Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
wazig zien duizeligheid vermoeidheid gewichtstoename versuft wazig in het hoofd depressief overgewicht ongerustheid concentratieproblemen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Keppra (277 meningen)
Topamax (217 meningen)
Rivotril (196 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

24-06-2022 | Vrouw | 46
Zenuwpijn
Na constatering van een hernia begonnen met pregabaline, 2 x 75 mg per dag, pijn verdween, echter zat ik binnen mum van tijd helemaal onder de uitslag, wat een jeuk, via de huisarts 2 x een stootkuur prednison gekregen om de netelroos onder de knie te krijgen en per direct gestopt mrt pregabaline, de pijn is ( op een dove tintelende voet na) niet meer teruggekomen en [lees meer...]als ik toch wat last heb dan neem ik een diclofenac, pregabaline helpt echt goed tegen de zenuwpijn maar de grootste bijwerking ( netelroos) won het van de pijnstiller

21-05-2022 | Vrouw | 76
pregabaline (25mg)
Gordelroos
de laagste dosis pregalabine bracht me al lichamelijk van de wijs.De pijn was niet voor 100% afwezig, maar voor mij draaglijk. Was gekluisterd aan huis door evenwichtsklachten, waardoor ik zeer onzeker op mijn benen stond. Ook na behandeling op de pijnpoli. Ben nu bezig met een voorzichtige afbouw van de 3e capsule, hetgeen al opleverde, dat ik weer naar buiten kan voor ee[lees meer...]n boodschap. De pijn is niet 100% verdwenen, maar voor mij draaglijk.

06-05-2022 | Vrouw | 66
pregabaline (300mg)
Zenuwpijn
Doorgesneden zenuwen bij heiligbeen. Zenuwen al helemaal ingekapseld in gezwel, goedaardig, na 7 weken geen ontlasting internist gebeld en zelfde dag langs geweest. Ook vreemde pijn in linkerbeen, had er niets mee te maken maar volgende dag na 24 uur niet hebben kunnen plassen weer gebeld en had toen al verlammingsverschijnselen en zelfde avond spoedoperatie. Was toen 39 [lees meer...]jaar, zou nooit meer kunnen lopen maar had ik zelf niet gehoord. Toenmalige partner wel en na week strompelde ik weer rond wat volgens neurochirurg wonder was

22-12-2021 | Man | 79
Polyneuropathie
Sinds enkele jaren last van CIAP met gevolg, o.a. afschuwelijk brandende voeten. Gebruik nu 3 jaar pregabalin 4 x 75 mg per dag.. Geeft, op wisselende momenten, enige verlichting van de pijn. Zowel lichamelijk als wel geestelijk geen enkele bijwerking geconstateerd. Ja, een ding, ik heb soms het gevoel dat articuleren tijdens een gesprek wat moeilijker gaat.

30-08-2021 | Vrouw | 27
Zenuwpijn
Ik gebruik pregabaline sinds 4 maanden 3x 75 mg. In het begin merkte ik weinig alleen wat bijwerkingen. Duf,moe. Enzo. Na 4 maanden begon ik pijn te krijgen op me borst en kreeg het erg benauwd met hartkloppingen . Spoed naar ziekenhuis ze dachten een longembolie. Helaas niks gevonden. Na een week afbouwen was ik helemaal gestopt toen begon de ellende kreeg paniekaanvallen[lees meer...], angst hartkloppingen werd depressief. Na een week weer begonnen met 25 mg en nu rustig afbouwen. Heb nog steeds pijn aan me borst maarja ik kan niet stoppen.Ik heb zoveel spijt van dit medicijn. Was ik er maar nooit aan begonnen.Weinig hulp en begeleiding van artsen. Iemand nog tips? Ik zie het allemaal niet meer zitten.

29-08-2021 | Man | 44
Zenuwpijn
Twijfel erg over operatie, hierdoor voorlopig pijnstilling dmv pregabaline. Na maanden stop ik nu om te kijken wat ik voel. Lichaam lijkt erg problemen te hebben met starten met medicijn en het afbouwen. Moe, futloos en depressief gevoel. Weet eerlijk gezegd niet meer wat ik voel. Begin zo langzaam hopeloos gevoel te krijgen.

26-01-2021 | Vrouw | 36
Angststoornis
Slik deze medicijnen om 2 redenen. Voor angststoornissen en ACNES. Deze gebruik ik nu ongeveer een jaar. Er zijn periodes dat ik de dosering moet verhogen en andere periodes weer moet verlagen. Dit is extra vervelend omdat ik hierdoor steeds weer meer bijwerkingen krijg. De vervelendste tot nu toe vind ik toch wel de vele kilo's die ik aangekomen ben. En of het ook [lees meer...]serieus helpt tegen mijn zenuwpijn is twijfelachtig. Tegen mijn angst werkt het wel perfect icm antidepressiva.

13-01-2021 | Man | 65
pregabaline (150mg)
Restless legs syndrome (rusteloze benen)
Pregabaline hielp ten dele. Was voorgeschreven door neuroloog. Deze keus was gemaakt omdat ik ook antidepressieva slikte (nu citolapram). Hielp ten dele maar als ik een hogere dosis nam (300 mg) namen de bijwerkingen (zenuwtics) zodanig toe zodat ik weer terug moest naar 150 mgr - na enkele maanden 150 mgr Preg. last van ogen dichtknijpen en hoofd schudden - na enige tij[lees meer...]d 300 mgr Preg. kwam daar nog bij: buik intrekken, aan navel krabben, met pink stevig aan ringvinger wrijven Uiteindelijk overgestapt naar Pramipexol met uitstekend resultaat

29-01-2025 | Vrouw | 43
pregabaline (75)

spraakproblemen duizeligheid gewichtstoename

Na complete schildklierverwijdering met halsklierdissectie zenuwpijn vanaf oor tot sleutelbeen. Gestart met pregabaline wat eerst gunstig effect leek te hebben, want minder pijn. Pijn kwam steeds terug, waarbij dosering steeds wat omhoog ging. Pijn was niet onder controle en bijwerkingen werden steeds meer en erger.

14-01-2025 | Vrouw | 36
pregabaline (225)
Nek- / rughernia

concentratieproblemen vergeetachtigheid versuft misselijkheid

Gekregen ivm nekhernia icm morfine en zo nodig oxycodon. Wat een troep, die pregabaline. Begin er niet aan en zoek naar andere mogelijkheden! Werkt matig tot niet tegen de zenuwpijn. Bijwerkingen als misselijkheid, geen eetlust, suf, ontzettend vergeetachtig en concentratieproblemen. Ik werd een schim van mezelf, herkende mezelf niet meer. Afbouw morfine en oxycodon[lees meer...] was appeltje eitje. Afbouw Pregabaline is de hel. Van 225mg met stapjes van 25mg afgebouwd per week en alsnog ziek ervan, beroerd, geen eetlust, heel moe, griepachtige klachten en in sommige weken zelfs koorts ervan. Gisteren de laatste capsule van 25mg genomen, de afkickverschijnselen zijn alweer begonnen dus dat wordt weer afzien de komende dagen.. Daarna kan de vlag hopelijk uit! Nooit meer pregabaline voor mij, troep!!

24-12-2024 | Man | 60
pregabaline (25)

wazig zien

Heeft bij mij geen effect gehad omdat ik na 1,5 week ben gestopt vanwege wazig / troebel zicht. Heeft iemand ervaring hoe lang dit duurt? Ik ben nu 2 weken verder en zie nog steeds erg wazig.

16-12-2024 | Vrouw | 28
pregabaline (300)
Polyneuropathie

bewegingen zijn traag pijn

Begin er niet aan en het heeft een verslavende uitwerking. Als je een dosis vergeet of paar uur te laat inneemt geeft je lichaam dit al aan met klachten. Alle artsen wisten niet waarom ik invalide was geraakt en de operatie geen gewenst effect gaf zoals zou horen. Middel is afgebouwd en ik kan weer normaal lopen zonder de heftige pijnen. Het is een pure hel om dit middel t[lees meer...]e afbouwen (7 maanden afbouw voor 2 jaar inname van), een lage dosis is natuurlijk anders dan maximaal. Artsen doen alsof het een licht middel is, dat is het dus niet. Ik viel soms een uur neer flauw en niemand wist waarom hoe of wat totdat mijn huisarts ertegenaan bemoeide. Middel kunnen afbouwen en ik val niet meer flauw na de eerste afbouw al. Spraakuitval/stotteren, bewegingsstoornissen, blijkbaar extra veel pijn gehad door pregabline. Echt bizar dat dit over de toonbank voorgeschreven wordt. Kijk aub uit of hou de dosis laag. Bij afbouwen zelfs bijna uitgedroogd door zulke heftige klachten met diarree en overgeven. Mocht je het wel nemen, lees je goed in en bereid echt vragen voor aan je arts, ik had deze keuze niet door de velen pijnen. Achteraf zou ik het nooit ingenomen hebben, met de wetenschap van nu. Het kan wel goed werken tegen de zenuwpijn, maar het heeft dus ook echt een prijskaartje. Bij opiaten wordt je heel erg gewaarschuwd en mijn ervaring is dat die 3 keer zo makkelijk is om af te bouwen.

11-12-2024 | Vrouw | 56
pregabaline (150mg)
Overactieve blaas
Ik ben vandaag begonnen met dit medicijn,ik kreeg dit middel omdat mijn blaas continu geprikkeld is daardoor veel plassen en s nachts ook. Daardoor weinig goede nachtrust.Ik zou graag in contact komen met mensen die deze medicatie ook slikken voor de zelfde klacht. Wat zijn hun ervaringen,helpt het ? Andere medicatie gehad hielp niks. Loop ook bij bekkenbodemtherapeut.

03-08-2024 | Vrouw | 77
Niet in de lijst
Rusteloze benen,helpt enigzins.slaapt iets beter.overdag moe en slaperig

28-07-2024 | Man | 53
Niet in de lijst

Bijwerkingen

depressief wazig in het hoofd agressief emotioneel duizeligheid

De hel die Pregabaline heet. Begin hier nooit aan. Voorgeschreven door neuroloogm extreme lage rugpijn. Hielp niets en ik veranderde binnen 12 dagen in een labiel wrak. Hele dag huilen, depressief en totaal gek in mijn hoofd. Wat een vergif is dit zeg. Daarom op een helder moment in 1x gestopt. Nou dat heb ik geweten. Afkicken en 100x naar de klote gegaan. Misselijk[lees meer...], kotsen, depressief, huilen. Pijn in mijn benen, hallucinaties, alle nare zaken die op dit forum staan heb ik gehad. Nu na dag 10 (ik heb volgehouden met hulp van familie) gaat het langzaam beter. Wel 15 kilo afgevallen. Huisarts ook aan huis gehad omdat ik echt doodziek was. Nogmaals: pas op met dit spul. Ik vind dat het verboden zou moeten worden. Ik ging eraan kapot en mijn gezin ook. En ik heb het maar 14 dagen gebruikt.

07-07-2024 | Vrouw | 72

Bijwerkingen

onregelmatig ademhalingspatroon ongerustheid hartklopping wazig zien

Ik heb deze medicijnen ook gehad , stop er niet zo mee ! Halveer het med , en later nog een kwart voor een week .

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1454) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1237) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1207) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (924) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.