medicijnen

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (750 meningen)
Diabetes type 2 (53 meningen)
Diabetes type 1 (15 meningen)
Diabetes type 3 (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

11-02-2019 | Man | 65
simvastatine (20mg)
Hartklachten
HARTKLACHTEN. VIA, CARDIOLOOG, eerst medicijnen. KRIJG warm gezicht van, net al heb je koorts. zakt met paar uren af. wel kans op rugpijn, schouder, nekpijn. nooit geen klachten, alleen gebruik, SIMVASTATINE. 20MG. HEB MEER KENNISSEN, met spierpijn, door dit middel. verder niet weten hoe

10-12-2018 | Vrouw | 55
simvastatine (10mg)
Hartklachten
Ontzettend veel spierkrampen vooral in de benen en bij het opstaan

21-01-2018 | Vrouw | 79
simvastatine (40mg)
Hartklachten
Na het plaatsen van 3 stands kreeg ik verschillende medicijnen voorgeschreven. Ik voelde me goed, na 3 keer revalidatie ben ik gestopt omdat ik al regelmatig fietste en een paar uur liep. Weken later werd dat steeds minder, duizelig, zwak, spierpijn,druk op mijn hoofd, kortademig. Dacht dat ik gek werd! Heb steeds gevraagd of het aan de medicijnen kon liggen, antwoord [lees meer...]negatief. Werd doorgestuurd naar de kno arts, niets aan de hand. Ik gebruik ook brillique 80mg 2 x per dag en acetyls card 80 Mg 1 x per dag. Ben op eigen initiatief gestopt met brillique maar dat gaf geen verschil. Ben toen ook gestopt met simvastatine. En zie, na 2 dagen was ik klachtenvrij. Na overleg met huisarts 14 dagen gestopt en toen weer opnieuw ingenomen. Na 5 dagen weer dezelfde klachten. Nu gestopt!

02-01-2018 | Vrouw | 58
simvastatine (10mg)
Hartklachten
Wakker worden omdat mijn hart is gestopt met kloppen. En dan na een hele tijd een harde klap en dan loopt het weer. Dat waren de bijverschijnselen bij mij. Ik had er geen idee van dat het van de simvastatines zou kunnen komen tot ik een verpleegster sprak. Van heel veel verschillende mensen hoor ik nu uiteenlopende rare klachten door dit middel, tot zelfs verlammingsver[lees meer...]schijnselen toe. Vraag dus om een ander medicijn. Meld uw klachten s.v.p. ook bij Bijwerkingencentrum Lareb - www.lareb.nl -, dan is de kans ietsje groter dat de fabrikant er wat aan gaan doen.

31-03-2013 | Vrouw | 65
Hart
Weet men wel dat dit middel niet meer gebruikt mag worden na het 70e levensjaar? Dan maak je nl zelf amper meer cholesterol aan en heeft het zeer ernstige bijwerkingen. Lees de bijsluiter er maar op na!!! De medicijn maffia zal u dit niet vertellen, willen iedereen aan deze troep hebben, dat brengt geld op. Zelf ben ik nu 65 en stop geregeld met innemen, als de pijn in de[lees meer...] spieren te erg wordt. Maanden fysio kost klauwen vol geld, maar ja, je moet slikken!! Ik baal ervan

27-03-2013 | Vrouw | 60
Hartklachten
Na een hartinfarct, Simvastatine voorgeschreven door de cardioloog.Na een half jaar dit middel niet meer ingenomen.Ik kon maar niet begrijpen waar ik zo beroerd van was!Hartkloppingen niet meer kunnen eten,pijn in mijn knieen en schouders.Zeer in mineur nergens geen zin meer in wel hele dagen kunnen slapen.Vroeger was ik een zeer actief mens maar daar was niets meer van ov[lees meer...]er.Ik ben er zelf mee gestopt en na 2 weken heb ik het idee dat er eenigzins vooruitgang in zit.Over nog 2 weken even terug naar de huisarts om dit eens te bespreken.Maar dit middel slik ik dus niet meer,Wat kan een mens ziek zijn van medicijnen .Met vriendelijke groet.

25-03-2013 | Man | 58
Hartklachten
Bijwerkingen van Simvastatine (ook atorvastatine) zijn dramatisch: minder scherp geheugen, moe, enorme spierpijn, allerlei ontstekingen. Beïnvloed ook de hoeveelheden van nuttige vitamines. Sinds ik nu enkele maanden extra Vitamine D gebruik nemen mijn spierklachten gelukkig af (statines beïnvloeden ook Vitamine D). Maar de andere klachten heb ik nog steeds. Ik ga natuurli[lees meer...]jke vervangers zoeken voor deze chemische troep. Het lijkt mooi, maar je haalt het paard van Troje naar binnen.

26-09-2012 | Vrouw | 54
Hartklachten
Sinds gisteren heb ik simvastine, die ik moet slikken tot ik volgende week bij de cardioloog ben geweest. Het is namelijk niet zeker of mijn klachten van het hart komen, de klachten lijken op angina pectoris dus moest ik alvast beginnen met betablokker, bloedverdunner en sinds gisteren ook de simvastatine. Ik heb vannacht enorm veel maagpijn gehad, felle steken waren het. [lees meer...]Ik heb de arts gebeld en zie adviseerde om de dosis te halveren. Maar eigenlijk wil ik helemaal niks meer slikken tot ik zeker weet wat ik mankeer.

19-09-2012 | Man | 51
Hartklachten
had bewegings problemen, vooral de gewrichten leek of er een soort gel tussen zat.

07-07-2012 | Man | 78
Hartklachten
last van arm en borstspieren

02-05-2012 | Man | 71
Hart
tot 8-2-2012 geen problemen, kreeg toen Diltiazem i.v.m. bijwerking ander medicijn. Daarna bijwerking spierpijn armen en benen, pijn in gewrichten en soms onstabiel met lopen tevens zonder inspanning toch veel vermoeidheid. Vanaf 2 mei 2012 als proef Crestor 10 op advies van Cardioloog.

03-04-2012 | Man | 60
Hart
heb dit middel gekregen na plaatsing 2 stents in rechter kransslag ader.kreeg heel veel rug pijn voelde mij ellendig.heeft 14 dagen geduurd om beter te worden.neem nu geen enkel medicijn voel me herboren.u kunt er ook suikerziekte van krijgen .staat niet in bij sluiter

21-03-2012 | Man | 57
Hart
Na de implantatie van een stent nam ik onder andere simvastatine en sindsdien verdwijnen mijn spieren, pijn in mijn nek, algehele vermoeidheid, geen energie, geen zin om iets te doen, pijn in mijn benen etc, kortom, een afdaling naar hel. Toen ben ik gestopt. Ik heb een moment gehad zoals wanneer je afkickt van drugs (krampen, trillen over het hele lichaam), nu nauweli[lees meer...]jks 48u later voel ik me veel beter. Eindelijk ontdaan van deze smeerboel. Ik ga nu stoppen met een oorlog te voeren tegen cholesterol en mijn gewoontes veranderen. Er zijn ongetwijfeld andere methodes om mijn cholesterol te verlagen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1166) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (978) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (700) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (476) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (471) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (465) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (438) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)