medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
misselijkheid maagzuur hoofdpijn boeren winderigheid acute diarree depressief darm/maag van streek vermoeidheid braken

LEEFTIJD + GESLACHT

Saxenda (157 meningen)
Jardiance (84 meningen)
Gliclazide (78 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

27-08-2024 | Vrouw | 49

Bijwerkingen

lucht in darmen maagpijn voor misselijkheid/braken constipatie

04-12-2023 | Vrouw | 49
Afslanken - overgewicht
Ik gebruik alweer 4 weken Ozempic 0,25mg. Tot op heden geen bijwerkingen en ook nog geen kilootje afgevallen. Helaas. Ik blijf nog wel hopen dat er bij een ophoging naar meer mg Ozempic wel zijn werk gaat doen.

13-07-2023 | Man | 49
semaglutide (1MG)
Afslanken - overgewicht
Helpt je om te minderen en of te stoppen met snoepen, zoetigheid; alcohol en grote portie aan maaltijden. Nadeel voor wie graag eet en kookt ... zin in lekker eten en koken is ook weg hiermee...

16-06-2023 | Vrouw | 48
semaglutide (1)
Artrose
Helaas kan ik door mijn jarenlange artrose en reuma niet genoeg lopen en mag een hoop activiteiten niet doen.Eet gezond maar ging van 68 kilo bij 1.76 naar 96 kg. Ben daarom door mijn reumatoloog op ozempic gezet en ben nu 21 kg kwijt.Totaal geen last van bijwerkingen slik ook nog erg veel andere medicatie en minder pijn in mijn gewrichten. Maar heb nog wel trek hoor,niet [lees meer...]misselijk en erg blij dat het bestaat.

30-05-2024 | Man | 47
semaglutide (0,5mg)

vermoeidheid constipatie

Begonnen met OZEMPIC op advies van de dokter. Door overgewicht een te hoge suiker, een te hoge cholesterol, een te hoge bloeddruk, slechte nierwaardes en leververvetting. Nu 7 maanden verder van 112 naar 92 kilo gegaan en alle waardes zijn top. Zonder OZEMPIC en de begeleiding van de arts was dit nooit gelukt ik ben heel blij met dit medicijn.

07-11-2023 | Vrouw | 47
semaglutide (0,5mg)
Niet in de lijst
BMI boven de 30 Ik ben er zo ziek van ,spuit nu 2 weken 0.5 ,mag je er ineens mee stoppen of moet er afgebouwd worden?

22-09-2023 | Vrouw | 47
Diabetes type 2
Reeds enkele jaren diabetes type 2 waarvoor Metformax. Niet meer afdoend en ook overgewicht. Dokter wou Ozempic 0,25mg opstarten. Eerste 2 weken vielen bijwerkingen mee, misselijkheid en vlug verzadigd en geen hongergevoel. Na 3de week ernstig last van maag en darmen, diarree en krampen. 4de week aanhoudende buikkrampen en diarree die enkel weggingen met Buscopan Forte en [lees meer...]pijnstilling. Dadelijk moeten stoppen van arts. Nu maag-en darmontsteking waarvoor Motilium tot het uit mijn systeem is. 3kgs afgevallen maar mijn glucose nog steeds te hoog nuchter. Voor mij nooit meer. Slechte ervaring.

15-11-2023 | Vrouw | 46
Afslanken - overgewicht
Nu 11 weken bezig. Laatste 6 weken 1 mg. Eerste 2 weken 0,25 mg. Merkte effect na 2 dagen. Voller gevoel, lang verzadigd. Eerste weken het meeste effect. Nu sinds 2 weken matig, veel minder effect: eetlust neemt toe. Nu na 11 weken 9 kg afgevallen. Omdat ik stil sta wil ik verhogen in dosering, want ik beweeg al meer , daar kan ik niet nog meer behalen. In overleg [lees meer...]met de verpleegkundige die mij begeleid. Ik heb geen bijwerkingen, was af en toe iets misselijk. Dat is het dan ook. Ik wil nog 11 kg afvallen.

06-11-2023 | Man | 46
Afslanken - overgewicht
hervatten met spuiten na 2 weken gestopt. Ozempic "werkt" niet meer. Beste, ik heb enkele weken Ozempic met succes kunnen gebruiken en mijn BMI omlaag kunnen krijgen door te spuiten, goed op eten te letten en te bewegen. ik ben 2 weken gestopt met spuiten en daarna weer hervat. Nu slaat het spuiten niet meer aan. inmiddels 2mg per week gespoten en geen resultaat. heb[lees meer...]ben jullie hier ervaring mee en wat te doen? ik wil ook weer geen overdosis innemen.

15-11-2024 | Vrouw | 44
Afslanken - overgewicht
Ik ben gestart met dit middel 10 februari dit jaar. Eerst langzaam opgebouwd van 0,25 mg naar 1 mg. Ik woog op dat moment 105 kg bij een lengte van 1,67 meter. Per heden weeg ik 84 kg en ben ik nog steeds langzaam maar gestaag aan het afvallen. Doel is een gezond vetpercentage te bereiken zodat ik gezond oud kan worden. Ik gebruik dit medicijn onder begeleiding van een [lees meer...]arts en leefstijlcoach. Tegelijkertijd houd ik (nog steeds) heel goed in een app bij wat ik eet en wanneer zodat er inzicht is in mijn eetpatroon. Ik let bijzonder goed op dat ik voldoende eiwitten en calorieën binnen krijg en ik weeg alles. Gemiddeld zit ik per dag op minimaal 1700-1800 calorieën en ik val nog steeds af. In het begin toen ik wat meer “naar mijn gevoel luisterde” at ik naar mijn idee veel te weinig. Dat is ten koste gegaan van mijn spiermassa (-4kg). Door echt genoeg te eten, sporten en op mijn proteïne te letten hou ik dat nu op peil. Het geluk is dat ik nagenoeg geen last van bijwerkingen heb. Alleen heel even in het begin toen ik op 1mg kwam last van een wat weeïg gevoel. Het is naar mijn idee zeker geen quick fix. Ik lust nog steeds chocolade en alle andere lekkere dingen. Dit medicijn brengt mij eetrust zodat ik mijn portiegrootte kan reguleren. Door heel goed alles te noteren, voldoende gezond te eten, 3 tot 4x in de week te sporten hoop ik dat ik na het afbouwen dit gewicht kan blijven houden. Meten is weten en ik zal levenslang moeten letten op wat ik eet en de gezonde afweging moeten maken. Dat is nou eenmaal een onderdeel om af te vallen en op gewicht te blijven. Daarbij word ik gemotiveerd en geïnspireerd door de insta van fitmetmichael👍🏼 Nu hopen dat ik na de afbouw dit kan voorzetten. Op dit moment zou ik dit medicijn aanraden met de kanttekening dat je echt je levensstijl blijvend moet veranderen.

16-03-2024 | Vrouw | 44

constipatie misselijkheid

1 maand gebruikt in opbouw. Nul effect, bij de laatste verhoging continu ziek, misselijk, maagzuur, overgeven. Zo zal je wel af. Begin hier niet aan.

10-09-2023 | Vrouw | 44
semaglutide (0.5)
Afslanken - overgewicht
De eerste 2 maand heel veel bijwerkingen ; nadien verbeterde dit wel, gelukkig . Ik bleef doorbijten omdat het toch wel zijn werk deed ; veel minder zin in eten en zoetigheid waardoor ik nu maar 1/3 eet en zo goed als niet meer snoep of zoetigheid . op 3 maand 11,7 kg verloren , ik hoop dat dit zo nog maanden doorgaat want ik zou nog 35 kg kwijt moeten om een gezond B[lees meer...]MI te bekomen . het werkt niet bij iedereen en je moet er wel wat bijwerkingen bijnemen en je manier van eten veranderen maar hiermee lukt het me tot nu toe ; iets wat voorheen met tal van verschillende diëten niet lukte . ik ben super tevreden

18-01-2024 | Vrouw | 43
Diabetes type 2
In 2019 begonnen met Ozempic 0.5 mg en binnen een jaar 10 kilo kwijt en suiker onder controle. Voeding ook aangepast. Na een jaar geen effect meer en suiker ging schommelen. Verhoging naar 1 mg. Heeft geen effect gehad. 14 kilo aangekomen. Suiker ook nog aan het schommelen ondanks goede voeding. Gesprek arts aangevraagd om te stoppen met Ozempic en alternatieve te bespreke[lees meer...]n.

15-07-2023 | Vrouw | 43
Afslanken - overgewicht
Neem dit middel niet als je niet doodziek wil zijn. De bijwerkingen zijn niet te doen. Buikkrampen, buikloop, misselijkheid, eierpuf , enorme vermoeidheid. Ik heb maar 2 weken dit product gebruikt, effectief is het wel, ben 3,5 kg kwijt. Maar hoe! Vuilbak binnen . Nooit meer!

02-09-2024 | Vrouw | 42

Bijwerkingen

braken diarree 's nachts misselijkheid maagpijn die komt en gaat winderigheid boeren

Gestart met 0,25 ozempic, al snel kreeg ik bijwerkingen vooral misselijkheid. De ozempic opgehoogd naar 0,50 daarna 0,75 deze was niet leverbaar al snel naar 1.0. Er gaat geen dag voorbij zonder diarree, misselijkheid en minimaal 3 dagen per week braken. Na 4 mnd gebruik ,maagpijn, darmkrampen , veel 'eier' boeren en winderigheid. Na overleg met de praktijkondersteuner za[lees meer...]l ik terug gaan naar 0,5 hopelijk zullen de bijwerkingen stoppen. Het voordeel is wel dat ik geen insuline meer hoef te spuiten en dat ik ben afgevallen. Maar de afgelopen maanden raakte ik zo uitgeput dat ik twijfel om ermee te stoppen.

02-02-2024 | Vrouw | 42
Afslanken - overgewicht
Kan je me zeggen hoe je dit dan juist doet? 0,25mgr geven met een spuit van 1mgr? Moet je de spuit niet doorklikken tot op 1 met? Alvast bedankt

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (696) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)