Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
slapeloosheid wazig in het hoofd hartkloppingen vermoeidheid acute hoofdpijn wazig zien trillingen in handen doffe hoofdpijn griepachtige symptomen handen trillen of trillen tijdens het rusten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Trimbow (55 meningen)
Salmeterol/Fluticason (42 meningen)
Bufoler (33 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

23-03-2025 | Vrouw | 51
Ademhalingsproblemen

Bijwerkingen

ongerustheid alcoholintolerantie handen trillen of trillen tijdens het rusten verandering van het hartritme

Wegens kortademigheid en chronisch ontstoken luchtwegen voorgeschreven gekregen. Het middel was nog erger dan de kwaal. Mijn hart ging tekeer, ik werd zeer onrustig en trillerig eronder ("Haal dat spul uit mijn bloed!") en daarnaast vind ik alcohol erg smerig, dus mijn adem 10 seconden of wat in moeten houden terwijl ik op kokhalzen door de alcoholsmaak sta wordt lastig. H[lees meer...]et mondstuk was ook te groot. Na 2 pogingen gaf ik het op.

14-03-2025 | Vrouw | 30

kortademigheid doffe hoofdpijn

Ik kreeg deze puffer ivm mijn zwangerschap. Hiervoor gebruikte ik atimos+alvesco. Ik heb de foster 2 jaar gebruikt, extra doseringen en had steeds vaker mijn nood sabutamol nodig. Ik bleef benauwd. Na 2 jaar eindelijk de huisarts kunnen overtuigen dat deze puffer niet voor mij werkt. Nu weer terug naar de atimos+alvesco en ik voel me weer helemaal mijn jonge zelf.

11-03-2025 | Man | 69

Bijwerkingen

kortademigheid slapeloosheid hartritmestoornissen ernstige rugpijn

bij longarts voor oa. longcovid. volgens de arts na testen zou ik astma hebben. Salbutamol was ik uiterstgevoelig voor (hartbonken, hartslag van 130 inplv 70. Forsters gekregen en 1 keer gebruikt met als gevold zeer ernstige benauwdheid (drie me niet kunnen bewegen) die iets minder is geworden maar voortduurt. Gevoel of ik mn longen aan de binnenkant verbrand heb.

08-03-2025 | Man | 36
Astma
Zeer veel baat bij en geen enkele bijwerking. Laat je alsjeblieft niet tegenhouden door alle aangedikte verhalen hier!

02-03-2025 | Man | 62

Bijwerkingen

concentratieproblemen chronische vermoeidheid leeg hoofd

Effect prima...maar geen keuze dus bijwerkingen neem ik voor lief

26-02-2025 | Man | 68

Bijwerkingen

slecht zicht dichtbij hoesten met slijm lange tijd been kramp druk voelen in hoofd gevoel van compressie in de slokdarm slokdarmproblemen

Gebruik het als test voor de longarts tegen ontsteking in de longen, ze denkt dat het verwaarloosde astma is. Heb de indruk dat dit middel voor mij niet echt geschikt is of werkt.

21-02-2025 | Man | 63

Bijwerkingen

evenwichtsproblemen bij het lopen verstoorde slaap spraakproblemen hartklopping wazig in het hoofd acute hoofdpijn

Ik gebruik foster ongeveer 10 jaar. Het begon met 2 x per dat 200/6ug. Omdat op gegeven moment astma nam toe moest ik van arts meer gaan puffen 4 x 200/6ug per dag en daarbij ook nog vertolin. Ik werd steeds duizeliger en mijn evenwicht werd verstoord. Ik kon niet goed lopen i.v.m. mijn evenwicht, kon niet slapen, voelde veel stres, hoofpijn, had jeuk, hartkloppingen, e.d[lees meer...]. Op gegeven moment kreeg ik op bepaalde momenten spraakmoeite. Ik kon iets niet op bepaalde momenten uitspreken of kon aan woord niet komen. Toen leegte ik zelf link met foster, want als ik het had keer vergeten dan ging het op die dagen stuk beter. Ik heb zelf dat ongeveer jaar geleden gaan verminderen en gebruik nu 2 keer per dag 100/6 ug i.p.v. wat de huisarts had gezegd 4 x 200/6 ug. Al die erge klachten zijn verdwenen. Ik vind dat foster op mij enorme bijwerkingen heeft maar weet niet wat ik anders zou kunnen gebruiken.

16-02-2025 | Vrouw | 65
Benauwdheid

Bijwerkingen

ontstoken vingers vinger(s) zijn gezwollen zwelling van de hand overal spierpijn

Ik bleef het maar benauwd hebben en met de Seretide 3 x 2 pufs per dag kreeg ik de droge hoest en benauwdheid, alsof m'n longen vol liepen met vocht, niet weg. Volgens m'n huisarts zou Foster dieper naar de longblaasjes gaan. Dat bleek ook te kloppen, want na 1 week had ik al zeer goed resultaat zonder hoesten en benauwdheid. Maar na een maand kreeg ik veel spierpijn [lees meer...]in m'n flanken... alsof je na 't hardlopen zwevende nieren hebt. Alleen deed ik niet hardlopen. Ook werden m'n vingers dik en er ontstonden allerlei uitstulpsels onder de huid van m'n vingers. Ook de handen werden dik en werden afwisselend vuurrood tot paars en kon de vingers moeizaam buigen. Soms waren ook enkele vingers ineens doods en ijzig aanvoelend, alsof ik wintervingers had. Ik heb Foster 1 1/2 maand gebruikt eer ik m'n oude puf Seretide uit de kast trok. Toen bleek dat na 2 weken alle klachten waren verdwenen heb ik ditbij de huisarts gemeldt en weer Seretide voorgeschreven gekregen.

06-02-2025 | Man | 68

wazig in het hoofd

Ik stop met die handel. Kreeg het voor irritant gepiep in bed. Ben sinds ik het gebruik elke dag verkouden en rochel extreem. Alle klachten van het forum hier heb ik ook min of meer. Dus: met een ruime boog de vuilnisbak in, daag Foster Nexthaler !!!! Nooit weer.

04-02-2025 | Vrouw | 73

Bijwerkingen

slapeloosheid overgevoelig voor geluid druk voelen in hoofd doffe hoofdpijn depressie druk op de borst

Ik had al Salbutamol inhalatiemedicijn. Kreeg hiernaast voor periodieke hevige hoest bij kou de Foster. Voor 2x per dag. Het hielp een beetje maar ik kon helemaal niet meer slapen. Mocht toen 1x per dag gebruiken. Aanvankelijk kon ik weer slapen. Maar elke nacht werd ik eerder wakker, tot ik met moeite nog maar ruim 2 uur sliep. Daarnaast had ik de hele dag hoofdpijn, kre[lees meer...]eg druk in hoofd en op borst en werd overgevoelig voor geluid. Begon depressief te worden en dreigde in te storten door slaapgebrek en de andere symptomen. Heb de knoop doorgehakt en ben zelf gestopt. Al na een paar dagen kon ik weer slapen, de andere symptomen verdwenen ook geleidelijk. Dit middel was voor mij echt veel erger dan de kwaal. Ik ga mij weer beperken tot mijn Salbutamol inhalatiemedicatie. Ik schrijf dit omdat ik niet geloofd word als ik meld dat ik niet kan slapen door de Foster. Hopelijk help ik anderen hier mee die deze symptomen ook hebben, dat er meer mensen zijn die slapeloosheid etc. krijgen door de Foster. Antwoord op uw vraag hieronder: ik ben niet geswitched van medicijn, kreeg de Foster naast mijn Salbutamol die ik al heel lang heb., voor zonodig. De Foster was bedoeld als dagelijkse onderhoudsmedicatie om mijn periodieke hoest te voorkomen. Maar helaas was het middel erger dan de kwaal.

29-01-2025 | Man | 74
COPD
Ik gebruik al heel lang de Foster aerosol inhalen,er horen 120 inhalaties in te zitten maar na de ene keer 70 inhalaties of 50 inhalaties komt er geen gas meer uit,alleen de poedervorm. Dit heb ik ook al aan de fabrikant dorgegeven en moest het apparaatje met een wattenstaafje schoonmaken van binnen.De ene keer lukt het en de andere keer niet.Ik ben ze nu aan het bewaren[lees meer...] en ze bij toename terug te geven aan de Apotheek.Deze inhaler kost maar liefs €40,00.Dit gaat in de papieren lopen.

09-01-2025 | Vrouw | 32

Bijwerkingen

doffe hoofdpijn wazig in het hoofd hik wazig zien hartkloppingen spierpijn

Afgelopen december op 32 jarig leeftijd EINDELIJK diagnose astma gekregen. Ik ben gelijk op de foster gezet en gebruik het nu bijna een maand. Ik merk gelijk de positieve effecten ervan en mijn kwaliteit van leven is aanzienlijk beter. Dingen waar ik mijn leven lang al moeite mee had gaan nu een stuk soepeler (grootste overwinning is dat ik nu de trap op kan lopen zond[lees meer...]er meteen buiten adem te zijn). In het begin waren de bijwerkingen een stuk heftiger en nu beginnen ze goed af te nemen (zoals mijn arts me ook al had verteld). Alle bijwerkingen zijn voor mij maar tijdelijk (trekt na een uur ongeveer weg) op het wazig gevoel in mijn hoofd na, maar dit kan ook komen omdat dit een vrij nieuwe diagnose is en mijn leven in eens er een stuk anders uit ziet.

08-12-2024 | Man | 49

overtollig slijm heesheid keelpijn

Foster is goedkoper dan Relvar, maar voor mijn gevoel is of was Foster een mislukking.

04-12-2024 | Man | 65
Niet in de lijst

verandering van het hartritme

4 keer gestart met Forster en na 4 keer er helemaal mee opgehouden kreeg er zo’n hartritmestoornis dat ik nu naar cardioloog moet ook hoge bloeddruk waarvoor ik ook medicatie krijgt heb nooit problemen gehad met hart en zeer hoge bloeddruk voor mij geen enkele medicatie meer wat betreft inhaler bijwerkingen zijn erger dan kwaal

19-11-2024 | Vrouw | 40

Bijwerkingen

overal spierpijn acute hoofdpijn spierkrampen 's nachts krampen in voeten kramp in mijn handpalm kuitspierkramp

27-10-2024 | Vrouw | 54

hartkloppingen, longontsteking

Gebruik nu 15 jaar Foster inhalatie en dat ging goed , de laatse 6 jaar krijg ik steeds vaker longontsteking. Eerst 2 per jaar , toen 4 en nu 6tot8 per jaar .ik ben allergische voor Pretnison . De laatste jaren gaan mijn geheugen en ogen erg achter uit. Bij de laatste 2 longontsteking heeft de huisarts de dosering naar 6 tot 8 xper dag 2 pufjes omhooggebracht ,terwijl he[lees meer...]t eerst 2x 2 pufjes per dag is . Ik heb daar door hevige allergische reacties gehad , hartkloppingen, hart ritme stoornis . Mijn huisarts doet nog al luchtig hier over en zegt dat dit niet door de Foster kan komen , de longarts zegt van wel ! . Maar deze longarts heeft mij zo onbeschoft behandeld dat ik niet meer durf en het vertrouwen kwijt ben . Zelf lees ik in de bijsluiter en op internet dat mijn klachten wel degelijk door Foster kunnen komen . Ik heb in die 15 jaar ook een allergie voor Antibiotica gekregen , kon nog een soort gebruiken maar daar ben ik inmiddels recisten voor geworden Apotheek help ook niet. Huisarts wil experimenteren met Antibiotica , maar dat loopt steeds uit in een ziekenhuis opname het zienhuis geeft Pretnison terwijl er heel duidelijk vermeld staat hevige bijwerking en allergie reactie . Wie kan ik nog vertrouwen en wat moet ik doen . Heb zelf de Foster weer naar 2x2 pufjes per dag gebracht maar dat geeft onvoldoende resultaat. Wanhoop !!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1240) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (973) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (463) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.