Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Kanker - hormonen en antihormonen

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Kanker - hormonen en antihormonen

Nolvadex

25-03-2025 | Man | 32

vermoeidheid stemmingswisselingen agressie depressie

Bijwerkingen Nolvadex kunnen best heftig zijn. Depressie en stemmingswisselingen kunnen optreden. Daarnaast vermoeidheid en agressie wat op kan treden. Blijkt een goed medicijn te zijn maar eist wel heftige bijwerkingen.

19-03-2025 | Vrouw | 56

migraine

Een paar dagen na de start behoorlijke migraine, dag en nacht, tot ik, na 4 weken gepauzeerd heb in overleg. Twee weken pauze en de migraine was bijna weg, weer begonnen en na 2 dagen terug. Na 3 dagen weer gestopt. Ik was zo goed als van mijn migraine af na de overgang. Had járenlang 10-15 dagen per maand migraine. Na overgang zoveel minder dat paracetamol genoeg was ipv[lees meer...] elatriptan. Nu, bij tamoxifen, hielp niks het te stoppen. Wel even dipje in pijn na elatriptan maar daarna ging het ‘gewoon’ weer verder. Nu stap ik over op metaseremmers, letrozol. Hopelijk krijg ik niet weer ernstige bijwerkingen, anders stop ik met anti-hormoontherapie. Antihormoontherspie verhoogd mijn overlevingskans na 15 jaar, met 10,6%.

13-03-2025 | Vrouw | 54

Bijwerkingen

rugpijn met uitstraling naar de benen ernstige rugpijn ontsteking slechte slaap gewrichtsproblemen buikpijn tijdens menstruatiecyclus

Ik had heftig bloed verlies door de overgang (verstoring hormonen) en kleine vleesbomen. Ik heb best lang gewacht met deze rigoureuze behandeling omdat mijn menstruatie soms ook prima normaal was (qua bloedverlies) of zelfs stopte en ik dacht dat dit nu echt de laatste was. Maar nee, op een gegeven moment was mijn Hb 5,5 (normaal voor mij is 8,5). Dus tijd voor deze ‘genee[lees meer...]skundige’ manier van ingrijpen. De enige manier die de gynaecoloog mij kon bieden mijn hormonen weer in het gareel te krijgen is Lucrin, dus chemisch castreren, dat is wat Lucrin doet. Mijn eerste maand was een horror maand. Ik had keurig op dag 4 van mijn menstruatie de injectie laten zetten (intramusculair) voor 1 maand. De eerste paar dagen merkte ik er weinig van, alleen continue lage buikpijn. Maar op dag 11 na de injectie kreeg ik een migraine aanval (ik heb al 15 jaar last van menstruele migraine), vreemde timing maar niets nieuws. Maar toen ging dat na 24uur over in de hefstigste rugpijn die ik heb mee gemaakt, en heftig bloedverlies. Twee dagen invalide in bed gelegen. Moest verzorgt worden, kon niets zelf. Niets gegeten en gedronken. Alles van slag maag, darmen, en die enorme buik en rug pijn! Wel 5 kg afgevallen, dat is dan wel weer positief. Jammer dat het ook spieren zijn die gewoon verdwijnen. Tijdens een spoed consult bij de gynaecoloog, kwam deze niet verder dan, ‘wel vreemd dat jou baarmoeder zo heftig reageert’. Niemand heeft me hier voor gewaarschuwd. Geen gynaecoloog noteert dat ik 2 dagen invalide in mijn bed heeft gelegen. Geen gynaecoloog die wil uitzoeken waarom mijn lichaam zo heftig reageert op de Lucrin. Op deze manier leert niemand wat over het vrouwen lichaam en gebruik van Lucrin. Hierna ben ik langzaam weer opgekrabbeld. Maar het bloeden is gebleven, iedere dag licht bloedverlies. En toen op dag 26 van de spuit 1 weer migraine, met weer verergering van bloed verlies. Mijn huisarts schrok toen hij me aantrof op zijn spreekuur op dag 28 voor de 2e injectie. Ik hoopte op uitleg over wat ik afgelopen maand had moeten mee maken. Maar hij vroeg alleen of ik het wel zeker wist of ik de 2e wilde zetten. Hij ging niet op de stoel van de gynaecoloog zitten (logisch). Na 31 dagen stopte het (lichte) bloedverlies zowaar. Toen begonnen de ontstekingen (kaak ontsteking, oor ontsteking, ontstekingen lies en steenpuisten bil (Hidradenitis suppurativa (HS)). En het los gaan zitten van de gewrichtsbanden, waardoor je nauwelijks kan lopen en bewegen. Daarnaast de droge slijmvliezen en o ja, en natuurlijk ook opvliegers en bagger slecht slapen. Gelukkig ben ik na 40 dagen langzaam Hormoon Suppletie Therapie (HST) opgestart en die klachten zijn nu na 3 maanden minder heftig maar nog steeds vervelend en beperkend. HST heb ik niet gekregen van de gynaecoloog, die heeft het nooit aangeboden. Zelfs na 3x een injectie voel ik nog steeds mijn menstruatie doorkomen. Eén dag migraine en één dag licht bloed verlies. Ik ben benieuwd hoe lang ik dit ga volhouden. Het lastigste is dat je niet meer jezelf bent, complete onzekerheid over wat je lichaam nu je probeert te vertellen. Is het iets wat je serieus moet nemen, of is het de chemische castratie en gaat het straks wel weer over. Ik heb bijvoorbeeld nu heel veel last van mijn ogen. Is dat ‘gewoon’ droge slijmvliezen. Of is er toch iets anders aan de hand dat ik nu zo slecht zie, en pijnlijke ogen heb, en witte waas zie? Niemand die je dat kan vertellen.

Femara

02-03-2025 | Vrouw | 51

spierpijn

Ik heb een borstsparende operatie achter de rug en daarna bestraling gehad. Ik ben nu acht maand femara aan het nemen,omdat het een hormonale kanker was en dit het beste medicijn. Onlangs heb ik mijn eierstokken laten verwijderen en moet zeggen dat de neveneffecten van femara toenemen,veel spier en gewrichtspijn,soms onwel maar vooral moe. Ook soms wenen om het minste,i[lees meer...]k hoop dat de bijwerkingen snel terug wat minder worden. Maar aan alle lotgenoten,we zijn doorzetters en pakken dit rotte beest aan 💪

21-02-2025 | Vrouw | 67

Bijwerkingen

vochtretentie vermoeidheid drang om te huilen gewrichtspijn

na chemo en twee operatie 1 borstverwijdering e de tweede lymfepoorten verwijdering kreeg ik Tamoxifen 20mg 1x daags zelfde tijd. Eerste jaar was vreselijk veel huilen overall in de stad in winkels op visite enz. was een emotionele wrak toch door gezet en nu naar 31/2 jaar gaat het beter alhoewel ik in tussentijd blaasontstekingen gehad heb en netelroos erg gauw moe blijf[lees meer...] ik deze medicijnen gebruiken omdat ze gewoon de beste zijn hoop ik ze nog een jaar of 7 vol te houden,dan zie ik wel verder.

20-02-2025 | Vrouw | 75
Heb geen bijwerkingen.

19-02-2025 | Vrouw | 79

spier- en gewrichtspijn

Heb borstkanker,advies eerst letrozol gebruiken. Na 1,5 jaar haast alles verdwenen na controle op Petscan. Zat in 2 borsten. Ben 79 jaar,denk niet meer aan operatie voorlopig. Wacht af,hoop dat situatie onveranderd blijft,anders ander medicijn proberen. Mvrgr. Marianne

19-02-2025 | Vrouw | 37

vermoeidheid depressief gewrichtspijn

Na hormoongevoelige borstkanker slik ik tamoxifen. Ook veel last gehad van depressieve gevoelens. Overgestapt op letrozol maar toen werd het nog veel erger. Daarom nu een lage dosis citalopram erbij (SSRI-antidepressiva). Nu voel ik me gelukkig weer mezelf, dus dit vind ik een aanrader! Verder wel last van mijn gewrichten met name heupen, en vermoeidheid. Maar vind het b[lees meer...]elangrijk het minimaal 5 jaar vol te houden met Tamoxifen.

20-01-2025 | Man | 42
Testosteron-tekort

Bijwerkingen

irrationele angst beangstigende gedachten doodsangst handen trillen of trillen tijdens het rusten rillingen overal spierpijn

15-01-2025 | Vrouw | 67

Bijwerkingen

onmiddellijke drang om te plassen droge mond opvliegers

Bijna een jaar heb ik Tamoxifen gebruikt tegen uitzaaiingen na borstamputatie. Eerst had ik van Sandoz. Toen de apotheek die niet had kreeg ik PCH/Teva. Hier had ik veel minder opvliegers van en in overleg met de oncoloog deze als medische noodzaak voorgeschreven anders moest ik ze zelf betalen. De bijwerkingen vielen mij mee. Helaas heeft het totaal geen resultaat gehad e[lees meer...]n bleek bij de scan dat er een uitzaaiing zit als gevolg van borstkanker. Al eerder had ik Anastrozol van Accord en binnen 5 dagen had ik overal op mijn lijf een dikke uitslag en enorme jeuk. Netelroos. Daarna kreeg ik Anastrozol van PCH en daar had ik weinig klachten van. Ook deze anti-hormoontherapie heeft geen resultaat gehad.

24-12-2024 | Man | 73

opvliegers

09-12-2024 | Vrouw | 32
Endometriose

oogproblemen gewrichtspijn

Hoi allemaal, Na 3 jaar ernstig ziek te zijn en tot 2 x bijna euthanasie gepleegd door de extreme pijnen. (wss endometriose) kwam ik via via bij Lucrin uit. Ik gebruik dit nu een jaar en mijn leven is compleet veranderd. Ik kan weer lopen, werken, leven. Het is fantastisch. Ik weet dat dit tijdelijk is maar ik geniet met volle teugen. Ik raad dit middel ten zeerste aan. I[lees meer...]k heb mijn leven terug en dat gun ik jou ook! ❤️

Exemestaan

30-11-2024 | Vrouw | 55
exemestaan

Bijwerkingen

pijn in de handen pijn in voeten overgevoeligheid

31 mei 2023 begonnen met Exemestaan (hiervoor Letrozol, wat niet goed was bevallen, dus overgestapt op Exemestaan). In elk geval veel beter dan Letrozol, maar wat ik direct merkte is pijn aan handen (heel stijf, pijnlijke knokkels/kootjes) en voeten: telkens als ik had gezeten (of na het slapen) en moest opstaan, deden mijn voeten pijn. Dat gaat wel weg als je even loopt m[lees meer...]aar zodra je weer even zit, dan kwam dat terug. Na een tijd, kan een jaar zijn?, is deze pijn weg. Wel denk ik dat ik veel vatbaarder ben geworden voor ziekzijn, sneller / vaak moe en gevoeliger voor prikkels (sneller overprikkeld). Daar kwam ik achter toen ik iemand anders sprak (een man) die hetzelfde slikt en zei dat hij veel gevoeliger is. Oke, dacht ik, dat moet het dan wel zijn. Verder tevreden over het medicijn (letrozol was vreselijk voor mij), maar effectiviteit kan ik niet peilen? Het medicijn ‘moet’ ik 5 jaar slikken maar mijn borstkanker is weg (geopereerd en schoon) dus effectiviteit is niet te checken. Ben ook niet van plan tot 2027 te slikken en denk na 3 jaar = tussen juni en december 2025 te stoppen.

04-11-2024 | Man | 70

opvliegers vermoeidheid gewichtstoename

Accepteert de bijwerkingen want het werkt het beste o.a. tegen uitzaaiingen.

30-10-2024 | Vrouw | 60
Nog begin

26-10-2024 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

spierkramp tintelingen over het hele lichaam emotioneel griepachtige symptomen branden op de huid ontsteking van de pezen

Ik heb 2 jaar geleden een borstbesparende operatie gehad. Met 15 bestralingen. Daarna ben ik begonnen met Letrozol. Verder gebruik ik calcium en vitamine D. Na de bestralingen ben ik ook begonnen met sporten en dat heeft me echt er doorheen gesleept. Inmiddels ben ik alweer een jaar aan het werk en is mijn leventje weer een beetje normaal. Ik merkte wel dat ik vrij sn[lees meer...]el stroeve gewrichten had. Ik ben begin 50 en voel me bij het opstaan soms een oude vrouw. Verder had ik ruim een half jaar last van slecht en minder goed slapen. Maar dat gaat gelukkig nu ook veel beter. Sinds kort heb ik last van andere klachten. - Pijn bij pees in de enkel en bovenarm - Boeren, af en toe lichte buikloop - Tintelingen voeten, benen, armen en handen - Samentrekking spieren Vooral van de tintelingen en spiersamentrekkingen krijg ik stressgevoelens. De huisarts doet mijn klachten af als een flinke griep. Mijn verpleegkundige van het ziekenhuis heeft voorgesteld om 6 weken met Letrozol te stoppen om te kijken of het daardoor komt. Maar zei erbij dat de bijwerkingen meestal in het begin komen. Ook vertelde ze dat Letrozol overgangsklachten kan versterken. Ik zit eraan te denken om een afspraak te maken met de overgangsspecialist van het ziekenhuis. Om te weten of de nieuwe klachten door de overgang over Letrozol komen. En of bijwerkingen kunnen komen en gaan.

17-10-2024 | Vrouw | 36

Bijwerkingen

vermoeidheid doorbraakbloeding depressief hartkloppingen angst eczeem

Ik heb Lucrin geadviseerd gekregen ivm endometriose. Helaas is dit middel bij mij geen succes verhaal geweest, integendeel. Ik kreeg er juist non stop bloedingen van, angst aanvallen, haaruitval (ik ben zeker 40% verloren!) huid afwijkingen waaronder ernstige voeten eczeem en puistjes, depressieve gedachten, emotionele labiel voelen, ik kwam 8 kilo aan in 2-3 maanden ter[lees meer...]wijl ik gezond eet en sport. Na 3 injecties heb ik besloten om te stoppen omdat ik mijzelf niet meer herkende. Wellicht dat anderen er beter op reageren maar ik zou dit voor geen goud nogmaals willen proberen.

29-09-2024 | Vrouw | 76
Borstkanker
Slik Letrozol nu 5 weken en ervaar zo goed als geen bijwerkingen. Soms wat slap gevoel in de benen en een wat hogere hartslag dan normaal.

22-09-2024 | Vrouw | 53

depressief

Graad 1 borstkanker, enkele losse cellen in 1e lymfe gevonden. Operarie, daarna 15 bestralingen. Nu 2 weken bezig met deze hormoonkuur. Nou heb ik sowieso al enige depressieve klachten en angsten, waarvoor ik medicatie slik en in therapie zit. Maar met tamoxifen had ik na 1 week het gevoel alleen nog maar te moeten huilen. De intense moeheid na de bestralingen wil[lees meer...] niet weg en het leven voelt almaar zinlozer. Alsof ik in een bodemloze put zak. Misschien zijn het alleen begin klachten, maar ze zijn dermate heftig dat ik nu even stop. Want zo kan ik niks meer, alleen stil op de bank zitten huilen. Dat is wel erg weinig kwaliteit van leven. Maar mogelijk moet ik doorzetten... en ik ga in overleg met de artsen. Maar mijn hele lijf zegt nu even nee tegen deze pillem.

15-09-2024 | Vrouw | 37

Bijwerkingen

stemmingswisselingen verhoogde hoeveelheid zweten depressief hoofdpijn bot pijn

2 jaar geleden hormonale Her2 positieve borstkanker gekregen. Bestralingen, chemotherapie, Herceptine spuiten gekregen en borstsparend geopereerd. 4 lymfeklieren weggehaald, deze waren schoon. Dagelijks Aromsin pilletje nemen en Zoladex spuit 4 wekelijks. Opvliegers, stemmingswisselingen, depressies, bot en gewricht pijn. Ik moet nog een half jaar Zoladex krijgen maar ik[lees meer...] wil hiermee stoppen. Ik ben jong en gezond, het lichaam kan zelf herstellen. Net door uw lichaam en systeem en hormonen in de war te brengen blijf je in een vicieuze cirkel en veroorzaak je andere problemen.

Nolvadex

03-09-2024 | Man | 53

07-08-2024 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

depressief vaginale droogheid Spierstijfheid opvliegers droge huid

Na m’n tweede 3-maandelijkse injectie mega depressief (met zelfmoordgedachten). Ontzettend naar omdat ik normaliter super optimistisch ben van aard. Nu sinds enkele maanden gestopt en knap langzaam op. Volgende maand moet ik weer herstarten waar ik vreselijk tegenop zie.

29-07-2024 | Vrouw | 54
Overgang
Ik ben bijna 55 jaar, in de overgang en menstrueer nog steeds. Veel last van de overgang daarom heb ik hormoon suppletie therapie in de vorm van een oestrogeen pleister en een mirena spiraaltje. Dit bevalt zeer goed. Overgangsklachten nagenoeg opgelost. Het enige probleem blijven de menstruaties. Zelfs met mirena. Daarom een Lucrin spuit gekregen om de tijd te overbrugge[lees meer...]n naar de menopauze toe. Omdat ik ook oestrogeen pleisters plak heb ik helemaal geen last van bijwerkingen. Het is een verademing. Aangezien ik zoveel negatieve verhalen lees over de bijwerkingen van de injectie wilde ik dit toch even delen. Misschien kunnen de bijwerkingen voor iedereen worden getemperd dmv een oestrogeen pleister?? Ik ben geen arts maar het is het navragen waard.

14-07-2024 | Vrouw | 46

Bijwerkingen

moeilijk in slaap vallen zwelling van de kuit scheenbeen doet pijn carpaal tunnel syndroom verstoorde slaap artritis in de voetboog

De eerste 2 maanden had ik alleen opvliegers, maar daarna kreeg ik steeds meer klachten. Ik was eerst 5 a 6 dagen in de week op de sportschool, maar binnen een paar maanden kon ik nog niet eens een kwartier lopen omdat ik pijn had in mijn enkel, voeten en benen. Nu heb ik ook van mijn knieën, nek, schouders en rug. Slapen gaat ook bijna niet meer, van de pijn.

04-07-2024 | Vrouw | 74

Bijwerkingen

Jeuk op hoofdhuid pijn in de knie pijn in de handen pijn in de armen spierpijn in benen en rug

Kankercellen liggen stil of weg. Door genruike Femara Tumormarkers terug 34 moet verder Femara nemen Bijwerkingen blijven .Geen keuze het moet.

Bicalutamide

03-07-2024 | Man | 74
bicalutamide

Bijwerkingen

vermoeidheid abnormale groei van mannelijke borsten jeuk duizeligheid

Psa van 10 gedaald naar 1, dus zeer effectief. In het begin geen bijwerkingen. Nu na 5 maanden helaas wel. Ga mijn uroloog vragen om de dosering te verlagen.

Anastrozol

22-06-2024 | Vrouw | 57
anastrozol
Borstkanker
Ik gebruik al een half jaar anastrozol Amarox. Behalve soms pijnlijke voeten bij het opstaan heb ik verder geen problemen. Ik kan nog twee keer per week sporten en 10.000 stappen per dag lopen. Misschien helpt dat ook om bijwerkingen te voorkomen.

Eligard

17-06-2024 | Man | 61

impotentie opvliegers

PSA binnen een maand van 75 naar 2.5 en na de bestralingen naar 0.07 en nog dalende. Uiterst effectief medicijn. Bijwerkingen niet prettig. Impotentie, opvliegers en opbouw van vet rond het middel, verlies van spiermassa, aantasting botten. Nagels brokkelen af. Voorgeschreven voor 24 maanden en ben over de helft. Het is allemaal niet prettig maar de maanden vliegen voorb[lees meer...]ij en ik heb geen keus. Om de dag anderhalf uur fitness zorgt ervoor dat je er redelijk doorheen komt.

17-06-2024 | Man | 78

Bijwerkingen

vermoeidheid verlies van libido stijfheid opvliegers snel zweten pijnlijke spieren

Algehele moeheid. Dat werkt beperkend. De opvliegers zijn lastig, maar daar valt mee te leven. Pijnlijke en stramme gewrichten. Knieën, heup en enkels.

11-06-2024 | Vrouw | 52

gevoelige gewrichten concentratieproblemen vermoeidheid

Ik had een hormoongevoelige tumor. Deze is operatief verwijderd. Ik heb 10 bestralingen gehad en hoefde geen chemotherapie (eigen keuze na inschatting terugkomkans). Ik begon de hormoontherapie met tamoxifen. Daar werd ik erg neerslachtig van. Toen ben ik overgegaan op Letrozol Amarox. De apotheek bepaalt welke soort Letrozol je krijgt. Ik slik nu sinds een paar weken Letr[lees meer...]ozol Sun en heb erg veel pijn bij mijn heupgewrichten. Ik heb veel moeite met opstaan. Bewegen helpt de klachten te verminderen, maar het blijft pijnlijk. Ik voel me een oude vrouw. Ik ben ook meer en sneller moe dan normaal. Ik heb nu een afspraak gepland met de verpleegkundige en stop tot die tijd even met de Letrozol. Ik ben benieuwd of mijn klachten verdwijnen.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6619)
Anticonceptie - overig (4600)
Cholesterol (3377)
Depressie - antidepressiva overig (3212)
Epilepsie (3002)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2955)
ADHD - psychostimulantia (2642)
Pijn - morfine-achtigen (2557)
Verslavingsziekten (2391)
Pijn (2309)
Bloeddruk - betablokkers (1975)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1907)
Maagzuur - protonpompremmers (1812)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1688)
Anticonceptie - eenfase (1653)
Angststoornissen (1622)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1499)
Antibiotica - urineweginfectie (1355)
Depressie - antidepressiva TCA (1299)
Allergie (1233)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.