Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid hoofdpijn acute hoofdpijn nachtmerries gewichtstoename zware menstruatie chronische vermoeidheid bloedverlies uitputting

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Overgang (162 meningen)
Premature menopauze (7 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

06-10-2019 | Vrouw | 52
Duizeligheid
Ik werd vaak duizelig door de overgang. had ook problemen met mijn bloedsomloop. Femoston heilp daar goed tegen. Helaas kreeg ik er ook netelroos van. Had dat al eerder gehad, dus ik ben er extra gevoelig voor.

10-07-2019 | Vrouw | 54
Niet in de lijst

07-06-2019 | Vrouw | 54
Angst & paniekstoornis
Lange tijd het gevoel gehad alsof ik mezelf niet meer was. Angst en depressieve gevoelens , en overal tegenop zien. Was mezelf gewoon kwijt. Gebruik nu 1,5 maand Femoston. Werkelijk heel fijn dat ik weer helder kan denken, mezelf weer voel en geen angst of depressie meer ervaar! Jammergenoeg krijg ik nu gewrichts klachten en heb na een halve dag enorme pijn in benen, heupe[lees meer...]n alsof ik gesport heb en in de splagaat heb gelegen. Wordt zo moe ervan dat ik overweeg geen Femoston meer te nemen maar de natuurlijke “rodiola” weer op te pakken.

03-03-2025 | Vrouw | 53

Bijwerkingen

acute hoofdpijn gevoeligheid van de buik

Vanwege vele opvliegers, stijve spieren en gewrichten en lichte somberheid in de post menopauze gestart met dit medicijn. Na 1 dag leek ik wat rustiger in mijn hoofd. Echter vanaf de vierde dag elke ochtend opgestaan met hoofdpijn die tegen de migraine aan zat. Niet tegen licht kunnen en niet kunnen lezen van kleine letters, vooral niet op een scherm. Vanaf de vijfde dag o[lees meer...]ok gevoel in buik alsof ik ongesteld moet worden en ik menstrueert al 1,5 jaar niet meer. Heb vann tevoren al gezegd tegen mezelf dat als ik ga bloeden dan stop ik ermee. Dat is nog niet gebeurd, maar ben er inmiddels wel mee gestopt, wil geen risico nemen op ernstiger klachten. Ben erg gevoelig voor hormonen, kon ook niet tegen de anticonceptiepil, vandaar dat ik met deze lage dosis was gestart, maar helaas lijkt ook dat teveel. Ik ben accuut gestopt, maar heb ook maar een week geslikt. Dan toch maar het ritme van mijn eigen lijf volgen en de opvliegers e.d. doorstaan.

16-08-2024 | Vrouw | 51
Overgang
Ik start met femoston. De blisters zijn voor 28 dagen. Moet ik dan 2 of 3 dagen niets nemen voor ik een 2e blister (maand) start mrt dit in te nemen aub?

29-05-2024 | Vrouw | 60

Bijwerkingen

gestrest angst

Ivm misselijk, duizelig en heftige opvliegers aan de femoston sinds april 2023. In het begin super tevreden maar voel mij nu een wrak. Altyd wel wat, hartkloppingen duizelig maar ook weinig eetlust. Hoe fit en optimistisch ik vroeger was zie ik nu overal apen en beren op de weg. Overweeg om te stoppen al voelde ik mij toen ook niet goed... Wie heeft verhoging van femosto[lees meer...]n genomen en hoe ging dat?

22-05-2024 | Vrouw | 33
Overgang
Steeds in dosis onhoog gegaan tot 2/10 maar onvoldoende resultaat. 2 weken op 2 weken af. Die 2 weken voelde ik me top. Andere 2 weken overgangsklachten heftig aanwezig. Gekozen voor kwaliteit van leven en daardoor overstap op andere medicatie.

26-09-2023 | Vrouw | 53
Overgang
Ik ook haaruitval vooral op de kruin en bredere scheiding...komt dit nog terug??

20-07-2023 | Vrouw | 51
Overgang
Zeer veel haaruitval. Heb eerder Minulet gebruikt met, achteraf gezien, dezelfde bijwerking. Durf het medicijn hierdoor niet meer te gebruiken. Het was verder een effectief medicijn. Ik ga nu een tijdje stoppen en kijken wat er gebeurt.

15-05-2023 | Vrouw | 51
Overgang
Nu 9 mnd femoston gebruikt maar weer ongesteld 2x per maand. Wel verdwenen de opvliegers en nachtelijk zweten Verder geen pijn in mijn gewrichten maar daar zijn andere middelen voor.ik stop nu voor 3 mnd en ben benieuwd hoe het verloop gaat.

19-04-2023 | Vrouw | 57
Overgang
Ik heb het een maand gebruikt en ga nu stoppen. Hele dag buikpijn, menstruatie begint weer terwijl deze 2 jaar er niet meer was. Mijn gewicht vliegt omhoog. Helaas. De opvliegers en nachtzweten en slecht slapen zullen gewoon weer terugkomen zei mijn huisarts.

07-05-2022 | Vrouw | 56
Premature menopauze
Het begon zo goed! Geen knalrood hoofd meer, geen opvliegers de heledag door! Wel 30 op een dag! Tot dat ik met de laatste 7 pillen moest beginnen, ik kreeg klachten alsof ik een longontsteking heb terwijl dat niet aan de hand is, hoofdpijn en vanaf dag 3 dat ik begon buikpijn bij de eierstokken die mij altijd pijnlijk zijn. Nu moest ik nog 7 pillen..de grijze... op 1 mei[lees meer...] best heftige buikpijn, in de avond heel iets een doorbraak bloeding tot woensdag! Toen begon het ik loop weer finaal leeg zoals voor ik de overgang in ging! Moet elk kwartier mij van top tot teen verschonen! Ik moest gister beginnen met een nieuwe strip maar ik stop er per direct mee! De menstruatie die is zo heftig dat dit de druppel is! Maandag gelijk de huisarts bellen, die dan gelukkig terug is van vakantie.

25-04-2022 | Vrouw | 52
Overgang
Heb heel er last van me onderrug trek door naar me bil en been Jeuk aan me oog galbulten Slaap slecht Heel veel aan gekomen Ik ga ermee stoppe en proberen weer afvallen

28-03-2022 | Vrouw | 54
Overgang
In verband met overgangsklachten zoals hevige migraine ben ik dit gaan slikken. Het duurde heel lang voor ik verschil merkte. Na 2 jaar bleek ik borstkanker te hebben. Moest er direct mee stoppen

25-09-2021 | Vrouw | 45
Premature menopauze
beste mede.lotgenoten ik neem femoston conti, mssch is het een tip? mssch dat je daarmee betere ervaring krijgt dan met het andere product of mssch moet je de dosering wijzigen? ik vraag me ook af op LT hoe het dan gaat, maar dat weet je niet vooraf. vr mij is het gewoon ook nodig ivm osteoporose, wat deels een gevolg was van al 8 j geen hormonen zelf meer aan te[lees meer...] maken en slecht dieet

03-08-2021 | Vrouw | 52
Overgang
Zweetaanvallen stukken minder, daarvoor in de plaats opgeblazen buik, gezicht, stemmingswisselingen, gewichtstoename

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1461) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1244) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (975) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (928) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (437) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.