Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Te hard werkende bijschildklier


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor te hard werkende bijschildklier

Naam Aantal ervaringen Effectiviteit Algehele tevredenheid
Mimpara 2 2,5
3
Strumazol 1 2
2

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: te hard werkende bijschildklier

2

Strumazol

15-10-2019 | Man | 47
thiamazol
Te hard werkende bijschildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na doorverwezen te zijn door de huisarts, ben ik terechtgekomen bij de internist. Na de eerste bloedtest hoge T3 en T4-waarden, in contrast met hele lage TSH-warden. Strumazol voorgeschreven om de schildklier plat te leggen. De eerste drie weken: niks aan de hand. Begin van de vierde week begin ik lichtjes jeuk te krijgen in mjn zitvlak. Zoetjesaan begin ik bulten te krijg[lees meer...]en (door het krabben misschien). Ook mijn handen beginnen bulten te krijgen, en een erg jeukende hoofdhuid. Ik prober het nog een drie dagen vol te houden in de hoop dat de jeuk en bulten voorbijgaan. Na een slapeloze nacht besluit ik naar de huisarts te gaan om te vragen of de behandeling gestopt kan worden. De huisarts is niet overtuigd van de jeuk als te zijn een bijwerking van Strumazol en stelt voor om voorlopig de medicatie te stoppen. Als de jeuk zich blijft manifesteren is de oorzaak elders te zoeken. Ik stop voorlopig met het gebruik van de medicatie. Ondertussen menthol talc en polaramine tegen de jeuk gehad. We wachten af...
5

Mimpara

18-08-2016 | Vrouw | 36
cinacalcet
Te hard werkende bijschildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goede ervaring met dit medicijn. Voor onderzoek moest ik 48 uur stoppen en kreeg gelijk weer last van alle ongemakken die ik had voor gebruik. Volgende maand wordt er een bijschildklier verwijderd dus kan ik stoppen met gebruik.
1

Mimpara

13-11-2015 | Man | 60
cinacalcet
Te hard werkende bijschildklier
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dus in 2013 was mijn vader ziek geworden. Uiteindelijk kreeg hij mimpara voorgeschreven. Sindsdien ging het heel snel bergafwaarts. Nooit heb ik een persoon zo snel ziek zien worden. Mijn vader ondervond direct bij het in gebruik nemen van mimpara effecten. Hij werd zwak, hij had ineens moeite met lopen, als je een persoon die altijd lacht ineens zo achteruit ziet gaan is [lees meer...]het vreemd. Zijn eetlust verdween, hij werd slapjes en hij had geen zin meer in het leven. Toen mijn vader een tijdje stopte met mimpara kon die na een tijdje weer normaal lopen, hij werd vrolijker het ging helemaal goed. Toen kreeg die te horen dat zijn kalkgehalte verder omhooggeschoten was en moest die een hogere dosis innemen. Hij vroeg om iets anders, maar kreeg telkens een hogere dosis. De bijwerkingen werden hem teveel. Er is een grote fout gemaakt! Ik begrijp dat mijn vader maar één persoon is en dit natuurlijk geen representatie is voor de gehele populatie. Maar de conclusie die ik kan trekken bij mijn vader die hield van lopen en vanwege het medicijn niet meer kon lopen heeft me wel wakker gemaakt. Daarom zou ik dit graag met andere mensen delen. Hopelijk dat hij niet voor niets gestorven is.

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3105)
Angst & paniekstoornis (2723)
Depressie (2562)
Hoge bloeddruk (1896)
Blaasontsteking (1362)
ADHD (1300)
Hoog cholesterol (1173)
Acne/puistjes (1169)
Diabetes type 2 (1157)
Slapeloosheid (1153)
Migraine (1060)
Zenuwpijn (981)
Stoppen met roken (910)
ADD (900)
Angststoornis (815)
COVID-19 (777)
Astma (752)
Trage schildklier (696)
Epilepsie (694)
Allergie (679)
Depressiviteit (618)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.