Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid somber voelen vermoeidheid hoofdpijn depressief opgezette buik stemmingswisselingen buikpijn verminderd libido huilend

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

11-05-2018 | Vrouw | 45
Uitstellen van menstruatie
Ik begon met slikken een aantal dagen voor de verwachte menstruatie omdat ik die wilde uitstellen ivm vakantie. Ik nam een half pilletje in de ochtend en een halve ‘s avonds, dat is de helft van de voorgeschreven dosis omdat ik weet dat ik gevoelig ben voor hormonen. Ik werd direct opgejaagd, ongeduldig en humeurig. De overige bijwerkingen kwamen later pas. Ik heb 2 dagen [lees meer...]de ergste hoodfpijn gehad ooit, niks hielp. Netelroos op been. Depressieve gevoelens en doodmoe. Borstklieren bultig en pijnlijk. Wat een naar medicijn dit. Nooit meer.

05-11-2017 | Vrouw | 25
Uitstellen van menstruatie
Gebruikt tijdens vakantie na stoppen met de pil. 3x per dag gedurende 10 dagen. Al snel een opgezwollen buik en andere bijwerkingen. Vocht vasthouden werd zichtbaar bij de enkels. Zeer pijnlijke menstruatiekrampen, nog nooit eerder zo ervaren. Emotionele buien en paniekklachten tijdens gebruik. Volgende keer gebruik ik geen primolut meer, dan liever menstruatie op vakantie[lees meer...] en mezelf voelen zonder bijwerkingen. Effectiviteit niks op aan te merken, het deed zijn werk.

06-09-2017 | Vrouw | 49
Overgang
Na 6 weken lang bloedverlies schreef de huisarts mij Primolut voor 10 dagen 3x per dag. De bloeding stopte na 4 dagen en op dat moment weinig last van bijwerkingen. Maar na het stoppen begint alle ellende. Binnen 48 uur begon een hele zware menstruatie dat geen onttrekkingsbloeding is. Veel baarmoederkrampen, depressief, totaal in de war, gewichtstoename, vermoeidheid. Di[lees meer...]t duurt al 5 dagen. Kortom nooit meer.

13-07-2024 | Vrouw | 28

Bijwerkingen

stemmingswisselingen hoofdpijn vermoeidheid somber voelen buikpijn misselijkheid

Primolut gebruikt om mijn menstruatie op te schuiven, op aanraden van de HA. Maand voor het belangrijke weekend begonnen, zodat ik niet met de vervelende bijwerkingen zou moeten kampen. Ongesteldheid netjes 10 dagen uitgesteld, maar extreem veel bijwerkingen en EXTREME pijn tijdens de menstruatie. Echter is de volgende menstruatie 10 dagen eerder gekomen (oftewel mijn gewo[lees meer...]ne cyclus) en heeft uitstellen dus geen enkel nut gehad…

24-02-2023 | Vrouw | 27
Uitstellen van menstruatie
De huisarts heeft dit voorgeschreven omdat net in de week van mijn menstruatie de gyneacoloog moest bezoeken voor diverse onderzoeken. Ik slik de pil sinds een aantal maanden niet meer en ik voel me weer als de oude. Maar door primolut voel ik me in een emotionele achtbaan, heb last van krampen (vind ik niet zo erg), opgeblazen gevoel en enorm veel hoofdpijn. Ik slik dit m[lees meer...]edicijn al 4 dagen en voel me echt verschrikkelijk. Ik wil dit middel niet meer slikken…

05-02-2023 | Vrouw | 21
Endometriose
primolut gaf mij migraine aura aanvallen, die steeds heftiger werden, ik was nooit bekend met migraine tot ik primolut ging gebruiken ik kreeg opeens erge migraine aura aanvallen, hierdoor al na 1 week moeten stoppen ik bleef migraine aura aanvallen krijgen. terwijl ik dit nooit had dus dan moest ik sowieso stoppen zei de arts.

06-03-2022 | Vrouw | 38
Uitstellen van menstruatie
Naar aanrader van de huisarts om mijn menstruatie uit te stellen voor vakantie kreeg ik dit medicijn voorgeschreven. Ik slik antidepressiva en dit leek beter dan de anticonceptiepil pil. Ik heb me echt nog nooit zo slecht gevoeld. De hele dag door hoofdpijn, buikkrampen(vooral in bed) en mijn emoties gaan zo heen en weer! Dit was echt een slecht idee om dit t[lees meer...]e nemen. Ben na 7 dagen gestopt, dan maar ongesteld op vakantie. Voor mij dit medicijn nooit meer!

30-05-2021 | Vrouw | 51
Uitstellen van menstruatie
Ik zou deze niet meer gebruiken. Mijn week vakantie is door deze pillen er niet beter op geworden. Veel thuis gezeten ivm pijn

21-02-2021 | Vrouw | 49
Onregelmatige menstruatiecyclus
Gebruikt om mijn bloedingen te laten stoppen. Onregelmatige cyclus , pap2 gehad, diverse onderzoeken. Waarschijnlijk veel baarmoederslijmvlies of de overgang. Na 10 dagen primolut met misselijkheid, mijn in mn rug, obstipatie de doorbraak bloeding. Alsof ik net bevallen ben zoveel en vooral in de nacht stekende pijnen, alsof er een instrument in mn baarmoeder wordt geplaat[lees meer...]st. Zit nu op dag 3 van de doorbraak en ik hoop echt van harte dat het snel over is.

03-10-2020 | Vrouw | 31
Abnormaal vaginaal bloedverlies
Hoi Ik gebruik primolut al lang en meerdere keren. Mijn menstruatie duurt bijna 3 weken en voorheen werd ik niet ongesteld meer en nu is het zo erg dag ik om het uur naar de wc moet. Ik loop leeg zeg maar ik word gek ervan. Ik krijg een maag verkleining en ik ben geopereerd aan voorstadium baarmoeder hals kanker. Ik heb geen K en me baarmoeder is er nog en bij mij vie[lees meer...]l mijn spiraal er ook uit . Kortom het zit mij niet echt mee. Ik hoop zo dat die menstruatie of bloeding stopt . Bij een echo zag de arts op de baarmoeder mond dun laagje bloed. Dit komt omdat ik de pil te lang door slikte . Ze zei dat binnen een paar uur zou gaan vloeien en dat klopte ook. Ik typ misschien beetje van de hak op De tak sorry daarvoor ben beetje Erg adhd Iedereen sterkte

10-08-2019 | Vrouw | 37
Uitstellen van menstruatie
Het stelde inderdaad keurig mijn ongesteldheid uit maar na 11 dagen begon ik toch door te breken en nu lig ik krom van de buikkrampen. Ik doe dit nooit meer. Mijn buikkrampen zijn nu veel heftiger dan normaal. Ik word er nu s nachts gewoon wakker van.

24-10-2017 | Vrouw | 25
Onregelmatige menstruatiecyclus
Ik heb primolut 3x per dag 10 dagen langen moeten slikken om mijn menstruatie op te wekken. Na het stoppen binnen 2 dagen ongesteld. Ik ben nog nooit zo heftig ongesteld geweest buikpijn, rugpijn en om het half uur tampon en maandverband moeten verschonen. Er kwamen ook slijmproppen mee van wel 50 cent groot.

25-01-2025 | Vrouw | 45

buikpijn vochtretentie

Nu driemaal gebruikt voor uitstellen menstruatie tijdens vakantie. De eerste keer ging nog redelijk, de tweede keer heeft mijn werk bijna een ambulance gebeld toen mijn menstruatie uiteindelijk kwam, omdat ik niet meer kon lopen, alles onder spuugde van de pijn en uiteindelijk k.o. ging op het toilet. Nu de derde keer was ik wel op tijd met mijn reguliere pijn medicatie in[lees meer...]nemen dus is de meest heftige pijn gedempt, maar kan ik alsnog nauwelijks op mijn benen staan. Tijdens gebruik hield ik echt heel veel vocht vast, geen pretje op vakantie. Ben momenteel ook weer spuugmisselijk, maar aangezien er van alles heerst durf ik niet zeker te zeggen of dat ook weer van de Primolut komt. Ik ben er wel klaar mee.

24-08-2024 | Vrouw | 35

Bijwerkingen

paniekerig diarree 's nachts somber voelen

Een paar dagen met mijn dochter van 5 op vakantie, hopelijk mooi weer om te zwemmen dus de menstruatie maar even uitstellen. Een paar maanden geleden ook gebruikt zonder al teveel klachten, dus ik voorzag geen problemen, maar helaas is niets minder waar. Ik ben mezelf niet meer. Maak me om alles druk, kan geen keuzes maken, word daar ontzettend paniekerig en ook somber v[lees meer...]an. Vannacht werd ik wakker en had ik diarree, superhandig op de camping. Ook daar weer paniek om. Wat een rotnacht. Ik ben 3 dagen geleden begonnen en zou officieel vandaag ongesteld moeten worden, maar ik geloof dat ik dat nog liever heb dan deze bijwerkingen. Achteraf gezien heb ik trouwens tijdens de vorige vakantie ook na 3 dagen diarree gekregen, maar dat nooit gelinkt aan deze pillen. Wel toevallig…

28-06-2024 | Vrouw | 28
Abnormaal vaginaal bloedverlies

Bijwerkingen

stemmingswisselingen hormonale problemen verminderd libido opvliegers misselijkheid

Ik kreeg dit medicijn voorgeschreven omdat mijn menstruatie na 14 dagen nog steeds niet gestopt was. Ik schrok erg van de ervaringen die online te vinden waren. Durfde het eigenlijk niet te nemen. De bloeding stopte na 2 dagen gelukkig al. Ik voelde me tijdens het gebruik erg hormonaal: beetje zon “mwehhhh” gevoel. Lichte misselijkheid, beetje buikpijn. Kreeg het ook snel[lees meer...] erg warm. Een aantal puistjes op plekken waar ik ze normaal niet heb: in mijn hals en op mijn rug. Ook behoorlijk last van chagrijnige buien, een down gevoel. Maar dit alles beter dan zo veel vaginaal bloedverlies!! Ik was echt blij dat dat opgehouden was. 2 dagen na het stoppen kreeg ik de onttrekkingsbloeding. Dat was een fikse bloeding, maar ben zware menstruaties gewend, is wel vergelijkbaar. Na 5 dagen stopte de bloeding weer.

01-06-2024 | Vrouw | 41

Bijwerkingen

vochtretentie zwelling van de eierstokken verminderd gezichtsvermogen vermoeidheid depressief opvliegers

Gebruikt om menstruatie uit te stellen op vakantie. 2 keer per dag gebruikt, 13 dagen. 3 dagen na stoppen gebruik ontzettend humeurig en neerslachtig. Daarna last van verhoging, extreem moe, constant opvliegers en krampen die ik alleen kan omschrijven als weeën. Het medicijn doet wat het moet doen maar eens en nooit meer!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1241) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.