Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
slapeloosheid misselijkheid acute hoofdpijn hoofdpijn droge mond duizeligheid overgewicht oorsuizen drang om te huilen buikpijn

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (250 meningen)
Chronische depressie (47 meningen)
Psychische klachten (32 meningen)
Stoppen met roken (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bupropion (Wellbutrin)

Bojan Nikolik (06-05-2015)

10-11-2022 | Vrouw | 28
ADHD
Deze medicatie 3,5 week geslikt voor ADHD. Eerste weken waren een hel, vooral toen de medicatie nog uitwerkte rond 17u: chaos, overprikkeld, boos, geïrriteerd, slapeloosheid, zweten, hoge hartslag, duizelig. Na 2 weken begon ik depressieve klachten te krijgen. Veel emoties waren afgevlakt waarbij ik geen blijheid meer kon voelen. Somberheid nam toe met irreëel angstigheid[lees meer...] en paniek. Zat hele dag als een zombie voor me uit te staren, door moe en sufheid nergens energie voor. Huishouden kon me verrekken. Kon moeilijk tot geen contact maken met de mensen om me heen. Maar hee, had wel rust in mijn hoofd!🤣 Officieel moet deze medicatie 6 tot 8 weken inwerken, maar dat was het me niet waard omdat het vanaf dag 1 alleenmaar bergafwaarts ging wat betreft bijwerkingen.

30-08-2024 | Vrouw | 29
Depressie
Dit medicijn heeft alles verbeterd! Ik raad het iedereen aan die last heeft van depressies .. heb van alles geprobeerd citralopram.. maar daar kwam ik teveel van aan. En merkte toch dat het medicijn niet goed aansloeg. Nu wellbutrin! 300 mg gestart en voel me weer mijzelf gestopt met roken appeltje eitje.. iedereen die extreeme depressies heeft .. neem dit medicijn het[lees meer...] brengt zoveel rust in je leven .. echt een aanrader maar wel advies. Je moet self wel willen als je self niet wilt veranderen dan werkt geen 1 medicijn voor je.. dus sta er helemaal voor open en dan zal je echt merken wat het met je doet.. het medicijn zorgt voor balans en rust. Aanrader!!! Start wel eerst met een laag dosis misschien werkt dat al.. ik ben gestart met een verhooging 300 mg.

24-09-2023 | Vrouw | 29
Niet in de lijst
Een tijd geleden begonnen met Wellbutrin. Super tevreden over. Door de apotheek opeens op het huismerk bupropion gezet, dat ging helemaal mis. Toen was het zomervakantie en ben ik maar tijdelijk gestopt. Ik merkte opeens dat ik weer kon slapen en weer rust in mijn lijf had! Ik had geen idee dat dat door dit medicijn kwam. Toen een jaar niet geslikt, van alles voor ADHD gep[lees meer...]robeerd, maar dat was allemaal veel te heftig en te kortdurend. Bovendien net zo erg met slapen. Dus toen maar weer hiermee gestart. Het fijne aan Wellbutrin is dat het subtiel heel veel goeds doet. Je voelt je jezelf, maar dan op een goede dag. De schaduwkant is dus het slechte slapen. Ik schrijf dit nu ook midden in de nacht. Daardoor is het toch echt afwegen of dit het waard is. Maar het werkt zo goed op depressieve klachten EN licht op ADHD dat ik het toch weer wil proberen.

17-01-2023 | Man | 29
Depressie
Na een hoop vooral negatieven ervaringen te hebben gelezen wilde ik ook graag mijn verhaal doen. Ik ben nu 29 jaar en heb toen ik 15 was Ritalin geslikt voor mijn ADHD voor een jaar. Na een lange tijd ben ik enkele maanden terug begonnen met opnieuw Methylfenidaat (Ritalin) slikken. Dit werkte voor mij op proffesioneel vlak goed alleen merkte ik dat ik alsnog veel depressi[lees meer...]eve klachten had. Ook was ik zwaar verslaafd aan roken en vooral blowen. Dit maakte mijn leven benoemswaardig slechter en had veel moeite dit te veranderen. Voor de drie benoemde klachten werkt dit middel voor mij perfect. Ik heb geleerd dat ik het consistent op dezelfde tijd moet innemen en anders moodswings en probleem met slapen krijg. Alsnog vind ik dit zeker het wel waard, ik heb weer veel meer motivatie om mijzelf bij elkaar te rapen en bij geheel gestopt met blowen en gebruik af en toe een vape met nicotine. Ook is mijn drang naar andere drugs sterk verminderd. (de combinatie is ook zeker niet aan te raden ivm hartkloppen etc) Ik kan nog steeds een beetje wazig in de middag worden maar merk dat dit vooral na het ophogen van mijn dosis is. Het enige wat ik echt vervelend vind is dat ik veel meer en viezer ben gaan zweten. Hier ben ik nog op zoek wat ik hier tegen kan doen, maar ik zie dit als een netto positief.

27-07-2021 | Vrouw | 29
Psychische klachten
Gebruik ivm adhd en depressieve episodes. Bupropion sinds een aantal weken omdat ik van Dex vervelende fysieke bijwerkingen kreeg (ondanks dat het wel redelijk hielp bij mijn adhd). Begonnen met 150 en nu op 300. Ik merk enkel dat ik kalmer lijk, maar dit komt gewoon door de moeheid. Ik ben zo ontzettend moe, ik ben onrustig en angstig en ik heb mij lang niet zo somber, de[lees meer...]pressief en waardeloos gevoeld als nu. Morgen evaluatie met psych maar wat mij betreft weg met deze troep.

08-02-2025 | Man | 30
Depressie
Begonnen met 150mg, dit 6 maand genomen (1x dag) - rustiger van geworden, maar geen noemenswaardige verbeteringen, geen verbeteringen op vlak van verslaving. Drang naar alcohol, nicotine of zelfs andere drugs namen niet af, zouden soms zelfs versterkt worden. Met name alcohol; werd veel minder snel dronken na bepaalde hoeveelheden alcohol en dat werkte de verslaving meer i[lees meer...]n de hand. Na deze periode nog geprobeerd de dosis te verdubbelen, zonder enig gewenste verbetering. Nooit bijwerkingen ondervonden. Op naar het volgende.

03-04-2024 | Man | 30

oorsuizen

Hallo ik ben sinds 1 week van 150 mg naar 300mg gegaan Ben energieker .. empathischer .. ik vind mezelf terug Nu heb ik wel oorsuizen maar ook een oorprop. Ik weet dus nog niet van wat het precies komt. Wat doet wellbutrin met je testosteron? Ik hoorde verhogen? Ik voel me hier goed mee en geraak geminste terug uit mijn bed en aan het werk. Ik neem dit samen met deanxit.[lees meer...] Ik wacht nog even af

06-07-2022 | Man | 30
bupropion (150)
Depressie
De bijwerkingen zijn vooral in het begin. En ik heb ervaren dat doorslikken loont heb word beter het moet in je systeem komen ook al denk je van ik stop er maar mee ineens stoppen geeft grote bijwerkingen. dan moe je juist door zetten ik slik ook paroxetine en ook daarbij hetzelfde verhaal het is echt op lange termijn je moet echt denken in maanden. En ook belangrijk in de[lees meer...] ochtend met ontbijt innemen. Het is een ondersteuning. Het is een medicijn. Geen drugs.. MVG Ko

05-09-2021 | Vrouw | 30
Depressie
Ik gebruik dit medicijn nu 1 jaar, voor mijn depressie en ADHD. In het begin nachtmerries, erg droge mond, heel veel hoofdpijn. Maar ik kreeg al gauw rust in mijn hoofd. Mijn lichaam voelde niet meer loodzwaar aan. Ik kon weer wat doen! Uiteindelijk hou ik de bijwerking dorstig wel heel erg. Ik drink ca. 3 liter water per dag om het op peil te houden. Dat is wel een nadeel[lees meer...].. maar 100% waard!

08-10-2024 | Vrouw | 31
ADD

oorsuizen

Werkt hardstikke goed. Ik voel me minder overspoeld en meer gefocust. Het heeft geen invloed op mijn slaap, gewicht of dergelijke. Enige nadeel is de tinnitus (piep in mijn oor). Ik zou het zeker aanbevelen als je niet tegen de andere ADHD medicatie kunt.

14-08-2024 | Vrouw | 31

Bijwerkingen

hoofdpijn ongerustheid moeite met concentreren

Van mijn 15e tot mijn 28e hebben depressies en andere mentale problemen mijn leven beheerst. Ik heb een hoop geprobeerd; therapieën, opnames, verschillende antidepressiva en andere psychofarmaca. Hoewel er op andere vlakken wel wat verbetering was door die therapieën, bleef die depressie onverminderd aanwezig. Hierdoor kon ik niet de vruchten plukken van alles wat ik had g[lees meer...]eleerd en bleef het leven gewoon één grote lijdensweg. Ik was aan het eind van mijn Latijn en ook GGZ instellingen konden me niks meer bieden. Onder het mom van 'alles geprobeerd willen hebben', heb ik bij een psychiater aangeklopt die nog wel het een en ander aan medicatie met me wilde proberen. Bij het eerste wat ze voorschreef, was het raak; de bupropion. Ik durf echt met zekerheid te zeggen dat dit middel mijn leven heeft gered. Vanaf de tweede week dat ik dit gebruik, voelde alles minder zwaar en donker, alsof de wolken voor de zon verdwenen. Ik kon weer lachen, genieten en voor het eerst sinds jaren voelde ik weer dat ik leefde. Wat een opluchting, dat dat nog kon. Na een aantal weken zwakte dat effect iets af, waarna ik ben gestart met de dosis van 300mg/ dag. Nu, drie jaar later gebruik ik dit nog. Het eerste "wauw"-effect is het niet meer, maar mijn slechte dagen nu zijn beter dan mijn goede dagen in mijn depressie. Ik ervaar wel wat bijwerkingen; ik heb sneller last van duizeligheid en hoofdpijn en ben vaker onrustig (met name in mijn hoofd), waardoor ik het soms moeilijk vind om me te concentreren. Toch zou dat voor mij niet snel een reden zijn om de bupropion weer af te bouwen, want ik heb liever deze bijwerkingen, dan dat ik weer in die diepe put van die depressie zak..

20-04-2023 | Vrouw | 31
ADHD
Mijn psychiater had mij op deze medicatie gezet omdat mijn symptomen van Adhd erger geworden waren. Ondertussen weet ik dat ik ook depressief was. In het begin ging alles goed maar dan kreeg ik angsten als ik naar de supermarkt ging of als ik door een menigte van mensen moest gaan. Niet evident aangezien ik op conventies werk. Het afbouwen is enorm moeilijk. Van 150 na[lees meer...]ar 75 ging enorm vlot maar van 75 naar 37,5 en 0 was echt een hel. Momenteel dag 2 zonder pil maar het minste dat ik mij opjaag heb ik de neiging om het te pakken. Dit is nu maand 4 dat ik afbouw en het is echt moeilijk om ervanaf te geraken. Enkel afbouwen als je absoluut géén stress hebt raad ik persoonlijk aan. Mijn verloofde wist me te zeggen dat deze medicatie gans mijn persoonlijkheid heeft veranderd. Ik ben niet meer zo opgewekt als vroeger. Hopelijk komt dit snel terug eens ik er volledig vanaf ben. Succes aan iedereen die ermee begint.

11-05-2024 | Man | 32

29-05-2023 | Vrouw | 32
Chronische depressie
Eindelijk iets gevonden wat werkt voor mij! Ik ben elke dag dankbaar en verbaasd over hoeveel meer energie ik heb. Ik kan veel meer aan en herstel ook sneller na vermoeidheid/overprikkeling.

11-01-2022 | Man | 32
Angst & paniekstoornis
Dit medicijn heeft bij mij blijvende schade achtergelaten. Mannen wees voorzichtig! Al bij de lage dosering van 150mg kreeg ik last van hoge bloeddruk. Na verhoging naar 300mg kreeg ik pijnlijke nachtelijke erecties (priapisme), die hebben geleid tot littekenweefsel in de penis en als gevolg daarvan kromstand (ziekte van peyronie). Daarna meteen gestopt.

13-12-2024 | Vrouw | 33
Chronische depressie

Bijwerkingen

verlies van libido drang om te huilen

Al verschillende medicatie geprobeerd waaronder al 10 jaar lithium met antidepressivia. Laatste antidepressivia (Fluoxitine) werkte niet meer voldoende en tentin/ ritalin mag ik niet meer hebben, omdat ik hier verslaafd aan ben geweest. Nu ruim 4 maanden bupropion geprobeerd en ben nu 2 weken gestopt. Met bupropion ben ik heel vaak verdrietig, heb de hele dag honger en mij[lees meer...]n libido is niks meer. Ook krijg ik er maar af en toe energie van.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1240) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.