Verbeter uw gezondheid met mijnmedicijn!
Medicatieveiligheid door DNA-tests en ervaringen uit de praktijk.
Bewijs uit de praktijk in de gezondheidszorg
mijnmedicijn.nl is een onafhankelijke website die patiënten en hun ervaringen met medicijnen het belang geeft dat zij verdienen. Recensies van patiënten over hun medische ervaringen vormen de basis van ons platform. De website is geoptimaliseerd voor patiënten en zorgt ervoor dat een patiënt snel en eenvoudig toegang heeft tot waardevolle gegevens uit de praktijk of contact kan opnemen met andere patiënten.
Laatste beoordelingen
Ik bleek insuline resistentie te hebben, dus Ozempic gekregen om dit te reguleren en moest afvallen. Ben begonnen met 0.25 mg in 12 weken opgebouwd naar 1 mg. 1 injectie per week. Moest dit uiteraard zelf betalen. Nu heb ik al geen hongergevoel en at niet veel. Heb wel leververvetting, zoals veel mensen, bij mij ontstaan nadat de galblaas verwijderd is. Toen begon ik ook m[lees meer...]et aankomen langzaamaan. Bij de eerste prik kreeg ik al verstopping, bij de 3e prik was dit redelijk onder controle en was er normale stoelgang. Ophoging naar 0.5 mg, weer verstopping, dronk 2 liter water per dag inmiddels. Aan het einde van die 4 weken was ook dat onder controle. En toen ging ik naar 1 mg. Totale crash van de darm. Toch nog 2 prikken gedaan, dacht misschien gaat het weg. Nee dus, vreselijke verstopping, eerste hulp aan de telefoon, het moest manuele verwijderd worden. Laxeermiddelen als een klysma deden niets namelijk. Dus moest stoppen. Wat een debacle en teleurstelling. Had veel van dit middel verwacht!! 1 kg kwijt in 12 weken tijd. Niet noemenswaardig. Dit middel is geschikt voor mensen met een normale stoelgang, teveel eten, snoepen eb snaaien. Iets wat ik allemaal al niet deed. At vrij sober maar wel uitgebalanceerd. Door de Ozempic ging eten mij tegenstaan, neigde naar te weinig eten.
Ik was in de opstartfase, nog maar 1 tablet per dag. Nu al bijwerkingen. Word eigenlijk bang van dit middel. Het heeft sowieso een lange lijst met bijwerkingen. Ben van dit middel hyper, snel geagiteerd, heb zenuwsteken in mijn spieren, bovendien overal spierpijn, hoofdpijn, duizelig. Kortom, voel me jippie. Ben niet positief over dit middel. Het is weer van de voordelen ([lees meer...]afvallen) zijn hoger dan de nadelen. Oftewel je doel, afvallen, wordt meestal bereikt. Maar, onderdeel hartproblemen is nog steeds niet onderzocht bij dit middel, er had al een onderzoek moeten plaatsvinden vanuit de fabrikant, niet gebeurd. Dit verwacht men nu in 2028. Dus lange termijngevolgen zijn totaal onbekend. Het voelt alsof ik mezelf aan het vergiftigen ben. Het is een zwaar middel wat ingezet wordt. Heb een trage dunne darm en lever vetting sinds een galblaas verwijdering. Dus nu weer verstopping. Heb Ozempic geprobeerd hiervoor, maar ook daar verstopping. Op laatst zo erg , helemaal ingedroogd. Terwijl ik veel water dronk. Kortom, ik ben nu gestopt met MySimba. Vraag me af of artsen dit zelf zouden nemen.,Het staat nog in de kinderschoenen qua onderzoeken en lange termijngevolgen.
ik weet niet meer welk merk ik had heb 30 dagen geslikt 250mg eerste 2 weken weinig bijwerking en de ringworm werd goed aangepakt maar daarna droge hoofdhuid met schilfers jeuk behoorlijk.. voorhoofd ook erg trekkend en droge oren en oogleden.. na kuur heeft het 2 weken geduurd dat voorhoofd niet meer trekkend was het hoofd zelf nog wat last zo ook de oren ringwo[lees meer...]rm is wel weg maar de huid kost tijd om te herstellen.. voor de rest geen bijwerkingen
Ik ben sinds 1 April begonnen met Mysimba. Ik merk dat ik meer eetrust heb en dat is al een hele overwinning. Ik ga in gewicht omlaag (2.5kg) tot heden tevreden over het medicijn. Ik heb wel last van een wazig hoofd, en soms wat duizeligheid. Verder ben ik blij dat het doet wat ik had gehoopt.
Deze medicatie is tijdelijk gestopt ivm spierklachten
Ik weet niet meer wanneer met mometason begon. Door huisarts voorgeschreven voor eczeem. Heb het een paar jaar gebruikt, ieder kwartaal een week of 8. Hielp een beetje maar eczeem kwam steeds weer terug. Huisarts heeft me eind november 2025 doorgestuurd naar dermatoloog. Diagnose psoriasis gecombineerd met artritis. Dovobet voorgeschreven gekregen.
Ik gebruik het nu voor de 2e keer voor psoriasis. Na de eerste keer, 2 maanden daarna gestopt, waren de plekken bijna niet meer zichtbaar en niet meer schilverig. Maar na een paar weken kwamen de roodheid, jeuk en schilverigheid weer terug . Ik smeer het nu al weer 2 weken, duidelijk minder klachten. Maar wat mij bij de eerste keer smeren ook al opviel is dat ik duidelijk [lees meer...]somberder ben en depressiever. Nu kan ik dat niet aangeven bij bijwerkingen, maar toch... Ik heb een verleden van manisch depressiviteit, dus misschien ben ik gevoeliger voor de hormoon werking.
Na lang verschillende bloeddruk medicijnen te hebben geprobeerd…kreeg ik nifedipine.
Jaren gebruikt met weinig bijwerkingen. Bloeddruk was prima.
Ik baal zo erg dat het middel ineens niet meer leverbaar is….hoe kan dat toch?
Wegens blaasontsteking werd mij dit 5 dagen voorgeschreven, 3 x 1 per dag. Dag 2 kreeg ik buikpijn en een spanning in buik. Mijn buik was opgezwollen. Daarna volgde constipatie. Na laatste dag AB nam ik iets om terug naar het toilet te gaan wat na 2 dagen lukte maar mijn buik is nog opgezwollen. Ik stel mij serieuze vragen. Wat kan ik doen? Hoe moet het verder?
troep ga stoppen dan maar pijn
Enkele maanden trimbow gebruikt en benauwdheid nam alleen maar toe. Ik moest erbij de dexamethason slikken om de bijwerkingen ervan te onderdrukken. Diversen keren aangegeven dat Trimbow alleen maar extra klachten gaf. Laatste 2 weken zelf gestopt met trimbow wat minder benauwdheid gaf dan met. En vandaag eindelijk terug op oude medicatie seretide en spiriva.
Nu 7,5 maand geleden gestart met bupropion. Na een aantal weken (ik weet niet meer hoe veel) voelde ik me opeens heel helder, licht, meer ruimte in mijn hoofd, meer controle over mijn gedachten en daarmee ook meer stabiliteit in mijn emoties. Ik was hier heel blij mee. Uiteindelijk stabiliseerde die helderheid weer een beetje, of ik raakte aan de werking gewend. Maar sinds[lees meer...] die tijd voel ik me een vooral een stuk stabieler in emoties. Het enige nadeel is dat ik altijd een lichte tremor heb. In combinatie met caffeïne en evt stress worden die soms erger en dat is wel vervelend.
Gebruik nu twee maanden, 1 maand 0,25 en nu 0,5. Over maand naar 1. Ik ben 1 keer misselijk geweest met een aanval van acute diarree 's nachts. Verder geen bijwerkingen. Ben begonnen omdat ik metformine niet meer tolereerde en ik van gliclazide aankwam en me ook niet goed voelde. De eerste maand nog een halve gliclazide 30 mg bijgeslikt (ik kwam van 60), maar kreeg daardoo[lees meer...]r sterke hypo's, dus gestopt. Ander effect: mijn bloeddruk is ook sterk lager geworden, heb Telmisartan 80 moeten halveren naar 40. Zit eerder vol, denk niet meer de hele dag aan eten en ook alcoholgebruik is afgenomen, gewoon omdat ik er minder zin in heb. Ik beweeg wel veel meer en probeer veel proteïne te eten. Inmiddels ook 6 kg afgevallen. Voor mij is het een wondermiddel en voel me er uitstekend bij. Wel even wennen bij ui ten, ik kan niet meer alles proberen.
slechte ervaring veel jeuk aan de benen schouders tevens bij de heupen
vermoeidheid en volgens de kleinkinderen piepende ademhaling
tevens staat mijn sex leven op non actief
Tijdelijk gestopt nu loopt de bloeddruk op maar voel me eigenlijk een stuk beter
Uiteraard gaat dit in goed overleg met mijn Huisarts die ook meedenk in oplossingen
De meest heftige acne die dokter ooit had gezien na veel onzin zalfjes en andere (troep) niks geholpen.
Uiteindelijk dit toch voor elkaar gekregen en de beste keuze die ik heb gemakt!
In het begin is het doorzetten ivm bloedprikken en schaamte naar geloof me het is alles waard
Bijwerkingen waren bij mij de moeite zeker waard, en je hoeft hier niet bang voor te zijn
Veel opvliegers in de avond en de nacht. Omdat ik een voorstadium van borstkanker had waren hormonen voor mij geen optie. Veosa is erg effectief tegen opvliegers maar veel te duur, want niet vergoed. Dan is clonidine second-best alternatief dat wel wordt vergoed. Iets drogere mond en 2 - 4 kilo gewichtstoename maar opvliegers substantieel minder. Ik gebruik nu ruim 3 maand[lees meer...]en 2x daags 2 tabletjes van 0,025mg . Ik heb de indruk dat de opvliegers wel weer iets toenemen (niet in aantal, wel in intensiteit) maar nog steeds minder dan voordat ik het middel ging gebruiken. Geen moeheid of hoofdpijn of duizeligheid, wel iets lagere bloeddruk maar daar merk ik niets van.
Na mijn bevalling een paniekaanval gehad en sinds die tijd last van veel angst/paniek wat steeds erger werd. Besloten om toch te starten met Sertraline ondanks dat ik veel slechte recensies heb gelezen. Daarom ook besloten om hoe dan ook een eigen recensie te schrijven om anderen te helpen. Gestart met 6 dagen 25mg en toen opgehoogd naar 50mg. Eerste dagen waren prima, voe[lees meer...]lde al ergens een rust, maar de ophoging was echt even 1,5 week heel pittig, toename van angst, maar met oxazepam deze periode goed doorgekomen. Het werkt echt super goed. Ik heb nog wel eens momenten van wat onrust maar binnen 4 weken deed ik alles al weer wat ik daarvoor toch aan het vermijden was. Dus als je nog twijfelt, probeer het. Je leest vaak alleen de slechte recensies en de mensen die fijne ervaringen hebben plaatsen het minder snel. Ik heb mijn leven weer opgepakt, en zal zeker nog wel enige tijd duren voordat ik weer helemaal mezelf ben, maar het is al zo’n groot verschil en ik zit nu pas net 7 weken op 50mg.
bijgekomen menopauze
Ik had een beetje een stijve nek en schouders. Ik dacht even een lekker warme zalf erop. Alsof ik in brand stond. Nog nooit zo'n reactie gehad op een crème. Totaal niet te vergelijken met tijgerbalsem of andere warme crème. Ik heb het geprobeerd af te wassen maar het was al ingetrokken. Mijn hele huis was rood en het deed heel veel pijn. Uren wakker gelegen met natte washa[lees meer...]ndjes en coldpacks. De pijn duurde zeker 3,5 uur. Ik raak het nooit meer aan.
Hartklopingen ,buik opgezet en duizelig na het gebruik van de pillen . Ben er meteen mee gestopt. En voelde me een dag der na weer de oude
Heb de mtx en vanaf dec 2025 hydroxychloroquine 2xper dag 200 mg het help wel alleen die bijwerkingen dat is niet niks
Na een aantal jaren zonder wilde ik weer beginnen met de pil aangezien mijn relatie uit ging. Nu voor de minipil Zarelle gekozen omdat hier minder hormonen in zitten. Ik slik hem nu ongeveer 11 maanden en in de eerste maanden wel veel last van spotting en ook langer achter elkaar ongesteld dan normaal. Ik wilde er eerst mee stoppen maar toch doorgezet en na 6 mnd in eens n[lees meer...]iks meer, niet ongesteld of spotting. Daarna toch wel weer iets maar alleen heel af en toe wat spotting. Beetje pijnlijke borsten en wat meer puistjes maar verder niks en echt ongesteld al helemaal niet meer en mijn libido is ook heel erg hoog nu. Ik ben er blij mee tot nu toe.
Ik was heel tevreden over foster, het werkte goed
Ik gebruikte eerst foster, maar volgens de apotheek wordt dat niet meer geleverd door de zorgverzekeraar. Maar het werkte wel. Dit doet niks, het geeft alleen een heel trillerig gevoel.
Volg ons op...