medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid acute hoofdpijn hoofdpijn diarree lichte duizeligheid algemene malaise kortademigheid opgezette buik koorts

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Blaasontsteking (576 meningen)
Urineweginfectie (93 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

27-03-2025 | Vrouw | 59

Bijwerkingen

gebrek aan eetlust darm/maag van streek Misselijkheid

28-02-2025 | Vrouw | 59
Blaasontsteking
Furabid 5 dagen, (2 tabletten pd) moeten slikken ivm een blaasontsteking. Na de 1e dag al direct een enorme verlichting van de pijn. Geen enkele bijwerking gehad. Zeer tevreden over dit medicijn.

26-02-2025 | Man | 44
Urineweginfectie
Geen bijwerkingen behalve de normale uitwerking op de darmen bij Antibiotica.

09-02-2025 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

keelpijn vermoeidheid pijn op de borst misselijkheid wazig in het hoofd lichte duizeligheid

Voor blaasontsteking kreeg ik furabid. Binnen een uur na inname in de avond van 1e tablet werd ik raar in mijn hoofd, kreeg ik wat keelpijn en druk op de borst. Wel met een schaaltje yoghurt ingenomen. De volgende ochtend na inname tablet verergerden de klachten plus kwam er een wat duizelig gevoel bij. De hele dag een gevoel van flink ziek zijn. In de avond na inname werd[lees meer...]en alle klachten nog erger en kreeg ik het gevoel dat mijn keel dicht ging zitten (niet benauwd). De huisartsenpost gebeld en bleek het een allergische reactie te zijn en moest ik per direct stoppen met furabid. Ik wil nooit meer dit medicijn

30-11-2024 | Man | 55

schouder spierpijn

Werkte relatief snel (1,5 -2 dag) op een zware blaasontsteking. Op dag 3 was ik koortsvrij. Pijn in blaas regio werd ook minder en ook minder aanvallen. Huisarts besloot tot zwaarder middel (Ciproflexodine Accord) omdat de blaasontsteking inmiddels was bewezen. De eindconclusie van de arts in het ziekenhuis is dat de Fripo goed werkte en dat ik opnieuw ziek ben geworde[lees meer...]n na de switched naar Cipro. Ondanks het zeer goed lezen en toepassen van de bijsluiter heeft Cipro niet gewerkt waardoor ik met aanvankelijk onverklaarbare hoge besmettingswaarden (crp 300) twee dagen in het ziekenhuis ben opgenomen na een eerder zwaar ziektebeeld thuis met koortsaanvallen en plasproblemen. Als ik bij de Furabid was gebleven, dan is het redelijk zeker dat ik thuis had kunnen herstellen. Want de Furabid werkt al erg goed. De spierpijn in de rechterschouder als bijwerking was vervelend maar mee te leven, dus neem ik de volgende keer graag voor lief.

09-11-2024 | Vrouw | 67
Blaasontsteking
Dit medicijn gekregen voor blaasontsteking 2 x daags 1 capsule om de 12 uur innemen met melk of yoghurt Geen enkele bijwerking gemerkt en klachten waren snel over Kuur van 7 dagen

26-10-2024 | Vrouw | 25

vermoeidheid

Ik maakte mij zorgen n.a.v. alle slechte meningen, maar ik heb de kuur als heel prettig ervaren! Na 12 uur merkte ik al verlichting en de enige bijwerking was de dag 36 uur na het eerste tablet: vermoeid, niet vooruit te branden. Dat was na die dag grotendeels weer over.

04-09-2024 | Man | 57
Blaasontsteking
Na een week met blaasontsteking te hebben gelopen, kreeg het niet weg met veel drinken, naar de dokter gegaan. Urine laten testen, inderdaad blaasontsteking. Kreeg voor vijf dagen dit medicijn, leek mij wat aan de korte kant. Al snel na het innemen van de eerste capsule merkte ik al dat het werkte. Vijf dagen was genoeg, blaasontsteking niet terug gekomen toen ik stopte en[lees meer...] ook geen enkele bijwerking gehad.

11-08-2024 | Vrouw | 59
Urineweginfectie
Ik ben zeer tevreden over dit medicijn,niet 1 bijwerking ervaren.Klachten waren erg snel verholpen.

24-05-2024 | Vrouw | 54
Blaasontsteking
Meestal lees of hoor je altijd de slechte ervaringen. Dus er mogen wel wat meer positieve ervaringen bij. Het enige wat ik had was erg moe, alleen komt dat doordat je lichaam vecht tegen een infectie en het ligt dus niet aan de antibiotica. Voor de rest na de eerste 2 pillen geen geur meer en pijn bij het plassen was ook weg. Nu over een paar dagen urine nogmaals la[lees meer...]ten controleren . Maar de kuur viel alles mee, zeker na alle verhalen hier die ik gelezen had.

15-05-2024 | Vrouw | 32

13-05-2024 | Vrouw | 41
Blaasontsteking
Volgens vele hier zeer ernstige bijwerkingen. Ik heb daarin tegen, 1 enkele bijwerking, wat vermoeider dan normaal. Ik neem de capsule in met 1 glas melk. De ontstekking werd met de dag minder, pijn bij plassen ook. Pijn in de flanken waren met 1 dag weg.

26-04-2024 | Vrouw | 38
Blaasontsteking
Na alle verhalen hier, was ik erg huiverig voor dit medicijn. Maar een positieve ervaring mag ook gemeld worden vind ik. Ik heb echt 0 bijwerkingen gehad en het heeft de blaasontsteking verholpen. Ik ben zeer tevreden!!

14-12-2023 | Vrouw | 36
Blaasontsteking
Ik heb helemaal geen bijwerkingen gehad van dit middel. Het werkte al na een paar uur.

12-05-2023 | Vrouw | 55
Blaasontsteking
Acute blaasontsteking. Ik liep er 4 dagen mee rondt. Het ging niet over. Ik nam de capsule in om 20 uur ' s avonds en 08 uur ' s ochtends in. Eerst wat gegeten warm eten of een stukje brood. De capsule nam ik daarna in met een schaaltje yoghurt en drinken zoals thee en water. Na een paar uur merkte ik al het effect dat het werkte. Het zeurende krampige gevoel in de bla[lees meer...]as en bij het plassen verdween. Ik heb nu eens bijna niets gevoeld van bijwerkingen.

03-04-2023 | Vrouw | 37
Blaasontsteking
Ik was als de dood voor dit medicijn door alle negatieve reviews, maar ik heb het overleefd. Ik denk dat ik er goed aan had gedaan om dit medicijn NIET op een lege maag in te nemen en tegelijk met probiotica innemen. In het begin licht misselijk geweest, dit was na een halve dag verdwenen. De volgende dag gelijk verlichting, ik kon mijn urine weer inhouden tot aan de wc en[lees meer...] de branderigheid ná het plassen was ook sterk verminderd. Wel merkte ik dat ik door dit medicijn lastiger op mijn woorden kon komen tijdens gesprekken en ik had ook moeite om dingen goed te onthouden c.q. ik vergat dingen heel snel. Kuur van 7 dagen heb ik helemaal af kunnen maken, de probiotica ben ik blijven innemen. Ik kreeg een blaasontsteking, omdat ik een dag slecht had gedronken en ben toen toch gaan plassen met het weinige beetje urine in mijn blaas. Gelijk ook een les voor mij om altijd goed te drinken.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (697) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)