www.mijnmedicijn.nl
Medicatieveiligheid voor jou
             

Innovatieve DNA-test over risico op de ziekte van Alzheimer

Verantwoorde innovatie en patiëntenzorg onderstrepen het belang van bewustwording en vroege interventie in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer

Mijnmedicijn kondigt een nieuwe baanbrekende DNA-test aan, ontworpen om het risico op de ziekte van Alzheimer te bepalen. Deze nieuwe test is een belangrijke stap vooruit in de voortdurende strijd tegen deze verwoestende neurodegeneratieve aandoening.

De ziekte van Alzheimer treft miljoenen mensen wereldwijd en veroorzaakt progressief geheugenverlies, cognitieve achteruitgang en heeft een diepgaand effect op patiënten en hun families. Hoewel de exacte oorzaak van Alzheimer onbekend blijft, is bekend dat genetische factoren een cruciale rol spelen in de ontwikkeling ervan. Onze nieuwe DNA-test analyseert specifieke genetische markers die geassocieerd worden met een verhoogd risico op Alzheimer, en biedt waardevolle informatie die individuen en zorgverleners kan helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over gezondheid en levensstijl.

Een Toewijding aan Patiënten-empowerment
De ontwikkeling van deze test werd gedreven door een diepe toewijding om de uitkomsten voor patiënten te verbeteren door middel van wetenschappelijke innovatie. Experts hebben onvermoeibaar gewerkt om een hulpmiddel te ontwikkelen dat een betekenisvol verschil kan maken in het leven van degenen die risico lopen op de ziekte van Alzheimer.

 

Ons doel is om mensen te voorzien van kennis. Deze test geeft geen definitieve voorspelling van de ziekte van Alzheimer, maar geeft informatie voor verder medisch beleid en proactieve maatregelen.” apotheker W. Wessels, hoofdontwikkelaar van het project.

 

Bewustwording en Vroege Interventie Bevorderen
De nieuwe DNA-test is bedoeld als een hulpmiddel om bewustzijn te vergroten over mogelijke genetische predisposities. Het is geen diagnostisch hulpmiddel, maar eerder een middel om geïnformeerde discussies en vroege interventiestrategieën aan te moedigen. Door individuen te identificeren die mogelijk een hoger risico lopen, streven we ernaar om inspanningen te ondersteunen om het begin van symptomen te vertragen en de algehele levenskwaliteit te verbeteren.
Genetische testen zijn een gevoelig onderwerp zijn voor velen, daarom is het van belang stappen te ondernemen zodat DNA tests worden vergezeld met grondige counselingdiensten.

Toekomstige Richtingen
Terwijl deze nieuwe DNA-test op de markt wordt geïntroduceerd, blijft de focus op doorlopend onderzoek en ontwikkeling. Het is de hoop dat deze test zal leiden tot verdere vooruitgang in de vroege detectie en het beheer van de ziekte van Alzheimer. Dankbaarheid is gepast voor de gezamenlijke inspanningen van partners, medische professionals en de patiënten die hebben gemotiveerd om door te gaan met het nastreven van nieuwe ontwikkelingen.
 

Lees het gehele persbericht door hier te klikken 

Bekijk onze DNA testen: Personal Medicine DNA test

Bekijk wat jouw DNA je kan lerenn in de Personal Medicine DNA test:

  • minder bijwerkingen bij medicijngebruik,
  • jouw kans op heftige bijwerkingen bij gebruik statines,
  • welk antidepressivum bij jou past, en welke juist niet,
  • of je een worrier of een warrior bent,
  • of je bepaalde anticonceptiva (de 'pil') beter kunt mijden,
  • welke middelen tegen hoge bloeddruk het beste bij jou passen,
  • hoe jouw lichaam reageert op infectieziektes,
  • of je een hogere kans hebt op verschillende aandoeningen
  • en nog veel meer.

Eerlijke informatie om gezonder te kunnen leven!

 

Personal Health DNA test

Onze Personal Health DNA Test gaat diep in op drie belangrijke groepen aandoeningen:

  • Aandoeningen Gerelateerd aan Kanker: Ontdek genetische markers die het risico op bepaalde soorten kanker kunnen verhogen, waardoor u de kennis krijgt om preventieve maatregelen te nemen.
  • Aandoeningen Geassocieerd met Cardiovasculaire Problemen: Krijg inzicht in genetische predisposities die de cardiovasculaire gezondheid kunnen beïnvloeden, waardoor u geïnformeerde keuzes kunt maken voor een hartgezonde levensstijl.
  • Andere Soorten Aandoeningen: Verken een reeks aandoeningen die verder gaan dan kanker en cardiovasculaire problemen, wat een uitgebreid overzicht biedt van uw genetische gezondheidsprofiel.
De DNA-test voor Personal Health is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die wil ontdekken voor welke ziekten zij de meeste aanleg hebben.

 

Eetlust & metabolisme DNA test

Kijk Verder dan Levensstijlfactoren

Ontdek hoe jouw genen jouw eetlust en metabolisme reguleren, zodat je geïnformeerde beslissingen kunt nemen over je dieet en lichamelijke activiteit om je risico op obesitas te verminderen.
Het menselijk lichaam heeft mechanismen die de eetlust reguleren en de hersenen informeren dat er geen behoefte is om te blijven eten, waardoor het gevoel van "verzadiging" ontstaat. Het DNA rapport eetlust en metabolisme onderzoekt belangrijke genetische markers die verband houden met het risico op gewichtstoename en werpt licht op factoren zoals:

Regulatie van de eetlust: Inzicht in hoe jouw genen de eetlustcontrole kunnen beïnvloeden.
Calorieverbruik: Begrip van genetische variaties die het calorieverbruik kunnen beïnvloeden.
Vorming van vetcellen: Onderzoek naar genen die verband houden met de vorming van vetcellen.
Opslag van vet in vetcellen: Ontdekking van genetische factoren die de opslag van vet beïnvloeden.

 

Immuunsysteem DNA test

Het menselijke HLA-complex bevat genen die de immuunfunctie regelen. Bij orgaantransplantaties wordt hiermee bijvoorbeeld een zo goed mogelijke ‘fit’ gezocht.

Ook wordt het in verband gebracht met risico’s op verschillende aandoeningen en hoe goed je lichaam om kan gaan met bepaalde indringers.

Deze rapportage bevat tevens meerdere genen die door vermindering van de antivirale afweer in verband worden gebracht met een ernstiger verloop van COVID. Belangrijke informatie voor (extra) beschermingsmaatregelen en voor de artsen bij ziekte.

 

Alzheimer DNA test

Ontdek in de Alzheimer rapportage of je een verhoogd of verlaagd risico hebt op de ziekte van Alzheimer, zodat je proactieve stappen kunt nemen om de gezondheid van je hersenen te beschermen, het begin van symptomen te vertragen of verzachten door aanpassingen in levensstijl en vroegtijdige interventies.

De ziekte van Alzheimer gaat over complexe mechanismen die de functie en structuur van de hersenen beïnvloeden. Genetische variaties kunnen factoren zoals de vorming van amyloïde plaques, abnormale tau-eiwitten en ontstekingen beïnvloeden, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte.

 

Gratis voor elke nieuwe klant: extra weetjes over jouw lichaam

Bepaal met een kleine quiz hoe goed jij kan voorspellen wat er in jouw genen staat geschreven.
 

Ontdek onder andere hoe jouw oorsmeer is opgebouwd, of je het kaalheids-gen (m) hebt, of je snel(ler) dronken wordt en of je sneller dan gemiddeld aankomt van vet eten.

 

over mijnmedicijn.nl |  privacy |  disclaimer |  links |  sitemap |  contact
© 2024 - Insight Pharma Services BV