Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid maagzuur hoofdpijn boeren winderigheid acute diarree depressief darm/maag van streek vermoeidheid braken

LEEFTIJD + GESLACHT

Saxenda (157 meningen)
Jardiance (84 meningen)
Gliclazide (78 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

03-08-2023 | Vrouw | 57
semaglutide (0.25)
Niet in de lijst
ik ben heel tevreden over dit middel ik kan het eenieder aanraden. Maar kan je dit ook zelf kopen dan? En waar?

19-07-2023 | Man | 57
semaglutide (0.5)
Afslanken - overgewicht
Sinds 15 mei gestart met Ozempic. Bloedsuiker schommelingen, overgewicht. Vele diëten geprobeerd. Sport 6uur intensief, zonder resultaat. In overleg met arts n.a.v. bloedonderzoek gestart met Ozempic. Was heel sceptisch, gezien bijwerkingen. Nu 9 weken verder en 9kg lichter. Geen last van bloedsuiker schommelingen meer. Geen zweetaanvallen. Maar ook amper bijwerkingen.[lees meer...] Voel me veel prettiger. Eten gaat goed, eet wel veel minder maar nog steeds gezond. Sporten gaat ook veel beter, meer energie. Al met al zeer tevreden. Nog -11kg te gaan.

27-01-2025 | Man | 58

misselijkheid maagpijn winderigheid

Ik heb lang geaarzeld om Ozempic te gaan gebruiken, maar ik ben nu heel tevreden dat ik die stap heb genomen. Het besluit viel toen ik ontdekte dat ik behalve een BMI van boven de 40 ook nog eens last had van pre-diabetes. Het middel werkt als een tierelier, vooral tegen wat ik ben gaan noemen 'food noise' (hongerherrie); de aanhoudende gedachten die zich bezighouden me[lees meer...]t alles wat eetbaar is. Binnen een week na het zetten van de eerste dosis was die hinderijke stroom gedachten weg. Daardoor is het managen van wat je eet en wanneer en hoeveel opeens heel eenvoudig geworden. Afvallen met gebruik van Ozempic doe je nog steeds zelf. Je moet zelf voldoende bewegen, voldoende drinken, en schoon, gezond en regelmatig eten en bijhouden hoeveel calorieën je inneemt en verbruikt. Als je dat niet doet, val je ook met Ozempic niet af. Het resultaat na inmiddels iets meer dan elf weken en het opbouwen van de dosis naar 0,75mg per injectie, is een klein wondertje. Mijn gewicht begon op 115kg of meer, en dat is in elf weken teruggegaan naar 100,8kg. De bloedsuikerwaarde nuchter is van 6,8mmol/l naar 5,2mmol/l . Het enige echte nadeel is één van de bijwerkingen: misselijkheid. Ik ben vooral, maar niet uitsluitend, de twee dagen na de prikdag constant misselijk. Tot overgeven aan toe. Dat maakt het traject wat zwaar af en toe. Ik heb vandaag dan ook contact opgenomen met mijn arts om te zien of er iets aan die misselijkheid te doen valt, of dat ik wellicht over zou moeten stappen op een ander middel, zoals Zepbound of Mounjaro. Even afwachten. En anders is het een kwestie van Durchhalten! Tip voor wie twijfelt: ik zou het proberen als ik jou was. Een maand of twee kijken wat er gebeurt. Ik heb er in elk geval erg veel baat bij tot nu toe.

25-12-2023 | Man | 58
semaglutide (7mg)
Niet in de lijst
In het begin 15 kg vermagert in 4 maanden.na 6 maanden geen effect meer 11kg terug bijgekomen

19-12-2023 | Vrouw | 58
Diabetes type 2
Door hoge suiker waardes aan de Ozempic gegaan, eerst 0.5 voor 3 maanden. Toen overgegaan op de 1.0, ik kon niet tegen geurtjes van eten. Eten ging niet meer en steeds overgeven. Met spoed opgenomen met nierfalen, mijn nieren werkte nog voor maar 3%. Aan de zwaarste dosis prednison voor 3 weken. Dit alles gebeurde 23 juni en top op heden zijn mijn waardes veelste hoog[lees meer...], en mijn nietwaarde weer gezakt.. Van 37% naar 35% en pas weer bloed laten testen en weer gezakt naar 33% . Zoveel spijt dat ik er ooit aan begonnen bent.

06-11-2023 | Vrouw | 59
Diabetes type 2
Na jaren Victoza te hebben gespoten ben ik overgestapt op Ozempic. Mijn waardes gaan de lucht in en helaas niks afgevallen. Bij mij nu gebeurt er dus helemaal niks. Ik ga nu met de arts in gesprek wat we verder gazn doen want mijn waardes moeten omlaag en daar gebruik ik het voor. Heel frustrerend!

19-08-2024 | Vrouw | 60

acute hoofdpijn

Ik heb eigenlijk vraag, hoe lang duurt het voordat je iets aan je eetlust merkt na zetten injectie

22-06-2024 | Man | 60
Afslanken - overgewicht
Ging 5 weken geleden naar de huisarts. BMI bijna 28 en last van hoge bloeddruk. Wilde Wegovy krijgen, de arts schreef semaglitude voor en groot was de verbazing dat ik een pen Ozempic kreeg. Omdat ik wist wat er bij mij mankeerde, teveel suiker, gaf ik geen zin om een jaar naar een gedragscursus te gaan. Dus kosten voor eigen rekening. Bijwerkingen heb ik niet ervaren, beh[lees meer...]alve dan dat ik enorme buikpijn krijg als ik teveel eet de uren ervoor. Ik ben begonnen met 0,25 elke week. De derde en vierde week 0,50 en nu zit ik op 0,75. Ik begon op 86,3 kilo op 12 mei en vanochtend, 22 juni, zat ik op 80,8. Niet alleen dankzij Ozempic, ik kon best nog wel chips en chocolade op, maar ik vind dat ik dat niet kan maken. Ja, lullig dat ik Ozempic krijg in plaats van Wegovy, scheelt wel veel in de beurs, dik 300 tegen dik 100 euro, maar enerzijds besloot de apotheek daartoe en anderzijds blijkt er momenteel geen schaarste te zijn, ik kreeg de pennen steeds een dag na bestelling. Nog een kilo of 2, dan zit mijn BMI onder de 25 en dan ga ik afbouwen. Vind het middel toch wel een beetje eng.

14-01-2024 | Vrouw | 60
Diabetes type 2
Na periode van stress was mijn diabetes 76. Daarna altijd onder de 53 en nu 47 maar meer door lijnen. Ik gebruik het nu bijna 3 jaar. Ik ben er nooit mee afgevallen alleen bij extreem weinig inname max 900 calorien. Ik wil graag naar 0.5 mg gezien mij diabetes waarde maar POH is het er niet mee eens

22-06-2023 | Vrouw | 60
semaglutide (1ml)
Diabetes type 2
Na metformine (maag en darmproblemen), Gliclazide ( hartkloppingen), Januvia (hoofdpijn en gewrichtspijn), Trajenta ( geen klachten, maar deed helemaal niks) nu dus Ozempic. Elke vier weken een hogere dosis om mijn lichaam eraan te laten wennen. Nu sinds 1 week op 1 mg. Bij de lagere dosis weinig bijwerkingen. Alleen na een paar uur maagpijn en/of misselijkheid als ik te[lees meer...]veel gegeten had. Dat heb ik nu prima in de hand. Heb weinig behoefde aan zoetigheid. Ik eet ook koolhydraatarm als het uitkomt. Wat me opvalt bij dit middel: ik slaap er zo goed op! Zelfs al bij de 0,25 mg…. Echt een uitkomst! Nu ik op 1 mg zit komen er wel wat andere bijwerkingen bij. Met name gewrichtspijnen. Die voel ik opkomen en die voel ik weer wegtrekken. In mijn polsen of enkels. Geen stijfheid, gewoon pijn. Alles blijft soepel. Deze bijwerking had ik ook bij Januvia. Ik ben inmiddels wel wat afgevallen. (Heb geen weegschaal), ik denk 1 maat. Mijn bloedsuikergehalte wordt pas over een paar maanden getest. Dus of het wat doet, weet ik nog steeds niet.

09-02-2025 | Vrouw | 61
semaglutide (0,5mg)
Niet in de lijst
Ik heb diabetes type 2 rn ern te hoog bmi. Heb voorheen pillen gehad maar soms 5x per dag overgeven. Nu al 1.5 jaar ozempic 0.5 en tijdelijk 1, wat gern verschil maakte. Zeker minder eetlust waardoor beetje verwaarlozing goed eten. Suiker mooi op peil. Maar afvallen....niets! Het zou moeten werken juist doordát je minder eet. Je neemt minder tot je, dus valt af. Maar da[lees meer...]t laatste gebeurt dus niet.

19-08-2024 | Vrouw | 61

hypoglykemie

Het is fijn dat het helpt bij het afvallen. Maar nog fijner is als die mensen stoppen met dit medicijn, zodat ik het ook kan krijgen. Nu krijg ik iets wat er op lijkt en niet altijd helpt. De regering moet verbieden dat dit medicijn voor afvallers gebruikt wordt.

17-05-2024 | Vrouw | 61

Bijwerkingen

vermoeidheid misselijkheid darm/maag van streek

Gebruik twee maand wat een wondermiddel. Suikers zakken. Eet al jaren ketogeen,nu koolhydraatarm en veel beweging. Het belangrijkste is toch leefstijl Ben er heel tevreden over en zit pas op 0.25.

13-12-2023 | Man | 61
Angina pectoris
Na 3 weken gebruik te hebben in combinatie met dieet al 6,5 kilo afgevallen

19-06-2023 | Vrouw | 61
Diabetes type 2
Ozempic gebruik voor diabetes en afslanken, gebruik sinds ongeveer 1 jaar, de eerste 4 maanden soms gedacht aan opgeven, zo misselijk en raar gevoel..maar heb doorgezet en en nu niks meer van bijwerking, heb een zeer goeie bloedsuikerspiegel door dit medicijn maar het afslanken is gestopt, ben 12kg kwijt...

21-02-2025 | Man | 62
semaglutide (0,5mg)

Bijwerkingen

lucht in darmen urinewegobstructie darmobstructie paniek aanval

Heb ook Victoza en Rybelssus gebruikt. Weinig resultaat. Van Rybelssus veel bijwerkingen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1454) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1237) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1207) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (924) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.