Huid - overig
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Aluminiumchloride Oplossing | Als eerste beoordelen |
Antizweet Strooipoeder | Als eerste beoordelen |
Antizweet Crème/ Vloeistof | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Huid - overig
Vanaf kinds af aan ben ik vrij allergisch aangelegd. Veel te maken gehad met atopisch eczeem. Echter niet in mijn gezicht. In 2018 kreeg ik opeens een opvlamming van (wat volgens de artsen hoort bij) rosacea. Het breidde heel snel uit en het jeukte enorm. Ik kon merken dat de plekken met de dag groter werden. Schilferen ook. Binnen een mum van tijd was heel mijn gezicht be[lees meer...]dekt en leek ik wel een monster. Terwijl ik normaal gesproken juist een hele gave huid heb, nooit last gehad van acne ook. Nu 2024 is het weer teruggekomen voor de 2e keer. Ik zat eerst op een kuur van 8 weken doxycycline, dit hielp erg goed. Na 10 weken op controle bij dermatoloog en die schreef Soolantra voor. Ik had tijdens deze afspraak nog 1 klein plekje op mijn linker wang. Echter ben ik nu 5,5 week verder en het lijkt weer met de week erger te worden en heb ik 3 plekken, alle beide wangen en mn voorhoofd. Dermatoloog zei dat het eerst erger zou worden, maar na 5,5 week moet het toch wel gaan slinken lijkt me? Volgens mij doet deze creme meer slecht dan goed bij mij..
sinds mijn geboorte kamp ik met eczeem gepaard met hevige uitbraken vooral met extreme weersomstandigheden maar eigenlijk altijd wel behoorlijk aanwezig. sinds een paar jaar hevigheid van de eczeem enorm toegenomen. in de reguliere zorg alle denkbare medicatie, therapieën en hormoonzalven wel geprobeerd zonder resultaat. In de alternatieve geneeskunde helaas ook niets kunn[lees meer...]en vinden waar ik baat bij had. het volgen van verschillende diëten hebben mij het meest geholpen maar helaas beheerste de eczeem enorm mijn leven. ik kon niet slapen, niet douchen dus niet normaal functioneren.. het was echt een hel. ik ben best wel tegen medicatie die het immuunsysteem onderdrukken omdat je dan afhankelijk wordt en de ziekte eigenlijk niet in de kern wordt aangepakt, dus na nog veel onderzoek te hebben gedaan stuitte ik op het carnivoordieet. dit dieet volg ik nu een aantal maanden en de eerste maanden waren de uitbraken echt ondenkbaar heftig... ik was 1 grote open wond, met horten en stoten nam de eczeem af maar ik kon niet meer tegen de jeuk en pijn en ivm extreem ondergewicht werd mij dupixent geadviseerd en gelijk ook mee begonnen. na 2 dagen merkte ik al enorme verbetering en nu na 6 weken ben ik bijna helemaal schoon. lichte eczeem op benen, in de hals en in het gezicht daarnaast ontsteking in de ogen wat ik eerder nooit had maar dit ervaar ik niet als hinderlijk. ik heb na 26 jaar geen pijn en of jeuk meer en ik heb mijn leven weer terug... ik wil het dieet aanhouden om hopelijk de eczeem van binnenuit te genezen en zo hopelijk kan afbouwen met de injecties om uiteindelijk zonder eczeemvrij door het leven te gaan. ik raad iedereen met hevig eczeem aan om navraag te doen naar dit medicijn. het is werkelijk een godsgeschenk
Al sinds mijn jeugd last van eczeem, steeds vaker gekoppeld aan staphylokok infecties. De laatste jaren werd het steeds erger en kon ik overdag eigenlijk niet meer naar buiten wegens overgevoeligheid voor zonlicht. Hormoonzalven werkten eigenlijk steeds meer averechts. Ik geloof niet dat mensen met constitutioneel eczeem hormoonzalven moeten smeren, hooguit de lichtste kla[lees meer...]sse. Lichttherapie werkte ook niet - ook niet in de tijd dat ik nog beter tegen de zon kon. In mijn jeugd werd zonlicht aangeraden, inmiddels weten we dat de zon meer kwaad dan goed doet.
Alleen stootkuren prednison of bethametason gaven verlichting. Ik moest de laatste wel in Belgie ophalen want die zijn in nederland niet te krijgen. Maar de kuren hebben een afnemende werking als je ze vaak gebruikt dus je moet dat wel proberen te doseren. Voor de liefhebbers, ik heb een extreem hoge IG-E waarde in mijn bloed, wat de oorzaak van de problemen schijnt te zijn.
Mijn huidarts heeft me deze zomer doorgestuurd naar het AMC voor Dupilumab en het resultaat is vooralsnog spectaculair. Ik ben na een week al gestopt met prednison en antibiotica omdat mijn huidproblemen vrijwel verdwenen. Ook van infecties merk ik niets meer. Het is even wennen om de prikken te zetten (de zijkant van je bovenbeen doet het minst pijn) maar dat is een kleinigheid.
Ik ben ook wel benieuwd naar de lange termijn effecten. Het is niet hormonaal dus je hebt niet de standaardbehoefte om er steeds meer van te gebruiken. Integendeel, het schijnt dat je in de loop van de tijd met minder toekunt. Maar verder is het natuurlijk afwachten hoe het zich ontwikkelt.
Bijwerkingen vind ik moeilijk in te schatten. Ik ben zo lang nauwelijks naar buiten geweest dat je natuurlijk weer spierkracht moet ontwikkelen en dat gaat niet vanzelf. Ik heb wel last van vermoeidheid maar dat kan ook te maken hebben met de plotselinge activiteiten die weer kunnen. Ik lees dat veel mensen gewrichtspijn hebben en dat merk ik ook, vooral mijn knieen. Veel fietsen helpt. Het doet even zeer maar ik merk wel dat het minder wordt.
Al met al is het voor mij een wondermiddel. Voor patienten met constitutioneel eczeem zijn hormonen uiteindelijk geen oplossing en kik kan het aanbevelen
07-09-2024 | Man | 59
Kalknagel(s)
Ik ben een paar weken gekomen begonnen met de behandeling van mijn kalknagels met Nailner 2 in 1 met kwastje. Het eerste dat opvalt is dat op de voordeelverpakking (2 flesjes) staat dat het effectief voor kalk en schimmelnagels is. Op de individuele verpakking staat effectief voor behandeling van kalknagels.
Alhoewel is aangegeven dat de nagels niet eerst gevijld moet[lees meer...]en worden, heb ik gemerkt dat het wel degelijk uit maakt om de nagels eerst te vijlen zodat de dikte van de nagels weer normaal is.
Verder heb ik gemerkt dat je voldoende moet aanbrengen zodat de kalknagels goed voltrekken . Mijn nagels zijn sinds de behandeling niet meer dikker geworden. Ik heb geen last van bijwerkingen tot zo ver, maar ik let goed op dat Nailner vloeistof alleen op de nagels komt.
Ik zie dat er op dit forum veel negatieve reacties zijn en het valt me op dat de nederlandse vertegenwoordiger (Karo Healthcare) bij problemen alleen naar een specialist verwijst. Op basis van mijn ervaring is goed gebruik van Nailner de 1e vereiste en het lijkt er op dat Nailner niets doet aan voorlichting voor juist gebruik. Natuurlijk kunnen bijwerkingen per persoon verschillen . Bij mij gaat het gelukkig tot op heden goed .
Na 1.5 jaar gebruik te hebben gemaakt van Dupilumab, kunnen we concluderen dat dit helaas niet het gewenste effect heeft. De verbetering was +-40% waar het toch wel +80% had moeten zijn.
Inmiddels het intake traject bij een andere dermatoloog aangegaan die gespecialiseerd is in zogenoemde jak-remmers. Na een longfoto en bloedonderzoek was ik voldoende gezond verklaar om [lees meer...]te starten met 100mg Abrocitinib (Cibinqo).
De eerste 4 weken waren een hel. Ontzettend misselijk, veel hoofdpijn, enorm vermoeid en allround een erg slecht gevoel. Het resultaat t.a.v. mijn huid is wel aanzienlijk verbeterd! Ik kan zeggen met 95% eczeemvrij te zijn en voor 100% jeukvrij.
Klein stukje voorbehoud... De zomer (mei-sept) is ook mijn beste periode, dus ben heel benieuwd wat dit gaat betekenen voor mijn slechtste maanden in het jaar (okt - feb).
Ik zit nu op week 5 van het gebruik en de bijwerkingen beginnen af te vlakken voor mijn gevoel.
Vooralsnog enorm positief, maar je moet wel even door de bijwerkingen heen bijten.
04-09-2024 | Man | 57
Kalknagel(s)
Nailner halfjaar dagelijks op de kalknagels gebracht, het werkt totaal niet.
Na half jaar totaal geen verbetering, geldverspilling om dit product te kopen.
Jaren moeten gebruiken op advies gynaecoloog.
Aamgegeven dat het niet werkte....
Bleek wolcet in te zitten, waar ik een allergie voor heb.
Dit had de apotheek (assistentes) nooit opgemerkt.
Het was dat ik een andere arts kreeg die dit bemerkte. Jaren iets gesmeerd waar ik dus allergisch voot was....
Apotheker heeft mijn allergie nu goed ingevoerd. Daardoor gaat het n[lees meer...]u (tot.nu toe) goed met zalven enz. Die worden voorgeschreven.
Omdat jarenlang gebruik van flixonase, nu en dan een stootkuur prednison en een operatie niet (meer) hielpen, kon ik Dupixent proberen tegen de neuspoliepen. Na de 1e spuit merkte ik al na enkele uren positief effect! Neus en andere holtes raakten open. Super fijn. De bijwerkingen vielen aanvankelijk mee, maar werden helaas na de 4e spuit erger dan de kwaal: vooral spierpi[lees meer...]jn in mijn armen en een algeheel gammel gevoel. Alsof je net een flinke griep hebt gehad. Daarnaast: heel erg koud hebben, lenzen die niet meer lekker zaten tot een knalrood oog. (Tijdje bril gedragen.) Opgezwollen klieren in de keel & ik klonk alsof ik zwaar verkouden was. Opgeblazen gevoel, alsof je een te zware maaltijd hebt gehad na het eten van een simpele cracker.
In overleg met KNO gestopt. Ruim 2 maanden na de laatste / 4e spuit zijn de bijwerkingen nog niet over, maar zijn neus en andere holtes gelukkig nog wel vrij van poliepen. (Gebruik nog wel fluticason propionaat.) Helaas is mijn reuk nog 0,0.
Dus jammer de bammer, dit was het (ook) niet voor mij. :(
Geen enkele verbetering van de jeuk na het gebruik van deze zalf.
Ik heb sinds 2007 last van neuspoliepen en astma.
Diverse medicaties gehad. Antibiotica,Prednison,celestone en neusspray fluxinase ,symbicort 2x daags 2 inhalaties
Gevolg osteopenie kalk tabletten en alendronine zuur
Seteptum correctie en verwijdering poliepen 2008.
Daarna om de dag Celestone en naar AMC.
2009 weer operatie en proberen onder controle de klachten met[lees meer...] flixonase 2x2 flacons ochtend en avond en spoelen.
Doorverwezen in 2022 EMC en mocht mee doen.Jaar over nagedacht en december 2023 uitleg gevraagd en besloten of operatie of start dupixent.
Gestart 25 januari 2024 dupixent
Gestopt met fluxinase op 25 januari 2024 ( fuxinase meer leverbaar)
Ik kon weer ruiken na een week en start on de twee weken.
Ik gebruik nu 1x per 3 weken dupixent injectie en heb alle andere medicijnen gestopt.
Het is nog afwachten wat het resultaat is.Afgelopen week geen geur,maar net weer injectie gezet na 3 weken.Ook verkouden geweest.
Prikken is zeer eenvoudig en ik zou iedereen die de kans krijgt dit medicijn zeker aanraden.
Ik hou jullie op de hoogte hoe het over 3 mnd gaat.
I
Mijn baby kreeg deze zalf van de kinderarts omdat hij een droge huid had / eczeem. Hij had ook koemelkallergie.
Tot mijn baby 8 maanden oud was en pinda-allergie bleek te hebben, smeerden we dit al maanden en daarna nog steeds.
Jaren later besefte ik mij dat we pinda smeerden op zijn huid. Ik heb sterk het vermoeden dat hij door deze zalf pinda-allergie heeft ontwikkeld[lees meer...]!!!!
Heb sinds baby al eczeem over mijn hele lichaam. Sinds vier jaar terug begonnen met protopic op mijn gezicht, omdat hormoonzalf hiervoor niet ideaal is. Zalf werkt goed eczeem is na 2/3 dagen weer weg. Alleen begint de werking bij mij minder te worden. Moet steeds vaker en meer smeren nu om het eczeem onder controle te houden .
Voor mijn eczeem wilde ik het uitproberen naast de cetomacrogol die ik gebruik, dermel gaf meteen een branderig gevoel leek ook meteen de droogheid weer terug te laten komen , wilde het nog een 2e kans geven maar werd niet beter met het branderig gevoel. Ik blijf bij cetomacrogol.
Ik smeer nu zo’n 2 maanden de soolantra, sinds 2 weken zijn de bultjes zo goed als weg. Wel heb ik meer last van roodheid en branderige huid. Ik hoop dat dit weg trekt en anders stop ik met het middel, de branderige huid is een heel vervelend gevoel namelijk.
Heeft goede werking meer reuk en open neus, alleen spuiten zijn vernieuwd en moet heel hard duwen tot de klick wat meeste keren meer pijn doet dan eerder
30-03-2024 | Vrouw | 46
Azadirachta/Curcuma Longa/Rubia Cardifolia/Wrightia Tinctoria extract/Cocos Nucifera
Psoriasis
Psoriasis
Heb al wel 25 jaar psoriasis op hoofdhuid( vooral ook bij haargrens.
Tig shampoos, lotions en crème gebruikt.
Het hielp altijd wel iets maar helemaal weg ging het niet.
Paar weken geleden sorion shampoo en hoofdhuidemulsie en de crème gekocht.
Echt binnen paar dagen waren de plekken vrijwel weg. Huid heel mooi rustig. Gebruik het wel dagelijks.
Geur is niet zo lekke[lees meer...]r maar het is een geweldig product!
Ik kan het nog steeds niet geloven eigenlijk :-)
Fantastisch! Al mijn rosacea is weg dankzij Soolantra! Na ca 2 jaar stoppen soms weer hele lichte ontstekingen. Wederom soolantra gebruikt en mijn huid is weer mooi glad en normaal van kleur. Dit middel is echt mijn redding.
Na een antibioticakuur soolantra gebruikt, meerdere keren zelfs. Hele fijne creme, niet zichtbaar, niet voelbaar en eigenlijk zelfs fijner dan crèmes uit de winkel, 10/10. Nooit ook maar iets van een bijwerking ervaren. Rosacea, de puisten en roodheid, helemaal weg (maar moet er wel bij zeggen dat ik ook huidlasers voor de roodheid heb gehad, want daar is de soolantra niet[lees meer...] voor).
Als ik een (zoals ik het zelf zie) 'verdachte' cluster van onzuiverheden krijg (dus niet bij een keer een onzuiverheidje) smeer ik weer en trekt het weer weg. Kan met zekerheid zeggen dat ik het onder controle heb, en dat is fijn. Degene die mij niet kent zou niet kunnen zien dat ik het heb.
Jaren seborroïsch eczeem gehad. Ik denk wel 15 jaar. Op een gegeven moment was het echt extreem toen ben ik Selsun gaan gebruiken. In 1 week was alles weg. Nergens meer last van.
17-01-2024 | Man | 71
Kalknagel(s)
Nailner gebruikt , nu 8 maanden. Geen enkel resultaat, zelfs slechter geworden. Weggegooid geld.
Sinds ik Dupixent gebruik, nu al een half jaar, heb ik merkbaar positieve resultaten ervaren in het onderdrukken van mijn neuspoliepen en astma. Al vanaf de tweede dag zie ik verbeteringen: mijn geur is terug, ik voel me energieker, mijn longinhoud is toegenomen, en allergische reacties zijn bijna verdwenen. Bovendien blijft het rustig in mijn neus en groeien de poliepen n[lees meer...]iet. Ik ben zeer positief over deze medicatie.
Bij het vergeten (3 dagen te laat) van de medicatie reageert mijn lichaam onmiddellijk op het ontbreken van de werkzame stof, en na drie dagen moet ik opnieuw een basis opbouwen. De symptomen namen aanzienlijk toe, en ik ondervond zeker een week lang hinder van de gemiste dosis. Het benadrukt het belang van regelmatige inname voor een stabiele gezondheid.
Al mijn hele leven heb ik constitioneel eczeem. Ik ben nu 33 jaar en heb werkelijk alles gehad... Hormoonzalven (betnelan, dermovate en triamcinolon), ureum zalf, protopic, neoral, ciclosporine, prednison, lichttherapie, teerpakking en uiteraard krabtherapie.
Zoals je ziet aardig wat. Maar dupilumab heeft echt mijn leven verandert. Waar bijv. Neoral echt wel hielp, maar[lees meer...] ook mijn nieren aantastte, is dupilumab een onschuldig medicijn mbt bijwerkingen.
De uitslag rond mijn ogen is met kleine aanstipping van hormoonzalf goed onder controle te houden. Waar ik eerder 4 dagen hormoonzalf smeerde om 3 dagen niet op bijna 80% van mijn lichaam, smeer ik nu nog maar 8% op 2 dagen per 2 weken. Geweldig dus voor de psyche ;-)
Klein nadeel: ik ben nu al 4 weken aan het hoesten en proesten met bijholteontsteking en kom er maar niet vanaf/doorheen. Hoort dit bij dupilumab?!
Ik raad het iedereen aan die hetzelfde traject heeft doorlopen en net als mij ten einde raad is.
Seborisch eczeem hoofdhuid, gebruikte al 13 jaar ketoconazol shampoo met steeds minder effect. Laatst werd het hoofdhuid probleem weer heel extreem zoals in mijn jeugd. HA stelde selsun voor, wordt niet vergoed. Maar ik vind de geur aangenamer dan locoid, teershampoo of ketoconazol. Prikte niet op de open wonden zoals locoid. En enorm effectief! 1e week eigen shampoo en 2x[lees meer...] selsun. 2e week om de dag. 3e week om de 2 dagen-2x per week. 4e week 1x per week. Hoofdhuid Direct schoon van schilfers, jeuk en pijn verminderde enorm snel.
11-11-2023 | Man | 70
Helpt niet. Geldklopperij!!
Ik heb erg last van rosacea, wat mijn huid erg gevoelig maakte. Vooral in de zomer had ik veel problemen, zoals bultjes, jeuk en een onaangename sensatie op mijn huid. Door de zon kreeg ik ook pigmentvlekken. Mijn dokter heeft me een crème aanbevolen tegen de vervelende puistjes, en die heeft goed geholpen. Nu gebruik ik alleen nog milde reinigingsmelk om mijn huid schoon [lees meer...]te maken. Ik gebruik ook een natuurlijke crème tegen pigmentvlekken biobey en een zonnebrandcrème met SPF 50 van Isdin voor mijn gevoelige huid. Op dit moment heb ik een zeer goede huid.
Ik zie geen verandering na maanden niet maar wel aanhouden van mijn menstruatie. Die gaat niet helemaal weg maar ik blijf vlekken.
Ongeveer 9 maanden geleden heb ik de diagnose rosacea subtype 2 gekregen. Vooral op mijn wangen en op de kaaklijn rode bultjes. Eerst metrosagel en daarna azelainezuur voorgeschreven gekregen. Hadden nauwelijks effect, veel bijwerkingen en daarbij onhandig dat je er niet mee de zon in mag.
Daarna Soolantra gekregen als laatste redmiddel voordat ik aan de antibiotica zou b[lees meer...]eginnen. Wat ben ik blij dat ik dat geprobeerd heb!!
Na een week eerst flinke verergering van de klachten, maar had gelezen dat ik door moest zetten.
Na ongeveer drie weken begon ik langzaam verbetering te zien en nu na 4 maanden weer een glad huidje! Hier en daar nog wat rode stipjes van waar de bultjes zaten, maar valt erg mee.
Ik gebruik het in combinatie met milde reinigingsproducten en Rosalique. Dat laatste is ook echt een wondermiddel. Soolantra wordt niet vergoed, maar dat heb ik er heel graag voor over!!
15-09-2023 | Man | 52
Kalknagel(s)
Met vertrouwen met Nailner begonnen, maar na een week gebruik al geïrriteerde nagelriemen. Na vier weken ontstoken nagelriemen en veel pijn. Toen gestopt met gebruik, maar klachten bleven na twee weken strompelen naar de huisarts die antibiotica voorgeschreven heeft. Nu lijkt de ontsteking over, maar dit product is gevaarlijk!
Al ruim 40 jaar last van astma en chronische bijholtenontstekingen met poliepen. Meerdere malen geopereerd. Geen reuk.
Nu ruim anderhalf jaar Dupixent.
Ruik weer en heb alle long-en neusmedicatie inmiddels afgebouwd. Poliepen nu minimaal.
Eerste half jaar mogelijk wel huiduitslag op de benen gehad. Tijdelijk gestopt maar weer begonnen en geen last meer. Nu spuit om de [lees meer...]drie weken.
Ik heb reeds 15 jaar chronische neuspoliepen, ik ben 4 keer geopereerd maar kwam steeds terug met gevolg niet ruiken en proeven ik kreeg jaren lang prednison neusspray Dymista en ik heb Astma met gevolg ik gebruik ook een pompje, ik ben nu 22 weken vanaf maart 2023 in behandeling met duplimab om de 2 weken een injectie het gaat geweldig ik proef en ruik weer heerlijk beter[lees meer...]e lucht bijna mijn pompje niet meer nodig en af en toe neusspray, ik ga vanaf nu proberen om de 3 weken injecteren ben benieuwd! De bedoeling is om het te gaan afbouwen en hoever ik kom is voor iedereen anders wordt vervolgd. Gr José
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6495) |
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1480) |
Antibiotica - urineweginfectie (1325) |
Depressie - antidepressiva TCA (1280) |
Allergie (1213) |
De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.
Volg ons op...