Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
duizeligheid misselijkheid evenwichtsproblemen oorsuizen oogheelkundige migraine herhaaldelijk overgeven dubbel zicht wazig in het hoofd branden op de huid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Oorontsteking (32 meningen)
Middenoorontsteking (18 meningen)
Bijholteontsteking (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

25-12-2013 | Man | 70
Bijholteontsteking
Na opnieuw een groot buisje in mijn linkeroor weer een probleem met dat oor (oorontsteking) kreeg ik van de KNO Arts die 14 dagen daarvoor dat buisje had geplaatst deze oordruppels. Na de eerste dosering kreeg ik direct een pijnlijk brandend gevoel in mijn ontstoken oor. Het was alsof het in brand stond. De druppels waren door het buisje aan de binnenkant van mijn oor tere[lees meer...]cht gekomen. Na een paar uur werd ik duizelig en kon niet meer op mijn benen staan. Hele nacht diaree gehad en moest 2 dagen plat blijven liggen vanwege duizeligheid. Sinds die tijd hoor ik met mijn linkeroor beduidend minder en hebt een erg vervelende oorsuizingen daaraan overgehouden. De KNO arts vind het eerlijk gezegd onwaarschijnlijk dat deze klachten van de Bacicoline zouden komen.

01-01-2013 | Vrouw | 45
Niet in de lijst
Heb hetzelfde als de 2 andere, na gebruik, lijk stomdronken, kan niet meer lopen zo eng, lijk wel of ik tegen de vloer ga, heb in beide oren buisjes en ontsteking in beiden oren, ontstekingsbeeld in bloed, maar druppel nog door, alleen is nog erger dan het al was, kan echt niet zonder houvast lopen, gil van de pijn al 9 nachten, maar dit gaat gewoon door beide oorbuisjes h[lees meer...]een, kno weet oorbuisjes, maar dit is een hel op aarde, morgen bellen, sta op overgeven en kan niks meer en plots doof en plots acuut, vanuit het niets, rare hoofdpijn om de schedel, nog een vreselijke nacht tegemoet en had zo'n hoop met deze druppels.

24-01-2025 | Vrouw | 50

Bijwerkingen

dubbel zicht evenwichtsproblemen herhaaldelijk overgeven misselijkheid duizeligheid

Ik heb in februari 2024 een buisje gekregen omdat mijn oor dicht zat. Tot oktober heeft dat goed gewerkt, naar helaas raakte het verstopt en met het schoon proberen te maken is het buisje mee gekomen. Bijna 2 weken geleden een nieuwe gekregen maar er is verdoving vloeistof achter het trommelvlies terecht gekomen wat tot problemen leiden. 2 dagen later terug, vanwege e[lees meer...]en opgezet en stekend oor. Dit middel gekregen en meteen begonnen... Na 2 dagen begon ik me wiebelig te voelen. Daarna ging het heel snel de verkeerde kant op... Niet op bed kunnen liggen vanwege draaiduizeligheid. Overgeven, duizelig, alles draaide, kon niet goed meer lopen. Het gevoel dronken te zijn. Heb een tablet genomen tegen misselijkheid en een reistablet. Daarmee ging het iets beter... Maar zag ook dubbel vanwege het draaien... Gisteren de laatste druppels gehad... Maar ik lees nu pas de bijwerkingen.... Wow, als ik dat geweten had, had ik meteen aan de bel getrokken maar ik dacht dat het kwam door het vocht achter mijn trommelvlies... Hopelijk trekt alles nu snel weg

03-04-2017 | Vrouw | 34
Middenoorontsteking
Na het plaatsen van een buisje bleef gehoor dof. KNO vertelde mij dat het buisje verstopt kon zitten en schreef Bacicoline-B voor. Na 1 dag druppelen begon de duizeligheid. Deze werd de 2e dag erger en erger... advies was meteen stoppen met dit medicijn. Nu 3 dagen later nog steeds niet over, maar de arts gaf aan dat het tijd nodig had. Bijwerking van Bacicoline dus. Voo[lees meer...]r mijn nooit meer! Liever Sofradex!

11-01-2017 | Man | 46
Oorontsteking
€26 voor 7,5 ml. Dat is nog duurder dan goud! Weer zo'n voorbeeld waar de cliënt door belanghebbende partijen als investeerders en farmaceuten op véél te hoge kosten worden gejaagd met als doel zo'n hoog mogelijke winst. Synalar Otic heeft dezelfde werkzame bestandsdelen en kost maar €2 voor 5ml.

17-10-2016 | Vrouw | 47
Oorontsteking
Ik had deze 2 dagen gebruikt. Toen ik 's avonds op bed lag, begon alles te draaien, als ik me om draaide ook. Toen ik uit bed kwam leek het net of ik dronken was. Kon niet normaal lopen. Bij mijn werk kon ik ook niet goed het lezen vanaf de computer. Vandaag is het wel minder minder geworden. Apotheek denkt dat het door de kou van de druppels komt. Omdat het niet in de bij[lees meer...]sluiter staat.

20-08-2012 | Man | 52
Oorontsteking
Ben na 3 dagen gestopt wegens ernstige duizeligheid en daarmee gepaard gaande misselijkheid. HEb het middel voorgechreven gekregen tegen een middenoor ontsteking, Mijn trommelvlies is al lang geperforeerd, KNO-arts was daarvan op de hoogte.

10-10-2021 | Vrouw | 65
Oorontsteking
Ontsteking radicaal holte eerst van zure druppels FNA en nu Bacicoline B hoop dat deze helpen wel jeuk en misselijk

16-11-2015 | Vrouw | 19
Middenoorontsteking
Ik heb trommelvliesbuisjes gekregen, bleef lopen. Toen gebeld en kreeg bacicoline voorgeschreven. Meteen mee begonnen toen ik ze kreeg, merkte dat ik wanneer ik ze net indruppelde wat duizelig werd. Na een paar dagen werkte het tegen het loopoor maar kreeg ik een ontzettend jeukend oor, niet van binnen maar de oorschelp. Later heb ik ze weer eens gehad en had ik weet hetze[lees meer...]lfde probleem.

10-09-2015 | Man | 66
Middenoorontsteking
Na diverse middenoorontstekingen uiteindelijk buisje gekregen. Na 4 weken nog steeds vocht uit oor en Bacicoline B gekregen (kuur 10 dgn) , na 4 dagen oor rustig en geen vocht meer maar de laatste dag van de kuur (dag 9) duizeling, slap op de benen en hangerig. Gestopt met de druppels en verder afwachten maar

24-03-2010 | Vrouw
Oorontsteking
Een oorontsteking met perforatie. Op advies KNO dit middel gebruikt. Of het effectief is, weet ik niet, ik heb gebruik na overleg met huisarts gestaakt, na 1,5 dag. Ik ben erg draaierig. Mogelijk omdat het middel/druppels in het midden- of binnenoor terecht zijn gekomen, Mogelijk een overgevoeligheid voor het middel. Dat is nu niet duidelijk. Draaierigheid is dusdanig dat [lees meer...]ik andere medicijnen nodig heb tegen 't draaien, misselijk zijn en overgeven.

14-06-2024 | Man | 61

Bijwerkingen

wazig in het hoofd duizeligheid

Zie dat het middel een tijdje uit de handel is geweest. Is dus weer verkrijgbaar op recept. Regel atig last van middenoorontekingen en andere oor problematiek.

04-02-2024 | Vrouw | 3
Middenoorontsteking
Dochter van 3 had al langere tijd last van een oorontsteking. (Midden) druppels hadden wel effect en de klachten verminderde, maar het is nog niet over. Wel merkte we bij dag 6 dat haar oor vol zat. Waardoor de druppels niet meer bleven zitten. Morgen weer naar de huisarts voor controle.

27-09-2018 | Vrouw | 34
Niet in de lijst
Ik heb heel vaak oor ontsteken. Andere druppels werken niet, zeker sofradex niet! Helaas zijn ze op dit moment niet leverbaar

15-06-2015 | Vrouw | 60
Oorontsteking
Hoi Vanaf 15 mei hen ik last van mijn oren in het vliegtuig in mijn oorvlies gescheurd. Vanaf dat moment ben ik doof. Na de huisarts die niets komN zien vanwege het bloed ben ik doorgestuurd naar de kno arts. Heb nu buisjes na klachten kreeg ik panotile oordruppels. Na controle vandaag beide oren ontstoken kreeg ik bacicoline ook het lezen van diverse mensen wordt ik ni[lees meer...]et blij van wat ik hoor, ik ga afwachten of dit help. Ben nog steeds redelijk doof en heb iedere dag toch pijn in mijn oren blij wordt je hier niet van

23-06-2024 | Man | 24

branden op de huid

Na verschilende reviews gelezen tehebben was ik toch wat nerveus om het tegebruiken. Maar top spul de onsteking snel over en verder niet echt veel raare bijwerkingen gehad.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1240) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.