categorie

Diabetes (suikerziekte) - orale middelen

Mijn advies bij diabetes Diabetes

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Diabetes (suikerziekte) - orale middelen

19-11-2024 | Vrouw | 52
Suikerziekte (type 2)

bittere smaak hoofdpijn misselijkheid

Al 2 weken aan de Ozempic 0.25 mg. Eerste week misselijk, hoofdpijn en vieze smaak in de mond. 2e week stuk minder bijwerkingen. Geen hoofdpijn maar af en toe nog wel de vieze smaak. Resultaat na 2 weken is -3 kg. Het belangrijkste stabiele en goede suikerwaardes. De drang naar koolhydraten en suikers zijn verdwenen. Nu kijken hoe het de komende tijd zal gaan. Ieder li[lees meer...]chaam reageert er anders op, maar ik voel me stukken beter met de stabiele suikerwaardes.

17-11-2024 | Vrouw | 44

Bijwerkingen

Waterige diarree buikpijn boeren diarree 's nachts

Onder andere door het werken in dag, avond en nachtdiensten zorgden er voor dat ik mijn gewicht niet zelf meer naar bedeneden kreeg. Saxenda helpt mij daar goed bij. De bijwerkingen kwamen zo bij 1.8 om de hoek kijken. Hoop dat ze weer weg gaan na verloop van tijd

15-11-2024 | Vrouw | 44
Afslanken - overgewicht
Ik ben gestart met dit middel 10 februari dit jaar. Eerst langzaam opgebouwd van 0,25 mg naar 1 mg. Ik woog op dat moment 105 kg bij een lengte van 1,67 meter. Per heden weeg ik 84 kg en ben ik nog steeds langzaam maar gestaag aan het afvallen. Doel is een gezond vetpercentage te bereiken zodat ik gezond oud kan worden. Ik gebruik dit medicijn onder begeleiding van een [lees meer...]arts en leefstijlcoach. Tegelijkertijd houd ik (nog steeds) heel goed in een app bij wat ik eet en wanneer zodat er inzicht is in mijn eetpatroon. Ik let bijzonder goed op dat ik voldoende eiwitten en calorieën binnen krijg en ik weeg alles. Gemiddeld zit ik per dag op minimaal 1700-1800 calorieën en ik val nog steeds af. In het begin toen ik wat meer “naar mijn gevoel luisterde” at ik naar mijn idee veel te weinig. Dat is ten koste gegaan van mijn spiermassa (-4kg). Door echt genoeg te eten, sporten en op mijn proteïne te letten hou ik dat nu op peil. Het geluk is dat ik nagenoeg geen last van bijwerkingen heb. Alleen heel even in het begin toen ik op 1mg kwam last van een wat weeïg gevoel. Het is naar mijn idee zeker geen quick fix. Ik lust nog steeds chocolade en alle andere lekkere dingen. Dit medicijn brengt mij eetrust zodat ik mijn portiegrootte kan reguleren. Door heel goed alles te noteren, voldoende gezond te eten, 3 tot 4x in de week te sporten hoop ik dat ik na het afbouwen dit gewicht kan blijven houden. Meten is weten en ik zal levenslang moeten letten op wat ik eet en de gezonde afweging moeten maken. Dat is nou eenmaal een onderdeel om af te vallen en op gewicht te blijven. Daarbij word ik gemotiveerd en geïnspireerd door de insta van fitmetmichael👍🏼 Nu hopen dat ik na de afbouw dit kan voorzetten. Op dit moment zou ik dit medicijn aanraden met de kanttekening dat je echt je levensstijl blijvend moet veranderen.

Victoza

14-11-2024 | Vrouw | 64

Bijwerkingen

maagproblemen darmkrampen darm/maag van streek braken flauwvallen

start met 0,6 was redelijk te doen , na ophoging 1,2 en 1,8 kregen de bijwerkingen de overhand. Maagpijn , darmen , oprispingen waardoor constant het zuur kreeg , overgeven toen ik op niveau 1,8 zat en vreselijke buikkrampen. Positieve was dat suikergehalte en gewicht omlaag gingen . Ik slikte ook nog Metformine erbij en meerdere andere medicatie m.b.t. het hart en nieren.[lees meer...] Na 6 weken gestopt daar ik alleen nog 'leefde'op 1 boterham p.d. en drinken van water zelfs ook tot overgeven resulteerde. Kon het niet meer aan om door te gaan daar het ten koste van het dagelijkse ging . Enfin niet elk persoon zal dit ervaren , het is het proberen waard !

14-11-2024 | Man | 56
Hartfalen

Bijwerkingen

obstipatie blaasontsteking anale ontsteking droge mond genitale pijn

Vrijwel alle in de bijsluiter genoemde bijwerkingen zijn op mij van toepassing. Vooral de genitale ontstekingen en de droge mond zijn erg vervelend. Dat laatste vooral omdat ik ook een vochtbeperking heb van anderhalve liter per dag.

12-11-2024 | Man | 37
Afslanken - overgewicht
Na 3weken van 101kg naar 95kg ,wel mijn eetgewoontes aangepast.niet meer eten na 20u en intermidiant fasting aan gekoppeld.op tijd stoppen met eten als je vol zit gewoon.tot nu toe geen bijwerkingen.

10-11-2024 | Vrouw | 69

genitaliën jeuk allergische reactie

Positieve invloed op de diabetes, maar vreselijke jeuk aan de vulva

05-11-2024 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

obstipatie hoofdpijn misselijkheid snurken verminderd gezichtsvermogen

Metformine werkte niet (+ veel bijwerkingen). Switch naar Rybelsus. Ook na 3 maanden Rybelsus 14 nog niet onder de 10 nuchtere waarde gekomen. Gebruik ook nog 90 Gliclazide.

04-11-2024 | Vrouw | 55
Diabetes type 2
Ik heb al meer dan 15 jaar diabetes. Ik ben begonnen met metformine 500, 1 x p.d. Inmiddels zit ik aan 2000 mg.p.d. In tegenstelling tot heel veel andere mensen heb ik nog nooit geen dag last gehad van metformine. Niet aan de diarree, niet misselijk, niet moe. Dat ik een steeds hogere dosis heb gekregen is meer erfelijk. Ik ben niet dik.( 64 kg). Maar mijn oma, mijn m[lees meer...]oeder, broer, zijn oudste dochter en ik hebben allemaal diabetes. Ik bleef erg hoog zitten, ronde 19, 20 mmol...maar samen met rybelsus er bij zit ik keurig.. Hopelijk hoef ik nooit aan de insuline want voorlopig helpt metformine prima.

04-11-2024 | Vrouw | 62

Bijwerkingen

maagzuur spijsverteringsproblemen misselijkheid herhaaldelijk overgeven

Op aanraden van een endocrinoloog moet ik ozempic nemen ook al was ik ertegen.ik heb mij laten over overpraten maar heb er voorlopig nog niet goed mee geweest.ik hoop op verbetering.

03-11-2024 | Vrouw | 68
Prediabetes

Bijwerkingen

hoge bloeddruk maagpijn voor misselijkheid/braken

Ik nam Metformine en kreeg verschrikkelijke maagpijn. 2 dagen later probeerde ik het opnieuw. Ik voelde me plots zo slecht, mijn lichaam was compleet gestrest vanbinnen. Ik nam mijn bloeddruk 20.... wachtte even en nam het opnieuw 21 bloeddruk. Ik heb er 2 dagen over gedaan om mijn bloedruk terug normaal te krijgen 12/13. Een grote vuiligheid is het. Ik kom toeva[lees meer...]llig bij een collega van mijn huisarts om bloed te nemen. Ik (68 jaar) had Glucose 7,1.... ze zei dat is perfekt. Alleen wat opletten en voor het eten altijd een groente eten. Ze schreef me ook Gymnema Sylvestre voor (natuurlijk produkt). Dit ben ik nu aan het uitproberen. Al eerder nam ik iets met kaneel en.... Dit heeft zelfs de glucose naar beneden gebracht. Het is een schande wat men de mensen allemaal voorschrijft als het niet nodig is, met alle gevolgen vandien. Maag darm en en klachten. Hoge bloeddruk.

30-10-2024 | Vrouw | 39

constipatie

Gebruik deze nu al van eind juni 2024, is moeilijke opstart. Maar tot nu toe 17kg kwijt en veel minder lichaamlijke klachten van mijn pcos. Is een totale aanpassing.

28-10-2024 | Vrouw | 52
Diabetes type 2
Dankzij de Metformine zijn mijn glucosewaarden weer op een acceptabel niveau. Ik heb geen last van bijwerkingen.

28-10-2024 | Vrouw | 52

vermoeidheid

Na een jaar nauwelijks kunnen bewegen, door een heupziekte, was mijn gewicht fors toegenomen. Ik kreeg een nieuwe heup en daarna was het tijd om mijn overgewicht aan te pakken, met behulp van Saxenda. Ik heb het opgebouwd volgens het schema in de bijsluiter en had nauwelijks bijwerkingen. Het enige was dat ik me een tijdje best moe heb gevoeld. Binnen een paar maanden was [lees meer...]ik 26 kilo afgevallen. Een mooi resultaat. Er moet nu eigenlijk nog zo’n 10 kilo af, maar ik sta dus al maanden stil. Ik val geen gram meer af, maar kom gelukkig ook geen gram meer aan. En daar ben ik ook al ontzettend blij mee.

26-10-2024 | Vrouw | 46
Niet in de lijst

misselijkheid maagzuur acute hoofdpijn

Ik ben in juni gestart met saxenda. Ben langzaam gaan opbouwen, dus pas verhogen als ik geen effect en bijwerkingen meer had. Ik ben 8 kilo afgevallen in 4 maanden. In het begin wel last van bijwerkingen gehad, maar die vielen reuze mee. Momenteel gevoel dat ik stil sta en weinig tot geen effect meer ervaar van het medicijn.

26-10-2024 | Vrouw | 61

23-10-2024 | Vrouw | 60
Afslanken - overgewicht
Morbide obesitas- groot risico om diabetes patiënt te worden. Neem dit nu vanaf juni - juli 2024 en ben ongeveer 8-10 kg afgevallen. Werk heel hard om een nieuwe structuur in mijn eetgewoonten te krijgen. Is met vallen en opstaan. Het helpt maar is geen wondermiddel.

22-10-2024 | Vrouw | 60

maagzuur

Ben nu 10 weken bezig met Saxenda en ben nu 10,6 kilo Afgevallen ben zeer tevreden. Enige bijwerking die ik heb is last van maagzuur. Ik prik met 3,0 per dag

12-10-2024 | Vrouw | 18
Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS)
Dochter 18 jaar sinds 10 weken aan de ozempic en al 9 kilo afgevallen! Ze is zo blij. Ze at al niet veel, altijd gezond en heel snel aankomen en heel veel moeite om het er weer af te krijgen. Bij de eerste 2 prikken wat misselijkheid, gaat het nu veel beter. Genoeg water drinken en optijd eten helpt. Ze eet veel salades en kipfilet. In de ochtend havermout met chia zaad, l[lees meer...]ijnzaad, pompoen en zonnenbloempitten, blauwe bessen, aardbeien en peanut powder met vanille griekse yoghurt. Ze prikt elke woensdag 0.25mg ozempic.

09-10-2024 | Man | 74
Hartritmestoornissen

genitaliën jeuk

Zelfde problematische bijwerking aan geslachtsorgaan. Slik daarom op eigen initiatief 5 cranberry tabletten dagelijks. Jeukt soms nog wel maar daar is mee te leven.

09-10-2024 | Man | 49
Diabetes type 2
Een aantal jaar werkte de metformine prima! fabrikant was Mylan, staat nie tin het lijstje. verzekeraar besloot ander merk te vergoeden, dit ging mis. werd erg ziek van, toen wederom terug naar Mylan en alles op orde. aantal maanden geleden begon ik echter veel darmproblemen te krijgen, de ontlasting erg dun, kwam erg vaak en beheerste mijn leven. Besloten werd om te gaan[lees meer...] naar Gliclazide 80 MG. die hielp maar gaf veel klachten. dit werd gestopt en over werd gegaan op 1x Glucient 1000MG. dit werkte deels maar was te weinig, meerglucient gaf de ontlasting problemen terug, minder werd veel plassen. een deel van de Glucient is vervangen voor Gliclazide 30 mg in de hoop dat de klachten van de eerdere gliclazide varient weg zouden blijven. Dit is niet het geval dit geeft xact dezelfde klachten.

Gliclazide

09-10-2024 | Man | 49
gliclazide

Bijwerkingen

gewrichtspijn moeite met slapen lusteloos vermoeidheid te veel plassen 's nachts

De medicatie doet wat het moet doen maar de klachten die het oplevert, veel pijn in gewrichten, vermoeid, hoe langer ik het gebruik hoe slechter ik slaap, moet veel naar het toilet. ben erg lusteloos. Concentratie is verstoord door het slechte slapen. eerder ooit de 80MG gebruikt zelfde klachten. gestopt en na 2 a 3 dagen was alles weer in orde. Men hoopte dat deze varian[lees meer...]t beter zou zijn maar klachten zijn totaal gelijk. Een nare ervaring

08-10-2024 | Man | 76

herhaaldelijk overgeven buikpijn

Ik zou het niemand aanraden want als het met alvleesklier niet goed komt is het onomkeerbaar. erg ziek en zware operatie aan gal en galwegen

08-10-2024 | Vrouw | 36
Afslanken - overgewicht
Ondertussen gebruik ik een jaar Saxenda. Ik ben nu 20kg afgevallen (120-100kg). Ik bouw nog altijd zo rustig mogelijk op, zit nu op 2.4. Op het moment dat ik merk dat ik een plateau bereik, stop ik 1 à 2 weken met de medicatie en eet ik tijdelijk iets meer (wel zoveel mogelijk gezond, binnen de perken) om mijn stofwisseling een slinger te geven. Sporten en letten op gezond[lees meer...] eten van niet al te grote porties blijven van belang. Ik combineer krachttraining en cardio, beide 3x per week naast regelmatig fietsen. Ik hoop nog iets te zakken in gewicht en dan wil ik een periode stoppen en hopen dat ik het bereikte resultaat zoveel mogelijk kan vasthouden op de lange termijn. Eventueel wil ik na een tijd stoppen (half jaar tot een jaar) opnieuw opbouwen in de hoop dat het afvallen dan weer gemakkelijker gaat. Als iemand daar ervaring mee heeft, hoor ik dat graag.

08-10-2024 | Vrouw | 28

Bijwerkingen

acute diarree braken misselijkheid slechte slaap moe maagpijn voor misselijkheid/braken

PCOS heeft me insulineresistentie gegeven. Ik ben ook zwaar gebouwd en kom snel aan bij stress. Als poging om hormonen te balanceren en af te vallen stelde dokter dit voor. Ik heb reeds een doos van 3 mg, 7 mg op en net gestart met een 14 mg. In totaal verloor ik tot nu toe 5 kg. Is ben bijna heel de dag misselijk, ik heb steeds kou en hou moeilijk eten binnen. Voel me zee[lees meer...]r moe, wat me niet helpt tijdens de werkuren. Maar ik heb hoop op dat het helpt. Binnen een maand terug een bloed onderzoek om mijn hormonen te controleren en hopelijk zijn deze al iets meer genormaliseerd.

06-10-2024 | Man | 54
Niet in de lijst

Maagreflux

Veel last van maagzuur. Komt omhoog na maaltijd.

Trulicity

30-09-2024 | Man | 63
dulaglutide

Bijwerkingen

verandering in smaak vermoeidheid oorsuizen

Eerst gaat het prima ism metformine, linosopril, valacyclovir en tritherapie hiv...maar na 4 tot 6 weken komt een gigantische tinitus op, kribbels in de voeten, smaakverandering, slechter zien. Ergens interageert trulicity met deze hiv cocktail en geeft het vreselijke bijwerkingen. Ik hou er mee op !

29-09-2024 | Man | 54
n.v.t.

28-09-2024 | Man | 65

28-09-2024 | Vrouw | 71
Afslanken - overgewicht
Effect zero qua gewichtverlies Veel geld voor niets.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6495)
Anticonceptie - overig (4564)
Cholesterol (3345)
Depressie - antidepressiva overig (3171)
Epilepsie (2952)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2920)
ADHD - psychostimulantia (2601)
Pijn - morfine-achtigen (2544)
Verslavingsziekten (2355)
Pijn (2288)
Bloeddruk - betablokkers (1958)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1834)
Maagzuur - protonpompremmers (1803)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1680)
Anticonceptie - eenfase (1636)
Angststoornissen (1599)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1480)
Antibiotica - urineweginfectie (1325)
Depressie - antidepressiva TCA (1280)
Allergie (1213)