Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
wazig zien vermoeidheid duizeligheid gewichtstoename versuft wazig in het hoofd emotioneel depressief slapeloosheid overgewicht

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Keppra (277 meningen)
Topamax (217 meningen)
Rivotril (196 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

16-02-2025 | Man | 47
pregabaline

vermoeidheid

Ivm hernia in rug voorgeschreven. Dit haalde net de wcherpe randjes ervan af. Ik kon er mee slapen, wat ervoor niet kon. Blij dat ik het heb gekregen. Ik was wel moe ervan. Maar goed. Geen gekke bijwerkingen en de pijn was draaglijker.

13-09-2024 | Vrouw | 47
pregabaline (75)
Fibromyalgie

Bijwerkingen

duizeligheid wazig in het hoofd wazig zien

De eerste dagen heel veel last van bijwerkingen maar vanaf dag 2 hielp het tegen mijn pijn. Ik sliep direct weer goed, iets wat ik al heel lang niet meer had gedaan. De bijwerkingen zijn bij mij vrij heftig, dus moet uitkijken met autorijden en deelnemen aan het verkeer maar dat is het absoluut waard!

31-07-2022 | Vrouw | 46
Zenuwpijn
Vraag Ik heb charcot Marie tooth ( zenuwstoornis) Alsook 2 hernia in onderrug. Kreeg meer zenuwpijnen en rusteloze benen. Waarvoor ik dit medicijn voor geschreven kreeg. Pijn en rusteloze benen beter. Maar verschrikkelijk jeuk en soms tintelende handen. Lees dit niet als bijwerking?? Komt dit nog voor of zou het vanuit de rug komen? Eind augustus MRI en [lees meer...]afspraak revalidatie arts....

24-06-2022 | Vrouw | 46
Zenuwpijn
Na constatering van een hernia begonnen met pregabaline, 2 x 75 mg per dag, pijn verdween, echter zat ik binnen mum van tijd helemaal onder de uitslag, wat een jeuk, via de huisarts 2 x een stootkuur prednison gekregen om de netelroos onder de knie te krijgen en per direct gestopt mrt pregabaline, de pijn is ( op een dove tintelende voet na) niet meer teruggekomen en [lees meer...]als ik toch wat last heb dan neem ik een diclofenac, pregabaline helpt echt goed tegen de zenuwpijn maar de grootste bijwerking ( netelroos) won het van de pijnstiller

07-08-2024 | Man | 44

diarree

Hernia met uitstraling linkerbeen. Kan niet rechtoplopen. Met dit heb ik de stralingspijn onder controle en slaap ik ieg nog iets. Prima spul mi

11-06-2024 | Vrouw | 44

Bijwerkingen

wazig zien acute diarree doffe hoofdpijn angst keelpijn

Net 4 dagen begonnen voor C7 in mijn nek, beknelde zenuw straalt uit naar binnen kant arm, door naar pols en wijsvinger en duim. Last van vreselijk wazig zien, diaree eerste 3 dagen, gaat nu beter. Hoofdpijn. En snachts last van angstklachten, het vervelende is dat ik vroeger een paniekstoornis heb gehad, dus word hier heel onrustig van. Bijna zin om te stoppen, want wat [lees meer...]gebeurd er als ik stop. Beland ik dan weer in mijn paniekstoornis. Helaas krijg ik veel bijwerkingen hiervan maar dat zal wel per persoon schelen. Maar na 4 dagen werkt het helaas ook nog niet. Dat staat ook in de bijsluiter. Word ook erg suf van, net of buiten mijzelf zit ofzo.

18-05-2024 | Man | 44

Bijwerkingen

krachtverlies in armen en handen verlies van bewustzijn verlies van libido gewichtstoename vermoeidheid wazig zien

Ivm onbegrepen ernstige ziekte die plots lichaamsdelen in 5 min zo graag maakt als "olifanten voeten" meestal armen maar sinds kort ook knieën en onderbenen. Enig oplossing is dan acuut opereren de druk er af halen zodat niks bekneld raken. Grote littekens, grote wonden, heelt slecht lijkt wel of lichaam zichzelf aanvalt. Door alle operaties veel schade opgelopen aan zenuw[lees meer...]en. Slik.het nu een jaar of 3 en bijwerkingen bijna allemaal.zijn van toepassing tegenwoordig wordt steeds heftiger ook.stap uit bed na goede nacht neem medicijnen en na een kwartier / halfuur kan ik ogen bijv niet meer open houden, val.ik soms weg, praat onzin, erc,dir is de laatste maand echt zo enorm toegenomen en alle bijwerkingen heb ik inmiddels ik stop.ermee dit kan zo niet meer. Ga nu per direct stoppen en kijken of er verbetering komt en of dat het zeker door dit medicijn Komt. Zoek liever een andere medicijn met de dokter in overleg en vraag naar bijwerkingen van de andere medicijnen online staat veel aan handleidingen maak juiste keuzesnwasrom.dit bij mij nu plots na 3 jaar zo heftig niet normaal

22-04-2022 | Vrouw | 44
Angststoornis
Pregabaline in combinatie met Venlafaxine 225mg geslikt. Werkte ondersteunend naast intensieve therapie bij Persoonlijkheidsstoornis NOA / obsessief compulsieve uitingen en angst/paniek. Afgebouwd nu nog 5ml ( drank) om in te slapen. Afbouwen gaat met ministapjes soms weer terug naar hogere dosering ( echt per ml) zodat slapen weer beter gaat. Door ADD moeite soms met s[lees meer...]lapen ( periodes)

29-08-2021 | Man | 44
Zenuwpijn
Twijfel erg over operatie, hierdoor voorlopig pijnstilling dmv pregabaline. Na maanden stop ik nu om te kijken wat ik voel. Lichaam lijkt erg problemen te hebben met starten met medicijn en het afbouwen. Moe, futloos en depressief gevoel. Weet eerlijk gezegd niet meer wat ik voel. Begin zo langzaam hopeloos gevoel te krijgen.

15-02-2025 | Vrouw | 43

Bijwerkingen

spierpijn slecht zicht dichtbij misselijk wakker worden weinig energie

Ik heb fns waardoor veel pijne waar zenuwpijn toch wel Erg op de voorgrond staat , waar geen enkele Arts mij serieus nam en ik uit schreeuwde van de pijn werd ik door mijn huisarts naar een pijn kliniek gestuurd werd , het was of een keratine infuus ( had ik dat maar gedaan) of het was tabletvorm pregabaline ik koos voor het laatste. .. niet wetende dat toen de hel ge[lees meer...]opend werd! De pregabaline werd in gezet met 25 mg dat werkte niet dus werd het verhoogd naar 75 mg 2x daags ik kreeg naast de ellende die ik al had/heb er nog meer shit bij ( deze ellende had ik nog niet voor ik met pregabaline starte), wat nu geresulteerd heeft in een pees , & spier beschadiging ( helaas tevens onomkeerbaar) waar door het functioneren van dat been steeds slechter gaat ( sinds gebruik van pregabaline)met alle gevolgen van dien tot injecties en een scharnierende Brace aan toe ( wil ik redelijk kunnen lopen ) dit is een extreem maar zwaar kut & zeer pijnlijk gevolg van het gebruik van pregabaline helaas Kijk er mee uit het helpt je echt naar de filistijnen!

29-01-2025 | Vrouw | 43
pregabaline (75)

spraakproblemen duizeligheid gewichtstoename

Na complete schildklierverwijdering met halsklierdissectie zenuwpijn vanaf oor tot sleutelbeen. Gestart met pregabaline wat eerst gunstig effect leek te hebben, want minder pijn. Pijn kwam steeds terug, waarbij dosering steeds wat omhoog ging. Pijn was niet onder controle en bijwerkingen werden steeds meer en erger.

31-03-2025 | Man | 42
pregabaline (150)
Zenuwpijn
Ik had ivm een vermoedelijke hernia enorme pijn. Na een spuit met diclofenac en morfine werd ik iets rustiger. De pijn kwam echter terug ondanks het slikken van 60 gram (per dag) morfine en paracetamol (maximale) en diclofenac (maximale). De pijn was ongekend. Echter toen ik icm bovenstaande de pregabaline kreeg (2x 150mg per dag) is mijn pijn nagenoeg niet meer aanwezi[lees meer...]g. Voor de zenuwpijn die ik had en hoe dit is verminderd sinds het slikken van dit medicijn ben ik zeer tevreden.

15-02-2022 | Man | 42
Zenuwpijn
Zenuwpijn door ms. Na jaren pijnstillers te slikken, wat niet tot nauwelijks werkte blijkt dat het zenuwpijn is en pregabaline heeft een hoop veranderd. Bijna nooit meer pijn, maakt leven stuk fijner. Bijwerking was eerste week euphorish maar daar was mijn partner wel blij mee, haha Verslavend weet ik nog niet maar denk dat ik er nooit meer af kom ivm ms en das prima

15-05-2024 | Vrouw | 40
Zenuwpijn
Srs operatie gehad, waarbij de zenuwen van de ballen zijn afgeknipt in de venusheuvel. Bij extreme vermoeidheid, lees twee of meer nachten niet slapen en intense sex, ontstaat er zware zenuwpijn in de linkerkant van de venusheuvel. Niks helpt dan, extreem heftige zenuwpijn, pregabaline of oxycodon is het enige wat dan werkt. Pregabaline werkt binnen 6 uur bij dubbele do[lees meer...]sis. Slaappil erbij en je gaat KO. Bij wakker worden geen last meer van zenuwpijn. Nog 1 dag pregabaline blijven slikken voor de zekerheid. Daarnadirect stoppen. Dus max twee dagen pregabaline. En nergens meer last van.

21-08-2023 | Man | 40
Polyneuropathie
Het voordoofde mijn voeten vrijwel voor 100% waardoor ik nauwelijks nog op mijn benen staan en lopen ging me erg moeilijk af. Plus werd autorijden een probleem doordat ik de pedalen niet meer voelde!

19-12-2021 | Man | 40
pregabaline (300mg)
Zenuwpijn
Begonnen met 2x 75mg per dag in verband met meerdere hernias en vernauwingen in de onderrug. Dove benen en voeten en hevige zenuwpijn. Langzaam aan opgebouwd naar nu 2x 150 en 2x 75mg per dag het haalt de scherpe kantjes er een beetje vanaf en ik heb iets minder vaak uitval verschijnselen en kramp. Verder niet echt het idee dat ik last heb van bijwerkingen alleen ben ik [lees meer...]een poosje geleden abrupt gestopt om te kijken of het echt werkt. Dat is geen aanrader, last van heftig zweten hartkloppingen hoofdpijn slapeloosheid en koude rillingen terwijl ik het erg warm had. Rustig afbouwen is dus wel een aanrader als je ermee moet of wilt stoppen. Ik gebruik het nu weer dagelijks omdat dit het enige medicijn is wat een beetje helpt de klachten te verlichten. Heb inmiddels veel soorten medicijnen gebruikt zoals tramadol oxycodon en morfine deze hadden allemaal geen effect.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1460) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1241) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1165) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (974) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (927) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (475) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.