Medicatieveiligheid voor jou

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
slokdarmproblemen metaalachtige smaak maagpijn maagproblemen vermoeidheid diarree bittere smaak buikklachten maagzuur netelroosachtige uitslag overal

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Kaakontsteking (21 meningen)
Kiespijn (20 meningen)
Infectie (wond) (17 meningen)
Bacteriële infectie (15 meningen)
Wondroos (11 meningen)
Tandvleesontsteking (10 meningen)
Keelontsteking (2 meningen)
Longontsteking (2 meningen)
Bijholteontsteking (2 meningen)
Vaginale schimmelinfectie (1 mening)
Peesontsteking been (1 mening)
Bacteriële parotitis (1 mening)
Antibiotica profylaxe (1 mening)
Blaasontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

29-05-2018 | Man | 67
Niet in de lijst
Bij inname leek het of er een gat in mijn slokdarm brandde. Het bleef gewoon hangen en heb van alles geprobeerd; met yoghurt, banaan etc. Nu op de laatste dag heb ik een uitbraak van rode jeuk vlekken op mijn romp en armen met koorts. Heb nu een ernstige allergie met vreselijk veel jeuk en rode vlekken van haarwortels t/m benen. Ook daarbij koorts tot 39.5.

29-03-2018 | Man | 72
Bacteriële infectie
Dit medicijn voorgeschreven na 2de omgekeerde schouderprothese operatie waar door kweek in dec.staphylococcus aureus bacterie was ontdekt....NA operatie 7mrt. werd bij ontslag gezegd dat er nog n langzaam groeiende bacterie zit..Na bellen met interniste werd gezegd. Propioni bacterie....Het moet tot 31 mei geslikt worden..Het geeft nu al problemen aan maag..diarree....In [lees meer...]overleg met interniste misschien via infuus lange lijn...Heeft iemand daar ervaring mee...

07-03-2018 | Man | 47
clindamycine (150mg)
Aangezichtspijn

31-03-2017 | Man | 64
Wondroos
Ik heb gemiddeld 2 x per jaar last van wondroos. Sinds 2012 wordt er clindamycine voorgeschreven (3 x daags 2 tabletten van 300 mg; de kuur duurt 7 dagen). Na twee dagen bespeur ik al een duidelijke verbetering, met name wat de pijn bij het lopen betreft. Ik heb geen last van bijwerkingen. Ik ben er dan ook zeer tevreden over.

02-03-2025 | Vrouw | 35
Bacteriële infectie

diarree vermoeidheid

Nog een paar dagen( 10 daagse kuur). Dan mag ik stoppen met dit middel. Merk met name een groot verschil met jaren geleden toen ik dit slikte dat ik nu ik toch al een zwakke gezondheid heb ik veel meer last heb van heftige vermoeidheid. Probeer op de wekker uit bed te komen maar blijf dan toch nog een uur of 2 liggen. Ben opgebrand. Maar het is voor een goed doel want de i[lees meer...]nfectie is bijna weg. Dinsdag laatste inname moment en dan maar duimen dat het ook weg blijft en dit niet enkel symptoom bestrijding is geweest want helaas heb ik deze ervaring in het verleden met dezelfde kwaal gehad. Ik slik een hoge dosis opiaten waardoor ik niet uit mezelf naar de wc kan maar dat is omgeslagen naar dunne ontlasting meermaals per dag. Kan mij dus voorstellen als je niet zulke medicatie slikt met deze bijwerking dat de ellende daarvan niet te voorzien is. Hoop vooral dat ik mij minder moe ga voelen. Krijg niks voor elkaar in huis en wil eigenlijk alleen maar slapen. Al is dit denk ik een combinatie van ziekte en medicatie.

23-02-2025 | Vrouw | 35
Ontsteking in de borst

slokdarmproblemen

Meermaals dit middel geslikt ook voor bijna 3 maanden, voor tips over slokdarm problemen lees vooral mijn verhaal even uit. Mijn oude ervaring is tevens onder 'ontsteking in de borst te vinden juni 2016 ik was toen 27' Dus na negen jaar deze vreselijke ontstekingen niet meer te hebben gekregen merkte ik de laatste maand al af en toe een verandering aan mijn tepel op d[lees meer...]ie ik niet kon plaatsen( korstje, deukje etc) ik maakte mij niet direct zorgen want daar bleef het immers bij. Tot afgelopen zondag, ineens stekende pijn en een klein verhard plekje. Ik deed al een schiet gebedje want na een lang jaar met ruim tien recidiverende borstontstekingen in dezelfde borst waarbij niets hielp zelf een operatie met drain niet sloeg de paniek mij al toe. En terecht bleek. In enkele dagen enorme pijn roodheid en zwelling. Je hoeft er maar naar te wijzen. Gezien ik vorig jaar allerlei ellende heb meegemaakt ivm de ziekte van hodgkin en een autoimuunziekte stond ik niet te springen om meteen naar de huisarts te vliegen. Ik dacht met mijn ervaring het wel even aan te kunnen kijken. Foute keuze want naar gelang de pijn wat afnam gister en ik mijn drie dagelijkse check naar mijn borst deed hoefde ik er maar lichtjes druk op te geven en de pus stroomde uit mijn tepel naar beneden. Gatver. Nog niet bekomen van de misselijkheid de hap gebeld. Meteen komen. Clindamycine zelf voorgesteld omdat ik immuun ben voor ammoxi en fluclox. En nu hangt er weer een fijne boodschap boven mijn hoofd dat het volledig weg moet zijn na stoppen kuur, als er maar iets van een verandering over blijft toch naar ziekenhuis op verdenking van mastitis carsinomatosa. Ik snap de zorgen van de arts gezien ik geen koorts heb wat bij dit beeld eigenlijk bijna altijd voorkomt en geen kids/ borstvoeding. Maakt niet dat ik mij minder beroerd voel. Nu op dag 1 van de ab kuur nog vochtafscheiding en beetje pus. Voor inname problemen heb ik twee tips, de eerste is innemen met 300ml water dus echt flink doordrinken en rechtop blijven eerste uur. Mocht dit niet werken kan je vragen om een kuur in drankvorm! Als ze moeilijk doen want het is duurder, er op blijven staan, kom voor jezelf op want ik weet uit ervaring hoe pijnlijk het is als het misgaat en de reden daarvan is dat de capsule blijft steken en daardoor oplost in de slokdarm. Bij spoed apotheek worden mensen nu ook gewaarschuwd hiervoor. Dus beter voorkomen dan genezen. Sterkte iedereen.

18-02-2025 | Vrouw | 57
Infectie (wond)

Bijwerkingen

vermoeidheid bittere smaak hoofdpijn duizeligheid

Na een brandwond is de wond open gegaan en kreeg ik een bacteriale infectie gepaard gaande met wondroos. Ik ben allergisch voor penicilline vandaar de keuze van de arts voor deze medicatie. De 1e dag kreeg ik al hinder van duizeligheid en hoofdpijn en s'nachts een vieze galsmaak in mijn hond dat heel de kuur heeft aangehouden. Misselijkheid kwam in het begin ook maar da[lees meer...]t viel op laatst mee toen ik ontdekte dat het goed te doen is als je er gelijk wat bij eet. Dus ook om tienuur nam ik vaak nog een appel. Op dag 3 werd ik dood en dood moe. Al mijn energie leek wel weg en kon zowat 24 uur per dag slapen. Dit is tot dag 7 zo gebleven. Diarree heb ik niet gehad maar wel vaak en veel ontlasting wat eigenlijk voor mij geen probleem was daar ik eerder obstipatie krijg van medicatie. Met probiotica, dat ik neem iedere ochtend , lijkt mijn darmflora weer tot rust te komen. Het is pittige medicatie maar voor mijn klacht heeft het goed werkt. O ja ik heb wel een maagbeschermer gebruikt en daaarom heb ik, vermied ik, ook geen maagklachten ervaren of problemen met mijn slokdarm. Tip...veel water drinken, goed rechtop blijven zitten de 1e halfuur na inname en dan zal er nier of nauwelijks maag of slokdarm problemen optreden is mijn ervaring. Voor iedereen diecdit leest en nog moet beginnen met deze medicatie beterschap. Hou vol het loont!

10-02-2025 | Vrouw | 76
Bijholteontsteking

veelvuldige ontlasting

Na 5 maanden bijholteontsteking na COVID-Flirt dit antibioticum een week gebruikt. Lastige bijwerking (vanaf dag 2 tot nu, 10 dagen na stoppen), 5 tot 10 x per dag aandrang, waar onmiddellijk gehoor aan gegeven moet worden, anders komt het er uit. Ontlasting is Bristol Stool Chart type 4 (dunne gladde niet plakkerige slangen) en elke keer best veel.

03-02-2025 | Vrouw | 35
Infectie (wond)

maagpijn metaalachtige smaak

In verband met infectie in de voet als gevolg van een blaar, dit antibioticum gebruikt. Ik ben allergisch voor amoxicilline en geef borstvoeding. Voor mij persoonlijk vielen de bijwerkingen enorm mee vergeleken ervaringen van anderen. Soms een iets ongemakkelijk gevoel bij de maag of een metaalachtige smaak in de mond. Wel altijd goed met water ingenomen en nadien een ha[lees meer...]lfuur rechtop gebleven. Het duurde even voor het aansloeg maar klachten verminderden echt na 4 dagen ongeveer.

13-01-2025 | Vrouw | 32
Kiespijn

Bijwerkingen

maagproblemen gevoel van compressie in de slokdarm Maagreflux slokdarmproblemen keelpijn

Zaterdag 2 tabletten Zondag 3 Maandag 3 Maandag krijg ik 45 minuten na tablet 2 ernstige diaree. 10 minuten na het nemen can tablet 3 op Maandag lijkt het alsof ik dood ga. Zo veel pijn in mijn maag en slokdarm. Maagzuur x 100000.. het brand en heb een hevige pijn. Dokterspost zegt dat het niet kan van de medicijnen omdat 10 minuten na inname te snel is. Echter na het[lees meer...] lezen van dit forum zie ik dat heeeeeeeel veel mensen dit hebben. Zeer intense heftige pijn. Ik lees helaas bij niemand een tip om deze pijnen zuur over te laten gaan.. dus als iemand een tip heeft. Hij is zeer welkom!

13-01-2025 | Vrouw | 29
Keelontsteking

maagpijn metaalachtige smaak

13-12-2024 | Vrouw | 48
Tandvleesontsteking

Bijwerkingen

netelroosachtige uitslag overal acute diarree

Abces op tand 37 met ostéoitishaarden, tand verwijderd. Ik moest 5 dagen - 3 x 1 pil nemen. Tijdens inname last van diarree. 4 dagen na stoppen medicatie stond ik opeens vol uitslag, jeukte. Breidde ook uit. Naar dokter geweest, blijkbaar allergisch. nu 5 dagen 1 pil Medrol en 1pil Bellozal

26-10-2024 | Vrouw | 52
Kaakoperatie
Ik ben altijd best gevoelig voor bijwerkingen (bv netelroos door Amoxicilline), maar ik heb nergens last van gehad, gelukkig. Echt heel fijn. Mooi tegenwicht voor sommige vervelende ervaringen hier.

17-10-2024 | Vrouw | 76
Niet in de lijst

slokdarmproblemen

Ik moest deze antibiotica slikken voor de zekerheid vooraf aan de behandeling van het zetten van 4 inplantaten 4x keer per dag. Maar had al snel pijn aan de slokdarm en maag. Ik ben ze toen tijdens het eten in gaan nemen, dus 3x per dag en toen ging het wel

10-10-2024 | Vrouw | 42
Bijholteontsteking

diarree

Vanwege een neusbijholtenonsteking met heftige hoofdpijnen deze kuur gekregen. De bijholteontsteking is onstaan door behandeling bij de tandarts. De kuur deed na 4 a 5 dagen pas zn werk. Toen begon ook de diarree. Iedere ochtend. 6 dagen na de kuur nog steeds veel diarree in de ochtend. Voor mij niet erg gezien ik Al mn leven lang heftige obstipatie heb. Lijkt alsof mijn [lees meer...]lichaam een grote schoonmaak krijgt door de kuur. Minder opgezet ook.

29-07-2024 | Vrouw | 46
Tandvleesontsteking
Een hele fikse ontsteking van het tandvlees bij verstandkies in de onderkaak, wat ontzettend veel pijn en een flinke dikke wang en hals teweeg bracht. Door mij allergie voor amoxicilline kreeg ik van de tandarts dit medicijn. Vanaf dag twee namen de klachten heel snel af en heb geen enkele bijwerking ervaren.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2356) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1454) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1237) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1221) - Cholesterol
Sertraline (1207) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1164) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (972) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (924) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (836) - Maagzuur - protonpompremmers
Roaccutane (474) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (469) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (462) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (436) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.