medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid acute hoofdpijn hoofdpijn diarree lichte duizeligheid algemene malaise kortademigheid opgezette buik koorts

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Blaasontsteking (576 meningen)
Urineweginfectie (93 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

28-03-2023 | Vrouw | 34
Urineweginfectie
Gemakkelijk in te nemen capsules. Ik eet iets voor ik ze inneem. Geen bijwerkingen. Merkte na eerste pil al snel resultaat. Druk op de blaas verdween vrij snel, branderig gevoel bij plassen na 2e pil weg. Geen last van bijwerkingen

27-12-2024 | Man | 54

Bijwerkingen

hartkrampen kortademigheid pijn op de borst verhoogde hoeveelheid zweten misselijkheid doffe hoofdpijn

Pijnlijke blaasontsteking waarvoor ik furabid heb voorgeschreven gekregen. (Gebruik daarnaast bloedverdunners:acenocoumarol, medicatie om hartritmestoornis tegen te gaan: perindopril en cholesterolverlager: atorvastatine) Bij het gebruik van ee furobid ervaar ik verschillende bijwerkingen. Heftigste is een aantal keer hartkramp. Waarvan op de 3e ochtend van gebruik, zo h[lees meer...]evig dat de ambulance kwam. Met gevolg ziekenhuis opname. Daar na verschillende controles geen klachten meer. Zeer vermoedelijk een spiertrekking van een hard werkend hart inhet lichaam om de ziekte klachten en ontsteking tegen te willen gaan. Dag 4 nogmaals gehad in mildere vorm. Daarna niet meer.

07-10-2024 | Vrouw | 67

Bijwerkingen

gewichtstoename zichtproblemen obstipatie dorstig lichte duizeligheid

Furabid 100 mg voorgeschreven gekregen van mijn huisarts ivm blaasontsteking en urineweginfectie waar ik al meer dan een jaar mee rond liep met alle bijbehorende klachten. Steeds was het testen (4x) van de urine negatief toch bleek ik een blaasontsteking te hebben. Dit middel werkt goed , na 4 dagen verdwenen mijn klachten , de 7 daagse kuur afgemaakt uiteraard. De [lees meer...]bijwerkingen....een uur na inname overviel me een onwerkelijk gevoel , beetje licht in het hoofd , dat verdwijnt dan weer , af en toe lichte hoofdpijn , beetje moeilijk kijken , het slaat op de ogen , opgeblazen buik , winderigheid , obstipatie , en maar dorst hebben. Ben door dit middel in 1 week ook een paar kilo aangekomen in gewicht. Vandaag de laatste capsule...nee niet echt geweldig spul dit al werkt het zeker

21-09-2024 | Man | 70

doffe hoofdpijn lichte duizeligheid

31-03-2024 | Vrouw | 57

slapeloosheid vermoeidheid lichte duizeligheid

Klachten van de urineweginfectie waren na 1 dag al weg. Gedurende de kuur erg slecht geslapen, vaak wakker. Mede daardoor overdag heel erg vermoeid.

23-01-2024 | Vrouw | 57

14-01-2024 | Vrouw | 28
Blaasontsteking
Ik liep al 10 weken met een blaasontsteking wat helaas niet van zelf weg ging. Furabid voorgeschreven gekregen, maar ik durfde deze in eerste instantie niet in te nemen vanwege de slechte ervaringen hier en mijn angst emetofobie. Uiteindelijk toch durven innemen. Ik nam deze in met drinkyoghurt en ik heb geen bijwerkingen gehad. 3 dagen na de laatste pil ervaar ik wel nog [lees meer...]wat druk op m'n blaas, dus ik ga nog wel even mijn urine laten controleren om te kijken of de antibiotica volledig geholpen heeft en ik gewoon nog een onrustige blaas heb omdat ik zo lang ermee doorgelopen heb of dat deze antibiotica toch niet zwaar genoeg voor de infectie was.

01-11-2023 | Vrouw | 57
Urineweginfectie
Na het lezen van alle slechte ervaringen was ik huiverig om te starten. Omdat mijn blaasontsteking ondanks grote hoeveelheden vit C, cranberry mét D-mannose en baking-soda niet verdween uiteindelijk toch begonnen met furabid (wat ik al in huis had). Mijn ervaring is positief. De blaasontsteking, met alle klachten, verdween en bijwerkingen heb ik niet gehad. Wel nam ik alle[lees meer...] dagen nog een pro-bioticum (bifido lact van Leefit).

07-07-2023 | Vrouw | 51
Blaasontsteking
Na 2 dagen opeens heftige hartkloppingen en erge druk op de borst, tintelingen in vingers, maagklachten. Kreeg Antagel bij verdenking op maagklachten. Dag erna klachten afgenomen.

20-05-2023 | Vrouw | 22
nitrofurantoine (50mg)

17-04-2023 | Vrouw | 56
Urineweginfectie
Nog nooit zoveel last gehad van de bijwerkingen van een medicijn. Ben na drie dagen in overleg met de huisarts gestopt en voor mij nooit meer dit medicijn.

07-04-2023 | Vrouw | 47
Blaasontsteking
Nergens last van gehad, wat doet zo een blaasontsteking zeer. Al snel merkte ik verbetering.

28-02-2025 | Vrouw | 36
Blaasontsteking
5 daagse kuur gekregen toen ik last had van 'kleine plasjes'. Op de 1e dag voelde het plassen wat fijner en had de plas wat meer volume. Helaas bleef het bij die ene keer. De pillen hebben helaas bij mij niet gewerkt. Ik heb geen bijwerkingen ervaren.

30-01-2025 | Vrouw | 47

Bijwerkingen

vermoeidheid slaperigheid maagproblemen wazig in het hoofd misselijkheid duizeligheid

1e keer furabid gekregen vanwege urineweginfectie. Geen prettig middel waarbij ik me zieker voel dan van de urineweginfectie. Na 1 tablet geen pijn meer bij plassen en geen pijn meer in rug/zij

14-12-2024 | Vrouw | 30

kortademigheid vermoeidheid misselijkheid

Hielp al snel tegen de vervelende klachten van blaasontsteking, na dag 1 grotendeels pijn bij plassen en branderig gevoel nauwelijks aanwezig. Wel na max. uur na inname gevoel van tinteling in hoofd, vermoeidheid, gevoel van buiten adem zijn en misselijk. Recept vaker gehad en toen niet dezelfde bijwerkingen ervaren.

23-09-2024 | Vrouw | 31

depressief

Ik heb Furabid al +/- 8x gebruikt in de afgelopen 2 jaar door terugkerende blaasontstekingen. Het medicijn werkt altijd en de blaasontsteking verdwijnt al na het nemen van 1 capsule. Ik maak altijd de kuur af. Wat dat betreft dus effectief. Helaas heb ik elke keer weer last van een pittige bijwerking. Ik krijg vanaf dag 2 erg depressieve gedachten als ik dit medicijn ne[lees meer...]em (terwijl ik dit normaliter nooit heb en dit ook niet in de familie zit!). Dit verdwijnt als de kuur af is. Ik word overvallen door depressieve gedachten en ik herken mijzelf niet terug, met mijn normaal altijd positieve instelling. Ondanks dat ik inmiddels weet dat het door het medicijn komt, lukt het mij gedurende de kuur niet om de gedachten te relativeren. Ik wil dit daarom wel delen, omdat ik dit best een behoorlijk risico vindt voor mensen die wellicht van nature al iets meer depressieve genen bezitten en/of zich in een mentaal slechte situatie bevinden. Ik ben ook benieuwd of mensen dit herkennen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (697) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)