en veel last van al het nieuws i[lees meer...]n media). Nu sinds 2 weken weer begonnen (langzaam opgebouwd van 25 mgr. naar 50 mgr. ivm ervaringen van eerste keer gebruik werd toen erg naar: depressief en angstig). Ik wandel veel om onrust eruit te lopen. Voel me nog steeds wat down maar heb veel meer rust in mijn hoofd ik kijk even hoe het gaat met 50 mgr., ga zonodig nog iets verhogen. Ben blij dat ik er weer mee gestart ben.

Campral

10-03-2026 | Vrouw | 64
acamprosaat (333mg)
Alcoholverslaving

winderigheid uithoudingsvermogen slechter

Campral ontnam mij echt de zucht naar drank. Eerder diverse pogingen gedaan om te stoppen, maar zonder resultaat. Nu na 9 maanden al 9 maanden alcoholvrij en heel weinig zin. Het heeft even zijn tijd nodig. Ben wel bang met Campral te stoppen. Ik ga er nog enkele maanden mee door. Voor mij tot nu toe het enige ondersteuningsmiddel dat werkt.

Ryeqo

09-03-2026 | Vrouw | 47
relugolix / estradiol / norethisteronacetaat (40/1/0,5mg)
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Bijwerkingen

pijn in de onderbuik buikkrampen

Ik ben dit beginnen nemen omdat ik bloedarmoede kreeg door ernstige bloedingen tijdens mijn menstruatie. Maar de bloedingen komen van gezwel in mijn baarmoeder. Ik neem het medicijn nu 4 dagen en 3 van de 4 dagen heb ik na inname ernstige buikpijn onder mijn navel.
disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.