medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
acute hoofdpijn haaruitval duizeligheid jeuk hartklopping paniekaanvallen paniek aanval Maagreflux moeite met slapen slapeloosheid

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagzuur (brandend) (162 meningen)
Maagzuur (130 meningen)
Maagklachten (87 meningen)
Middenrifsbreuk (49 meningen)
Reflux (38 meningen)
Maagbeschermer (31 meningen)
Maagzweer (23 meningen)
Maagontsteking (15 meningen)
Barrett's slokdarm (8 meningen)
Complicatie na operatie (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

(Es)omeprazol

Bojan Nikolik (19-07-2015)

18-01-2023 | Vrouw | 31
Maagklachten
Ik gebruik omeprazol 20mg sinds mijn 28ste (inmiddels 31) Opzich werken ze heel goed op korte termijn, maar op langere termijn niet. De goede punten zijn: niet meer kortademig, meer dingen kunnen eten, geen slikproblemen en opgeblazen buik. Ook een makkelijkere stoelgang (heb pds) De minpunten zijn: een strak gevoel om mijn borstkas, een brok in de keel, spierpijn van [lees meer...]bovenbuik tot aan mijn kaak. Duizelig, hartkloppingen (veel overslagen) onregelmatige hartslag tot slokdarm spasme aan toe. Soms duizelig en deze medicatie lokt hyperventilatie uit door de klachten. Of ik stop en ben weer kortademig doordat maagzuur tot in mijn keel komt (snachts) dus helaas zit er niet anders op dan rechtop te moeten slapen.. wil ik het maagzuur daar houden waar het hoort te zijn. Ik zou zeggen gebruiken voor korte duur, niet te lang tenzij het niet anders kan, de spierpijn is hetzelfde als bij het hart. (En nee mijn hart is al 100x na gekeken) sinds ik deze medicatie gebruik dacht ik regelmatig dat het mijn hart was. Echt niet leuk.

20-11-2021 | Man | 46
Reflux
In verband met reflux gestart met omeprazol 20mg 1dd1 via huisarts. Minder reflux echter sinds start omeprazol slechter slapen, erg vroeg wakker. Effectief maar paar uur (4-5)uur slaap per nacht. Erg vervelend. Overdag meer duizelig.

03-02-2021 | Vrouw | 53
Keelpijn
Ik heb al maanden een soort 'brok in de keel' gevoel. Vooral 's nachts als ik lig lijkt het erger te worden. Huisarts geweest, twee coronatesten - beiden negatief, Schildklieronderzoek, bloedprikken, niets vreemds. Twee weken Omeprazol 20mg geslikt maar dat deed niet veel. KNO arts voor verder onderzoek, keel ziet er goed uit, stembanden ook, uiteinde tong en geen rare di[lees meer...]ngen te zien. Ik kreeg van hem nu een maand Omeprazol 40mg maar het lijkt of ik daar echt van ga hoesten, een soort irritante kriebelhoest/kuch die ik niet tegen kan houden. Waarbij mensen omkijken met zo'n blik van "corona-alarm" als ik boodschappen doe. Wie heeft er een soortgelijke ervaring? Dat gevoel in de keel duurt al 4 maanden, het hoesten lijkt van de Omeprazol te komen.

13-12-2020 | Vrouw | 73
Niet in de lijst

23-02-2020 | Vrouw | 70
Niet in de lijst
Volgens mij is de hoest na een maand niets verminderd

04-02-2020 | Vrouw | 60
Maagzweer
Vorig gediagnosticeerd met burnout/stressklachten...aanvankelijk helemaal geen last van mijn maag, maar door een terugval in september door stress wel behoorlijk veel last gekregen van mijn maag..nu heb ik 6 jr geleden omeprazol 40 mg gehad, want tijdens een gastrocopie werden enkele zweertjes op mijn 12-vingerige darm ontdekt..kreeg wel obstipatie, dus mijn huisarts advis[lees meer...]eerde mij op de inname te staken...daarna ook niets van dat alles geslikt en super goed gegaan..totdat ik dus vorig jaar wel weer klachten kreeg door de stress dus...dacht het wel zou meevallen met mijn maag, ben pas in november naar de huisarts gegaan en kreeg 20mg omepr.mee voor 1 maand..maar begin januari kreeg ik weer last en slik nu weer voor 1 maandje 20 mg...voel nog geen verbetering..heb soms wel een prikkelhoest met uitstraling naar mijn schouderbladen...echt een naar gevoel...en af en toe heb ik ook moeite met slikken..

03-02-2020 | Vrouw | 60
Angst & paniekstoornis
ik slik nu 5 maanden 20 mg op een dag in combinatie met omeprazol 40 mg maar na het slikken van deze combinatie heb ik juist erg veel last van de maag en overweeg te stoppen wie heeft daar ervaring mee en heeft er ook ondanks de omeprazol maagklachten van

12-03-2025 | Man | 46

buikklachten zweverig gevoel duizeligheid

ik wil mijn mening over dit middel toch even kwijt want denk dat er zeker meer mensen zijn die na een tijdje gebruik van dit middel pijn in de buik krijgen en een raar licht gevoel in je hooft dat je echt niet goed gaat worden en ook angst gevoelens ontwikkelt. Het middel werkt tegen het zuur maar verder is het voor mensen die iets minder sterk van geest zijn geen goed mid[lees meer...]del ik slikte dit middel al met tussen pozen en ben zo tot de ontdekking gekomen wat effect dit middel ook heeft op je hooft en geestelijk welzijn...voor mensen die dit ook mee maken en dit lezen nee je bent niet gek komt door de omeprazol

14-01-2025 | Vrouw | 63

winderigheid jeuk haaruitval

Dank voor de reactie, maar als er geen sprake meer is van reflux zegt de arts dat er iets kan Sluimeren!!! Ik maak me door zo'n opmerking dan ongerust.

25-08-2024 | Man | 41
Middenrifsbreuk

hartklopping misselijkheid zweetuitbarstingen

Sinds November 2023 krijg ik de 1a Pharma variant, ik had eerst Sandoz waar ik geen problemen mee had. Langzaam in het jaar kreeg ik meer last van kokhalzen, en soms zelfs overgegeven. Ook kreeg ik last van darmkrampen. Ik ben nu al 5 weken doodziek met kokhalzen en de krampen, zwetenuitbarstingen en hartkloppingen en heb compleet geen energie meer. Ik ben drie dagen geled[lees meer...]en gestopt met Omeprazol, de misselijk is weg en het kokhalzen wordt ook minder. Ik ga Maandag vragen aan de arts of ik weer Omeprazol Sandoz mag worden voorgeschreven.

25-06-2024 | Vrouw | 58
omeprazol (10mg)

Bijwerkingen

moeite met slapen acute hoofdpijn paniek aanval

26-04-2024 | Man | 42
Reflux
Zou het kunnen dat ik Angst aanvallen heb door dit middel zjn er meer mensen die dit ervaren

18-12-2023 | Vrouw | 40
Maagzweer
Maagzweer gehad en maagirriterende medicatie. Ging altijd prima met de blauw witte, nu de geel/bruinige capsules, wat een ellende. Jezus wat een maagpijn heb ik weer sinds het ineens geel/bruinige capsules zijn, ik slik normaal al 40 mg en nu dus vanavond nog een extra capsule gaan innemen. Dat is voort 80 mg per dag. Ik had met die blauw witte geen bijwerkingen. Morgen[lees meer...] nog maar een x de huisarts bellen hierover.

20-11-2023 | Man | 51
Maagzuur
Mijn man slikt dit nu enkele jaren. Sinds de leverancier is veranderd, van de blauwe naar de gelige/bruine pillen, ineens bijwerkingen. Misselijk, maagzuur. Eigenlijk de klachten waarvoor hij deze medicijnen slikt komen nu juist terug. Met de blauwe pillen had hij nergens last van.

29-10-2023 | Vrouw | 62
Maagbeschermer
Ik gebruik het al jaren, (omeprazol 40mg) kreeg ze van cardioloog, nu echter in eens kreeg ik anderen, kleiner andere kleur, zou het zelfde zijn… nu buikpijn en hoofdpijn… Ik wil gewoon mijn eigen voorgeschreven medicijnen, weer terug, waarom wat anders, en wie bepaalt dat? Wat moet ik doen?

14-08-2023 | Man | 52
omeprazol (10mg)
Maagzuur (brandend)

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (696) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)