categorie

Anticonceptie - overig

Anticonceptie

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Anticonceptie - overig

Nuvaring

24-03-2025 | Vrouw | 27
ethinylestradiol / etonogestrel

migraine

Ik gebruik nu ongeveer 4 of 5 jaar de nuvaring. Ik ben op deze website gekomen omdat ik de laatste 3 jaar migraineklachten heb gekregen en wilde weten of er meer vrouwen zijn met dezelfde klachten. Ik heb elke maand één of twee keer een migraineaanval en dit houdt vaak drie dagen aan. Ik heb dan bonkende hoofdpijn aan één kant, voel me erg misselijk, moet veel overgeven, b[lees meer...]en erg moe en lig vaak alleen maar op bed. Ik heb dit vaak als ik ongesteld moet worden of na het drinken van wijn. Vroeger had ik hier nooit last van. De dokter zei dat ik beter kan proberen om te stoppen met de nuvaring omdat er meer vrouwen migraineklachten ervaren. Ik ga dit nu proberen, ben erg benieuwd of de nuvaring de oorzaak kan zijn. Is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt?

22-03-2025 | Vrouw | 23
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik las veel horrorverhalen over het plaatsen van de spiraal en de bijwerkingen. Daarom deel ik graag mijn positieve ervaring. Ik had heel lang getwijfeld om een spiraal te nemen. Ik slikte al 6 jaar de pil en dat beviel wel goed. Alleen vergat ik deze wel eens en slikte ik deze niet op een vast moment per dag. Bovendien zitten er minder hormonen in een spiraal dan in d[lees meer...]e pil. Daarom overwoog ik de overstap. De plaatsing is mij heel erg meegevallen. Ik was op het moment van plaatsen (hevig) ongesteld. Dit is misschien een beetje ongemakkelijk, maar het heeft er bij mij wel voor gezorgd dat de plaatsing soepel ging. Ik had van tevoren 1 alleve feminax en 1 paracetamol geslikt. Na de plaatsing voelde ik me meteen goed genoeg om naar huis te gaan. De dagen die volgden had ik wat krampen en nog twee dagen ongesteld. Daarna heb ik niet meer gebloed en nu zijn we alweer 4 maanden verder. Het bevalt mij dus heel goed! Ik heb geen bijwerkingen en voel me nog beter dan tijdens het slikken van de pil. Ik voel me minder vaak opgeblazen. Conclusie: ik zou het iedereen aanraden om de spiraal wel een kans te geven. Het is voor mij nu heel fijn dat ik nergens meer aan hoef te denken voor de komende jaren.

21-03-2025 | Vrouw | 37
Menstruatiepijn
Inmiddels is mijn derde spiraal geplaatst. Ik kreeg altijd de pil voorgeschreven voor zware pms klachten. Daar werd ik altijd somber van. Met de mirena ervaar ik dit niet en pms klachten gaan zo goed als weg. Wel is het zo dat ik 3 jaar na plaatsen altijd langzaam klachten terug krijg. En dus eerder een nieuwe laat plaatsen. De eerste deed veel pijn. De uren erna leek [lees meer...]het of mijn baarmoeder het eruit probeerde te duwen. Maar de volgende dag en week erna enkel wat krampen. Maar daarna geen pms en geen menstruatie! Heerlijk. Na verwijderen ook binnen 6 maand zwanger geworden. Het plaatsen van de andere mirena's heeft geen pijn gedaan. Heel tevreden.

Multiload Cu (koperhoudend spiraaltje)

19-03-2025 | Vrouw | 25

zware menstruatie

De spiraal heeft mij niet beschermd tegen zwangerschap. Hij had eigenlijk nog zeker een half jaar werkzaam moeten zijn. Hij was niet verplaatst. In de abortuskliniek hoorde ik dat ze veel vrouwen met een spiraal zagen. Dat had ik liever wat eerder gehoord.

16-03-2025 | Vrouw | 35

Bijwerkingen

buikpijn tijdens menstruatiecyclus zware menstruatie acne op gezicht buikkrampen rugpijn bij staan

Nadat de microginon 50 uit de handel ging moest ik een vervanger. Microginon 30 is te licht met mijn darmafwijking en een prikpil en implanon werd afgeraden met een leeftijd van 35 en kinderwens. Plaatsen spiraal was hels, het doet pijn! Tranen met tuiten en bloedde enorm. Weinig zorg wordt verleend en het hoort er maar bij. Gevolgd door 2 weken extreme kramp als we[lees meer...]eën, niet kunnen staan of zitten. Daarna gecontroleerd door gynaecoloog op aandringen en hij bleek laag te zitten maar goed. Omdat er voor mij geen plan B is op dit moment (persoonlijke keuze ik weet dat er altijd condooms zijn etc) toch gekozen hem te houden. Nadelen: Ongesteldheid was altijd heel licht maar is nu extreem, elke 2 uur een nieuwe Super +++ tampon. Je bloed bijna dood ipv dat het uitblijft zoals de huisarts beloofde. Met zwemmen voel ik mijn spiraal zitten. Het voelt alsof je baarmoeder trekt even suf gezegd. Altijd een rustige gladde huid gehad, nu extreme puisten op mijn kin, elke 3 weken een nieuwe lichting. Met sex is de spiraal voor mij en partner pijnlijk voelbaar Bij vermoeidheid of lang op een harde stoel zitten komen de weeen krampen weer terug Touwtjes continu voelbaar

Nuvaring

15-03-2025 | Vrouw | 41
ethinylestradiol / etonogestrel

Bijwerkingen

vermoeidheid somber voelen verstoorde slaap buikkrampen gevoelige borsten huiduitslag

3 weken geprobeerd , maar opeens erg moe en heel koud had ik het elke keer. In de eerste week ook constant een honger gevoel. Ik werd zwaarder en steeds somberder , en had nergens meer zin in. Totaal geen libido meer en als kers op de taart zit mijn bovenlichaam nu onder de jeukende huiduitslag. Eruit gehaald na 3 weken. Enige positieve was minder pijn tijdens menstruatie [lees meer...]en iets minder bloedverlies.

Cerazette (minipil)

06-03-2025 | Vrouw | 36
desogestrel

Bijwerkingen

depressief borst doet pijn bloeding gewichtstoename buikpijn

Twijfels over starten met minipil ivm somberheid. Dit bleek nog veel erger dan gedacht. De bijwerkingen begonnen met prikkelbaarheid maar sloeg snel om naar totale depressie. Zeer veel last van hevige mentruatiekrampen, gespannen borsten en continu hongergevoel en hang naar suiker. Ik heb me hier echt ontzettend slecht door gevoeld. Er wordt gezegd dat het na drie maanden[lees meer...] zou stabiliseren maar ik kon de duistere wolk in mijn hoofd niet meer aan. Ben er na 1,5 maand mee gestopt.

01-03-2025 | Vrouw | 44
Plaatsen spiraal

spierpijn

Na 15 jaar mirena spiraal te hebben gehad(in totaal 2 spiralen) ben ik erachter gekomen dat ik al die tijd spierpijn heb gehad door de spiraal Ik heb zo vaak bij de huisarts gezeten dat ik kapot ga van de pijn.Onderzoeken in het ziekenhuis gehad en niemand wist wat er aan de hand was.Het was waarschijnlijk fybromolagie. Ik moest er maar mee leven.Pas geleden de spiraal [lees meer...]laten verwijderen omdat ie al 8 jaar zat en tijd was om hem eruit te laten halen.Op 1 of andere manier heb ik ervoor gekozen om geen nieuwe te laten zetten. Had ik dit maar eerder gedaan want toen ik hem heb laten verwijderen was binnen 1 maand al mijn spierpijn verdwenen en heb ik dus 15 jaar voor niks zo'n last van mijn lijf gehad voor niks . Nooit heeft er ook maar 1 arts hieraan gedacht en wist ook niet dat de spiraal dit kon veroorzaken. Ik ben ergens zeer boos dat niemand daar ook maar aan gedacht of gekeken heeft ,maar ergens wel opgelucht dat het nu weer beter met me gaat. Dus dames krijg je ooit serieuze klachten na het plaatsen van een spiraal hoop ik dat er een belletje bij jullie gaat rinkelen en op zijn minst de spiraal eruit laat halen om te kijken of het daar ligt . Voor mij NOOIT meer een spiraal.

26-02-2025 | Vrouw | 43

Bijwerkingen

langdurige menstruatie gebrek aan energie lusteloos beangstigende gedachten

Het plaatsen vond ik onprettig. Ik heb een klein rood plekje op mijn arm waar het staafje is geplaatst. Na een aantal maanden geen tot licht bloedverlies volgden menstruaties van 17 dagen. Eerst licht bloedverlies gedurende 12 dagen, daarna meer bloedverlies.

18-02-2025 | Vrouw | 46
Myoom

vermoeidheid afwezigheid van menstruatie

6 maanden klachten zoals 10 uur slapen wegens vermoeidheid, pijn in onderrug, benen, blaasontsteking achtig gevoel en lichte weeenachtige krampjes. Na antibiotica kuur was de urine schoon (5 weken geleden) Vage gevoelens bleven. 4 weken geleden voelde de huisarts een soort harde peer. 2 dagen later echo van de buikholte zat een soort sinaasappel in baarmoeder re[lees meer...]st vd buik was ok. 1 dag later gynaecoloog bevestigde dat het waarschijnlijk een myoom is van 9cm doorsnee. Hormonen aangeboden gekregen, maar ik heb al een spiraal met hormonen en blijkbaar heeft dat niet echt de voel klein gehouden. Ik reageer ook niet goed op hormonen, de kans dat het kleiner zou worden was niet gegarandeerd en overgangsklachten wel. Baarmoederverwijdering is aan te raden, gebruikelijk bij de liffibg en grootte en dat lijkt mij ook de oplossing. 4 weken later al ingepland. Ik moet nu nog 1 week. Klachten: pijn in rug, niet meteen kunnen plassen, erg vermoeid, naar gevoel in benen en na eten ook niet lekker 😞

12-02-2025 | Vrouw | 31

buikkrampen

Binnen 24 na seks ingenomen. Ongeveer 2 uur na iname buikkramp zoals bij menstruatie. Volgende dag weer voorbij. Menstruatie volgde na een paar weken zoals normaal. Niet zwanger!👍🏼

Ballerine

12-02-2025 | Vrouw | 30
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Plaatsen ging prima. Werkte naar behoren. Eruit halen was verschrikkelijk, de balletjes van de ballerina waren vergroeid in mijn baarmoedermond. Eruit halen was een hel.

10-02-2025 | Vrouw | 30
Abnormaal vaginaal bloedverlies

bloedverlies paniek aanval

Veel buikpijn spierpijn paniekaanval Boos chagrijnig moe veel bloed verlies. Spierpijn. Pukkels op me gezicht en ben 10 kilo aangekomen. Ben heel neerslachtig. Ben heel erg depressief.

05-02-2025 | Vrouw | 30
Niet in de lijst

Bijwerkingen

misselijkheid pijnlijke borsten zware menstruatie blaasontsteking

Ik weet niet precies wanneer mijn vruchtbare periode is geweest maar volgens mij had ik wel al een eisprong gehad nadat ik deze pil heb gebruikt dus ik zal wel in een ‘gevaarlijke’ zone. Ik had zoveel bijwerkingen die leken op een prille zwangerschap dat ik mezelf helemaal gek heb gemaakt, mijn menstruatie kwam 2 dagen te laat, het begon ook met bruin/roze bloed waardoor i[lees meer...]k nog meer in de stress raakte en dacht dat het innestelingsbloed was. Ik heb een warme kruik op mijn buik gelegd en daarna begon de menstruatie te vloeien. Deze waas veel zwaarder dan gewoonlijk. De pil doet wel zijn ding maar de klachten lijken te veel op zwangerschapssymptomen. Ik heb er slapeloze nachten van gehad.

04-02-2025 | Vrouw | 32
Menstruatiepijn
Altijd hele heftige menstruatiepijn gehad. Lag 2 a 3 dagen op bed omdat ik echt niet op of neer kon door de pijn. Op mijn 19e voor de mirena gegaan. Plaatsen was zo gedaan en gewoon bij de huisarts. Niks geen pijn of dergelijke en sindsdien niet meer ongesteld geweest. Inmiddels net mijn 3e laten zetten(inmiddels 32 jaar oud) dus kan er de komende 8 jaar weer tegenaan. Naa[lees meer...]r het schijnt kan je van te voren pijnmedicatie krijgen maar naar mijn mening is dit niet nodig. Meer als het irritante gevoel van een eendenbek voelde ik er niet van.

T-Safe

30-01-2025 | Vrouw | 32
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Plaatsen deed geen pijn. Daarna ook niet echt last van gehad. Ik ben zeer tevreden!

29-01-2025 | Vrouw | 33

Bijwerkingen

depressief onderrug pijn gevoelige borsten opgeblazen buik schimmelinfecties krampen onderbuik

Ik had gekozen voor een Kyleena spiraal omv hevige menstruatie etc, over het algemeen op dat. vlak wel positief dorodat mijn menstruatie wegbleef. Maar in de plaats kwam wel een depressieve stemming, onderrugpijn dat doorstraalde naar mijn benen en rug, krampen in mijn onderbuik, een opgeblazen gevoel, gewichtstoename. Vooral die depressieve stemming en die algemene vermoe[lees meer...]idheid is ernstig en heeft invloed op uw levenskwaliteit. Nu dat het eruit is, voel ik me opgelucht, ik voelde me ervoor precies verstopt.

29-01-2025 | Vrouw | 27

Bijwerkingen

moeilijk in slaap vallen zweten misselijkheid afwezigheid van menstruatie opgezette buik

Ik heb deze morning after pil zo’n 2/3 weken geleden ingenomen omdat ik onveilig seks heb gehad. Wat ik dus niet wist, is dat als je de pil blijft doorslikken in combinatie met de morning after pil, dat de pil pas weer betrouwbaar is 7 dagen na het slikken van je stopweek? Dus niet vanaf het moment dat je hem slikt op de eerste menstruatie dag. Verder heb ik de afgelope[lees meer...]n weken heel veel bijwerkingen gehad. Zo kreeg ik ineens last van nachtelijk zweten, buikpijn en een hele vervelende misselijkheid die er al in de ochtend was en de hele dag door aan bleef houden. Na de map bleef de bloeding ook 2 weken weg, dus moest ik een stopweek inlassen. De bloeding is er niet vanuit zichzelf gekomen. Ondanks dat wel de hele tijd last van krampen gehad en het gevoel dat ik ongesteld moest worden, maar het wilde niet doorzetten. Heb in tijden niet zo’n pijnlijke en zware bloeding gehad. Moet nog even testen, maar door al die bijwerkingen ben ik best wel angstig geworden.

19-01-2025 | Vrouw | 26

Bijwerkingen

meer plassen dan normaal vaginale droogheid schimmelinfecties pijnlijke geslachtsgemeenschap haargroei opgezette buik

Mijn ervaring met de Mirena-spiraal Ik heb drie jaar de Mirena-spiraal gehad en wil graag mijn ervaring delen. Hopelijk helpt het je om een goede keuze te maken. Het zetten Het zetten van de spiraal was echt heftig. Het deed zo’n pijn dat ik bijna flauwviel door de pijnaanval die daarop volgde. De dagen daarna waren ook zwaar; ik had een week lang elke dag “weeënach[lees meer...]tige” pijn en voelde me beroerd. De eerste tijd: tevreden Toen die eerste week voorbij was, was ik heel tevreden. Ik hoefde nergens meer aan te denken en was drie jaar lang niet ongesteld. Dat vond ik een enorme opluchting. Klachten op de lange termijn Na 2 tot 2,5 jaar begonnen de klachten langzaam. Dit waren de belangrijkste: • Vaginale droogheid en jeuk: Dit leidde tot steeds terugkerende schimmelinfecties. • Constant een plasgevoel: Ik had het gevoel de hele tijd te moeten plassen, maar uit onderzoeken kwam niets. • Buikkrampen na intimiteit: Door de droogheid en het constante plasgevoel was intimiteit al lastig, en na afloop kreeg ik vaak ook buikkrampen. • Emotionele afvlakking: Wat me achteraf ook opviel, was dat de spiraal mijn emoties leek af te vlakken. In de drie jaar dat ik de spiraal had, heb ik nauwelijks gehuild. Aan de ene kant was het fijn dat ik me minder druk maakte om dingen, maar ik miste het ook om mezelf echt te voelen en emoties te tonen. • Fysieke klachten: Mijn buik was vaak opgezet, en ik kreeg meer last van overmatige haargroei. Overstap naar de pil Na drie jaar was ik er klaar mee en besloot ik de spiraal te laten verwijderen. Ik ben overgestapt op de combinatiepil, en daar ben ik enorm blij mee. Al mijn klachten zijn verdwenen, en ik voel me weer helemaal mezelf, ook emotioneel. Mijn conclusie In het begin was ik heel blij met de spiraal, maar op de lange termijn kreeg ik te veel vervelende klachten. Iedereen reageert anders, maar ik hoop dat mijn ervaring je helpt om een weloverwogen keuze te maken.

Depo-Provera '150' (prikpil)

18-01-2025 | Vrouw | 20
medroxyprogesteron parenteraal
Menstruatiepijn
Ik vind de prikpil echt fantastisch, ik heb last van 0 bijwerkingen en het is echt gezet in 2 seconden. Met de hormoonspiraal heb ik echt trauma's van opgelopen bij het plaatsen met hoe veel pijn het deed en hoe intiem ik dat ook vind. De prikpil is perfect.

17-01-2025 | Vrouw | 37

bloedverlies buikpijn

Het plaatsen deed geen pijn en was zo gebeurd. 1 week later begon het bloeden en dit stopte niet meer. We hebben een pil van 10 dagen geprobeerd maar daardoor werd het veel erger. Inmiddels bloed ik non stop nu al 4 maanden en volgende week laat ik hem daarom verwijderen. Voor mij nooit meer een spiraal.

Depo-Provera '150' (prikpil)

12-01-2025 | Vrouw | 30
medroxyprogesteron parenteraal

vermoeidheid

Ik ben zelf jaren aan de prikpil geweest. Na stoppen had ik erg last van vermoeidheid en heel lage weerstand. Er werd ontkent dat dit kwam door de prikpil. Verder ben ik ook nooit gewezen op de verdere nadelen behalve botontkalking. Ik kom achter steeds meer zaken. 𝗢𝗻𝘁𝗵𝘂𝗹𝗱 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀: 𝗣𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹 𝘃𝗲𝗿𝗵𝗼𝗼𝗴𝘁 𝗱𝗲 𝗸𝗮𝗻𝘀 𝗼𝗽 𝗺𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗼𝗼𝗺, 𝗲𝗲[lees meer...]𝗻 𝘀𝗼𝗼𝗿𝘁 𝘁𝘂𝗺𝗼𝗿 Dat sommige anticonceptiemiddelen de kans vergroot op trombose is redelijk bekend. Nu blijkt uit nieuw onderzoek dat de prikpil ook de kans op meningeomen te verhogen, naast dat het de kans op botontkalking en borstkanker vergroot. 𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐞𝐨𝐨𝐦? Een meningeoom is een tumor in het vlies rond de hersenen of het ruggenmerg. Het is zeldzaam en goedaardig, maar dit betekent niet dat de gevolgen gering zijn. Je kunt last krijgen van klachten, zoals veranderingen in gezichtsvermogen, gehoorverlies of oorsuizen, geurverlies, hoofdpijn die erger wordt na verloop van tijd, geheugenverlies, toevallen of spierzwakte 𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗶𝘀 𝗱𝗲𝘇𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗼𝗽 𝗴𝗲𝗯𝗮𝘀𝗲𝗲𝗿𝗱? Om deze informatie te vinden moet je flink naar beneden scrollen op google. Als je in het Engels zoekt kom je echter op een grote rechtszaak in VS, waarbij de advocaten claimen honderden vrouwen per week te spreken die een meningeoom hebben gekregen. Er is een nieuw onderzoek dat deze bijwerking heeft bewezen. Daarom voegt Pfizer (de producent) deze bijwerking toe aan het etiket van het medicijn. Er wordt aangegeven dat het gaat om een kleine verhoogde kans, terwijl de rechtszaak in VS nog steeds groeit in het aantal slachtoffers. 𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗱𝗶𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿? De hogere kans komt voor bij een dosis van 100 milligram of meer. Het komt vooral voor bij mensen die deze hoge dosis medroxyprogesteron 3 jaar of langer gebruiken. Bij gebruik van de lage dosis wordt geen hoger risico gezien. Dit medicijn is beter bekend onder 'Depo provera', wat in doses van 150 ml wordt gegeven. 𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗷𝗲 𝗱𝗮𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗽𝗮𝘀𝘀𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗷 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗼𝗼𝗺? Als je klachten ervaart, wordt aangegeven om niet zelf te stoppen met het medicijn, maar contact op te nemen met je arts. 𝗞𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹 Ook zijn er verhalen van vele vrouwen die stoppen met de prikpil en uiteenlopende klachten ervaren. Deze nieuwsberichten vind je tevens weer voornamelijk in Engelstalige bronnen. 𝗪𝗮𝘁 𝗱𝗼𝗲𝗻 𝗵𝘂𝗶𝘀𝗮𝗿𝘁𝘀𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹? In Nederland worden klachten bij het stoppen van de prikpil veelal ontkend. Het komt vast door iets anders en gaat vanzelf over. Er is immers nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Maar dit betekent niet dat vrouwen het niet ervaren. Er zijn zelfs vrouwen die zo erge klachten krijgen dat ze toch weer beginnen met de prikpil. 𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗲𝗻 𝘄𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁 𝗷𝗲 𝗲𝗿𝗺𝗲𝗲? De prikpil is een anticonceptiemiddel waarbij je elke 12 weken een injectie krijgt. Er zijn nog veel onderzoeken bezig naar de bijwerkingen van dit middel. Tegenwoordig wordt het alleen als uitzondering toegediend bij vrouwen tussen 12 en 18 jaar, terwijl dit niet zo lang geleden met gemak werd gegeven zonder uitgebreid medisch onderzoek en de uitleg van de negatieve bijwerkingen. 𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿 (𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝗼𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲) 𝗽𝗿𝗶𝗸𝗽𝗶𝗹? En is bij jou wel of niet na twee jaar gecontroleerd of het nog steeds de juiste keuze is? Laat het weten in de reacties! #hormonen #vrouwen #prikpil #vrouw #anticonceptie 𝗕𝗿𝗼𝗻𝗻𝗲𝗻: https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/m/medroxyprogesteron__parenteraal_ https://www.lareb.nl/news/iets-verhoogde-kans-op-meningeoom-bij-gebruik-medroxyprogesteron/ https://www.lawsuit-information-center.com/depo-provera-lawsuit.html

11-01-2025 | Vrouw | 26
Onregelmatige menstruatiecyclus

Bijwerkingen

bloedverlies verlies van libido armpijn bij het bewegen van armen

Begin december laten plaatsen. Mijn arm doet nog steeds zeer ook met bewegingen en aanrakingen, wanneer stopt dit?? Ook vloei ik een heel klein beetje continu erg vervelend, voor de rest geen stemmingswisselingen gehad alleen wat druk op mijn borst. Ik kijk het tot maart aan maar als dit nog zo blijft ga ik hem toch eruit laten halen

30-12-2024 | Vrouw | 15
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Na lang overdenken heeft onze dochter (15 jaar) voor het hormoonstaafje gekozen. We waren huiverig voor de bijwerkingen, maar daar heeft ze helemaal geen last van. Voordelen: beschermd, minder hevig vloeien, nagenoeg geen menstruatiepijn meer en de (forse) moodswings die ze had zijn verdwenen.

27-12-2024 | Vrouw | 19

Bijwerkingen

opgeblazen buik ovariumcysten obstipatie misselijkheid gewichtstoename spotting of bloeding tussen menstruaties

Het inbrengen was verschrikkelijk en traumatisch, eerste 2 weken al constant bloeding en maar door tot 3 maanden erna elke 2 weken ongesteld. Hierna merkte ik een stekende pijn in mijn linkeronderbuik. Ook kwam ik 4kg aan en ben heel de tijd maar opgeblazen en niet lekker. Na een inwendige echo heeft de gyno gezien dat ik een cyste heb gekregen op mijn linkereierstok VANWE[lees meer...]GE de Mirena. Ik vind het heel jammer omdat ik al zelf ook in het verleden slecht reageerde op de pil en andere vormen van anticonceptie. Uiteindelijk toch eruit moeten halen en mijn hevige menstruatie is weer terug, gelukkig voel ik me wel veel beter en de opgeblazen gevoel gaat met de tijd weg. Nu nog afwachten totdat de cyste is verdwenen.. :(

06-12-2024 | Vrouw | 39

Bijwerkingen

buikpijn depressief spotting of bloeding tussen menstruaties luchtweginfectie acute hoofdpijn vaak verkouden

2e keer spiraal. Eerste keer 11mnd. Heel veel spotting. Na 11 mnd was ik er klaar mee. Nu 2mnd en merk erg de stemmingswisselingen

05-12-2024 | Vrouw | 35

ontsteking verlies van libido

Bijna 2 jaar geleden, even na de geboorte van onze 2de dochter gekozen voor de Kyleena. Ik kan niet goed tegen hormonen, zit dan niet lekker in mijn vel en ik heb 0,0 libido en krijg ontstekingen in mijn liezen. Voordat ik kinderen had gekregen al eens de koperspiraal gehad, deze er ook vroegtijdig uit laten halen. Na de bevalling dus samen met de huisarts voor de Kyleen[lees meer...]a gekozen omdat hier minimaal hormoon in moet zitten. Voor mij is dit nog teveel. Sinds de spiraal 2 kwar geleden nog 0 keer echt zin gehad in sex. Elke maand weer ontstekingen in mijn liezen. Vandaag eruit gehaald en ben erg blij dat ik er vanaf ben.

04-12-2024 | Vrouw | 25
Menstruatiepijn
Voor ik mijn spiraal had ik zo veel last van mijn menstruatie, ik was bij iedere cyclus minimaal 3 dagen echt ziek. Ik viel regelmatig flauw en functioneerde hier door tijdens mijn menstruatie slecht. Sinds het plaatsen van mijn spiraal heb ik hier bijna tot geen last meer van. Ik heb zo nu en dan nog een beetje last van kramp maar verder voel ik me echt veel beter en func[lees meer...]tioneer ik ook gewoon normaal. Ik verlies ook weinig tot geen bloed meer. Hier door is mijn leven een stuk makkelijk geworden. (Uiteraard gebruik ik het ook als anticonceptie dat bevalt ook goed) ik zou het aan iedereen aanraden die last heeft van extreme menstruatie pijn!

02-12-2024 | Vrouw | 40
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Ik heb al 3 keer implanon gehad, en binnenkort wordt mijn 4e geplaatst. Die blauwe arm als hij net gezet is gaat ook zo weer over. Ik heb geen last van bijwerkingen en ben een hele tevreden gebruiker!

30-11-2024 | Vrouw | 24

Bijwerkingen

paniekaanvallen vermoeidheid onzeker stemmingswisselingen labiel depersonalisatie

Ik kreeg enorm last van trillen, hartkloppingen en angsten. Kende mijzelf niet meer terug. Van een doortastende dame, werd ik een onzekere meid, die zelfs de kleinste beslissingen niet kon nemen. Werken, huishouden, niets lukte meer. Op aanraden van mijn moeder heb ik de kyleena laten verwijderen. De klachten namen toe: ik heb weken niet kunnen slapen en dacht dat ik gek w[lees meer...]erd. Oxazepam werd ingezet, ik was kapot. De ene angstaanval volgt de andere op. Ik heb ontzettende piekergedachten. Het lijkt wel of ik afkick...Ben nu bijna een maand verder en hoop zo dat het snel beter gaat.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6616)
Anticonceptie - overig (4596)
Cholesterol (3377)
Depressie - antidepressiva overig (3210)
Epilepsie (2998)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2954)
ADHD - psychostimulantia (2642)
Pijn - morfine-achtigen (2556)
Verslavingsziekten (2391)
Pijn (2309)
Bloeddruk - betablokkers (1975)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1904)
Maagzuur - protonpompremmers (1812)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1688)
Anticonceptie - eenfase (1653)
Angststoornissen (1622)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1498)
Antibiotica - urineweginfectie (1355)
Depressie - antidepressiva TCA (1298)
Allergie (1229)