Cholesterol
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Hyperlipen | Als eerste beoordelen |
Fenofibraat | Als eerste beoordelen |
Omacor | Als eerste beoordelen |
Complamin | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Cholesterol
Meerdere statines gebruikt met dezelfde klachten
Erg vervelende bijwerkingen die je dagelijkse bezigheden belemmeren
Alle statines gaven enorme pijnlijke bijwerkingen, toen eindelijk Praluent. De bijwerkingen leken mee te vallen. het deed wat het moest doen en ik voelde me geweldig. Nu na een jaar ben ik vaak erg moe en moet elke middag slapen. Ik zou continue kunnen slapen, geen energie. Tevens ben ik 10 kilo aangekomen wat ik er met vaker sporten, en erg mager eten en maar moeizaam af [lees meer...]begin te krijgen. (nu ongeveer 3 kilo er weer af). Maar het gekste is eigenlijk dat ik nu een LDL heb van 0,2! En dat is veelte laag!! tevens gaat mijn triglyciride opeens sterk omhoog, is mijn Foliumzuur 6 x te hoog wat mij opvliegend maakt, niet tegen stress kunnen en veel moeite om me te kunnen concentreren. Alles is samen te brengen naar een opeens wel erg vreemd werkende lever. Ik heb Praluent 150 ml elke 2 weken en ik ga maar naar 75 ml want deze waardes zijn mij te heftig en ik word de vermoeidheid beu! Maar....eerlijk is eerlijk: Het werkt wel enorm sterk, maar het kan geen kwaad soms even na te gaan of de dosis niet wat omlaag kan want een te laag LDL is volgens mij ook niet goed.
5 mg verlaagt LDL met 45%. Nu snijd ik pilletje door midden en gebruik 2,5 mg. Dat verlaagt LDL nog met 40%.
Veelal wordt te hoge dosering genomen met bijbehorende bijwerkingen.
Na hartoperatie gestart i.c.m. statine. Geen bijwerkingen. Cholesterol is sindsdien 1.4.
Ik heb ook het medicijn Repatha gebruik. Ook veel last gehad van bijwerkingen en gestopt
met dit medicijn.Hiervoor in de plaats begonnen met het medicijn Crestor 5 mg die ik om de anderen dag ben ga innemen.Na 2 maanden de cholesterol waardens na laten kijken.
Waren perfect.LDL 2,8,HDL 1,2 en trigl waarden 1,3.Geen enkelen bijwerkingen van dit medicijn.Je moet ook niet[lees meer...] meer innemen,dan om de anderen dag 5 mg werkt perfect.
Medicijn voorgeschreven na een herseninfarct als gevolg van een aangeboren hartaandoening. Mijn cholesterol-waardes waren al prima, maar zijn nog verder gedaald (LDL gedaald van 2.1 naar 1.3). Ik gebruik het nu drie jaar en heb nooit bijwerkingen gehad. Wel ben ik vorig jaar geswitcht van 80mg naar 40mg. Mijn waardes zijn hetzelfde gebleven ondanks een lagere dosering. Ve[lees meer...]rder houdt ik er een gezonde levensstijl op na, wat mogelijk ook helpend is.
de eerste 5 maanden geen problemen en cholesterol was heel goed. Maar na5 maanden veel pijn in mijn 2 benen en rug zodanig dat ik niet meer normaal kon wandelen/ Fietsen kon ik nog wel. Na3 maanden nog steeds pijn. Gebruik nu voltaren gel en traumeel (homeopatisch. helpt als ik niet wandel maa toch nog pijn in benen. Kan iemand mij een definitieve oplossing geven. Ik he[lees meer...]b vroeger veel gefietst en gewandeld zonder prfoblemen.
Na een paar maanden simvastatine kreeg ik ernstige heupklachten. Ik kon de trap niet oplopen zonder steun van de leuning. Bij de HA geweest en hij gaf aan rustig aan te doen en traplopen proberen zoveel mogelijk te vermijden. Na 2 weken naar de fysio gegaan (ik wist toen nog niet dat het die medicijnen waren). Dry needling geprobeerd, massage van de heup, de pijn verdween [lees meer...]niet. Door diverse chaotische zaken de simvastatine 2 weken vergeten in te nemen leek mijn heup veel minder pijn te doen. Ik had toen nog niet door dat dat het was, na 2 weken weer begonnen en de pijn kwam in alle hevigheid terug. Toen ging eindelijk het lichtje branden en constateerde ik het zelf. De HA gebeld en hij gaf aan dat ik een andere statine zou krijgen waardoor ik minder kans zou krijgen op klachten. De heup is helemaal hersteld en ik ben overgestapt naar Pravastatine….. Nu slik ik bijna een jaar Pravastatine en sinds 1 maand heb ik onbeschrijfelijke pijn in mijn knie, weer fysio gekregen maar dat helpt niet. Ik ga nu maar weer stoppen met inname en ik ga bekijken of de Pravastatine (TEVA) de klachten veroorzaakt . Mijn cholesterol is wel verlaagd bij beide medicijnen …
Bloedcontrole, alles in orde, alleen te hoge cholesterol, atozet voorgeschreven gekregen na, 2 dagen gebruik heel veel bijwerkingen: hevige spierpijnen,hoofdpijn, misselijk en algemeen slecht gevoel. Na 5 dagen gebruik gestopt en terug naar de huisdokter, bloedstaal genomen ter controle van de lever. Diagnose van de test vlgs dokter: niet verontrustend maar zeker niet meer[lees meer...] nemen en als de spierpijn niet beter is binnen enkele dagen terug op controle gaan.
Mijn raad: neem dit zeker niet! Kan gevaarlijk zijn
Na een hartoperatie met 4 bypasses in het begin totaal geen last of pijn. De pijn begon pas in de schouder/rug/bovenarm sinds ik Rosuvastatine kreeg van de cardioloog. Na ongeveer een week begon de ellende. Vreselijk veel spierpijn en spierkramp. U denkt misschien pijn bij het geopereerde gebied aan de linker zijde waar het hart zit. Neen, pijn uitsluitend rechts, onder de[lees meer...] oksel, etc. Ik kan er helemaal niets mee. Na 18 dagen trouw innemen van deze ellende (20 mg per dag) er radicaal mee gestopt. Wat bleek trouwens: bij een 73 jarige moet je als startdosis 5 mg vaststellen. En geen 20 mg, zoals ze bij mij gedaan hebben. Bovendien mensen (en let s.v.p. goed op !!) in combinatie met Clopidogrel (= Grepid) wordt het effect van Rosuvastatine 20 mg verdubbeld (!), naar 40 mg. Logisch dat ik zoveel pijn en kramp kreeg. Ben nu 2 weken van dat gif af, maar heb nog dezelfde pijn. Hopelijk wordt dat minder. Wat een vreselijk medicament ....
Het helpt mijn cholesterol naar beneden te krijgen,
Sinds een paar weken dosis verhoogd van 5 naar 10 mg.
Meer klachten hierdoor: rusteloze benen, spierpijn en krampen, in mijn benen en voeten. Hierdoor kan ik slecht slapen.
Heb nu magnesium besteld hoop dat dit gaat werken.
5 mg rosuvastatine geslikt een aantal maanden. Veel last van de ogen, achter de ogen en een hangend ooglid. Daarnaast veel oorsuizen links. Na het stoppen verdeenen deze rare bijwerkingen. Weer begonnen met 1 pil per week. Meteen weer dezelfde bijwerkingen. Atorvastatine geprobeerd, kreeg hartkloppingen. Nu maar even niets!!
Ik heb fh en met pillen ging die niet omlaag.Maar nu heb ik sinds dit medicijn vreetbuien en ben 10 kg al aangekomen ☹️ ook ben ik erg moe
Ik heb 3 statines gebruikt maar het lijkt of ddie ondersteuning aan het hart gaven ik heb nu pijn in het hart weer nu ik geen statine maar Evolocumab gebruik
Wat was uw oplossing?
Alvast bedankt voor uw reactie
Met vriendelijke groeten
Claudio
Na een maand kreeg ik spierpijn overal in mijn lichaam. Door aandringen H A 2jaar gebruikt en beland in depressie.
Mensen blijf weg van deze troepppp
Wegens te hoog cholesterol Rosuvastatine 10 mg voorgeschreven gekregen.
Na 1 week erge pijn aan de linkse kuit, na 2 weken erge pijn aan de rechtse kuit erbij gekregen.
Onmiddelijk gestopt. Hopelijk gaat de pijn vlug weg.
Jaren Atorvastatine gebruikt maar dat bleek voor mij een trigger voor een alvleesklierontsteking. Dit is vervangen door Ezetimibe. Wat een drama, veel klachten zoals benauwdheid, kortademig, slecht slapen, buikklachten enz. Nu gestopt en maar afwachten hoe lang het gaat duren voir ik mij weer wat beter ga voelen. Voor mij geen cholesterol medicatie meer.
Helaas 3 week geleden op mijn 34ste een hartinfarct gekregen. (Familiair belast).
Na dotteren en 2 stents heb ik de "golden 5" medicatie gekregen na een hartinfarct.
Hieronder ook atorvastatine 40 mg.
De eerste 2 weken nergens last van gehad, voelde me zelfs beter dan voor mijn infarct. Toen op een avond spierpijn gekregen in mijn benen. De dag erna kon ik niet meer [lees meer...]lopen, spieren waren zo zwak en stijf dat ik met geen mogelijkheid 15 meter kon lopen. Dagen erna begonnen mijn armen ook stijf en zwaar te worden en ook geen gevoel meer in de vingertoppen.
Na 7 dagen dit gehad te hebben kreeg ik enorme kramp op de borst, in de kaken en kon ik mijn armen niet meer optillen, ik dacht dat ik weer een hartinfarct had, met spoed naar ziekenhuis gebracht. Ecg, bloed geprikt alles was gelukkig helemaal goed.
De verpleegkundige van de hartbewaking kwam langs en zei gelijk dat dit van de statines kwam en het aan de arts en cardioloog zou vertellen. Advies van de arts was dan ook om gelijk te stoppen met de statines om het lichaam eerst weer normaal te laten functioneren.
Nu er wat meer rust is merk ik dat buiten deze symptomen ik ook enorm last heb van duizeligheid en depressieve gevoelens. Nu 2 dagen gestopt en ik merk nu al verbetering in mijn spieren.
Ik ga never nooit meer aan de statines.
Slik ze nu 1 week. Ben erg labiel , ernstige stemmingswisselingen . Vermoeid , geen honger, en prikkelende voeten , benen en handen. Voel me ziek.
Ga contact opnemen met de huisarts en stop met dit medicijn
9 jaar statines met veel problemen door bijwerkingen.
Geen verlaging LDL. Gestopt en tijdelijk met Rode Gistrijst verder.
Sinds 2 maanden Praluent injecties. Nu LDL 1.6moll/l
Zeer tevreden. Nog geen bijwerkingen.
Met statines gestop. Teveel bijwerkingen. Nu Praluent Tot nu tevreden. Van 3,6 mmol/l naar 1,6 mmol/l
Nog geen bijwerkingen.
Na eerste gebruik van 2 injecties van 3.6 mmol/l naar 1.6 mmol/l
Al een tijd in gebruik in begin geen klachten nu ineens linker onderbeen kuit trap op lopen pijn of iemand iets afkneld vroeger diepe veneuze gehad houd vocht vast maar dat is het niet.
Heb gemeld bij de huisarts hoop op iets lagere dosis of alternatief ben gestopt.
In rust ook beetje last.
Heb al een stuk of 6 statines geprobeerd. Allemaal als bijwerking pijn in heel mijn lijf. Toen via arts in ziekenhuis overgestapt op ezetimibe 10 mg. Weer overal spierpijn. Met name in rechterbeen, lies, heup. Word eer zelfs in de nacht wakker van. Daarnaast moest ik bempedoinezuur 180 mg erbij slikken. De eerste pil in de avond genomen. Ik werd wakker en voelde mij zo du[lees meer...]izelig. Ik zwakte gewoon. Toch naar werk gegaan. Hoe ik daar gekomen ben.. geen idee. Daar zeiden ze je lijkt wel stoned. En mega wallen onder ogen. De hele dag zo duizelig geweest. Meteen gestopt. Ja en nu?
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6616) |
Anticonceptie - overig (4596) |