medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
vermoeidheid hallucinaties depressief constipatie acute diarree nachtmerries darmperforatie septische shock emotioneel depressie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hernia (62 meningen)
Zenuwpijn (59 meningen)
Artrose (26 meningen)
Lage rugpijn (24 meningen)
Rugklachten (23 meningen)
Pijn (algemeen) (23 meningen)
Chronisch pijnsyndroom (18 meningen)
Gewrichtspijn (8 meningen)
Artrose van de wervelkolom (8 meningen)
Clusterhoofdpijn (5 meningen)
Polyneuropathie (5 meningen)
Gekneusde ribben (4 meningen)
Wervelkanaalstenose (3 meningen)
Ziekte van Bechterew (2 meningen)
Fantoompijn (2 meningen)
Niersteen / -stenen (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Oxycodon (Oxycontin, Oxynorm)

Bojan Nikolik (12-05-2015)

12-07-2021 | Vrouw | 41
Chronisch pijnsyndroom
Ik ben 5 jaar geleden gestart met oxynorm 5 mg 2x daags omdat er niets werkte van medicatie voor chronische pijn en ontstekingsreuma. Ondertussen zit ik op 2x 20mg oxycodon en 7x 20mg oxynorm en nog komt de pijn door. Ik ben ontzettend afhankelijk geworden en neem steeds meer omdat ik mijn werk wil blijven doen. Sinds enkele maanden heb ik enorme hoofdpijnen en extreme zwe[lees meer...]etaanvallen op elk moment van de dag. Ik slaap maximaal 3h op een nacht. Ik wil zo graag stoppen omdat ik gewoon ‘op’ ben, maar heb ontzettend veel bang voor bijwerkingen. Mijn huisarts adviseert om (logischer wijze) af te bouwen maar mijn zenuwpijn neemt al heel snel de bovenhand waardoor ik niet meer kan functioneren op mijn werk. Heeft er iemand advies

01-06-2021 | Vrouw | 47
Nek- / rughernia

08-03-2021 | Man | 49
Hernia
In combinatie met paracetamol en ibuprofen neemt het de pijn klachten bijna helemaal weg. Soms een beetje jeuk, ik heb voor de verstopping magnesium pillen die erg goed werken en veel minder vies zijn dan de zakjes..

08-02-2021 | Vrouw | 24
Hernia
Tijdens mijn opname in het ziekenhuis werd ik geïntroduceerd met dit medicijn. In eerste instantie werkte het fantastisch en werd de pijn ook zeker minder. Maar na een aantal dagen begon ik extreem veel bijwerkingen te ondervinden en werkte het middel ook minder goed tegen de pijn. De bijwerkingen waren zijn zo heftig dat ik eigenlijk beroerder daar van werd dan van de pij[lees meer...]n zelf. Besloten af te bouwen met het medicijn en maar even de tanden op elkaar te zetten met morfine. Voor mij nooit meer oxycodon. Mijn zicht begon te verminderen, ik kreeg trillende handen, hartkloppingen, de hele dag kotsmisselijk, ik kon niet meer plassen en was constant vermoeid en slaperig.

18-10-2020 | Vrouw | 45
oxycodon (5mg)
Artrose
in het begin verlichte de 5mg Oxycodon capsules de pijn maar nu 5 jaar later helemaal niet meer.

30-08-2020 | Vrouw | 45
Chronisch pijnsyndroom
Ik heb in een rolstoel gezeten mijn benen hebben in een bocht van 90 graden gestaan voor een tijdsduur van 2 jaar door zware ondervoeding en alcoholmisbruik ik kwam in een zware depressie terecht (mijn vader opgegeven nl kanker en mijn moeder een zware broekoperatie alles tegelijk) en ik ben nog zwaarder aan het drinken geslagen en kwam zo totaal uitgeput en zwaar ondervoe[lees meer...]d (eigen schuld) in het bed terecht dit was te heftig voor mij. Mijn benen zijn tijdens deze periode helemaal krom getrokken door een heel zwaar vitamine B1 tekort en door gypsen / rechtbuigen ben ik weer op de benen gekomen. Links is perfect maar rechts is helemaal kapot incl de rug en ik ben niet geheel pijnvrij krijg in totaal 30 mg Oxycodon 2x 10mg & 2x 5mg per dag.

18-08-2020 | Man | 61
Nek- / rughernia
Geeft regelmatig verstoppingen. Ondanks gebruik van zakjes poeder voor de ontlasting. Al twee keer een klisma moeten gebruiken Help wel goed tegen de pijn. Gebruik de lang en kort werkende tabletten

11-08-2020 | Man | 49
Hernia
2.5 jaar gelden begonnen met 2 x 5mg.langwerkend zit nu op 2 maal daags x 10 mg langwerkend en 6x 5 mg kort werkend plus 2maal daags 2 maal 75 mg pregabiline dat is voor de zenuwpijn. en nog steeds verrek ik van de pijn . uit behand in het ziekenhuis , ik vol een chronische pijn behandeling benaiud als de pest. geen hart problemen al 2 maal onderzocht . word er gek van. [lees meer...]o en natuurlijk 6 maal daags paracetemol voor de hoofd pijnen . die je er gratis bij krijg . daarnaast cesar therapie gevolg geen baat . .

23-01-2025 | Vrouw | 25
Zenuwpijn

Bijwerkingen

vermoeidheid moeite met slapen misselijkheid

Begonnen met het gebruik wegens Occipitalis Neuralgie. De pijn is bij een aanval erger dan migraine, dat heb ik ook. Gelukkig niet altijd ernstig last van. Oxycodon verzacht de pijn. Je wordt er helaas wel af en toe moe van en soms ook misselijk. Domperidon helpt daarbij dan wel erg goed. In slaap komen wordt dan helaas wel wat moeilijker ondanks de suffigheid. Lig er over[lees meer...]igens niet heel de nacht wakker van.

27-09-2024 | Vrouw | 61
Rugklachten
Ik gebruik Oxycodon 20mg Retard al jaren lang. Omdat je er aan went doet het niet zoveel meer voor de pijn in mijn rug en benen na 3 operaties. De huisarts wil het niet verhogen omdat hij zegt dat je dan na een tijdje weer een hogere dosering nodig bent. Ik gebruik het nu in combinatie met Paracetamol en Diclofenac 50mg 3x per dag en dat gaat best prima. Ook heb ik Oxycod[lees meer...]in 10 mg snelwerkend en die gebruik ik zo nodig. Al met al voor mij een prima oplossing.

01-01-2024 | Vrouw | 67
Complicatie na operatie
Kreeg dit middel na opratie heiligbeen. Heb het van maart tot september genomen in een eerste dosering van 60 mg pd, later afgebouwd tot 5 mg pd. Buitengewoon tevreden over de werkzaamheid. Bijwerkingen waren nihil, hooguit enige slaperigheid. Na het stoppen nergens last van gehad. De verslavingsangst van veel artsen begrijp en herken ik niet!

17-12-2023 | Vrouw | 72
Pijn (algemeen)
Gecombineerd met paracetamol werkt het beter.

15-12-2023 | Man | 75
Onrustige benen
Helpt goed bij rusteloze benen en/of armen. Andere medicijnen dopamine agonisten gaven augmentatie.

23-10-2023 | Man | 75
Onrustige benen
Ik gebruik Oxycodon omdat alle andere medicijnen niet meer hielpen tegen rusteloze benen. Dat komt omdat ik augmentatie heb, wil zeggen dat dopamine agonisten zoals Sifrol, Neupro, Pramipexol e.d. niet meer werken.

01-06-2023 | Vrouw | 44
Zenuwpijn
Ik neem 1x 20 milligram 1x 10 milligram soms avondt nog de 5 miligram kortwerkende maar krijg veel jeuk op het lichaam en wordt vaak misselijk ook kan ik slecht slapen ik wordt er actief van in mijn hooft dus slaap slecht en droom vaak raar ervan verder helpt het prima voor de pijn ik heb gronische tietze reuma wekendelenreuma ernstige artrose en vernauwingen in wervelkan[lees meer...]aal rug en nek wat ruggenmerg bedrukt

23-05-2023 | Vrouw | 68
oxycodon (5mg)
Pijn (algemeen)
Na knieoperatie ( nieuwe halve knie) lange tijd veeel pijn. Oyycodon tablet 5 mg hielp bij mij goed tegen de pijn, ongeveer 6 uur, vergeleken met PCM of Naproxen die ongeveer 3 uur werken. Bijwerking was bij mij dat ik er soms wat euforisch en hyper van werd, dat is wel fijn maar ik kon er pertinent niet mee slapen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (696) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)