Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
versuft duizeligheid depressief huilend ongerustheid doodsangst geheugenverlies netelroosachtige uitslag overal slapeloosheid obstipatie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Slapeloosheid (113 meningen)
Moeheid (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bojan Nikolik (17-05-2015)

05-10-2018 | Vrouw | 54
Angst & paniekstoornis
Al jaren slik ik 1 a 2 x p wk Zolpidem. 5 mg of 10 mg.Het is zeer effectief. Het beste is om het in bed in te nemen en binnen een half uur val je in slaap, tussendoor wel eens wakker maar kort. Als ik niet aan de slaap toegeef word ik er licht "high" van, wat eigenlijk best prettig is. Ik heb weinig last van bijwerkingen wel een suffig gevoel en soms wat hoofdpijn de volge[lees meer...]nde dag maar dat heb ik er voor over. Ik neem het zo min mogelijk 2 dagen achter elkaar omdat ik dan wel last heb van de bijwerkingen. Daarom verdeel ik het over de wk, meestal 1x half tabletje (5 mg) en 1x een hele (10 mg). Ik herken wel iets mbt "raar" gedrag wat ik bij de andere reacties lees maar het is nooit uit de hand gelopen en ook niet echt vervelend, ik heb dit in hele lichte mate. Ik ben me ervan bewust dat ik verslaafd aan dit middel ben maar het gebruik is al jaren op hetzelfde niveau en wordt niet meer. De werking is in de loop der jaren wel wat afgenomen maar voor mij nog steeds effectief. Ik omschrijf mijn gebruik als gecontroleerd gebruik.

07-03-2018 | Vrouw | 26
Overspannen/burn-out

21-02-2018 | Vrouw | 28
Fibromyalgie
Ik heb fibromyalgie en daarbij ook ADHD en bij beide aandoeningen heb je vaak slaapproblematiek. Bij het ene van de pijn en bij het andere van de overprikkeling in je hoofd. Dus diverse middelen gehad. Vanaf mijn 11e al de eerste "pammetjes" voorgeschreven gekregen. Hierdoor ben ik er aan verslaafd geraakt en de werking wordt ook steeds minder. Dus als je het bij wijze van[lees meer...] 3 maanden gebruikt dan zal je een aanzienlijk verschil voelen tussen de eerste keer van gebruik en de 3e maand (om maar een voorbeeld te noemen). Daarnaast is het erg verslavend omdat het gewoon een goed gevoel geeft. Je voelt je vredig en kalm. Ik heb ook van mijn psychiater gehoord dat dit middel ook wordt gebruikt soms bij euthanasie om iemand te kalmeren en in een roes te krijgen en daarna de "dodelijke/fatale" injectie toegediend krijgt. Dus het is een sterk middel en ook verslavend maar je wordt er snel resistent voor.

29-04-2017 | Vrouw | 32
Zwangerschap
Voor dat ik zwanger was dronk ik weleens een glaasje of meerdere 😉. Maar sinds ik zwanger ben, heb ik absoluut niks meer gedronken, maar nu neem ik dus wel zolpidem om te kunnen slapen en 's avonds eventjes te kunnen ontspannen, eerst werkte eentje nog, daarna twee, maar nu naar het einde toe zit ik aan drie zolpidem per avond. Nu vraag ik mij af of dat schadelijk is als [lees meer...]ik zo blijf doorgaan of is een optie om 1 of 2 weken voor de geboorte er volledig mee te stoppen, zou ze dan nog afkickverschijnselen krijgen? Alvast bedankt voor de eventuele reacties.

29-04-2017 | Vrouw | 35
Slapeloosheid
Ik gebruikte af en toe Zolpidem, want sinds chemo's sliep ik slecht. Zolpidem werkte perfect maar als ik het 3 nachten na elkaar in nam, kreeg ik veel meer last van sufheid, misselijk, duizelig,.... dus dat was geen optie. Ik neem het nu eens om de week of om de twee weken, soms maar 1 of 2 per maand. En ik neem af en toe ook maar een halve in (5mg).

05-09-2016 | Man | 64
Jeuk
Ik had sterke allergische reactie met veel jeuk van andere medicijnen. Hielp me inslapen en soms doorslapen. Jeuk is nu veel minder en ga nu stoppen met zolpidem. Ben van oudsher een goede slaper. Ik vind het geen sterk medicijn. Kan nog uren wakker blijven na inname. Geen merkbare bijwerkingen en na goede nachtrust geen sufheid o.i.d.

14-01-2016 | Vrouw | 30
Heupslijtage
Op mijn 25ste de diagnose gekregen van heupdysplasie. Moest 5 keer onder het mes of ik zou nooit nog kunnen lopen. Ben mijn werk kwijt geraakt, terug naar mijn ouders gemoeten. Ik speelde voetbal op hoog niveau. Kon natuurlijk geen bal meer aanraken en ben ingestort. Kon niet slapen, want 's nachts zag ik mijn zielig leventje voor me en daarom ben ik zolpidem beginnen te n[lees meer...]emen. Nergens aan denken, zalig. Maar helaas bleef het niet bij eentje, werd steeds moeilijker om te doseren. Nu nog. Maar dit is het enige wat mij helpt slapen als ik pijn heb.

03-04-2025 | Vrouw | 73
Ik neem 1pil en doe het in 4 stukjes en zo afbouwen

27-02-2025 | Vrouw | 42
Slapeloosheid
Omdat mensen vaak alleen moeite doen om negatieve ervaringen te delen nu ook een positieve. Uiteraard gaat slaapmedicatie je slaapproblemen niet oplossen. Maarrrr.. om wel even in te gaan ok de werkzaamheid.. Voor mij fantastisch. Al zolang ik me kan herinneren heb ik problemen met inslapen (en doorslapen) Voordat ik Zolpidem mocht proberen recent vier andere soorten medic[lees meer...]atie mogen proberen (2 ook na dubbele dosis werkte in het geheel niet en 2 na dubbele dosis hielpen wel, echter daarvan was ik de volgende dag kapot) Het effect van Zolpidem is bij mij, met het doel inslapen, fantastisch. Na een minuut of 30/40 val ik vanuit het niets in slaap.. van het een op het andere moment. Dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt. Daarbij totaal geen enkel naar gevoel en ook geen vermoeidheid de volgende dag. Het zorgt helaas niet voor de hele nacht doorslapen maar de meeste medicijnen die hiervoor wel zorgen hebben vermoeidheid overdag als effect en dan heeft medicatie voor mij geen nut en ben ik liever moe zonder.

08-02-2024 | Man | 22
zolpidem (40)
Moeheid
Nooist slapen, duizendste andere dingengeprobobeert

15-12-2023 | Vrouw | 53
Angst & paniekstoornis

28-10-2023 | Man | 47
Slapeloosheid
Ik slaap sinds 26 juni 2023 niet meer zonder .zyprexa 3 maanden 5 mg genomen.nu in oktober met zolpidem begonnen.ik heb angst om te slapen .met zolpidem kan ik slapen.ik wacht 2 uren na inname 1 pil 10 mg en dan ben ik suf en ga ik slapen.ik lees dat mensen ze soms al 30 jaar innemen of 10 jaar.blijven die pillen dan zo lang werken?

18-02-2023 | Vrouw | 23
Psychische klachten
Ik slik het omdat ik anders de hele nacht lig te piekeren. Temazepam deed niks voor mij, maar dit brengt me onder zeil! Ik probeer niet meer dat 2 of 3 keer per week een halve (soms een hele) te slikken. Anders wordt het wel een "quick fix". Ervaring is prima, zo lang je gewoon gaat slapen. Op het moment dat je niet direct in bed gaat liggen gebeuren er soms rare dingen[lees meer...] (spraak berichten die ik me maar half herinner over zeemeerminnen 😂). Soms moet ik ook nog naar het toilet als ik al heb geslikt, dan zorg ik wel dat ik me ergens aan vast kan houden. De volgende dag heb ik er geen last meer van. Kortom: je wordt er helemaal wappie van, maar als je keurig in bed ligt is dat precies wat je wilt!

12-01-2023 | Vrouw | 62
Slapeloosheid
Het is een inslaper Sporadisch te gebruiken bij niet kunnen slapen. ... Neem het alleen indien hoogstnodig. ..Dus niet elke avond Het werkt goed. .

02-11-2022 | Man | 45
Slapeloosheid
Goede slaappil maar kijkt u astublieft goed uit met alkohol!!!

14-10-2022 | Vrouw | 37
Slapeloosheid
Werkt goed. Ene dag een halve amdere dag niets en volgende dag weer halve of hele. Waar koopt men deze ( betrouwbaar) als de huisarts ze niet schrijft? Mijn huisarts is zeer panisch en heeft er maar 5 gegeven

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1241) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.