Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
buikklachten branderig gevoel moeite met slapen branderig gevoel rond buiten de vagina buikpijn energieverlies genitaliën jeuk opvliegers opgeblazen buik rugpijn

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Overgang (34 meningen)
Premature menopauze (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

11-03-2025 | Vrouw | 69
Blaasontsteking
Werkt meer Sdan goed bij mij ,gelijk resultaat Geen blaasontstekingen meer Geen vaginale droogheid meer Bijna geen urineverlies meer Seks niet meer pijnlijk Voel me stukken beter,veel beter gestemd Veel minder stemmingswisselingen Had ik dit maar jaren eerder geweten

03-03-2025 | Vrouw | 60
estriol vaginaal (1mg/g)
Blaasontsteking
Voorgeschreven door gynaecoloog ivm terugkeremde blaasontstekingen, soms 1 week na beeindigen kuur weer klachten meer dan 10 infecties afgelopen half jaar. Sinds gebruik van deze creme zijn mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwennen. Hoef niet meer om het half uur te plassen, geen buikpijn meer, vind het een wondermiddel.

25-02-2025 | Vrouw | 54

branderig gevoel stemmingswisselingen

Als gevolg van de overgang had ik zo’n droge vagina dat gemeenschap niet meer mogelijk was. Ook had ik veel last van blaasontstekingen. Synapause helpt hier erg goed tegen. De eerste dagen had ik een branderig gevoel, maar dat verdween na een paar dagen. Ik gebruik het nu twee keer per week. Ik was altijd al gevoelig voor oestrogeen en ik merk dat ik me somber begin te voe[lees meer...]len. Dat was ik voorheen niet. Na de overgang had ik geen sombere buien meer. De synapause wakkert deze somberheid weer aan. Ik kijk het nog even aan, maar anders stop ik ermee.

25-02-2025 | Vrouw | 69

Bijwerkingen

opgezette buik buikklachten onder rug pijn

Op aanraden van de arts ivm met chronische blaasontsteking , werd mij dit geadviseerd. Ik begreep niet dat ik elke dag buik en rugpijn had. Mijn seksuele gevoelens zijn enorm afgenomen. Deze symptomen had ik al een paar jaar eerder ervaren. Toen gebruikte ik elke dag, inbreng eitjes. Vreselijk wat was dat erg. Toen idd gestopt. Ik sta in twijfel wat nu te doen, doorg[lees meer...]aan of niet. Wil gewoon geen blaasontsteking meer hebben.

07-02-2025 | Vrouw | 56

Bijwerkingen

genitaliën jeuk moeite met slapen buikpijn zweten

Ik had pijn bij gegemeenschap en blaasproblemen ontstekingen en urineverlies, nu een week elke dag,voelt van binnen al zoveel zachter en ontspannen , heb alleen nu gewenning klachten,dat is normaal dat lees je hier ook,vaak na twee weken geen bijwerkingen meer,daar wacht ik op,nu elke avond een zachte creme pil inbrengen na twee weken 2 keer per week. Ik zet even door wa[lees meer...]nt ik heb het er voorover . Want mijn klachten belegerde erg mijn welbevinden als vrouw

03-02-2025 | Vrouw | 54
estriol vaginaal (1mg/g)

rugpijn branderig gevoel buikkrampen

Deze creme voorgeschreven gekregen vanwege vaginale klachten, roodheid en droogheid. Na 2 dagen al een "ongesteldheids"gevoel. krampen in onderbuik en ook lage rugpijn. Contact met huisarts: Klacht is niet bekend. Toch worden deze klachten hier vaak genoemd. Wel gelijk stoppen en kijken of de klachten verdwijnen. Uitslag uitstrijkje afwachten en als dat allemaal goed is, [lees meer...]doorverwijzing naar de menopauze poli.

15-12-2024 | Vrouw | 64

buikklachten opgeblazen buik hoofdpijn

Ik ben er na 14 dagen mee gestopt. Ik had de zelfde vervelende klachten als toen ik nog ongesteld was. Vooral de buikpijn!

02-11-2024 | Man | 55
Lichen sclerosus
het helpt echt tegen wondjes en n droogheid! ook tegen overgangsklachten als. energieker minder moe. beter humeur. gelukkiger.

23-09-2024 | Vrouw | 58

gewichtstoename

19-09-2024 | Vrouw | 69
Overgang
Ik gebruik al een aantal jaren synapause, ik begon met ovules, na 2 keer gebruik had ik er genoeg van ,wat een branderig gevoel, niet te harden. Ben naar de apotheek gegaan en gevraagd hoe dat kon. De mevrouw zei dat de ovule vocht nodig heeft en ja daar het gortdroog was van onderen was het logisch dathet pijn deed. Ben er over na gaan denken hoe of het anders kon en [lees meer...]een tabletje van 1 mg bracht uitkomst. Inplaats van de ovule gaat er 1 keer per week een tabletje in, dat werkt uitstekend en geen pijn .

03-09-2024 | Vrouw | 52
Overgang
Fijne crème. Huiverig om te starten na het lezen hier van bijwerkingen maar ik heb geen enkele bijwerking gehad. Geen kliederboel oid. Crème wordt vaginaal goed opgenomen. 1e 2 weken elke dag gebruikt en nu 2x per week. Geen blaasontsteking meer gehad. Minder vaginale droogheid. Top!

02-09-2024 | Vrouw | 49
Overgang
Superfijne Creme. Doet wat het moet doen. Bij mij werkte de creme binnen een week

22-07-2024 | Vrouw | 58
Overactieve blaas
Hou vol! De eerste twee weken iedere avond een pil en daarna een verschrikkelijk branderig gevoel. Dat komt omdat de huid ad binnenkant niet meer oké is. Maar dit is echt alleen de eerste twee weken (plus misschien een dag of twee ofzo), daarna merk je er niets meer van. Het is echt heel naar en je slaapt er slecht van die eerste twee weken. Ik heb met mezelf afgesproken[lees meer...] dat ik het twee weken zou volhouden, indien daarna geen verbetering zou ik stoppen. Maar het werkt. Klachten over van alles en nog wat hierover zijn hebben waarschijnlijk een andere oorzaak. Synapause heeft een superlage dosering oestriol en je kunt het oneindig gebruiken.

21-07-2024 | Vrouw | 62

Bijwerkingen

buikpijn branderig gevoel rond buiten de vagina

In eerste instantie bij eerste weken gebruik veel bijwerkingen , zoals branderig gevoel, zwaar gevoel buik. Week elke nacht en week om nacht daarna stop. Gebruik 2x per jaar 2 weken. Helpt goed bij blaasverzakking, pijn plassen en schrale gevoel door ring. Steeds minder bijwerkingen bij vaker gebruik. Blij mee.

11-07-2024 | Man | 64

buikklachten vermoeidheid

Pijn bij het vrijen , Inbrengen is zo gedaan. Toch last van gevoel ongesteld te worden...ben dat al14 jaar niet . Opvliegers...

07-07-2024 | Vrouw | 58
Alles weer beter.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1240) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1209) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (973) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (463) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.