medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid prikkelbaarheid vermoeidheid verminderde eetlust slijm ophoesten moeite met slapen stemmingswisselingen hoofdpijn emotioneel moeilijk in slaap vallen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Stoppen met roken (25 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

04-05-2023 | Vrouw | 53
cytisine (1,5mg)
Stoppen met roken
Na 38 jaar roken en meerdere pogingen om te stoppen nu in overleg longarts en stoppen met roken poli met de tabletjes begonnen. Vanaf 1ste dag meteen minder zin in sigaret, 1ste dag 4 ( waaarvan 2 voor 1ste tabletje) gerookt daarna niks meer. Eerste paar dagen alleen smorgens bij 1ste koffie hunkering, verder gaat het goed. Zo goed dat gewoon eng is . Hopen dat na laa[lees meer...]tste pilletje zo blijft

02-05-2024 | Vrouw | 54
cytisine (1)
Stoppen met roken
Na 41 jaar roken rook ik niet meer. Heb de kuur geheel afgemaakt en 2x een zwak moment gehad. Maar proefde niks dus het nicotine beest werd niet wakker. Nu ben ik 26 dagen rook vrij maar slaap ik onrustig en ben erg gejaagd. Maar het zit tussen je oren en jij moet het doen en dit pilletje helpt je op weg.

18-06-2024 | Man | 55
cytisine (1.0)

moeite met slapen

In de tijd dat je desmoxan gebruikt is het een appel en eitje om niet te roken. nu 3 dagen zonder desmoxan einde kuur is het weer een hel veel ontzettend veel last van ontwenning verschijnselen net of je weer voor het eerst stopt. mijn conclusie werkt desmoxan jazeker zolang je het gebruikt ,daarna zal het toch weer veel van je wilskracht vragen.

27-11-2024 | Vrouw | 56
cytisine (1.5)

emotioneel prikkelbaarheid

Ben er zeer tevreden over. Werkt goed. Ben op dag 5 gestopt en nog steeds niet gerookt. Ook geen drang meer om te roken.

19-07-2024 | Vrouw | 58

Bijwerkingen

slijm ophoesten verminderde eetlust misselijkheid

Ik wilde al een hele poos stoppen met roken, maar tig keren niet gelukt. Ik rook al vanaf mijn 13de, Nu via de huisarts deze medicatie gekregen en dag begonnen met de tabletten om de 2 uur.. na de 3de tablet begon ik al steeds meer misselijk te worden en smaakte de sigaret heel anders. Nog rook ik wel maar sigaretten met smaakje en probeer zoveel mogelijk niet over de lo[lees meer...]ngen te roken. Het is idd dat je steeds meer denkt waarom steek ik er nog 1 op, het smaakt anders en veel slijm ophoesten misselijk erbij minder eetlust. Sowieso begin ik ook met sporten want wil niet aankomen en moet al 13 kg af . Ben heel benieuwd of dit me gaat lukken hoop het zekers

22-02-2019 | Man | 59
cytisine (1.5)
Niet in de lijst
Na 43 jaar van roken en steeds vaker te ervaren dat ik een sigaret opstak omdat het een gewoonte was, was het tijd om er eens een punt achter te zetten. Via kenissen in Polen desmoxan laten komen, en in de kast gelegd tot de datum daar was om te stoppen. Werkt goed en alleen licht slaapprobleem. Volgende maand volgt meer info.

13-03-2025 | Man | 60
cytisine (1)
Ademhalingsproblemen
Ben nu op dag 17. Behoefte wordt tijdens eerste dagen fors terug gebracht. Eerste dagen toch paar keer gerookt, maar smaakte niet echt. Na dag 5 helemaal niet meer gerookt. Naarmate medicatie wordt afgebouwd, neemt te behoefte echter toch weer toe.

10-05-2023 | Vrouw | 64
Stoppen met roken
Ik slik vanaf zondag maar weinig effect had meer verwacht wellicht komt het nog

14-01-2025 | Vrouw | 67
cytisine (0.5)

08-11-2023 | Man | 67
Stoppen met roken
Mijn broer heeft dit middel gebruikt. Ik vermoed dat het een zeer risicovol middel is voor wie daar gevoelig zijn. Hij werd zeer instabiel, had angst- en paniekaanvallen, had last van 'rare beelden', voelde zich sterk vervreemd, leed aan slapeloosheid, ging 's nachts de straat op, noemde het zelf een 'overspannen gevoel'. Ik vreesde een opname in de psychiatrie. Hij heeft [lees meer...]het middel niet lang gebruikt, maar het leek iets te ontketenen. Hij is een paar weken geleden gestopt, maar zijn toestand lijkt nog steeds instabiel.

10-01-2024 | Vrouw | 69
cytisine (1,5)
Stoppen met roken
Het stoppen met roken lukte vanzelf maar de negatieve effecten van desmoxan lijken na 2 maanden nog niet over te zijn. Ondanks mening huisarts dat het kon ism mijn andere medicijnen ( bloedverdunner en medicijn voor hartstoornissen) en mijn leeftijd ( bijna 70) en auto immuunziekte coeliakie gestart met de kuur. Meteen ziek, mentaal en fysiek. Bevroren ledematen, paarse v[lees meer...]oeten en handen, benauwende hersenactiviteiten- vreselijke dromen voortdurend en overdag slaap nodig, vreselijk verdrietig en depressief. 's nachts met tranen wakker. Idee dat ik gif binnen kreeg. Na weken weer enkele weken soort griep met koorts van ruim 42gr en weer die morbide koortsachtige dromen. Ik ben mezelf nog steeds kwijt en neem nu elke dag enkele trekjes van een sigaret om het zodoende verder af te bouwen. Ik zou desmoxan iedereen ontraden ! Is gevaarlijk giftig.

06-02-2024 | Man | 76
Stoppen met roken
Ik ben nu met de laatste 2 dagen bezig 1 pil per dag . Het is mij tot nu toe zeer positief afgegaan. Alleen ik slaap meer .ik heb meerdere manieren geprobeert maar is tot nu toe het meest geslaagt. Kan dit middel gebruikt worden in combinatie met antibiotica ?? Vrgr Harry

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (697) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)