Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!
Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.
Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg
mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.
Laatste beoordelingen
Ryeqo gekregen omdat hysteroscopische verwijdering van vleesboom niet lukte. Slik het nu 6 maanden. De eerste 5 maanden nog steeds erg veel bloedverlies en grote stolsels. Toch doorgezet, omdat ik las dat het soms echt lang kan duren voor er voldoende effect is. En nu de laatste maand is het echt rustiger. Voor nu ben ik tevreden.
Ik gebruikte dit voor mijn menstuatie uitstellen voor vakantie. Jammer genoeg heeft dit maar een paar dagen gewerkt, want dagen daarna menstuatie gehad. Niet meer dan ik had verwacht maar wel veel en lang. En nu opeens 3 weken na gebruik weer bloeding gehad niet veel maar wel dat ik een maandverband nodig heb.
vaginaal 100 mg heeft bij mij geen enkele bijwerking, vaginaal gebruik omdat dat geen sufheid/slaperigheid veroorzaakt zoals bij oraal wel. Dosering gaat waarschijnlijk verhoogd naar 200 mg voor nog meer effect bij afspraak met de arts morgen.
vaginaal 100 mg heeft bij mij geen enkele bijwerking, vaginaal gebruik omdat dat geen sufheid/slaperigheid veroorzaakt zoals bij oraal wel het geval kan zijn.
LDL cholesterol gedaald van 4,3 naar 2,5 mmol. Totaal cholesterol van 6,9 naar 4,6.
Geen bijwerkingen.
Belangrijkste: gelukkig geen statines.
Voor mij dus een volledige vervanging van statines.
Ik was door te veel stress in mijn leven overmatig cannibisgebruik zover heen gekomen in mijn leven dat ik manisch-psychotisch werd en daarvoor ook meer dan een maand ben opgenomen in een GGZ-instelling. Mijn klachten waren met name hyperfocus en het gevoel dat ik achtervolgd werd en deel uitmaakte van een geheime opdracht van de overheid om criminelen uit te lokken.
In e[lees meer...]erste instantie heeft men geprobeerd me te kalmeren met a-typische antipsychotica, maar die werkten niet. Ik bleef druk en achterdochtig.
Uiteindelijk overgezet naar Haldol op 7mg. Daarmee verdween de manie/psychosie in mum van tijd (lees: binnen een paar dagen).
Haldol is helaas wel een paardemiddel heb ik ervaren in de bijwerkingen. Ik heb de dosis van 7mg geslikt voor een week of vier, maar ik kwam toen in een soort omslagpunt dat ik de bijwerkingen (lusteloosheid, geen plezier meer hebben in het leven, overal spierstijfheid, constant 'error' in mijn hoofd) niet meer kon verdragen.
Daarom ben ik vrij snel ook weer flink in stapjes over een paar dagen verminderd in de dosis en uiteindelijk nog een paar weken op 1mg doorgegaan, totdat zelfs die dosis me nog teveel was (geen plezier meer kunnen ervaren, libidoproblemen etc.), terwijl ik me al hersteld voelde van de manie en psychose. Hoewel de GGZ het er niet mee eens was, heb ik toen zelf de stekker uit dit medicijn getrokken en sindsdien gaat het gewoon goed. Ik slaap gewoon goed en heb weer plezier in het dagelijkse leven.
Achteraf bezien blijk ik gewoon erg gevoelig te zijn voor cannabis. Sinds mijn GGZ-opname heb ik dat niet meer gebruikt, en ik heb door mijn ervaringen geleerd dat cannabis voor mij meer kwaad dan goed doet. Ik ga dan ook nooit meer cannabis gebruiken.
Stress in het normale leven kan ik nu gewoon goed handelen, dus het was echt wel de cannabis die me destijds in een stroomversnelling van ellende heeft gebracht.
Haldol was het klassieke middel dat me uit de ellende heeft gehaald, maar dus wel tegen een zwerm aan extreme bijwerkingen die ik helaas voor lief heb moeten nemen. Anders had ik nooit hersteld.
Mijn advies aan de GGZ is: luister naar je patiënt als ze Haldol gebruiken en aangeven dat ze zelf merken dat ze op een keerpunt van algeheel herstel zijn aangekomen, en dat de Haldol eerder tegen begint te werken in het verdere herstel (normalisatie). Ook als dit al optreedt na 'slechts' een week of 4-5 van gebruik op een hoge danwel middelmatig hoge dosis. Het is echt een heftig medicijn (dat goed zijn werk heeft gedaan bij mij), maar het is echt onnodig om de gebruiker langdurig (lees maanden zoals het protocol voorschrijft) een horror-medicijn te laten nemen in de zin van zware bijwerkingen, als de patiënt zelf meermaals aangeeft dat die liever een leven verder wil leiden zonder dit medicijn.
In mijn geval heeft mijn eigen doortastendheid goed uitgepakt, en vooral mijn inzicht over cannabis heeft daaraan bijgedragen. Ik ben nu alweer bijna een jaar stabiel en heb nog geen enkele keer aanwijzingen gemerkt (ook mijn omgeving niet) dat het weer foute boel begint te worden in mijn hoofd. Nooit meer cannabis voor deze dame!
Start met 12,5 mg in de avond wegens extreme nachtmerries en spierspanning door ptss. De nachten zijn geweldig, maar overdag depressief (wat ik op dat moment niet had), zelfmoord gedachten, hele dagen huilen. Na 4 dagen gestopt.
Eerst gebruikte ik Imuran in combinatie met prednisolon. Pred. was ik al 2 jaar mee gestopt maar ontstekingswaardeb gingen langzaam omhoog. Imuran mocht nuet verhoigd worden en Cellcept zou het kunnen vervangen en zou ook minder bijwerkingen hebben.
Ik ben vanaf het eerste gebruik ziek geweest terwijl ik anders nooit last had van luchtweginfecties. Het was winter dus het[lees meer...] kon toeval zijn... Na 5 maanden gevraagd of ik alsjeblieft mocht stoppen. Dat was goed. Direct voelde ik me stukken beter en werden ook de andere bijwekingen duidelijk. Ik voelde me echt supergoed veel energie, ik sliep weer als een normaal mens (dat was 6 jaar geleden omdat ook de prednisolon en de immuran mij slecht lieten slapen).
Helaas waren mijn bloedwaarden daarna niet goed en moest ik weer aan de prednisolon. Ben nu weer in de fase van uitzoeken welke alternatieven gebruikt kunnen worden.
Wegens ADD, gebruikte ik naar volle tevredenheid al jarenlang dexamfetamine 5 mg. van de magistrale bereider, die van de witte potjes. En toen begon helaas het gerommel met dexamfetamine. Reden: de farmaceutische industrie had een nieuw verdienmodel gevonden.
Ik heb allerlei dure merken geprobeerd, waaronder Amfexa ,Tentin en ook lisdexamfetamine. Echter met weinig effe[lees meer...]ct behalve veel bijwerkingen zoals depressieve gevoelens, maagpijn, diarree, verwardheid, sufheid, slapeloosheid, overmatig zweten etc. Eindelijk kreeg ik met toestemming van mijn zorgverzekering weer de oude vertrouwde dexamfetamine van de magistrale bereider, weliswaar 2,5 mg. maar het werkte weer prima met nauwelijks bijwerkingen zoals af en toe een droge mond. Tot vorig jaar mijn apotheek mij dexamfetamine 5 mg DMB van Fagron/Tiofarma gaf. Volgens de apotheek stond DMB voor De Magistrale Bereider dus die 5 mg. tabletten in een strip zouden exact hetzelfde zijn als de kleine witte tabletjes in het witte potje van de magistrale bereider. Niets is minder waar!
De term DMB is zeer misleidend want de tabletten in het stripje zijn absoluut niet dezelfde als die van de echte magistrale bereider die dexamfetamine al tientallen jaren had bereid. Overigens voor een luttel bedrag dat geenszins in verhouding staat met het bedrag wat de grote farmaceutische jongens er nu voor vragen.
Van de dexamfetamine DMB heb ik weer DEZELFDE bijwerkingen als van die van Amfexa, Tentin etc. Omdat zij allerlei vulstoffen gebruiken die zowel de positieve werking van dexamfetamine inperken als wel allerlei negatieve bijwerkingen geven.
Ik lees op allerlei fora en ook hier, dat de oude tabletjes van de magistrale bereider vele malen beter werkten dan al dat nieuwe spul. Ik kan dat alleen maar onderschrijven.
Wanneer gaat zo'n farmaceutische fabriek nu eens nadenken en de beslissing nemen om over te stappen op de ORIGINELE samenstelling van de echte magistrale bereider. Daarmee zouden ze zoveel mensen die ADD/ADHD hebben een heel groot plezier doen.
Is er een instantie die dit op korte termijn kan bewerkstelligen? Weet iemand dit?
Ondertussen is mijn leven weer één grote puinzooi geworden en komt er niets meer uit mijn handen...........
Jarenlang ben ik aan de diarree geweest nahet verwijderen van mijn galblaas De huisarts kon geen oorzaak vinden. Zelf heb ik uitgevonden dat ik Questran nodig had.Sinds 2 jaar gebruik ik 1 zakje Questran per dag tot volle tevredenheid. Sinds 4 weken helpt het niet meer, ook 2 zakjes per dag geven geen resultaat. Heeft iemand hier ervaring mee of tips?
Nu 4 weken onderweg. De opbouw is best zwaar geweest. Je hebt betere momenten en hele slechte. Met vlagen hoofdpijn, waar paracetamol wel tegen helpt, misselijkheid(als bijrijder in de auto was het allerergste), wazig hoofd en ook wel wat minder energie. Normaal sport ik 4x per week, maar dat is me tot op heden nog niet gelukt, omdat ik vaak gewoon te beroerd was om na we[lees meer...]rk ook nog te sporten.
Echter wist ik dat dit tijd zou kosten. Inmiddels zijn de bijwerkingen nog niet weg. De ene dag gaat beter als de andere, maar ik ben ook pas 4 weken onderweg.
Bij de start meteen begonnen met een beter voedingspatroon. De eerste week veel honger gehad. Maar dit is steeds minder geworden. Ik ben niet meer continu met eten bezig, in de winkel hoef ik niet na te denken of ik nog door dat ene pad wil met de koekjes of de chips. Ik ben niet meer continu aan het strijden met mezelf. Dat is echt een enorme opluchting. Ik eet soms een chipje, of een koekje, max 1x per week. Maar sinds ik op 2x2 pillen zit eten na de avondmaaltijd er momenteel niet in. Ik zit gewoon vol, geen zin in.
Waar ik vroeger altijd honger had als ik wilde afvallen en daardoor de strijd alleen maar groter werd, gaat het nu vanzelf. Ik eet veel minder, met name minder ingaan op cravings. Dit scheelt bakken aan calorieinname. Na 3 weken was ik al 6 kg kwijt.
Dus hoe zwaar die eerste weken ook zijn(ook geen auto kunnen rijden), tot nu toe ga ik er gewoon van uit dat de bijwerkingen nog verder verminderen, en is het me meer dan waard.
Makkelijk om in te nemen.
Wel elke dag (in mijn geval avond)
14-08-2026 | Vrouw | 47
estradiol / dydrogesteron continu (0,5/2,5mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
estradiol / dydrogesteron continu (0,5/2,5mg)
Premenstrueel syndroom (PMS)
Ik neem een jaar dit vreselijke medicijn en al mijn klachten zijn erger geworden. Ik zit in de perimenopauze. Na een half jaar zeiden ze: die klachten dat is omdat je nog maar net begonnen bent. Nu na een jaar Femoston lig ik bijna maandelijks met zware migraine in bed, heb ik continu hoofdpijn. Ben ik prikkelbaar en zwaarmoedig. Voel ik me zeer slecht in mijn vel. Ik slaa[lees meer...]p ook minder goed. Dus ALLE redenen waarom ik deze pillen nam, alle kleine klachten waarom ik met deze rommel begon is gewoon erger geworden. Het pijnlijke van de zaak is dat ik daarin amper geloofd wordt. “Het zit tussen mijn oren.” “Ik heb zeker de bijsluiter gelezen” Ik schrijf dit vanuit mijn bed waar ik in het donker lig na weer een dag migraine. Nu iets beter daarom kan ik dit typen. Ik stop er vandaag dan ook mee, bye Femoston
Niet uit de verpakking te krijgen. Vreselijk demotiverend
Ik heb FH, van statines veel bijwerkingen, van Praluent en Leqvio ook.
Artane heb ik vrij lang gebruikt, en ben onlangs overgestapt naar naar Akineton. Omdat mijn vaste medicijn aripiprazol (Abilify) nogal wat bijwerkingen geeft, waaronder rusteloosheid, gebruikte ik Artane, maar nu dus Akineton. Dat laatste middel heeft ook weer bijwerkingen maar niet zo negatief. En mijn rustpunt is gewoon weer terug in mijn lijf. Eindelijk weer wat rust.
Ik gebruik dit middel vanwege parkinson, maar als bijwerking van Aripiprazol (Abilify). Geldtel-hand, rusteloze benen en lichamelijk sowieso zeer bewegelijk en onrustig.
Ik vind de werking vrij mild, want ik hoopte op een leeg hoofd en op productiviteit. Het duurde even voordat ik doorhad dat het wel stiller was in mijn hoofd. Minder gesprekken en discussies in mijn hoofd. Ik merk wel dat ik in de sportschool vooruit ben gegaan, wat met betere concentratie schijnt samen te hangen, en ik kan me beter focussen (nog steeds niet heel goed, ten[lees meer...]zij ik in een hyperfocus terechtkom).
Groot pluspunt is dat ik beter in mijn vel zit. Ik heb een chronische depressie (dysthymie) en ik kan nu opeens van kleine dingen genieten. Dat alleen al is een reden om het te blijven gebruiken.
Ik heb geen last van rebound, maar merk wel dat alcohol het aangename, ontspannende effect niet meer heeft. Toen ik het net nam, dronk ik hierdoor op een feest veel meer dan normaal, zonder dat prettige gevoel te krijgen. Ik meende nog broodnuchter te zijn, maar merkte op de fiets naar huis helaas wel dat ik straalbezopen was. Gelukkig veilig thuisgekomen. Sindsdien pas ik heel erg op.
Gestopt met eliquis nu andre bloedverduners en aler klacgten zijn gelijk weg had eliquis 6 weeken geklikt 24 7 pijn
Bij normaal opstaan, duizelig. Ga ik lopen geen goede controle. Gevoel onderbenen niet goed. Ik sta stil. Dan beginnen knieën, onderbenen te trillen. Duizelig in hoofd. Dan oorsuizen. Wacht tot het over is. Gaan lopen durf ik niet. Geen controle, dronkenmansloop. Eerder moe. Depressief. En traplopen ook niet meer wat het geweest is voordat ik deze medicijnen ging gebruiken[lees meer...].
1x per dag Rivaroxaban Accord 20mg
2x per dag Metoprolol 50mg
Ook 2 Cardioversies achter elkaar gehad voor deze medicijnen. Heeft niet gewerkt. Eerste keer 1 minuut normale hartslag, direkt 2e cardioversie, gebeurde niets.
Bij normaal opstaan, duizelig. Ga ik lopen geen goede controle. Gevoel onderbenen niet goed. Ik sta stil. Dan beginnen knieën, onderbenen te trillen. Duizelig in hoofd. Dan oorsuizen. Wacht tot het over is. Gaan lopen durf ik niet. Geen controle, dronkenmansloop. Eerder moe. En traplopen ook niet meer wat het geweest is voordat ik deze medicijnen ging gebruiken.
1x per [lees meer...]dag Rivaroxaban Accord 20mg
1x per [lees meer...]dag Rivaroxaban Accord 20mg
2x per dag Metoprolol 50mg
Ik had eerst 3 stuks per dag. In 2 maanden zelf afgebouwd naar 2 stuks Metoprolol per dag sinds januari 2026. Ik slik ook 1x per dag Rivarox[lees meer...]aban Accord 20mg en Lanoxin 0,125mg
Klacht nog steeds.
Man 68j, sinds december 2025 drophead moeilijk eten en spreken,kon niet meer fietsen of lang wandelen, dubbelzicht is weg ogen en zicht zijn gelukkig goed.. Mestinon help mij goed.
Volg ons op...