Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
vermoeidheid misselijkheid huiduitslag hele lichaam verlies van smaak bittere smaak rugspierpijn hoofdpijn gebrek aan eetlust darmproblemen opgeblazen gevoel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Kalknagel(s) (231 meningen)
Voetschimmel (46 meningen)
Schimmelinfectie van de huid (16 meningen)
Allergie (4 meningen)
Eczeem (4 meningen)
Schimmelinfectie van de hand (1 mening)
Netelroos (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

04-02-2020 | Man | 62
Voetschimmel
Ik heb een heel goede ervaring met terbinafine 250mg, hoop na zeker 10 jaar met allerlei huis tuin en keukenmiddels eindelijk van mijn huid, handen en voeten en nagelklachten verlost te zijn. Ik heb dit medicijn 6 maanden gebruikt en op het laatste stukje uitgroeien van de grote teen nagels is alles weer zoals het hoort.

25-01-2020 | Vrouw | 34
Kalknagel(s)
Ik heb reeds 25 jaar kalknagels (alle teennagels aangedaan). Heel veel therapieen en kuren gevolgd, maar nog niet eerder terbinafine. Al snel na aanvang was verbetering zichtbaar. Nu 3,5 maand later zijn mijn nagels beter dan ze ooit zijn geweest en weer bijna helemaal gezond: de structuur is genormaliseerd (niet meer brokkelig en broos) en ze zijn weer roze van kleur. Ik[lees meer...] heb gelukkig ook geen last van bijwerkingen. Hopelijk blijft het weg als ik eenmaal stop met de tabletten. (ik volg uiteraard alle leefregels ter voorkoming.)

22-12-2019 | Vrouw | 31
Kalknagel(s)
Na 12 jaar te lopen met kalknagels, eindelijk naar de huisarts gestapt om de tabletten te krijgen. Alle 10 de teennagels waren besmet. Had ik dit maar eerder gedaan na 2 maanden slikken zag ik al verbetering nog 1.5 week dan heb ik de kuur afgemaakt wat ben ik blij me nagels groeien mooi en gezond weer uit. Ik herken me eigen voeten niet eens. Geen last gehad van bijwerkin[lees meer...]gen. Mensen ga aub naar de huisarts hiermee schaam je niet en lees niet alle horrorverhalen het valt echt mee.

24-08-2019 | Man | 11
Voetschimmel

30-07-2019 | Man | 24
Kalknagel(s)
Ik ben vorig jaar begonnen met de mycosan kalknagel behandelsset, op dat moment waren al mijn teennagels aangetast. Ik heb de instructies exact gevolgd, vijlen + correct aanbrengen, maar ben er binnen 2 maanden mee gestopt, omdat er geen zichtbaar resultaat was terwijl er was aangegeven dat er zichtbaar resultaat is binnen 2 weken. Hierna ben ik overgestapt naar micona[lees meer...]zolnitraat, dit had mijn huisarts ooit opgemerkt. Ook bij dit medicijn heb ik exact de instructies gevolg. De hechtplijsters kan je redelijk goedkoop in grotere hoeveelheid aanschaffen op internet. Maar een deel van mijn nagels vielen eraf. Helaas mocht dit medicijn ook niet baten, ik heb dit toch wel zo'n 3 maanden volgehouden maar zonder merkbaar resultaat, met uitzondering van 1 teennagel die er wel op voorruit ging. Overigens is het ook een hoop gedoe. Toen ben ik naar de huisarts gegaan en die heeft mij een recept voor Terbinafine gegeven, en die gaf aan dat hij in zijn lange carrière maar 1 patiënt had gehad die er echt ziek van werd en die was er ook direct mee gestopt. Ik heb zelf geen bijeffecten ervaren, behalve een droge mond bij het wakker worden, gelukkig heb ik hier nooit keelpijn van gekregen. Nadat ik het 2 weken lang had ingenomen is er nog een bloedtest geweest, die gaf aan dat het allemaal goed zat. Ik heb vervolgens terbinafine elke avond ingenomen 3 maanden lang en na 1 maand zag ik al een verbetering en na 3 maanden is het bijna allemaal uitgegroeid. Nog een maand en dan is het helemaal verdwenen. Kortom, ik ben er zeer tevreden mee, en achteraf had ik hier eerder aan moeten beginnen, maar was toch huiverachtig vanwege mogelijke bijeffecten. Nog een tip voor degenen die twijfelen ga naar je huisarts, je bent zeker niet de enige en bespreek het en hou ook rekening met het nocebo-effect. Verder, zie ook: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279546/ Met name deze passage is belangrijk: “If several nails are infected by the fungus, or if the infection has spread out more on the affected nails, it’s usually necessary to take oral medication. And if the infection started at the base of the nail, it’s highly likely that only tablets will help.”

10-01-2025 | Vrouw | 26

Bijwerkingen

afwezigheid van menstruatie gewrichtspijn licht gewichtsverlies

Voor nu erg tevreden met deze pillen voor schimmelnagel op een grote teen. Andere nagels gezond. Vanuit de huisarts eerst nagellak gekregen waardoor de schimmelnagel eraf viel, maar bleef met schimmel teruggroeien. Aan deze pillen begonnen en nog 1,5 week dan is de kuur klaar. Mijn nagels is nu ongeveer 1/3 gezond teruggegroeid. Qua bijwerkingen had ik in de eerste tw[lees meer...]ee weken heel erg veel gewrichtspijn in mijn handen en polsen. ‘S nachts werd ik wakker met verkrampte handen. Dit ging na 1-2 Weken over. Ik zit ook erg snel vol waardoor ik wat ben afgevallen. Verder heb ik hoogstwaarschijnlijk een menstrustiecyclus overgeslagen. Al met al was het dus prima te doen.

02-09-2024 | Vrouw | 27

vermoeidheid

Ik heb jarenlang last gehad van schimmelnagels; al mijn tien teennagels waren aangetast. Dit gaf me veel schaamte, vooral omdat ik nog een jonge vrouw ben. Na zeven jaar besloot ik uiteindelijk om de schimmelnagels met medicatie aan te pakken, en koos ik voor terbinafine tabletten. Dit bleek een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Ik was in het begin erg [lees meer...]bezorgd over mogelijke bijwerkingen, maar gelukkig heb ik daar nauwelijks iets van gemerkt. Voordat ik met de medicatie begon, liet ik mijn bloed testen om zeker te weten dat mijn lever het aankon. Na drie maanden behandeling waren al mijn teennagels volledig hersteld, en was de schimmel uitgegroeid. Ze zien er nu weer mooi roze uit. Ik ben ontzettend blij en durf weer met slippers te lopen!

31-07-2024 | Vrouw | 33

constipatie maagpijn darmproblemen vermoeidheid

Door de vele bijwerkingen heb ik het nooit gedurfd om deze medicatie uit te nemen, tot nu toe. Ondertussen neem ik deze pillen langer dan 3 maanden (ik moet een 6 maanden kuur doen door een trage nagelgroei). Qua bijwerkingen heb ik vooral maag- en darmproblemen. Wanneer ik stress heb ervaar ik veel meer bijwerkingen dan in periodes wanneer ik afgeleid ben en gee[lees meer...]n tijd heb om na te denken. Deze medicatie heeft echt wel effect, het werkt traag maar ik ben al bij al tevreden. Aangezien ik allerlei huismiddeltjes heb geprobeerd en deze geen effect hadden ben ik blij dat ik nu doorzet en degelijk wel effect zie.

06-07-2024 | Vrouw | 36

Bijwerkingen

vermoeidheid gebrek aan eetlust darmproblemen

Ik kan nog te weinig zeggen over de effectiviteit. Ik neem het medicijn nu bijna 1.5e maand

08-06-2024 | Vrouw | 42

hoofdpijn vermoeidheid verminderde eetlust

Al 15 jaar Kalknagels beide grote tenen alles geprobeerd dit medicijn is wel ter sprake geweest bij een eerdere huisarts die durfde het niet aan omdat ik al heel veel aandoeningen heb nu mijn huidige huisarts vond het er verschrikkelijk uitzien bloedende wonden eronder en zei ik geef je toch die medicijnen maar heb eerst bloed laten prikken voor de leverfunctie die was pri[lees meer...]ma dus ben nu iets meer dan 1 week aan het slikken heb nu al 3 dagen hoofdpijn savonds weinig eetlust en erg moe nu kan dit nog te maken hebben met de operaties van dit jaar 3 stuks hoofdpijn heb ik nooit dus dat is hier sowieso van even afwachten maar als de hoofdpijn minder word na langer gebruik hoop ik eindelijk van die vieze smerige nagels af te zijn ik laat wel in overleg met de huisarts elke 4 weken bloedprikken voor de leverfunctie zodra die niet in orde is moet ik gelijk stoppen

12-02-2024 | Vrouw | 20

misselijkheid

Ik ben zonder dat ik de verhalen op deze site had gelezen begonnen aan Terbinafine, ik had een kuur van 3 maanden. Het was vooral aan het einde flink doorbijten, omdat ik iedere middag misselijk werd. Echter zijn mijn nagels al snel helemaal uitgegroeid, waar ik ontzettend blij mee ben. Het is even doorbijten, maar ik vond het die 3 maanden misselijkheid dubbel en dwars wa[lees meer...]ard.

30-01-2024 | Vrouw | 37
Kalknagel(s)
Door de vele enge verhalen te hebben gelezen op internet over de vervelende bijwerkingen, toch de moed bij elkaar geraapt om ze te gaan proberen. In het begin even last gehad van hoofdpijn en vermoeidheid verder helemaal geen bijwerkingen gehad. Ik begin nou aan mijn laatste maand, ik zie al wat verbetering en hoop dat als mijn grote teennagel straks uitgegroeid is ik weer[lees meer...] zonder schaamte op slippers kan lopen van de zomer.

08-08-2023 | Vrouw | 31
Kalknagel(s)
Ik liep al 15 jaar met een kalknagels, na mijn zwangerschap waren dit er acht. Ik schaamde me en wilde ook mijn gezin niet besmetten dus na jaren van uitstel heb ik de tabletten genomen. De eerste 2 weken had ik wat last van hoofdpijn, jeuk en misselijkheid. De twee maanden daaropvolgend had ik weinig last. Af en toe een opgeblazen gevoel en wat vermoeid. Tegen het einde v[lees meer...]an de kuur begon ik vaker misselijk te worden en begonnen mijn gewrichten pijn te doen. Gelukkig waren de drie maanden voorbij en ondanks de bijwerkingen ben ik echt heel blij met het resultaat. Na jaren van ongemak en schaamte ben ik slippers en sandalen gaan kopen en ik draag ze vol trots! Negen van de tien nagels zijn volledig uitgegroeid en gezond. De laatste nagel moet nog iets groeien maar is wel weer helemaal gezond. Ik vond het de bijwerkingen dubbel en dwars waard.

11-06-2023 | Man | 36
Kalknagel(s)
Na jaren last te hebben gehad van schimmel/kalknagels aan mijn voet besloten dit medicijn te gaan gebruiken. Ieder zalfje tot aan laseren geprobeerd zonder resultaat. Enige angst voor de bijwerkingen toch maar in gang gezet. Medicatie 3 maanden gebruikt en minimaal last van de bijwerkingen gehad. Wat hoofdpijn, misselijkheid en een opgeblazen buik. Resultaat goed zicht[lees meer...]baar, nagel groeit netjes uit maar zal nog wel even duren. Ben tevreden over het resultaat.

28-08-2022 | Vrouw | 28
Kalknagel(s)
Ik gebruik dit medicijn nu 1,5 maand en heb hierdoor soms erge krampen in m’n buik. Ik heb snel een vol gevoel en ervaar vermindering van eetlust. Ook is mijn Ontlasting zachter dan voorheen. Wel merk ik dat mijn kalknagel aan het uitgroeien is. Ik zal de kuur afmaken maar ben blij als ik van de bijwerkingen af ben.

27-06-2022 | Vrouw | 46
Kalknagel(s)
Na een tiental jaren erg lelijke nagels te hebben gehad, die alleen maar lelijker werden heb ik toch de stap genomen deze pillen te gaan slikken. Ik droeg alleen nog maar dichte schoenen. Ik schaamde me enorm voor mijn voeten. Nu ben ik 3 maanden verder en zijn alleen mijn grote teennagels nog aangetast. Ze groeien mooi uit maar ze zijn voor de helft nog schimmelnagels. Ik[lees meer...] hoop dat dit nog doorzet, begreep dat de medicijnen nog 3 maanden in je lijf blijven zitten en dus nog nawerken. Ik heb 3 maanden de medicijnen geslikt en slik nu dagelijk vitamine B extra. Hoop dat ik de nagels daardoor een beetje kan bevorderen met doorgroeien. In het begin had ik echt last van de bijwerkingen van de pillen, duizelig, ontzettend opgezette buik. Vol gevoel en misselijk. Na 6 weken mocht ik bloedprikken om de leverwaardes te controleren en die waren gelukkig goed. De bijwerkingen bleven. Na een zoektocht op internet kwam ik erachter dat je de medicijnen met wat eten in zou kunnen nemen om de bijwerkingen te verminderen. Vanaf het moment dat ik dat deed ging het stukken beter en heb ik eigenlijk geen last meer gehad. Nu verder uitgroeien en dan lekker weer mijn slippers aan!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1454) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1237) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1207) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (924) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.