Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

Personal Nutrition


Heeft je lichaam een mediterraan dieet nodig of een jager-verzamelaardieet? Heb je een genetische aanleg voor lagere niveaus van vitamines en mineralen?
Door je genen te analyseren, kunnen we deze unieke vereisten identificeren en gepersonaliseerde voedingsadviezen geven.

Ontdek welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft op basis van je genetisch profiel.

Genetica kan van invloed zijn op hoe je lichaam bepaalde vitamines en mineralen metaboliseert.

- Ontdek welk dieet bij je lichaam past en je algehele gezondheid en welzijn bevordert.
- Ontdek of je extra vitamines en mineralen (micronutriënten) moet innemen.
- Heb je erfelijke gevoeligheden of intoleranties?

Mijnmedicijn Personal Nutrition

Kleine genetische verschillen kunnen van invloed zijn op hoe je lichaam bepaalde vitamines en mineralen metaboliseert, wat betekent dat je mogelijk hogere hoeveelheden van specifieke voedingsstoffen nodig hebt om een optimale gezondheid te behouden.
Door je genen te analyseren, kunnen we deze unieke vereisten identificeren en gepersonaliseerde voedingsadviezen geven.

  • Inzichten in welk soort voeding jouw lichaam goed gedijt.
    Heeft je lichaam een mediterraan dieet nodig of een jager-verzamelaardieet? Of heeft het baat bij een ketogeen of plantaardig dieet? Ontdek welk dieet bij je lichaam past en je algehele gezondheid en welzijn bevordert.
  • Heb je een genetische aanleg voor lagere niveaus van vitamines en mineralen (micronutriënten)?
    Ontdek of je extra magnesium, vitamine B12, B2, B6, E, D, C, A, thiamine, omega-3, foliumzuur, mangaan, choline, of betaine nodig hebt.
  • Heb je erfelijke gevoeligheden of intoleranties?
    Reageer je negatief op zuivel, koffie, asperges, donkergroene bladgroenten, bananen of omstandigheden die de adrenaline- en/of dopamineproductie verhogen?

Invloed van genetica op je voedingspatroon

Genetica kan een cruciale rol spelen bij het bepalen van de meest gunstige voedingskeuzes voor individuen, omdat specifieke genetische variaties invloed kunnen hebben op de stofwisseling van voedingsstoffen. Het begrijpen van deze genetische variaties door middel van genetische testen kan helpen om dieetadviezen aan te passen aan de individuele behoeften, met als doel de nadelige effecten van bepaalde genetische predisposities te keren en de algehele gezondheid en het welzijn te bevorderen.

Mediterraan Dieet

Het mediterrane dieet is een eetpatroon gebaseerd op de traditionele voedingspatronen van landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Italië en Spanje. Dit dieet legt de nadruk op volledige, natuurlijke voedingsmiddelen en staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen, vooral bij het bevorderen van hartgezondheid en het verminderen van het risico op chronische ziekten.

Jager-verzamelaar dieet

Het jager-verzamelaar dieet, ook wel het paleolithische of paleo dieet genoemd, is gebaseerd op de veronderstelde voedingspatronen van onze oude voorouders die tijdens het paleolithische tijdperk leefden. Dit dieet richt zich op volledige, onbewerkte voedingsmiddelen die beschikbaar zouden zijn geweest voor vroege mensen, met de nadruk op mager vlees, vis, fruit, groenten, noten en zaden, terwijl bewerkte voedingsmiddelen, granen, zuivel en geraffineerde suikers worden vermeden.

Ketogeen dieet

Het ketogene dieet is een voedingspatroon met veel vetten en weinig koolhydraten, waarbij het lichaam zijn stofwisseling verschuift van koolhydraten naar vetverbranding, wat leidt tot een staat van ketose. Dit dieet wordt gekenmerkt door een aanzienlijke vermindering van de koolhydraatinname, matige eiwitconsumptie en een hoge inname van gezonde vetten.

Plantaardig dieet

Een plantaardig dieet legt de nadruk op volledige, minimaal bewerkte voedingsmiddelen van plantaardige oorsprong, met weinig tot geen dierlijke producten. Dit dieet is rijk aan fruit, groenten, volle granen, peulvruchten, noten en zaden en wordt in verband gebracht met tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op chronische ziekten en een verbeterd algeheel welzijn.

Invloed van genetica op je Micronutriënten

Genetische samenstelling kan van invloed zijn op hoe efficiënt het lichaam verschillende micronutriënten opneemt, gebruikt en opslaat. Bepaalde genetische variaties kunnen bijvoorbeeld de behoefte aan vitamine D verhogen of het vermogen van het lichaam om vitamine B12 of magnesium effectief te gebruiken beïnvloeden. Door het unieke genetische profiel van een individu te begrijpen, is het mogelijk om voeding en supplementen af te stemmen op specifieke behoeften aan micronutriënten, waardoor een optimale gezondheid en welzijn wordt gegarandeerd.

Vitamine A-tekort

Kan leiden tot problemen met het gezichtsvermogen, waaronder nachtblindheid en een verhoogd risico op ooginfecties. Het kan ook het immuunsysteem verzwakken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties en huidproblemen kan veroorzaken.

Magnesiumtekort

Kan spierkrampen, zwakte en vermoeidheid veroorzaken. Het kan ook bijdragen aan onregelmatige hartritmes, verhoogde bloeddruk en kan de stemming beïnvloeden, wat mogelijk kan leiden tot angst of depressie.

Vitamine D-tekort

Kan leiden tot verzwakte botten, waardoor het risico op breuken toeneemt, en is in verband gebracht met een hoger risico op bepaalde chronische ziekten, zoals osteoporose en hart- en vaatziekten.

Vitamine B6-tekort

Kan huidaandoeningen, depressie en neurologische symptomen zoals verwardheid of prikkelbaarheid veroorzaken.

Invloed van genetica op je gevoeligheden

Genen spelen een cruciale rol bij het bepalen hoe het lichaam reageert op verschillende stoffen. Specifieke genetische variaties kunnen je meer of minder gevoelig maken voor bepaalde voedingsmiddelen en verbindingen.

Zuivelgevoeligheid

Zuivelgevoeligheid houdt verband met hoe het lichaam lactose verwerkt, de suiker die wordt aangetroffen in melk en zuivelproducten. Genetische variaties kunnen invloed hebben op de productie van lactase, het enzym dat nodig is om lactose af te breken. Personen met bepaalde genetische profielen kunnen minder lactase produceren, wat leidt tot lactose-intolerantie, wat spijsverteringsproblemen veroorzaakt bij het consumeren van zuivel.

Cafeïnegevoeligheid

Onderzoekt hoe het lichaam cafeïne metaboliseert. Bepaalde genetische variaties kunnen je gevoeliger maken voor cafeïne, wat zenuwachtigheid, een verhoogde hartslag of slaapproblemen veroorzaakt, zelfs met kleine hoeveelheden. Deze gevoeligheid wordt beïnvloed door genetische variaties die van invloed zijn op hoe snel het lichaam cafeïne metaboliseert.

Glutengevoeligheid

Verwijst naar hoe het lichaam reageert op gluten, een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Genetische variaties kunnen invloed hebben op hoe het immuunsysteem op gluten reageert. Personen met bepaalde genetische profielen kunnen symptomen ervaren zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en vermoeidheid na het consumeren van gluten.

Foliumzuurgevoeligheid

Gerelateerd aan hoe goed uw lichaam foliumzuur, een vorm van vitamine B9, omzet in zijn actieve vorm. Genetische variaties kunnen dit proces beïnvloeden en van invloed zijn op de algehele gezondheid, vooral tijdens de zwangerschap, aangezien foliumzuur cruciaal is voor de ontwikkeling van de foetus.

Patiënt reviews over de DNA test