ziekte

Bestaat uit:
Rookverslaving (56)   Mijn advies om te stoppen met roken

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor stoppen met roken

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Wellbutrin XR 4 3
2,75
Temesta 1 4
Baclofen 1 5

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: stoppen met roken

13-03-2025 | Vrouw | 55
Stoppen met roken
Champix gekregen en na ongeveer 3 a 4 weken slikken nooit meer gerookt en ook geen bijwerkingen gehad.

05-03-2025 | Vrouw | 34

Bijwerkingen

bittere smaak achter in de keel branden doffe hoofdpijn hoofdpijn lichte duizeligheid afwezig voelen

Sinds 5/3/25 begonnen met 1 Zyban ‘‘s morgens in te nemen voor de komende 6 dagen. Vanaf dag 7 gaat dit naar 2 pillen per dag. Op 9 maart staat mijn stopdatum gepland en ik hoop dat het lukt heb er goede moed voor. Ik merk dat ik al minder nood heb er aan en ze branden ook meer in mijn keel als ik rook is het bitter. Constante vieze smaak in mijn keel. Ben ook rustiger en[lees meer...] probeer ook bewust stil te staan bij heb ik nu echt zin om te roken of is het gewoonte? Heb wat last van hoofdpijn , eerste 2u na inname ben ik een beetje afweziger met mijn gedachten maar kon nog normaal functioneren

03-03-2025 | Man | 30

stemmingswisselingen prikkelbaarheid hoofdpijn vermoeidheid

Na 17 jaar te hebben gerookt, met een korte onderbreking van 3 tot 6 maanden, negen jaar geleden met behulp van Champix, wederom gestopt. Ik zit nu op dag 19 van het slikken van de medicatie, maar op stopdag 14. Aan het begin van de kuur had ik last van misselijkheid in de ochtend wat na twee dagen al over was. Dag vijf wanneer daadwerkelijk moet stoppen met roken was v[lees meer...]oor mij zeer moeizaam en stressgevend. Inmiddels ben ik de medicatie aan het afbouwen volgens de meegekregen aanwijzingen. Nu merk ik dat mijn lichaam nu aan het ontwennen is van de dosering van deze medicatie. Ik ben vrij prikkelbaar en mijn humeur wisselt bij het minste en het geringste, waarbij ik mij in last voel voor mijzelf en andere om mij heen, ligt hoofdpijn wat continu aanhoudt gedurende de dag is hier dan ook bijwerking van.Tot op heden zijn dit de hevigste bijwerkingen die ik heb gehad.

01-03-2025 | Vrouw | 38

Bijwerkingen

verminderde eetlust vermoeidheid meer dromen

Geweldig hulp middel om te stoppen. Dag 9 na wisselende dagen smaakte de sigaret echt niet meer . Vrijwel geen bijwerking iets meer levendig dromen , vermoeidheid en weinig eetlust dit laatste ervaar ik als het vervelendste. Kan het iedereen aanraden wel met hulp van een coach als stok achter de deur .

17-02-2025 | Man | 59
Stoppen met roken
Gedurende meer dan 40 jaar diverse malen geprobeerd om te stoppen maar mislukte meestal binnen een week, wat dat betreft was ik een echte slappeling.Bij minstens 30 Marlbo sigaretten per dag liepen de laatste jaren de kosten behoorlijk op.Begin november 2024 kreeg ik longontsteking de huisarts schreef antibiotica voor en daarnaast ook pretison, dat laatste had zij zoals ik[lees meer...] later las in mijn dossier voorgeschreven omdat ik een verstokt roker was. Dat was voor mij de drijfveer om tijdens een consult aan te geven dat ik met hulp van de praktijkondersteuner wilde stoppen, en het is gelukt dankzij Zyban rook ik sinds 1 december 2024 niet meer in het begin een paar keer per dag wat aandrang maar niet.dusdanig dat ik naarstig op zoek was naar een sigaret. Inmiddels al ruim 4 weken gestopt met Zyban en ik voel mij als herboren.

NiQuitin

15-02-2025 | Vrouw | 59
Hoekjes laten los

06-02-2025 | Vrouw | 73

agressie slapeloosheid opgeblazen gevoel

Ik ben gelijk gestopt met champix. Wat een troep is dat! Never nooit meer, en over gegaan op Tabex, hetzelfde effect maar zonder de vreselijke bijwerkingen. Tabex mag in nl niet verkocht worden omdat ze niet getest zijn en omdat ze veel goedkoper zijn dan de champignons. Stop met Champix ...je kan Tabex op internet nog wel kopen.

Wellbutrin XR

06-02-2025 | Vrouw | 43

Bijwerkingen

moeite met slapen psychose agitatie misselijkheid

Eerste week voorbij en ben nu nog continue misselijk, heel de dag, ik geraak in geen winkel omdat ik me zo mottig voel en bang heb dat ik moet overgeven. Ik heb geen zin meer om te roken, noch eten/vreten...het doet wel zijn werk heb ik de indruk, maar uiteraard ook omdat ik zo misselijk ben. :-(. Vandaag ook heel kwaad, geagiteerd, angstig. Een vriendin van mij is ook bez[lees meer...]ig met Wellbutrin, ze belde rond 12u 's nachts en ze was volledig van het padje af, op het randje van een psychose. Ik stop met die brol, voor mij geen medicatie meer die iets in mijn hoofd doet, veel te tricky.

02-02-2025 | Man | 69

moeite met slapen

Goedendag, Inmiddels 8 weken onderweg met de pleisters. 4 weken stap 3, 4 weken stap 2 en nu stap 1 de eerste week. (nog geen ondersteuning nodig gehad van tabletten) Het valt me 200% mee. Heb alleen last met het slapen. Erg vaak wakker en dan duurt het 1 uur voor dat ik weer inslaap val. Gekke is lig dan wel heerlijk rustig in bed. Heb er ook geen last van dat ik mind[lees meer...]er slaap. Ik ben benieuwd of het met stap 1 nu minder wordt. Verder geen enkele bijwerking gehad. Verder geen ontwenning verschijnselen.

26-01-2025 | Vrouw | 65

gewichtstoename

Ik heb dit medicijn gekregen om te stoppen met roken. Eerst heb ik het medicijn moeten opbouwen naar 30 mg. Daarna moest ik stoppen met roken. Het is mij redelijk goed afgegaan. De dokter heeft mij de eerste periode elke week gebeld ter ondersteuning. Dat gaf ook een goede motivatie. Ik zit in een omgeving waar iedereen rookt (ook binnen) ondanks dat is het me gelukt. Wel [lees meer...]ongeveer 5 kg. Aangekomen in de totaal 11 weken dat ik het tot nu toe heb ingenomen. Nog ongeveer 1 week nu met 10 mg. Per dag. Ben er tevreden mee.

25-01-2025 | Vrouw | 55

Bijwerkingen

branderig gevoel in de keel branderig gevoel in de mond hoofdpijn wazig zien maagpijn voor misselijkheid/braken

Ik raad dit ten zeerste af! Brandende keel entong en mond, hooftpijn ,misselijk ,duizelig buikpijn ,boeren. Het is heel smerig en je keel zwelt ervan op. Slecht voor je tandvlees.

21-01-2025 | Man | 37
Stoppen met roken
Werkte niet bij mij. Geen enkel effect gemerkt met en zonder dit medicijn. Ik denk dat dit ook te maken heeft met de mentale gesteldheid. dat was bij mij namelijk geen probleem. Daarnaast speelde mee dat ik na een tweetal weken opeenvolgende en grote stressmomenten kende, waardoor ik weer ging roken.

21-01-2025 | Man | 37
Stoppen met roken
Ik ben nu 4 dagen gestopt met roken na al tientallen pogingen gedaan te hebben in de afgelopen 20 jaar. Ik voel de eerste dagen niet de hunkering die ik zonder medicijnen wel zou hebben. Eigenlijk gaat het stoppen mij echt heel makkelijk af. Zelfs in de kroeg op de eerste stopdag geen enkel verlangen naar een sigaret gehad. Iemand die niet echt wenst te stoppen met rok[lees meer...]en zal ook hier niets aan hebben. De wilskracht is zeer belangrijk, maar het medicijn helpt zeker! Tijd zal leren of ik het volhoud, maar ik heb goede moed!

17-01-2025 | Vrouw | 52

duizeligheid echt slaperig overdag

Ik zou graag met mensen willen praten die net als ik nu ( weer ) met varenciline zijn gestart... als je er met mensen over kan praten gaat het vaak makkelijker. Dit is mijn derde stoppoging en ben vandaag met mijn tweede week begonnen, bijwerkingen even wT heftiger dus ga ipv 1 mg even drie kwart doen, dit keer wil ik echt dat het gaat lukken wie helpt me erdoor

17-01-2025 | Vrouw | 52

duizeligheid

14-01-2025 | Vrouw | 67

18-12-2024 | Vrouw | 51

hoofdpijn op slapen

Ik ben zo blij dankzij zyban. Acupunctuur pleisters kauwgum niks hielp. Men moet wel serieus willen maar nooit meer gerookt

18-12-2024 | Man | 66
Stoppen met roken
Nu 10 jr later geen shag meer aangeraakt.Ook geen behoefte aan. Middel paar weken gebruikt....datum gesteld om te stoppen en dat was 1 juni 2014. Weinig of geen last gehad van bijwerkingen.Je moet het ook zelf willen dus het moet wel goed in dat koppie zitten.Beetje doorzettingsvermogen. Rookte toch 4 pakjes shag in de week.Werd wel wat zwaarder in gewicht na het stoppe[lees meer...]n. Eten en drinken smaakten beter.Ach je voelt je lichamelijk gewoon beter. Blij dat ik doorgezet heb.

17-12-2024 | Man | 59

Bijwerkingen

mist in hoofd slecht humeur

20 oktober 2024 gestart met 150 mg Zyban. Stopdatum op 28 oktober gepland. Vanaf dag 1 smaakt de shag niet meer. Dag 7 300 mg gaan gebruiken, dit voelde niet oké, soort van depersonalisatie. Na 4 dagen weer terug naar 150 mg. De 28e gestopt met roken, goed te doen en lichamelijk prima ondersteuning, geestelijk blijft een dingetje. 40 jaar lang gerookt, dat een plekje geven[lees meer...] is voor mij het meest lastig. Binnenkort ga ik stoppen met de Zyban (na 7 weken). Heb goede hoop het vol te houden. Zyban voor mij dus een steuntje in de rug.

NiQuitin

08-12-2024 | Vrouw | 58
Vanaf dag 1 hielp het, ik had geen bijwerkingen

27-11-2024 | Vrouw | 56

emotioneel prikkelbaarheid

Ben er zeer tevreden over. Werkt goed. Ben op dag 5 gestopt en nog steeds niet gerookt. Ook geen drang meer om te roken.

Nicorette

24-11-2024 | Vrouw | 46
Stoppen met roken
Ik gebruik het nu 8 maanden En wat ik al dacht Ik ben verslaafd aan de spray. Langdurig gebruik blijkt schadelijk te zijn Waarvan eerder gezegt werd van niet. Hier krijg je ook geen antwoorden. Het is ook belschelijk duur. Maar het kan wel degelijk verslaafd aan de spray. Dus hoe kom je hier dan weer vanaf?

21-11-2024 | Vrouw | 31

depressief ongerustheid duizeligheid

Ik ben begonnen met nortriptyline om te stoppen met roken Eerst 7 dagen doorroken tijdens gebruik van medicijnen, eerste 3 dagen 1 tablet daarna 3 dagen 2 tabletten daarna over op 3 tabletten (in totaal 75mg) De medicatie gaf bij mij geen rust. Hele dag onrustig en na 2 weken werd ik zwaar depressief van de medicatie. Ik ben direct gestopt met de nortriptyline. Hiern[lees meer...]a de knop omgezet in mijn hoofd en weinig moeite gehad met het stoppen met roken. Ik zie dat het verschillend is per persoon hoe goed het medicijn werkt, voor mij iniedergeval nooit meer!

Tabex

15-11-2024 | Vrouw | 42
Cytisine
Stoppen met roken
Tabex werkt heel goed voor mij! De trek verdwijnt vanzelf, heb nauwelijks bijwerkingen. Beetje chagerijnig, soms wat huilerig een droge mond. Ik heb CPTSS/ADHD en het vergergert niets daarvan.

04-11-2024 | Man | 46

psychose depressie

Verneem net dat iemand Zyban niet overleefd heeft. Werd in enkele dagen tijd andere persoon. Vrienden vragen dit te delen om te waarschuwen, dat zou hij gewild hebben.

04-11-2024 | Man | 46

psychose depressie

Verneem net dat iemand Zyban niet overleefd heeft ! Hij werd er in een paar dagen een ander mens van, wat hij dus niet overleefd heeft. Vrienden deelden dit om anderen te waarschuwen, wat hij gewild zou hebben. Pas hier dus enorm mee op. Voorts is een vriendin van mij ook gevaarlijk depri & psychotisch geraakt van een zelfde of soortgelijk stoppen met roken middel. ([lees meer...]Pleisters staat me bij, geen contact meer dus weet niet welke). Zij heeft het gelukkig wel overleefd. (Het eerder genoemde was met zekerheid Zyban.)

12-10-2024 | Man | 39

ontstoken tong eczeem

Het gebruik van de Nicotinell zuigtabletten was helaas allesbehalve een succes. Ik had weliswaar minder behoefte aan vapen, maar kreeg er zweren vol pus van aan beide kanten van mijn tong. Het was pijnlijk, verontrustend en smerig. Ik durfde me niet meer te vertonen in het openbaar, proefde de zweren (te goor voor woorden), en voelde me diep ellendig. Twee huisartsen stond[lees meer...] voor een raadsel en hebben me doorgestuurd naar de kaakchirurg. Er werden bizarre ziektes vermoed als syfilis en HPV, maar ik testte negatief. Uiteindelijk is het uit zichzelf geheeld. Dat duurde ongeveer een week. Ik zou de zuigtabletten absoluut nooit meer gebruiken en heb alles wat ik nog in huis had liggen weggemikt. Ik heb nu ook last van eczeem, maar geen flauw idee of het in verband staat met de zuigtabletten.

02-10-2024 | Man | 42
Stoppen met roken
Super medicijn om te stoppen met roken. Meen et!

Nicorette

23-09-2024 | Vrouw | 46
Stoppen met roken
Ik gebruik de spray nu een hslf jaar, En rook niet meer ik heb de drang ook niet Maar ben nu verslaafd aan de spray Ik was hier al bang voor. En het is belachelijk duur Glze willen iedereen van het roken af hebben Maak de hulpmiddelen dan goedkoper. Ik denk dat er vele toch gaan kiezen voor het roken de spray is onbetaalbaar ik moet er 2a3 per week

30-08-2024 | Vrouw | 54

Bijwerkingen

wazig zien slapeloosheid droge mond

De eerste 6 dagen begonnen met 1x per dag om 7 uur. Vanaf de 7e dag 2x per dag. Eentje om 7 uur en eentje om 15 uur. Vanaf het begin had ik direct een droge mond. Slapeloosheid kwam vrij snel daarna en ook het wazige zien. Maar... vanaf de 8e dag gestopt met roken en er inmiddels ruim een week vanaf. Het gaat me vrij makkelijk af en ik ben daardoor erg tevreden. Hierdoor n[lees meer...]eem ik de bijwerkingen dan maar op de koop toe.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3136)
Angst & paniekstoornis (2791)
Depressie (2605)
Hoge bloeddruk (1947)