medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
slokdarmproblemen metaalachtige smaak maagpijn maagproblemen vermoeidheid diarree bittere smaak buikklachten maagzuur netelroosachtige uitslag overal

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Kaakontsteking (21 meningen)
Kiespijn (20 meningen)
Infectie (wond) (17 meningen)
Bacteriële infectie (15 meningen)
Wondroos (11 meningen)
Tandvleesontsteking (10 meningen)
Keelontsteking (2 meningen)
Longontsteking (2 meningen)
Bijholteontsteking (2 meningen)
Vaginale schimmelinfectie (1 mening)
Peesontsteking been (1 mening)
Bacteriële parotitis (1 mening)
Antibiotica profylaxe (1 mening)
Blaasontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

10-10-2024 | Vrouw | 42
Bijholteontsteking

diarree

Vanwege een neusbijholtenonsteking met heftige hoofdpijnen deze kuur gekregen. De bijholteontsteking is onstaan door behandeling bij de tandarts. De kuur deed na 4 a 5 dagen pas zn werk. Toen begon ook de diarree. Iedere ochtend. 6 dagen na de kuur nog steeds veel diarree in de ochtend. Voor mij niet erg gezien ik Al mn leven lang heftige obstipatie heb. Lijkt alsof mijn [lees meer...]lichaam een grote schoonmaak krijgt door de kuur. Minder opgezet ook.

29-07-2024 | Vrouw | 46
Tandvleesontsteking
Een hele fikse ontsteking van het tandvlees bij verstandkies in de onderkaak, wat ontzettend veel pijn en een flinke dikke wang en hals teweeg bracht. Door mij allergie voor amoxicilline kreeg ik van de tandarts dit medicijn. Vanaf dag twee namen de klachten heel snel af en heb geen enkele bijwerking ervaren.

09-07-2024 | Vrouw | 29
Niet in de lijst

bittere smaak

Gekregen voor een abces in mijn wang omdat ik allergisch ben voor amoxicilline , na 2 dagen moest de zwelling zakken, dit gebeurde ook de 2e dag geen pijn meer, en de bult werd aanzienlijk minder. Ik kreeg 1800mg per dag. Geen bijwerkingen alleen snachts een bittere smaak in mijn mond.

30-12-2023 | Man | 37
Kiespijn
Kiespijn en bijholteontsteking, na een kuur amoxicilline toch naar de spoedtandarts, schreef wortelkanaalbehandeling voor maar durfde het niet aan op het moment. Toen deze kuur gekregen, de pijn is weg, werkt dus goed alleen door alle slechte recensies weet ik nog niet of ik het ga afmaken.

12-01-2023 | Vrouw | 52
clindamycine (150mg)
Wondroos
Ik heb vaker last van wondroos door een ongeval waarbij het been geïnfecteerd raakte met de stafylokokken bacterie. Na 1 dag al verbetering te zien aan het been en koorts gezakt. Na 2 dagen al geen koorts meer en het been gaat zienderogen vooruit. Kuur afmaken en op advies van de huisarts een tablet per dag blijven nemen ter voorkoming van. Geen bijwerkingen. Zeer tev[lees meer...]reden over Clindamycine.

23-12-2022 | Vrouw | 68
Kaakontsteking
tot nu toe ( dag 2) geen bijwerkingen, en het helpt goed. Moet nog 3 dgn. het gaat ook goed met mn andere medicatie, hopelijk word ik er niet dik van 😁

22-10-2022 | Vrouw | 29
Bacteriële infectie
Wegens penicilline allergie - en hartpatiënt mag ik velen antibiotica niet hebben. Clindamycine is één van de weinige die ik mag en bij mij uitstekend werkt bij botinfecties en wondroosinfectie. De bijwerkingen neem ik op de koop toe (soms krijg ik schimmelinfectie in mijn mond bij 3weken of langer gebruik evenals darminfectie keer door gekregen) De misselijkheid van[lees meer...] Clindamycine, slaperigheid, buikpijn en jeukende bultjes krijg ik altijd is prima!

23-08-2022 | Man | 49
Bacteriële infectie
Bacteriële infectie na insectenbeet in het onderbeen. Goede werking van medicatie. Allergisch voor amoxicilline dus goed alternatief.

08-10-2021 | Man | 46

23-01-2021 | Man | 30
clindamycine (150mg)
Ontsteking (mond)
Gebruik dit medicijn voor een ontsteking in de kies. Amoxciline kan ik niet tegen. Daarom gekozen voor clyndamicine. Werkt perfect geen bijwerkingen nu dag 3/5. Aanrader voor ontstekingen !!

17-09-2020 | Vrouw | 34
Kiespijn
Al herhaaldelijk Clindamycine voorgeschreven gekregen door de tandarts. Ik ben allergisch voor penicilline en dit werkt perfect. Het middel is zeer effectief bij kiespijn, waardoor ik het kan volhouden tot de behandeling bij de tandarts. Soms krijg ik het na een behandeling, om de ontsteking na een wortelkanaalbehandeling helpen op te ruimen. Altijd gegarandeerd pijnloos m[lees meer...]et Clindamycine. De enige bijwerking is diarree op dag 1. Verder niks gemerkt.

10-05-2020 | Man | 57
Gewrichtsontsteking
Uit voorzorg kreeg ik dit medicijn voorgeschreven, allergisch voor penicilline, omdat ik een keer een bacteriële infectie in mijn knie heb gehad na het laten likken van een hond aan een wondje ben ik uiterst voorzichtig geworden met het hebben of krijgen van wondjes op buiten of een niet schone omgeving, na een dag in de tuin werken heb ik m’n arm gestoken aan een tak, du[lees meer...]s maar om antibioticum gevraagd en gekregen, nog nooit ergens zoveel last van gehad, algehele malaise en na 4 dagen heftige diarree, nu na 2 weken gestopt te zijn nog steeds! Ik hoef het niet weer

01-04-2019 | Vrouw | 28
Kaakontsteking
Door een complicatie na een wortelkanaalbehandelig was de ontsteking doorgetrokken naar mijn kaak. Ik had erg veel last van drukkende pijn. De pijn was op de 2e dag aanzienlijk minder. Na dag 5 is de ontsteking zo goed als verdwenen. In tegenstelling tot de meesten heb ik geen bijwerkingen gehad.

14-03-2019 | Vrouw | 51
clindamycine (10mg)
Acne/puistjes
De overstap van het oude naar het nieuwe middel is dus dat de acne nu weer helemaal terug is.

02-03-2025 | Vrouw | 35

diarree vermoeidheid

Nog een paar dagen( 10 daagse kuur). Dan mag ik stoppen met dit middel. Merk met name een groot verschil met jaren geleden toen ik dit slikte dat ik nu ik toch al een zwakke gezondheid heb ik veel meer last heb van heftige vermoeidheid. Probeer op de wekker uit bed te komen maar blijf dan toch nog een uur of 2 liggen. Ben opgebrand. Maar het is voor een goed doel want de i[lees meer...]nfectie is bijna weg. Dinsdag laatste inname moment en dan maar duimen dat het ook weg blijft en dit niet enkel symptoom bestrijding is geweest want helaas heb ik deze ervaring in het verleden met dezelfde kwaal gehad. Ik slik een hoge dosis opiaten waardoor ik niet uit mezelf naar de wc kan maar dat is omgeslagen naar dunne ontlasting meermaals per dag. Kan mij dus voorstellen als je niet zulke medicatie slikt met deze bijwerking dat de ellende daarvan niet te voorzien is. Hoop vooral dat ik mij minder moe ga voelen. Krijg niks voor elkaar in huis en wil eigenlijk alleen maar slapen. Al is dit denk ik een combinatie van ziekte en medicatie.

23-02-2025 | Vrouw | 35
Ontsteking in de borst

slokdarmproblemen

Meermaals dit middel geslikt ook voor bijna 3 maanden, voor tips over slokdarm problemen lees vooral mijn verhaal even uit. Mijn oude ervaring is tevens onder 'ontsteking in de borst te vinden juni 2016 ik was toen 27' Dus na negen jaar deze vreselijke ontstekingen niet meer te hebben gekregen merkte ik de laatste maand al af en toe een verandering aan mijn tepel op d[lees meer...]ie ik niet kon plaatsen( korstje, deukje etc) ik maakte mij niet direct zorgen want daar bleef het immers bij. Tot afgelopen zondag, ineens stekende pijn en een klein verhard plekje. Ik deed al een schiet gebedje want na een lang jaar met ruim tien recidiverende borstontstekingen in dezelfde borst waarbij niets hielp zelf een operatie met drain niet sloeg de paniek mij al toe. En terecht bleek. In enkele dagen enorme pijn roodheid en zwelling. Je hoeft er maar naar te wijzen. Gezien ik vorig jaar allerlei ellende heb meegemaakt ivm de ziekte van hodgkin en een autoimuunziekte stond ik niet te springen om meteen naar de huisarts te vliegen. Ik dacht met mijn ervaring het wel even aan te kunnen kijken. Foute keuze want naar gelang de pijn wat afnam gister en ik mijn drie dagelijkse check naar mijn borst deed hoefde ik er maar lichtjes druk op te geven en de pus stroomde uit mijn tepel naar beneden. Gatver. Nog niet bekomen van de misselijkheid de hap gebeld. Meteen komen. Clindamycine zelf voorgesteld omdat ik immuun ben voor ammoxi en fluclox. En nu hangt er weer een fijne boodschap boven mijn hoofd dat het volledig weg moet zijn na stoppen kuur, als er maar iets van een verandering over blijft toch naar ziekenhuis op verdenking van mastitis carsinomatosa. Ik snap de zorgen van de arts gezien ik geen koorts heb wat bij dit beeld eigenlijk bijna altijd voorkomt en geen kids/ borstvoeding. Maakt niet dat ik mij minder beroerd voel. Nu op dag 1 van de ab kuur nog vochtafscheiding en beetje pus. Voor inname problemen heb ik twee tips, de eerste is innemen met 300ml water dus echt flink doordrinken en rechtop blijven eerste uur. Mocht dit niet werken kan je vragen om een kuur in drankvorm! Als ze moeilijk doen want het is duurder, er op blijven staan, kom voor jezelf op want ik weet uit ervaring hoe pijnlijk het is als het misgaat en de reden daarvan is dat de capsule blijft steken en daardoor oplost in de slokdarm. Bij spoed apotheek worden mensen nu ook gewaarschuwd hiervoor. Dus beter voorkomen dan genezen. Sterkte iedereen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (696) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)