Migraine
Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor migraine
De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: migraine
Ik ben nu een week begonnen met deze pil. Tijdens mijn vorige pil (femodeen) had ik destijds zo heftige migratie in de stopweek dat de ha in overleg met de gyn Zoely voorschreef. Ik ben nu een week bezig en voel me geweldig, energiek, en vooral totaal geen angst en stress meer. Ik zit na m'n 2 zwangerschappen al tijden niet goed in m'n vel met veel stress en paniekaanvalle[lees meer...]n, ik was echt een labiel wrak. Dit is sinds een week Zoely helemaal veranderd. Ik voel me zo kalm en ben niet meer snel van iets onder de indruk. Ik heb gewoon geen stress meer en voel me uitgerust. Ik had dit eerder willen weten dan was ik hier veel eerder aan begonnen.
Na verschillende medicijnen te hebben geprobeerd kwam ik in aanmerking voor de ajovy. Voorlopig werkt het supergoed voor mij. Van gemiddeld 15-20 dagen hoofdpijn en migraine naar minder dan 5 dagen. Zelf neem ik nog medicijnen tegen epilepsie waarbij mijn migraine een grote rol speelt. De combo ajovy en medicijnen tegen epi werken verbazingwekkend goed samen. De enige bijw[lees meer...]erking die ik ondervind is enorme honger en vermoeidheid de eerste 3 dagen na inspuiting. Hier gelukkig geen last van gewichtstoename of andere bijwerkingen. Ik kan alleen maar hopen dat ik volgend jaar terug een goedkeuring krijg.
Als sinds ik puber was heb ik regelmatig migraineaanvallen. Tijdens de Covid pandemie sloeg de migraine om van episodisch naar chronisch en ging ik van 3 naar gemiddeld 16 aanvallen per week. Om de dag doodziek, niet te doen. Een intensief traject bij neuroloog met alle andere profylaxe medicatie leverde niets op. Ook de CGRP remmer Aimovig deed niks voor me. Ajovy ging pa[lees meer...]s na aan aantal maanden goed werken. Ik heb gemiddeld nog 4-6 keer per maand medicatie (Eletriptan of Frovatriptan tablet of Sumatriptan injectie) nodig om een beginnende aanval te stoppen en dat lukt bijna altijd. Het is nog maar heel zelden dat ik echt beroerd word: een paar keer per jaar. Ik ben gedurende het hele traject bij de neuroloog flink aangekomen in gewicht, ik kan niet met zekerheid zeggen dat dit uitsluitend gelinkt is aan Ajovy. Wel heb ik vaker en sneller een soort vage gewrichts- en spierpijn in mijn benen. Maar ik neem dit allemaal graag voor lief: ik heb mijn leven weer terug, kan weer werken (ben zelfs meer gaan werken) en de dreigende arbeidsongeschiktheid is er niet meer!
Sinds ik Ajovy gebruik heb ik echt mijn leven terug. Gebruik het nu een maand of 8 en heb maximaal nog migraine 1 aanval per maand. Hiervoor tussen de 15 en 20 aanvallen. Qua bijwerkingen heb ik werkelijk waar 0 klachten. Laat je niet afschrikken door mensen die andere ervaringen hebben. Ik zeg niet dat dit niet zo zou zijn maar wellicht hoor je tot de gelukkigen die nerge[lees meer...]ns last van heeft en compleet van de migraine af raakt.
In april 2024 gestart met ajovy. Na eerst 6 maanden aimovig te hebben genomen maar dat werkte niet. Ik heb chronische migraine. Ongeveer 18 dagen per maand en op bijna alle dagen gewoon hoofdpijn. De eerste maanden ajovy had ik ongeveer 8 dagen migraine per maand. Soms zelfs 1 of 2 weken geen migraine. Had voor een deel mijn leven terug. Had wel wat bijwerkingen zoals ene[lees meer...] week obstipatie en andere week diarree en pijn in mijn onderrug, bekken maar dat had ik er wel voor over. Sinds november opeens weer gemiddeld 15 dagen migraine. Februari heb ik een maand ajovy niet geprikt omdat het niets meer leek te doen. Afgelopen vrijdag toch maar wel weer geprikt want heb nu al 12 dagen migraine aaneengesloten. Maar de bijwerkingen zijn nu veel heftiger. Misschien omdat ik een maand heb overgeslagen . Vrijdag geprikt en Sinds zondag vreselijke pijn onderrug, bekken en heup. Ik kan amper lopen. Kan alleen op mijn zij liggen met mijn benen opgetrokken. Wil zo niet meer leven. Weet niet wat te doen, migraine en nu deze heftige pijn erbij. Weet iemand of dit na een paar dagen over kan gaan of blijf ik dit nu hele maand houden. Denk dat ik beter geen ajovy meer kan nemen. Heb ook constant pijn in kaak die uitstraalt naar hoofd maar weet niet of dat door ajovy of spanning komt. Ik heb verder alle migraine medicatie al geprobeerd. Maar ja als het niet meer helpt voor de migraine en ik nu ook bijna niet meer kan lopen.
Nu 3 maanden Aquipta aan het slikken. Vanaf dag 1 geen migraine meer gehad. Wel heel soms (1 x per 2 weken) een flauwe hoofdpijn, maar die trekt altijd weer weg zonder dat ik iets hoef in te nemen. Ik had daarvoor Aimovig injecties, 1 x per 4 weken. Daar kwam de migraine op een gegeven moment doorheen. Overgestapt op Aquipta. Heel tevreden! Geen bijwerkingen tot nu toe. Be[lees meer...]n wel benieuwd of de werking op de lange termijn aanhoudt.
Wel minder migraine maar erg veel last van bijwerkingen
Na veel migraine aanvallen per week ben ik ruim een jaar geleden gestart met ajovy 1 keer per maand.
Een lange tijd nauwelijks een echte migraine aanval gehad, helaas heb ik de laatste 2 mnd weer veel hoofdpijn en komen de migraine aanvallen weer geregeld terug.
Voor mijn migraine werkt het echt goed, ik gebruik het inmiddels 9 maanden.
Echter zijn de bijwerkingen serieus. Erg hoge bloeddruk waardoor ik gejaagd ben en veel andere medicijnen moet gaan slikken om de bloeddruk in te tomen. Haaruitval, kale plekken op ongewone plaatsen op mijn hoofd.
De hoofdpijn verdwijnt na ongeveer een half uur
Als bijwerking ervaar ik dat ik geen warme dranken meer kan drinken gedurende 6 uur
Handen en voetzolen zijn zeer gevoelig voor warm water
Als de hoofdpijn weg is ben ik wel een beetje lusteloos, maar alles beter dan deze hhofdpijn
Sinds ik depakine Chrono gebruik, heb ik minder last van migraine aanvallen ook minder last van prikkels. De bijwerkingen (misselijkheid, duizeligheid en slaperigheid) had ik alleen in de eerste week van het innemen van deze medicijn (precies wat de dokter aangaf) daarna heb nog alleen een bijwerking van concentratievermogen ). Het heeft geholpen tegen migraine aanval. O[lees meer...]ndanks dat wil ik toch stoppen met deze medicijn als ik klaar ben met mijn studie. Deze medicijn zorgt er voor dat concentratievermogen minder wordt. Dit is beter dan migraine aanvallen.
Ik gebruik nu bijna 2 maanden Aquipta voor chronische migraine. Mijn aanvallen zijn minder lang en minder hevig dan voorheen. Vóórdat ik met dit medicijn startte had ik dagelijks migraine. Nu gaan er ook dagen voorbij dat ik vrijwel geen migraine heb. Ik hoef ook minder aanvalsmedicatie (triptanen) te gebruiken. Ik heb sinds het starten van Aquipta wel meer last van vermoe[lees meer...]idheid en bij vlagen flinke misselijkheid. In het begin had ik wat last van obstipatie maar dat gaat nu beter. Op advies van mijn neuroloog neem ik Aquipta in de avond om bijwerkingen te verminderen.
Vanaf het allereerste moment dat Immigran op de markt kwam neem ik het medicijn al. Ik zou me geen leven voor kunnen stellen zonder dit medicijn. Heb al ongeveer 40 jaar last van migraine.
Ik slik Candesartan (4 mg) nu ca. 6 maanden tegen migraine. Voor mij is het een waar wondermiddel (merk Aurobindo). Waar ik voorheen wekelijks meerdere dagen last had van migraine en dit een grote negatieve invloed op mijn leven had heb ik sinds ik Candesartan slik vrijwel nergens meer last van, maar.............
Het merk tablet maakt wel een wereld van verschil. Ik sli[lees meer...]k zelf het merk Aurobindo en na een verhuizing werd het merk Sandoz geleverd. Hier ben ik na 4 dagen mee gestopt, zo ziek was ik; continu hevige migraine en langdurige maagklachten (ook na het stoppen nog best een tijd last van gehad).
Heb je last van migraine en werkt Candesartan bij jou niet, probeer eens een ander merk. Ik heb aan de levende lijven ondervonden dat dit een wereld van verschil kan maken. Hopelijk is het voor jou net zo'n wondermiddel als dat het voor mij is.
Lijkt mij erg goed te helpen tegen (hormonale) migraine en hoofdpijn tijdens de overgang, vrijwel geen bijwerkingen en ik kan er goed mee sporten (hardlopen, met betablockers was dat een ramp). Gebruik het sinds ca 6 weken, en heb afgelopen maand maar 1 vrij lichte migraine en 3 dagen lichte hoofdpijn gehad, hierdoor maar 1 x pijnstillers en sumatriptan hoeven te slikken ([lees meer...]ervoor: 2-4migraines per maand, soms 2 dagen durend, en ongeveer 6-8 dagen met forse hoofdpijn... Heb mijn leven weer terug...). Lichte bloeddruk daling maar is alleen maar gunstig voor mij omdat ik iets verhoogde bloeddruk had (130-135/85-90).
Ik was 17, bij ons in de familie komt chronische hoofdpijn veel voor en de drogist zei: probeer dit 's. We spreken iets van 30 jaar geleden. Combinatiepreparaat. Wordt afgeraden wegens bijwerkingen, zeker voor langdurig gebruik. Maar wat moet je. Op reis. Bij de film. Als er feestje gepland staat. Toen hield Sanalgin op te bestaan, maar ik wist dat er alternatieven waren.
Sanalgin (ook heel veel van gebruikt, soms dagelijks ondanks de bijwerkingen, als enige dat hielp) is er niet meer, maar Saridon, Daropoeder en soms Paradon (Etos) wel (zit ook propyfenazon in).
Tevoren nam ik co-bisoprolol, een halfje van 5/12.5 voor bloeddruk en hartslag. Sinds maart 2024 hiermee begonnen n.a.v. mijn vestibulaire migraine, een wondermiddel dacht ik toen.. In september van 40 naar 80mg moeten gaan omdat het niet voldoende meer was. Amper 2 weken volgehouden wegens uitputting. Naar 50 gegaan, dan 60 geprobeerd maar snel weer terug naar 50. Ondert[lees meer...]ussen onverklaarbaar veel pijn aan vinger gekregen. Uiteindelijk terug naar 40 gemoeten want hartslag schommelde rond 55, ook bij fysieke inspanning, constant vermoeid gevoel. Momenteel nog op 40, maar ben van plan om zo snel mogelijk af te bouwen want ben in depressie beland. Wat een vergif.
Mijn dochter van 15 heeft maxalt geprobeerd tegen migraine, maar bleek helaas overgevoelig. Vorige dag genomen en werd sochtend wakker met enorm gezwollen en rood gezicht. Mn bij de ogen.
Paar maanden gebruikt, heel veel bijwerkingen
Somberheid, enorme tintelingen sufheid duizeligheid, enorm naar woorden zoeken , verward praten.
Totaal niet mij zelf nu afgebouwd en ik voel me weer mens..wel met elke dag hoofdpijn en migraine meerdere keren per maand.
Maar dit zoveel liever dan al deze verschrikkelijke bijwerkingen.
Ook mijn smaak in koolzuurhoudende dra[lees meer...]nken was helemaal weg , enorme vieze smaak ..gestopt met de medicatie en meteen mijn smaak terug
Ik ben zo blij dat al mijn klachten nu gewoon door dit medicijn kwam
Ik heb al sinds kinds af aan chronische migraine ~3 a 4 aanvallen per week. Niet iedere keer neem ik zolmitriptan door de heftige bijwerkingen en de verergering van hoofdpijn door medicatie.
Als ik het gebruik doe ik dit altijd in combinatie met naproxen, tijdens de aanval en de dag erna 1, Anders komt de aanval terug.
Zolmitriptan haalt mijn migraine en pijn weg bi[lees meer...]nnen 1 uur maar ik houd er wel veel bijwerkingen aan over, ik heb veel last van een droge mond en spierpijn over mijn hele lichaam alsof ik een zeer intense workout heb gedaan, ook ben ik langzamer/vaag in mijn gedachten. Maar alles beter dan migraine!
Heb last van Hormonale migraine. Ene keer slik ik paracetamol, heb ook zwaardere ibuprofen, en soms pak ik dit of dit in combinatie met paracetamol. Eigenlijk werkt niks, maar ik probeer het toch. Als ik op tijd ben kan ik voorkomen dat mijn migraine doorzet (althans dat denk ik)
Bij werking is wel echt misselijkheid en beetje trillerig gevoel.
Ik gebruik nu sinds een half jaar Ajovy voor mijn chronische migraine. Daarvoor slikte ik Relpax. Had 4 keer per week migraine. Daardoor had ik geen leven meer. Dankzij Ajovy heb ik mijn leven weer terug. De keren dat ik het afgelopen half jaar migraine heb gehad zijn op 1 hand te tellen. De enige bijwerkingen die ik ervaar zijn wat obstipatie en last van mijn gewrichten [lees meer...]vooral in de heupen na een lange wandeling of sporten. Maar dat neem ik heel graag op de koop toe. Voor mij is het een wondermiddel en ik ben de neuroloog heel dankbaar dat ik dit medicijn eindelijk na een lang traject van oa Botox mocht gaan gebruiken! Eerst prikte ik mezelf in mijn been, maar na advies van iemand anders ben ik in mijn buik gaan prikken. En dit is veel minder gevoelig. Elke dag denk ik wel een keer: weer geen migraine gehad!!
Na jaren en jaren bijna dagelijks migraine kreeg ik eindelijk emgality. Mijn leven is totaal veranderd. Het werkte al na de eerste spuit en nu, ca 6 maanden later, werkt het nog steeds zeer goed. Van vrijwel elke dag migraine naar een paar dagen per maand en soms zelfs een maand niet.
Ik heb een beetje mijn leven terug, maar doordat ik al minstens 10 jaar vrijwel dagel[lees meer...]ijks migraine had voelt het wel een beetje vreemd.
Ik heb sinds 2 a 3 maanden wel last van kale plekken op mijn hoofdhuid, of dit geheel aan de emgality ligt durf ik niet te zeggen gezien ik vrijwel gelijktijdig ook met stelara injecties begonnen ben voor mijn psoriasis.
Dacht ga eens Nurofen Migraine proberen. Makkelijk in te nemen. Duurt wel 20 min. voordat het werkt maar het werkt. Fijn!
Ik ben eigenlijk heel blij met deze minipil! Ik heb al jaren van alles geprobeerd(allerlei anticonceptie merken en spiraal) maar ik reageer heftig op hormonen, dwz; neerslachtig/eczeem/pijnlijke borsten/stemmingswisselingen etc.
Maar met deze pil heb ik totaal geen bijwerkingen! Ook geen migraine meer gehad, dat was eigenlijk ook de reden dat ik ermee begon om hormoonsc[lees meer...]hommelingen tegen te gaan.
Ik gebruik het nu 4 maanden en ik heb alleen in de eerste weken 1x tussentijds bloedverlies gehad. Verder ben ik helemaal niet meer ongesteld geworden dus ik ben er echt zeer over te spreken!
Ik schrik ervan hoe dit middel mijn leven negatief beinvloed en hie makkelijk er word gedaan door artsen. Ja het helpt tegen de migraine die ik 4 keer per week had, soms vaker. Maar de bijwerkingen zijn niet mals. Ergste vind ik nog dat artsen en verpleegkundigen doen of het er niet bij hoort, terwijl ik hier en in lotgenoten groepen andere geluiden hoor. Transparantie zou[lees meer...] fijn zijn.
Ik kan dus amper lopen, ben 41 en loop strompelend als ik heb gezeten of gelegen. Moet me vasthouden of een stok gebruiken als een oma van 80. Eenmaal op gang verbijt ik de pijn. Naast alle andere bijwerkingen. Maar dit is geen leven. Krijg ik weer pillen om die allemaal te behandelen, maar de spierpijn blijft helaas. Daarom ga ik ook stoppen. Eigenlijk moet ik dan een andere gaan gebruiken. Maar zolang er geen transparantie is en bijwerkingen weggewuifd worden vind ik dat toch een ding. Ik overweeg het alternatieve circuit in te gaan.
Fromirex is een heel goed middel tegen migraine, ik gebruik het alleen als ik een aanval voel opkomen. Belangrijk is niet te wachten met inname, maar direct in te nemen bij de voortekens die iedere migraine patient kent. In combinatie met de ademhalingstechniek van Wim Hof ( jazeker de iceman! ), deze is te volgend via you tube kanaal, gratis toegankelijk.
Ziekten met de meeste ervaringen
Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3134) |
Angst & paniekstoornis (2790) |