Medicatieveiligheid voor jou

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
chronische verstopte neus

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Ziekte van Crohn (80 meningen)
Reumatoïde artritis (55 meningen)
Artritis psoriatica (41 meningen)
Ziekte van Bechterew (38 meningen)
Psoriasis (28 meningen)
Colitis ulcerosa (11 meningen)
Gewrichtsontsteking (3 meningen)
Artrose (0 meningen)
Juveniele artritis (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

Salofalk (64 meningen)
Sulfasalazine (59 meningen)
Budenofalk (43 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

29-07-2024 | Vrouw | 54
adalimumab (100mg/ml)

Bijwerkingen

chronische verstopte neus

Na meer dan 40 jaar Hidradenitis die elk jaar heftiger werd kreeg ik Yuflyma (Humira) . Al snel werden de ontstekingen minder en minder pijnlijk. Ik gebruik het een keer per 2 weken. Wel ben ik nu al weken verkouden (verstopte neus) dat ben ik inmiddels wel zat maar de pijn voor Humira was heftiger. Nog even kijken of het zo blijft gebruik het nu iets meer dan een half jaa[lees meer...]r.

04-11-2016 | Vrouw | 27
adalimumab (50mg/ml)
Hidradenitis suppurativa
Heb alle mogelijke behandelingen voor HS geprobeerd zonder goed resultaat. Dit is mijn twee biological. Had hiervoor remicade maar werd allergisch. Gebruik humira nu 10 weken. En de ergste HS is weg ! Met de weken werd het minder en nu zijn de klachten te dragen. Ik ben zo blij met dit middel! Ik kan nu weer wat met me leven gaan doen na al die jaren van invaliditeit. [lees meer...] Enige nadeel is dat ik snel griep krijg of verkouden word en mijn leverwaarden verhogen zich. Maar dat is niet niets bij de pijn die ik had.

08-06-2016 | Vrouw | 38
adalimumab (50mg/ml)
Hidradenitis suppurativa
Sinds mijn 18de lijd ik aan Hidradenitis suppurativa in de liesstreek. In de beginjaren vrij beperkt, met een enkele ontsteking. De laatste 5 jaren sterk uitgebreid met een grote weerslag op mijn dagelijks functioneren. Sinds een drietal jaren heb ik onder begeleiding van een dermatoloog in UZA alle mogelijke behandelingen met alle mogelijke bijwerkingen gehad, helaas zond[lees meer...]er effect. Dan uiteindelijk na lang wachten via medical need programma ben ik kunnen starten met Humira. (De terugbetaling van Humira voor Hidradenitis suppurativa is nog niet goedgekeurd in Vlaanderen). Na een stootkuur van 4 spuiten op 2 dagen en een flinke antibiotica kuur was er eindelijk verbetering te zien. Ondertussen spuit ik wekelijks Humira en dit met nog steeds goed resultaat. Dankzij Humira heb ik mijn leven terug. Ik kan weer wandelen, zwemmen, fietsen, paardrijden,... Ook heb ik weer een seksleven! Ik ervaar geen bijwerkingen. Ik gebruik de voorgevulde pen waardoor het inspuiten heel gemakkelijk verloopt. Tien lastige seconden door het branderige gevoel tijdens het inspuiten en dan kan ik weer een week verder zonder pijn!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2354) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1444) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1235) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1220) - Cholesterol
Sertraline (1200) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1163) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (968) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (924) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (834) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (461) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (435) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.