medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
vermoeidheid misselijkheid herhaaldelijk overgeven darm/maag van streek buikpijn droge mond hoofdpijn tintelingen en prikkeling in vinger(s) bittere smaak astma

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Acne/puistjes (69 meningen)
Ziekte van Lyme (42 meningen)
Longontsteking (29 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (25 meningen)
Bronchitis (18 meningen)
Chlamydia (13 meningen)
Keelontsteking (11 meningen)
Bijholteontsteking (11 meningen)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening) (6 meningen)
Rosacea (6 meningen)
Luchtweginfectie (6 meningen)
Bacteriële infectie (4 meningen)
Oorontsteking (3 meningen)
Blaasontsteking (2 meningen)
Folliculitis (1 mening)
Cystische fibrose (0 meningen)
Nierbekkenontsteking (0 meningen)
Prostaatontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

06-01-2024 | Vrouw | 34
doxycyline (40mg)
Luchtweginfectie

26-04-2023 | Vrouw | 34
doxycyline (40mg)
Longontsteking

14-10-2024 | Vrouw | 35
Hidradenitis suppurativa
Ik ben begonnen met de AB kuur voor mijn huidziekte. Ik durfde het niet te nemen, mede door de verhalen hier. Ik ben nu ruim een week bezig (moet 2 maanden aan de kuur) en ik heb tot nu toe geen bijwerkingen. Ik neem wel elke dag probiotica in. Die heb ik gewoon gekocht bij de kruidvat, van het eigen merk. Wat betreft mijn huidziekte merk ik wel dat het iets rustiger wordt[lees meer...], maar het werkt nog niet optimaal jammer genoeg. Ik ga nog even door met de kuur met hopelijk toch goede resultaten. Ieder mens reageert natuurlijk anders op een medicijn, maar hier een positief verhaal.

12-07-2024 | Vrouw | 35
doxycyline (100mg)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)

droge mond

Durfde niet te beginnen door al deze bijwerkingen te lezen van andere hier. Gister begonnen. Alleen beetje droge mond!!!

04-02-2023 | Vrouw | 35
Chlamydia
Ik wil toch even een tegenbericht geven. Ik werd nogal angstig nadat ik hier de ervaringen las van dit medicijn. Ik ben het met tegenzin gaan innemen. Maar goh, het valt reuze mee. Ik ben er net mee begonnen (2 pillen ingenomen), dus weet nog niet of het effectief is. Maar van de bijwerkingen heb ik totaal geen last! Dus geen misselijkheid, diarree, hartkloppingen, etcet[lees meer...]era. Over de bijwerkingen op langere termijn kan ik dus nog niks zeggen.

11-06-2022 | Vrouw | 35
Ziekte van Lyme
Door een grote rode kring op mijn been, en een wit bultje in het midden bij de huisarts terecht gekomen. Vermoeden was een tekenbeet, alhoewel ik de teek nooit gezien heb. Door met name de rode uitbreidende kring is er Lyme ziekte geconstateerd. Andere (lichte) klachten waren hoofdpijn, vermoeidheid, griepachtig. Meteen na de constatering van de grote rode vlek, 10 dagen d[lees meer...]oxycycline geslikt, 2x per dag, 100mg. Tijdens slikken een aantal bijwerkingen, zoals extra vermoeidheid, niet goed tegen fel licht kunnen, droge mond. In de zon staan of kijken was echt ongemakkelijk. Nu 2 dagen van de kuur af, nog steeds moe en last van fel licht. Hopelijk gaan deze bijwerkingen snel weg en ben ik af van de ziekte van Lyme.

16-07-2021 | Vrouw | 35
doxycyline (100mg)
SOA (seksueel overdraagbare aandoening)
Na inname eerste tablet , kreeg ik direct een zwaar gevoel in mijn ledematen.Alsof de bloedsomloop verminderde, beetje tintelend gevoel in ledematen ook. Dezelfde nacht hartkloppingen waardoor ik niet kon slapen. NU dag 3, wakker geworden door hevig transpireren en hartkloppingen. Ben van plan naar de huisarts te gaan, dit lijkt erop dat het een allergische reactie betr[lees meer...]eft verder is erg vermoeid maar dat is meestal zo bij medicijngebruik.

24-08-2023 | Vrouw | 36
Niet in de lijst
Bloed in mond en maag en ernstige vermoeidheid na de eerste pil op de eerste dag. Gelijk gestopt.

15-02-2022 | Vrouw | 36
Voorhoofdsholteontsteking
Ik heb de kuur gekregen voor een luchtweginfectie en voorhoofdsholte ontsteking. Ik ben inmiddels 1 dag klaar met de kuur, maar wat een bijwerkingen. Opgeblazen gevoel, maagklachten, misselijk, hondsmoe, duizelig, hoofdpijn.

07-03-2022 | Man | 37
Niet in de lijst
4 jaar lang moeten slikken voor de ziekte van whipple te onderdrukken, uiteindelijk resistent geworden.

19-11-2020 | Man | 37
Tekenbeet
Naar verwachting een teekbeet. Puntje met rode kring er omheen. Ik was de laatste tijd al snel moe.. 10 dagen 2x daags na het eten 100mg en uit de zo’n blijven is het advies van de doc. Vooral erg moe, rond 20:00 begint het al. Wel gewoon aan het werk. Eerste dagen kan het erger worden door het afsterven van de bacteriën en door hen aangemaakte toxinen. Nu halverwege[lees meer...] de kuur maar voel me nog niet echt beter.. dat kan natuurlijk ook de antibiotica zijn...

28-01-2025 | Vrouw | 38
Koorts

vermoeidheid maagpijn misselijkheid

Na aanhoudende hoge koorts doxycycline voorgeschreven gekregen. Koorts was meteen onder controle en de volgende dag weg. Maagpijn en misselijkheid zijn vervelend maar sinds ik dit slik is het alsof ik door een bus overreden ben, ik ben echt zo extreem moe.

16-12-2024 | Vrouw | 38

Bijwerkingen

buikpijn braken opgeblazen gevoel bovenbuik vermoeidheid pijn op de borst

Kuur voorgeschreven gekregen ivm aanhoudend eczeem met infectie op de benen. Na ongeveer 2 weken enorm vermoeid, na nachtdienstenreeks bijna aansluitend 26 uur geslapen met af en toe half uur wakker. Soms pijn op de borst. Braken, snel misselijk, minder eetlust. Koude rillingen. Opgeblazen pijnlijke buik, gevoel van aandrang ontlasting maar komt niet, of minder, of ee[lees meer...]n keer diarree. Meer moeite met opstaan, oorsuizen. Ontdekte na een paar dagen niet lekker zijn dat het meerdere bijwerkingen betrof i.p.v. gewoon ziek zijn. Afspraak huisarts gemaakt en mocht de medicatie niet nemen tot consult. Eczeem werd iets minder. In eerste week nog wat onderhuidse ontstekingen gehad in gezicht/hals, acné verdween wel. Eerder dit jaar een kortere kuur gehad, destijds enkel soms pijn op de borst gehad.

08-10-2022 | Vrouw | 39
Ziekte van Lyme
Na tekenbeet risico op de ziekte van Lyme wegens huiduitslag. Vrij snel na inname van het pilletje licht duizelig en misselijk. Als ik het i neem bij het eten zoals ze adviseren is dit minder. Wel paar uur na inname steeds heel erg moe. Alsof ik al paar nachtjes amper geslapen heb. Verder, tot op heden, geen bijwerkingen. Irritatie tekenbeet nog niet weg. We zitten ook nog[lees meer...] maar aan de 3e dag van de 10.

21-05-2020 | Vrouw | 40
Astma

20-12-2024 | Vrouw | 41
Acne/puistjes

Bijwerkingen

darm/maag van streek misselijkheid hoofdpijn

Ik kreeg van de dermatoloog een doxycycline kuur van 6 weken voor mijn acne, ik las online al niet veel positieve verhalen dat dit nu echt werkte dus was al niet erg enthousiast. Ik kreeg hele erge maagklachten, de laatste weken zo erg dat ik gewoon niet meer wist wat ik nog kon eten om mijn maag niet te erg van streek te maken waarbij er dus ook veel misselijkheid & hoo[lees meer...]fdpijn bij kwam kijken maar ik wilde doorzetten om de kuur af te maken, tijdens de kuur nam de acne wel af had soms nog een keer een puistje maar was kwa dat blij met het resultaat alleen toen ik nog maar 3 dagen was gestopt met de kuur brak ik alweer uit en erger als ooit.. mijn voorhoofd zat vol (en dit had ik voorheen niet). Ik ben dus zwaar teleurgesteld en zou dit absoluut niet aanraden.. de mensen bij wie dit wel heeft gewerkt zijn schaars.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (696) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)