Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Bloeddruk - calciumantagonisten

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Bloeddruk - calciumantagonisten

01-04-2025 | Vrouw | 74

Bijwerkingen

duizeligheid lichte duizeligheid problemen met visuele focus lichthoofdig beangstigende gedachten

Eerst 10 mg, nu 5 mg maar onzeker op straat. Nog steeds duizelig. Angstig gevoel....niet zeker met.lopen. Medicijn verlaagt bloeddruk maar voel me er slecht bij. Ben 74 verder goed gezond..Let goed op zoutinname, doe uiterste best. Maar binnenkort naar huisarts hopelijk ander medicijn.. Ben nu meer dan 2 jaar aan het tobben....

Cyress

24-03-2025 | Vrouw | 57

Bijwerkingen

vermoeidheid acute hoofdpijn spierpijn in benen en rug

20-03-2025 | Vrouw | 77

Bijwerkingen

vermoeidheid jeuk aan arm of been hartritmestoornissen duizeligheid

Ik gebruik amlodipine 5 mg. Het werkt goed tegen de hoge bloeddruk. Duurt wel even voordat het werkt. De bijwerkingen zijn dermate vervelend dat ik dit nu met mijn huisarts ga bespreken. Kijken of er een vervangend middel is, dat minder bijwerkingen geeft. Ik zie bij andere ervaringen dat mijn bijwerkingen ook vaak voorkomen. Best vervelend, het is uiteindelijk ook maar tr[lees meer...]oep !. Heb nog nooit iets hoeven slikken op soms een paracetamolletje na. Moet er misschien aan wennen.

Isoptin

19-03-2025 | Man | 66
Cardiomyopathie

obstipatie Maagreflux

Slik het middel in combinatie met Dysopyramide (hartslagvertrager) onder controle van de cardioloog vanwege Hypertrofische Obstructieve cardiomyopathie. De combinatie helpt wel tegen de klachten. Aanvankelijke bijwerkingen (duizeligheid bij opstaan) zijn verdwenen. Bij fases wel last van verstoppingen en oprispingen. Echter tot nu toe niet storend.

Barnidipine

16-03-2025 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

tintelingen of prikkeling van arm of been spier- en gewrichtspijn vermoeidheid

Ik ben 1,5 maand begonnen met amlodipine en sinds vorige week gestart met barnidipine. Ik ben heel erg vermoeid. Pijn in m’n gewrichten en last van prikkeling in m’n spieren. Ik kan bijna niets meer. Van een sportieve vrouw ben ik nu vrouw die zoveel ongemak ervaart. Ik ga mijn arts vragen of ik hiermee kan stoppen. Dit werkt niet.

Lercanidipine

11-03-2025 | Man | 72
lercanidipine

duizeligheid hoofdpijn

Na ellende met Perindopril door internist omgezet naar Lercanidipine 10mg. Zou minder bijwerkingen hebben. Na 10 dagen geen bijwerkingen, maar ook geen effect. Geadviseerde verdubbeling naar 20 mg bracht de bloeddruk omlaag naar 140/80 met wat hoofdpijn en duizelingen. Even aanzien …

Nifedipine

17-02-2025 | Man | 42
nifedipine
Syndroom van Raynaud
Ik ben een man van 42, redelijk sportief en gezond. Raynaud was voor mij een enorme beperking in buiten sporten en dagelijkse kleinigheden, zoals even de vuilnisbak buiten zetten. Ik had dagelijks meerdere 'aanvallen'. Zes weken geleden ben ik gestart met 30mg retard pillen. Het werkt echt ongelooflijk goed. Ik kan vrijwel alles buiten doen, zelfs zonder handschoenen, i[lees meer...]n winters januari februari, zonder dat ik nog een episode krijg. Ik heb geen last van bijwerkingen. Als ik een dag vergeet om deze pil te nemen, is het ook gelijk weer terug. Ik heb ook last van wintervingers (rode vlekjes etc); daar werkt het ook redelijk goed voor, maar dat is niet 100% weg. Ik heb daar zo af en toe nog wel last van, maar ook dit ongemak is voor 80% opgelost sinds ik deze pillen slik. Ik heb in zijn geheel geen last van bijwerkingen.

08-02-2025 | Man | 42

darmproblemen maagproblemen wazig zien

Begonnen met amlodipine 10mg eerste 2weken geen bijwerkingen de 3de week vooral maag darm pijn nu gezakt naar 5mg eens kijken wat het gaat doen maar nog steeds darm pijn.

06-02-2025 | Man | 44

Bijwerkingen

vermoeidheid koud nachtelijk zweten onvermogen om zich te concentreren duizeligheid wazig in het hoofd wazig zien

Effectiviteit op het verlagen van de broedduk is er zeker. Deze is nu prima. Gebuik het medicijn nu 4 weken. De afgelopen week, dagelijks een aantal uur na het innemen van het medicijn begint duizeligheid, moeilijk kunnen zien / focussen. Mijn werk achter computer kan ik daardoor bijna niet meer uitvoeren. Wordt dan ook heel erg moe. De bijwerkingen geven een angstig ge[lees meer...]voel.

02-02-2025 | Man | 77

spier- en gewrichtspijn

heb het middel voorgeschreven van de cardioloog. Ben er na 8 dagen mee gestopt. Kreeg hevige spierpijnen in mijn hele lichaam. Kon bijna niet meer lopen. Kon ook alleen met veel pijn in de auto stappen. Met het lopen had ik zoveel on- balans dat ik bang was om te vallen. Ook ben ik hierdoor veel nachtrust te kort gekomen. Binnen 12 uur na het stoppen was alle pijn uit mij[lees meer...]n lichaam verdwenen. Ik loop nu weer als een "kievit"en slaap als een roos. Ga nu eerst een bloeddruk verlagend dieet proberen om de bloeddruk op peil te houden. Ook zal ik de cardioloog verwittigen hierover. Al die medicijnen blijken alleen maar een verwijdend effect te hebben en dat kan volgens mij ook weer andere problemen met zich meebrengen.

Cyress

25-01-2025 | Vrouw | 47

spierkrampen in de rug

Ik gebruik nu ongeveer 2 maanden cyres eerst 10 mg en nu 20 ik merk kwa bij werking spierkrampen overal gewrichts klachten bij mijn knie dus zo tevreden ben ik hier niet over maar ja ik kan niet zonder omdat ik nier problemen heb

Isoptin

24-01-2025 | Vrouw | 56

geïrriteerde ogen rode wangen

Na een verhoging van 120 mg naar 240 mg heb ik nu na twee weken erg opgezwollen onderoogleden en een paar uur na inname hele rode brandende wangen…. Iemand ervaring mee? En was dat tijdelijk? Bloeddruk is al wel gezakt dus medicijn doet wel z’n werk.

Barnidipine

24-01-2025 | Vrouw | 82
Hoge bloeddruk
Ik vind barnidipine van Teva enorm naar wiet ruiken. Zodra ik de capsule eruit haal word ik al onpasselijk. Ik zal de apotheek vragen of ik dat merk van u kan krijgen.

10-01-2025 | Man | 54
Clusterhoofdpijn

duizeligheid

Iets meer dan een jaar geleden zeer snel en zeer vakkundig gediagnosticeerd met clusterhoofdpijn. 2 uur later was een GON- injectie in mijn achterhoofd gezet, dat hielp vrijwel direct maar is een tijdelijke oplossing; enkele weken daarna overgestapt op 3 keer 80 mg Verapamil per dag. Ik gebruik dat nog steeds. De 8, soms 9 aanvallen per etmaal zijn er nog steeds, ik he[lees meer...]b de chronische vorm van clusterhoofdpijn. De aanvallen zetten in, maar zetten niet door, zo lijkt het. Ik merk het wel degelijk maar pijnlijk, laat staan echt extreem pijnlijk, wordt het nooit. In het eerste begin na gebruik van Verapamil wat geringe bijwerkingen, zoals lichte duizeligheid, maar die waren na een paar weken zo goed als geheel verdwenen.

10-01-2025 | Man | 68

Bijwerkingen

oedeem benen hoge bloeddruk armoedeem (zwelling), unilateraal

Amlodipine10 mg voorgeschreven gekregen tegen hoge bloeddruk. Na week of 6 steeds meer bijwerkingen. Extreem dikke enkels, benen en knieeen zo erg dat ik niet eens meer in mijn schoenen kon en broeken om mijn benen niet meer pasten. Terwijl het medicijnmijn bloeddruk amper verminderde. Dus gestopt met dit medicijn

08-01-2025 | Man | 76

03-01-2025 | Man | 61
Niet in de lijst

Bijwerkingen

jeukende rode eczeem-achtige uitslag vaak allergisch alopecia

Het middel werkt wel maar de bijwerkingen zijn nogal aanwezig en het worden er na langer gebruik steeds meer. Naast opgezwollen benen krijg ik over mijn hele lijf rode jeukende plekken vooral in mijn haar. Door het gebruik is er Alopecia ontstaan waardoor er op mijn hoofdhuid een nogal grote kale plek zichtbaar is. Ik heb uiteindelijk besloten het gebruik van dit me[lees meer...]dicijn te stoppen in de hoop dat alle bijwerkingen zich weer herstellen. Nog niet aan vervangende medicijnen begonnen

02-01-2025 | Vrouw | 68

Bijwerkingen

dubbel zicht hoofdpijn in achterhoofd algemene malaise misselijkheid

Gekregen van cardioloog, bij hoge bloeddruk, slik al jaren lisinopril maar deze was niet effectief genoeg, dus amlodipine erbij, 5mg, eerste week misselijk, hoofdpijn, wat tweede week wat minder werd, nu vierde week weer in alle hevigheid toenam, ook dubbelzien, en lichtflitsen , ben van plan te stoppen met dit middel. Maandag terug arts. Rotzooi is het.

Nifedipine

01-01-2025 | Man | 61
nifedipine

Bijwerkingen

pijn op de borst zenuwachtig angst onzeker rood gezicht acute hoofdpijn

Na enkele dagen op 30mg Nifedipine retard begon speldeprikken in de hartstreek. Na ophoging naar 60mg ivm onvoldoende daling bloeddruk werd de pijn/kramp in de hartstreek langer en intenser, ook andere vermelde bijwerkingen werden heviger. Na 4 weken gestopt en overgegaan naar ARB Note: huisarts starte met dit middel alseerstr inzet bij hoge bloeddruk 185/105 wat door [lees meer...]verpleegkundige en assistent arts als opmerkelijk werd vermeld. De bijwerkingen werd door apothekers assistent nog eens bevestigd aangezien haar partner ook veel bijwerkingen had ervaren van Nifedipine en inmiddels meer baat heeft bij ander middel

25-12-2024 | Man | 48

heuppijn rugspierpijn

Ik slik t al jaren. Ik ga al jaren stuk van spierpijn in mijn rug en heupen. Dacht ouderdom. Ik ben eigenhandig gestopt. Omdat ik monitor nam ik steeds wisselingen waar in bloeddruk. Ik blijk gevoelig voor Theramyne! Of tewel het Oudekaas-syndroom! Ik en gestopt en na ruim een week neemt de pijn na jaren langzaam af. Als ik geen tyramine eet heb ik geen hoge bloeddruk! En[lees meer...] lage inname koolhydraten idem. Zout (Keltisch zeezout) kan ik gewoon eten. Maar door dat ik dit nooit geweten heb en per toeval dit ontdekte dacht ik waarom zeggen huisartsen dit niet! Mijn moeder blijkt hetzelfde te hebben en ook lage bloeddruk! Maar ik ben gelukkig na jaren van die ziekmakende pijn af doordat ik geen amlodipine meer slik!

24-12-2024 | Vrouw | 46

Bijwerkingen

rugspierpijn hartklopping kortademigheid verhoogde hartslag gezwollen enkels duizeligheid

Ik ben nog zoekende naar waar ik tegen kan. ACE remmers zijn al uitgesloten wegens ernstige allergie, Angio oedeem. Nu Amlodipine maar gaat vooral mijn hart raar van doen. Binnenkort afspraak bij Cardioloog voor een nieuw behandelplan.

Diltiazem

19-12-2024 | Vrouw | 72
diltiazem
Hartritmestoornissen

Bijwerkingen

zwelling van de kuit been oedeem

hartinfarct, tijdens roes van darmonderzoek, ik heb dit voor hartritme storing en angina pectoris gekregen en het doet niets volgens mij, ik krijg alleen nu ineens steeds dikke opgezette benen, in begin kreeg ik dit ook maar nu na 4,5 jaar slikken wordt dit erger en ben gestopt, sinds 2 dagen . ik weet niet of dit van dit medicijn komt, ik neem nl ook omaprazol voor maagb[lees meer...]escherming en aspirine cardio acetylsalicyl enz

17-12-2024 | Vrouw | 67
Hoge bloeddruk
gebruik het nu een jaar tegen hoge bloeddruk, is effectief en ik ondervind geen bijwerkingen

Diltiazem

02-12-2024 | Vrouw | 50
diltiazem
Hartklachten

oedeem enkels

Ik kreeg regelmatig hartinfarctachtige klachten en nadat dit uitgesloten was, kreeg ik al vrij snel dit medicijn. Nu kan ik weer normaal functioneren en heb alleen af en toe nog druk op de borst..en dan voornamelijk rondom de menstruatieperiode

02-12-2024 | Man | 70

overal spierpijn

Misselijk en spierpijn moe , nergens zin grieperig

26-11-2024 | Vrouw | 76
Atriumfibrilleren

Bijwerkingen

vermoeidheid kortademigheid verminderd gezichtsvermogen moeilijke stoelgang herhaalde hoofdpijn wazig in het hoofd

Eerst had ik verapamil 2 maal daags 40 mg .Toch nog atriumfibrileren ,nu dus 2 maal daags 80 mg .Maar veel bijwerkingen.Niet leuk meer . Erg kortademig /moeilijke stoelgang /slechter zien /hoofdpijn

24-11-2024 | Vrouw | 46
Clusterhoofdpijn
Jarenlang migraineaanvallen tot 16 dagen per maand. Na bijhouden hoofdpijndagboek duidelijk dat het om clusterhoofdpijn gaat. Ik gebruikt Verapamil nu een maand en op een paar lichte aanvallen in de eerste week geen hoofdpijn meer gehad! Wat een verademing!extra positieve bijwerking: ik slaap snachts weer goed ipv continu wakker zijn.

17-11-2024 | Vrouw | 42
Aderverkalking

Bijwerkingen

pijn in de benen bij lopen rugspierpijn lichte duizeligheid misselijkheid

Ik kreeg deze medicijnen vanwege aderverkalking in mijn bloedvaten naar het hart.Ze hielpen heel goed in het begin.Na tijdje kreeg ik duizelingen bij opstaan.Laten staan.Nieuwe medicatie maar ook waardeloos.Op nieuw deze medicatie terug maar dan verlaagt.Hielp niet dus van 1 tablet naar anderhalf.Nu verschillende momenten op de dag misselijk, ontzettend last van mijn benen[lees meer...],rugpijn. Terug naar de kliniek en hopen op een andere oplossing!

Lercanidipine

13-11-2024 | Vrouw | 52
lercanidipine
Hoge bloeddruk
De arts is begonnen met Ramipril, na een aantal weken kwam er Lercanidipine. Bij 10 mg 1x per dag. Nog onvoldoende resultaat dus nog een keer verhoogt naar 2 x per dag 10 mg. Dit had als resultaat dat mijn bloeddruk beter is, maar nog niet helemaal op peil. Geen bewerkingen.

13-11-2024 | Vrouw | 67

heuppijn spierpijn

Bij eerste inname geen problemen ervaren en bloeddruk ging omlaag. Nu na een half jaar bemerk ik dat ik snel moe, kortademig ben en spierpijn krijg bij geringe inspanning. Als ik ga wandelen, verdwijnen de klachten na 20 minuten. Maar eenmaal in rust veel spierpijn.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6619)
Anticonceptie - overig (4600)
Cholesterol (3377)
Depressie - antidepressiva overig (3212)
Epilepsie (3002)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2955)
ADHD - psychostimulantia (2642)
Pijn - morfine-achtigen (2557)
Verslavingsziekten (2391)
Pijn (2309)
Bloeddruk - betablokkers (1975)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1907)
Maagzuur - protonpompremmers (1812)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1688)
Anticonceptie - eenfase (1653)
Angststoornissen (1622)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1499)
Antibiotica - urineweginfectie (1355)
Depressie - antidepressiva TCA (1299)
Allergie (1233)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.