medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid vermoeidheid boeren hoofdpijn maagzuur duizeligheid migraine constipatie galstenen blaasontsteking

LEEFTIJD + GESLACHT

Victoza (195 meningen)
Jardiance (85 meningen)
Gliclazide (79 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

06-11-2023 | Vrouw | 52
Afslanken - overgewicht
Dit klonk als een wondermiddel voor een paar kilootjes eraf. Zonder recept verkregen, wel goed begeleid en uitgelegd. Maar de nadelen wegen nu na 3 weken hoger dan die 3 kilo die ik kwijt ben. Voel me een vaatdoek. Vandaag beslist voor mezelf dat ik ermee stop.

20-05-2024 | Vrouw | 51
liraglutide (3)

chronische vermoeidheid migraine

De eerste 3 weken waren geweldig. Totaal geen honger meer, de kilo’s vlogen eraf. Voor het eerst in mijn leven heb ik ervaren om vol te zitten na een normale maaltijd. Na de 3 weken kwamen de bijwerkingen, een verdubbeling van mijn migraine, extreem vermoeid en gekmakende jeuk op de prikplekken. Ook het honger gevoel kwam weer terug. Een poos gestopt en weer opnieuw bego[lees meer...]nnen met de laagste dosering, maar helaas de bijwerkingen sloegen gelijk weer toe en het hongergevoel ging niet meer weg, Mezelf erbij neergelegd dat dit niet voor mij is. Nu op zoek naar iets dat wel gaat helpen bij mijn eetstoornis. /////RED mijn medicijn.nl: wij herinneren u eraan dat wij volgens onze richtlijnen het ruilen of kopen van medicijnen niet faciliteren. De wet verbiedt ons dit te doen. Bovendien geven wij geen persoonlijke gegevens door, wat de reden ook is, alles wordt geanonimiseerd.////

18-02-2024 | Vrouw | 51

Bijwerkingen

zwelling van de buik maagzuur migraine

Ik heb slaapapneu. Ben 2 jaar geleden 15 kilo afgevallen door een gezonde levensstijl, maar kom niet verder en blijf hangen op 104 kilo. Met saxenda kom ik in een week een paar ons aan, weer eraf, weer eraan en zo schommel ik tussen een paar onsjes. Ben nu 6 weken bezig en raak er aardig gefrustreerd van, want ik doe echt mijn best. Ik begrijp niet waarom het bij mij niet [lees meer...]werkt, behalve de eerder genoemde slaapapneu. Ik heb wel een vol gevoel, eet minder, beweeg ruim voldoende. Elke ophoging heb ik last van maagzuur en migraine. Maar dat verdwijnt en kan ik dragen.

01-09-2023 | Vrouw | 51
Afslanken - overgewicht
Voor het afvallen is het een prima medicijn, binnen een week 1 kg. Ik heb echter een nare bijwerking en dat zijn onrustige benen (vooral kuiten). Hopelijk trekt dit nog weg?!

15-04-2025 | Vrouw | 50

misselijkheid

Helpt goed, maar als je ermee stopt, komen de kilo's er weer even snel terug bij

25-01-2024 | Vrouw | 50
Afslanken - overgewicht
Ik gebruikte dit voor een steuntje in de rug na een rotperiode. Ik zit nu na 4 weken opbouw (0.6, 1.2, 1.8, 2.4) op 3 mg. Ik ervaar echter geen resultaat. Heb de pennen bij een kliniek aangeschaft. Goed begeleid en voor 3 maanden aangeschaft (27 December 2023). Nu dus 10 pennen over. Erg zonde maar om nu te blijven gebruiken zonder resultaat....Iemand nog ideeen? Of intere[lees meer...]sse? Ik weet even niet wat nu handig is. -o-o-o-o- /////RED mijn medicijn.nl: volgens onze richtlijnen faciliteren wij niet het ruilen of kopen van medicijnen . De wet verbiedt ons dit te doen. Wij geven ook geen persoonlijke gegevens door, wat de reden ook is, alles wordt geanonimiseerd. Misschien dat je het via de apotheek nog kunt proberen, in de hoop dat het nog een weg kan vinden naar mensen met minder kansen.////

26-09-2023 | Vrouw | 50
Afslanken - overgewicht
Al jaren overgewicht, nu overgang erbij. Alle mogelijke dieëten al gedaan. Dus nu dit proberen

05-08-2023 | Vrouw | 50
liraglutide (0.6)
Afslanken - overgewicht
Vandaag 4 weken geleden begonnen met Saxenda. Vanaf mijn 24e al aan het jojoën met mijn gewicht. Ben nu bijna 51. Me aangemeld bij een verslavingskliniek om maar van mijn hongergevoel af te komen. Daar kwam ik op een wachtlijst. Achteraf gelukkig. Ik woog 108 kilo bij een lengte van 1.76. Ik was mijn vreetbuien zo zat. Had al gehoord van Ozempic en ben gaan googlen. Oz[lees meer...]empic lukte me niet online te krijgen. Saxenda wel. Vanaf de 1e dag was mijn hongergevoel weg!!! Ik kon het wel van de daken schreeuwen! Wat een verademing. Alleen eten om mezelf te voeden en niet continu bezig zijn waar ik calorie rijke dingen kon scoren. Deze behoefte is gewoon weg!!! Mijn porties zijn een stuk kleiner omdat ik voor het eerst in mijn leven voldaan ben na een maaltijd. Het eten smaakt me nog steeds heerlijk. Voor mij is dit een ontzettend groot geschenk. Ik ben de 1e week 5 kilo afgevallen en nu blijf ik hangen op 100 kilo. Ik moet uiteraard nog steeds de juiste keuzes maken. Ik eet heerlijk alleen veel minder. Ook eet ik koolhydraten maar dan de goede. Volkoren producten en maximaal 1 koekje per dag. Waar ik intens van geniet! Hiervoor at ik koekjes per verpakking. De verlossing van mijn hongergevoel is voor mij een bevrijding! Ik heb geen bijwerkingen ervaren.

17-03-2025 | Vrouw | 49
liraglutide (3mg)

boeren lusteloos misselijkheid

Het afvallen gaat snel, 23 januari begonnen en nu al 11 kg afgevallen. Maar ik ondervind veel hinder van misselijkheid, moe zijn en zwavelboeren, heel smerig. Dat kan zo de hele dag duren als je iets vetter hebt gegeten dan normaal. Ik had het al van 1 olijf, ook olijfolie kan ik niet meer tegen.

03-03-2024 | Vrouw | 49

vermoeidheid

Gebruik nu iets meer dan 2 mnd Saxenda en het gaat fantastisch. Inmiddels meer dan 11 kg kwijt, bijna 10% van mijn startgewicht. Zit nu op 2,4 mg, verhogen gaat in overleg met de POH en zolang het goed gaat op een bepaalde dosering blijf ik daarop. Ga daarnaast nu mijn 2e jaar in van GLI en daar is de begeleiding ook top. Al met al maakt dit dat ik nu echt de overtuiging[lees meer...] heb dat ik nu eindelijk op een gezond gewicht terecht kan komen. Eet wanneer ik honger heb, sport 2-3 keer pw en wandel.

29-01-2024 | Vrouw | 47
Afslanken - overgewicht
Nu 2 weken bezig en zit pas op een dosis van 1,2 mg maar al 3 kilo kwijt. Heb echt minder honger. Doe er Project Gezond bij maar ik krijg zelfs de gezonde maaltijden niet helemaal op. Ik betaal het zelf omdat ik niet wilde wachten tot ik eerst het GLI traject van een jaar had afgerond, daar ga ik binnenkort wel parallel mee starten. Ik ben in ieder geval vooralsnog zeer te[lees meer...]vreden. (twijfel alleen of ik volgens schema moet opbouwen of toch iets rustiger op ga bouwen aangezien het nu ook gewoon werkt en ik vrijwel geen bijwerkingen heb.

01-07-2023 | Vrouw | 47
liraglutide (3)
Afslanken - overgewicht
Ik gebruik Saxenda vanaf eind februari en ben geleidelijk 9 kilo afgevallen tot nu. Nauwelijks bijwerkingen gehad. Ik had een start bmi van 28.7 en betaal de medicatie zelf. Ik had veel meer eruit kunnen halen maar wil ook af en toe genieten van eten en drinken. Het fijne is dat het hongergevoel wat vaak aanwezig was niet meer zo dominant is. Verzadiger gevoel. Het effect [lees meer...]wordt wel minder maar afwisseling buik en bovenbeen prikken kan dan helpen, iig bij mij. Ik heb 2 maanden 0.6 geinjecteerd en nu al een paar maanden op 1.2. Dat werkt prima voor mij. Ik wil wel enigzins iets voelen en ook om de kosten te drukken. Ik ben saxenda gaan gebruiken omdat ik door extreem slaaptekort ivm kleintje mijn zwangerschaps kilos niet kwijtraakte en niet kan sporten. Wel zet ik 10000 stappen per dag. Dat is eveneens een compensatie voor af en toe een borrel en een ijsje bv.

02-06-2023 | Vrouw | 47
liraglutide (3ml)
Niet in de lijst
Ik had hoge verwachtingen en mij ingesteld op veel misselijkheid als bijwerking maar was gemotiveerd omdat ik hoopte dat verzadigde gevoel te krijgen. Helaas merkte ik helemaal niks van een verzadigd gevoel. Ging uit mezelf wel netter eten omdat ik vooral hoopte dat het effect had maar kreeg hierdoor echt honger. Na iedere ophoging als enige wel twee dagen echt misselijk, [lees meer...]vieze smaak en moe maar dit nam iedere keer snel af als mijn lichaam gewend was aan de nieuwe hoeveelheid. Nu spuit ik 3ml en heb net besloten te gaan stoppen. Een teleurstelling voor mij. Hopelijk voor de meeste lezers heeft het wel effect maar mocht dit niet het geval zijn: je bent niet de enige bij wie Saxenda niks doet.

26-10-2024 | Vrouw | 46
Niet in de lijst

misselijkheid maagzuur acute hoofdpijn

Ik ben in juni gestart met saxenda. Ben langzaam gaan opbouwen, dus pas verhogen als ik geen effect en bijwerkingen meer had. Ik ben 8 kilo afgevallen in 4 maanden. In het begin wel last van bijwerkingen gehad, maar die vielen reuze mee. Momenteel gevoel dat ik stil sta en weinig tot geen effect meer ervaar van het medicijn.

12-10-2023 | Man | 46
Afslanken - overgewicht
Ben zeer tevreden 9 dagen 6 kilo afgevallen niet misselijk en geen honger het remt je hongergevoel goed eet meer fruit en eiwitten .

13-08-2023 | Vrouw | 46
Acne/puistjes
ik wil graag alles overnemen als u wilt neem contact met mij . //////////RED mijn medicijn.nl - Let op: deze mening is aangepast, persoonlijke verwijzingen zijn verwijderd. In de gebruiksvoorwaarden staat dat er geen 'handel in medicijnen' gedreven mag worden op mijnmedicijn. Medicijngebruik dient via een voorschrijvend arts plaats te vinden en aflevering van medicatie [lees meer...]via een geregistreerde apotheek.) ////////////////

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1166) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (977) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (699) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (476) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (470) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (464) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (437) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)